d790d792d795d796d799d79d d7a1d799d79cd790d79f4 - מגולגלות דבש ואגוזים

מגולגלות דבש ואגוזים

d790d792d795d796d799d79d d7a1d799d79cd790d79f4 1 - מגולגלות דבש ואגוזים

מגניבות  ,  משגעות,   יאמיייייייייייי

שמים המצרכים בקערה בוחשים מגלגלים חותכים ואופים והריח מסניפים

אז שמתי בקערה:
200 גרם מרגרינה/חמאה רכה
2 ביצים
1/2 כוס עד 1 כוס סוכר  + 1/2 כוס דבש/סילאן
כוס אגוזים גרוסים
3 כוסות קמח (אני תמיד ממליצה לשים פחות ולהוסיף תוך כדי לישה)
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל או תמצית שקדים או קינמון לטעם

אופן הכנה:
ללוש לבצק נעים ולא דביק
לחלק ל-3 חלקים שווים
לשמן או לקמח מעט את השיש ולהכין 3 כיכרות  (לגלגל לצורת נקניק)

להניח את הכיכרות במרווחים על ניר אפיה בתבנית הגדולה של התנור
לחתוך לפרוסות בעובי 2 ס"מ ולפזר קינמון וסוכר.
לחמם תנור לחום 175 ולאפות כ- 30 דקות או עד שישחימו.
לצנן ולחתוך לפי הסימנים החתוכים.

תהנו

92 תגובות על “מגולגלות דבש ואגוזים

  1. היי פירגה שבוע טוב בקשר לעוגיוות חיתוכיות האלה
    הבצק עצמו עשוי מאגוזים והסילן שלשים אותו ?
    או שצריך לרדד לעלה ולשים את המלית סילן אגוזען קינמון
    והאגוזים צריך ממש לאבקה טחונהנכון?

    • שמים הכל בקערה (את כל המצרכים) לשים לבצק ומכינים כרוכיות כמו שכתוב.
      smile

      • המתכון נראה חבל על הזמן אבל לא הבנתי לגבי החיתוך לפי האפיה האם לחתןך עד הסוף? :lol:

      • עובד יותר טוב עם מרגרינה רכה מאשר שמן וזה בדוק

        פירגה, אני טוחנת את האגוזים ושקדים מאוד דק ומוסיפה והן יוצאות חלום.
        היום עשיתי בצורה שלך והן טעימות !!

  2. אוי יקירה, תהיי בריאה. איזה מתכונים!!! :lol: כל מתכון שלך שעשיתי עד עכשיו "נכנס" ונרשם בספר המתכונים שלי ;)

    הולכת להכין את המתכון הזה עוד היום וכמובן תקבלי "חובת עדכון".

    אשרייך וכל הכבוד לך smile :lol:

  3. פירגה יקירה!
    טעים! טעים! טעים! יצא עכשיו מהתנור וכבר "התלבשו" על התבנית. החלפתי את הסוכר הרגיל בסוכר חום ואת האגוזים העדפתי טחונים כדי שגם הקטן יוכל להנות מהעוגיות. איזו דרך מתוקה להתחיל את השבוע :P

  4. יאמי יאמי!!! נראה טעים וקלי קלות..ח"ח על יצירת המתכון הזה! אכין אותו :lol:

  5. פירגה, תודה על המתכונים הנהדרים שאת שולחת, הכנתי את העוגיות, טעימות שזה לא ייאמן, הצעת ייעול קטנה לפי דעתי אפשר להכינם גם עם חצי כוס סוכר זה יספיק בהחלט.

    יישר כוח, התחלת לי את השבוע נפלא. smile

    • שושי,תודה על התגובה הנהדרת ותודה על ההצעה להפחתה בסוכר.כל אחד ושיקוליו smile

  6. מזה נראות טעימות :lol:
    כרגע אני מושבתת עם יד שבורה ינוסה לכשיורידו את הגבס smile :P :lol:

  7. הי, הכנתי כרגע.
    הוספתי 4 כוסות קמח והבצק עדיין מאוד דביק.
    נכנעתי והכנסתי ככה לתנור.
    אדווח איך יצא.

    • שרון יקרה בקר אור
      חבל שנכנעת לקמח ולא הוספת עוד.
      מוסיפים קמח כמה שהבצק "לוקח" תוך כדי לישה עד שלא יהיה דביק.
      זה מה שאני כותבת כמעט בכל מתכוני העוגיות שלי.
      מקווה שיצא משהו smile

  8. היי.רציתי לדעת אם אפשר להכין רק עם דבש במקום סוכר ואם זה יוצא טעים עם קמח מלא?שבוע נעים לכולם,שרון פלורידה smile

  9. שלום לכולם, העוגיות יצאו נפלאות ממש…..
    גם אצלי – חצי כוס סוכר, שילוב של סילאן ודבש, שילוב של אגוזים ושקדים טחונים ופחות מחצי שעה בתנור. כ 20 דקות על טורבו…
    תודה על מתכון מעולה

    • פועה יקרה
      לאור התגובות רשמתי במתכון את ההתייחסות שלכם לסוכר.
      אין כמוכם שאתם משתפים אותי.מרגש smile
      תודה גדולה מכל הלב smile

  10. פירגה יקרה,

    רוצה לשתף אותך במחמאות שקיבלתי (מה שמגיע מגיע :P )
    יום שבת כל הבישולים והאפיה בביתי היו על טהרת המתכונים שלך ויצא לי נהדר.. ואני כמובן ננניתי מהמחמאות והתשבחות וכמובן שפירגנתי והפניתי את כולם לאתר שלך.. :!:

    שוב תודה ממני על מתכונים נפלאים.

    • איריס יקרה תודה
      שמחתי מאד לקרוא שקיבלת מחמאות והפנית לאתר. זה מחמם לי את הנשמה ועושה לי טוב.

      אשמח בהזדמנות שתרשמי איזה מתכונים הכנת ושתתני את חוות דעתך/כם מתחת למתכון הספציפי.
      יש המון מתכונים שאתם מכינים ואין עליהם עדיין שום תגובה / חוות דעת.

      תודה רבה smile

  11. חברות יקרות,
    הוא אשר כבר כתבתי: שיטת תגובות ספציפיות על מתכונים ספציפיים יהיה לעזר רב.
    אני ניסיתי את עוגת הקוקוס קלמנטינה (תפוז) שוקולד – יצא נפלא, ניסיתי את בצק השקם (גם עם תחליף השמן) במילוי ש. "השחר" וכן במילוי חלבה – סוף הדרך….., ניסיתי את הפרגיות בירקות ורוטב (בצוע ספונטאני של ביתה של פירגה) ובני הבית והאורחים ליקקו אצבעות, עשיתי את מרק הקרופניק – טעם גן עדן.
    ועוד ועוד – עליהם אשמח לדווח בהמשך.
    ישר כח גדול לעשייתך, פירגה smile

    • לניהול קריירה יקרה
      חהחהחהחהחה
      תודה רבה מאד, אבל שוב, התגובות לא מתחת למתכונים כך שאין סיכויים שכשיפתחו את המתכון יראו את התגובות שלך.
      אז מה שנותר הוא שאני אעשה את זה ואעתיק את מה שרשמת פה בתגובות על המתכונים הספציים שציינת. smile
      בכל אופן,תודה רבה ויישר כח להמשך טעים וביחד.

  12. האם החתיכות מתקבלות רכות כמו עוגה (כי כך זה נראה בתמונה) או קשות כמו עוגיות??

    • הי טל
      זה ל א כמו קומיש ברויט שהמירקם שלהם מאד קשה.
      הם גם לא במירקם של עוגה כי אלה עוגיות.
      רכות במידה סבירה.
      ההמלצות חמות.ראית?
      תכיני ותשתפי אותי smile

  13. הי פירגה מה שלומך? העוגיות ניראות מצוין שאלתי היא עם איזה אגוזים עדיף להכין לוז פקאן מלך?????? צהרים נעימים אילנית :? :? :?

  14. הי פירגה מה שלומך ? העוגיות ניראות מצוין עם איזה אגוזים להשתמש לוז מלך פאקן???? תודה אילנית

  15. הי פירגה .אהבתי את המתכון יצא מעולה וטעים .תודה לך מכל הלב ממני ומכל החברים שאכלו וכמובן ברכו אותך . :lol:

    • אריה,אהבתי את התגובה שלך ושל החברים.
      בעיקר שימחת אותי מאד מאד :lol:
      תו smile דה

  16. אני יכולה לעשות את הבצק במיקסר במקום ללוש?

    אני רוצה להכין אותם עכשיו.

    תודה לך.

  17. אכן כן. ויצא מעולה. איזה ריח היה בבית.

    האמת, אישית עדיין לא הספקתי לטעום, אבל בעלי וחבר אמרו שהם מעולות!!!

    תבורכי.

  18. אה…ועוד משהו.

    עשיתי במיקסר. בהתחלה שמתי 2 כוסות קמח ו-1 חמאה, הבצק היה מאוד מאוד דביק ונאלצתי להוסיף בערך כוס וחצי קמח+-. חמאה אחת הספיקה וזה מורגש מאוד בטעם.

  19. לפירגה
    העוגיות מעולות! הכנתי עם מחצית מכמות הסוכר+סוכר וניל + סוכר וקינמון + סילאן כמובן זה בהחלט מספיק לאוהבי המתוק העדין. הבצק לקח 4 כוסות קמח אז לא להתייאש למי שמכינה בקיצור כרגיל :lol: :lol: תמשיכי לפנק אותנו במטעמייך הנפלאים.

  20. פירגה יקרה הכנתי את העוגיות
    וכל הבית התמלא בריח נהדר
    לא יכולתי להתאפק וטעמתי
    המון זמן חיפשתי עוגיות כאלה עם קינמון
    אז הנה את הבאת לנו
    המון המון תודה יקירה יצאו טעימות מאוד מאוד
    ותודה לך על השיתוף
    המחברת שלי הפכה למתכונים שלך smile
    שתהייה לך שבת שלום smile smile

    • ענת,ריגשת אותי,באמת.
      שולחת לך המשך טעים וחיבוק
      ההמלצה שלך שולחת את המתכון הזה
      לקטגוריה: המלצת היום
      שכולם יכינו ויהנו לאור התגובות המצטברות והולכות.
      שבת שלום smile

  21. פירגה יקירתי
    עתה יצאו מהתנור מה אומר לך כל כך טעים וכל כך מזכיר את אמא רק הערה אחת שאני רוצה לאמר לך שלא הספיקו 3 כוסות קמח זה היה מאוד דביק לכן הוספתי עוד מעט smile smile smile smile smile תודה

    • ריקה יקרה
      תודה רבה מתוקה
      כתבתי להוסיף קמח תוך כדי לישה. למעשה אני תמיד כותבת את המשפט הזה…..שימי לב.
      תמשיכי להנות ושיהיה לך תמיד מתוק וטעים smile

  22. היי פירגה ….. אופססס שכחתי לדווח לך באותו הלילה.
    יצאו עוגיות ממש טעימות. אני שילבתי אגוזי פיקאן, אגוזי מלך ושקדים. חלקם גרוסים וחלקם חתוכים גס.
    יצא מעולה!!!!

    תודה תודה על המתכונים הניפלאים שלך. :idea:

    • אביבית חמודה
      אף פעם לא מאוחר להוסיף מחמאה למתכון.
      נפלא שהצליח ושידרגת בדרכך את האגוזים.
      מודה לך ב ח ז ר ה ושולחת smile מכל הלב.

  23. עוגיות מעולות. הכנתי במג'ימיקס עם סוכר חום ואגוזי לוז. כוס אגוזים נטחנו דק עם הבצק ועוד כחצי כוס הוספתי שלמים. יצא מעולה !!!

  24. פירגה יקרה
    נכנסתי לאקסטזה ואפיתי מס' דברים מקטגוריית עוגיות חיתוכיות.
    בין השאר, את המתכון הר"מ .
    מזל, שעשיתי המון סוגים – הגדולים ומפונקים שלי, כ"כ התבלבלו, שלא ידעו את מה לבלוס קודם.
    אכתוב זאת תחת כל אחד מהמתכונים.
    פשוט, מ ע ל ף !!!!!
    תבורכנה ידייך וראשך היצירתי, אמן !!!1

    • נירה תגובתך נעמה לי מאד מאד מאד smile
      עשית לי את השבת במחמאות על המאפים.
      תהנו ושיהיה אחלה של סוף שבוע טעים :lol:

  25. פירגה שנה טובה, אני הכנתי כעת את הבצק , האם אופים אותו כרולדה ורק מסמנים או שחותכים לפרוסות
    ממש ואופים , תודה זקוקה לתשובה מהירה,

    מאחלת לך שנה טובה , בשורות טובות . ושנמשיך לעסוק במתכונים ובאוכל ,האתר
    מדהים וכייפי , ותגובות הגולשות /ים מענינות אז שיהיה לכולנו חג שמח :P

  26. היי פירגה, מתכננת לאפות אותם עכשיו לחג
    שאלה – האם ב"להכין 3 כרוכיות" הכוונה היא פשוט ל3 כיכרות, או שיש לגלגל את הבצק כמו לרולדה?
    תודה וחג שמה
    אורית

    • אורית יקרה
      אין צורך לגלגל. ככרות זה טוב. חיתכי לפרוסות לפני האפייה ובהצלחה
      חג smile שמח

    • נאוה בקר טוב
      יש לי תחושה שאפשר עם 3/4 כוס שמן למרות שלא ניסיתי.
      בהצלחה smile

  27. פירגה גם את הכרוכיות האלה הכנתי וכמובן שהן זכו לתגובות נהדורת.
    אנחנו זכינו . smile smile

  28. מאת מאהובה:
    30 באוגוסט 2013 בשעה 13:17 (לערוך)
    הכנתי היום פילה אמנון עם זיתים יצא ניפלא והכנתי גם מגולגלות דבש ואגוזים יצא טעים מאוד רציתי לדעת אם המגולגלות צריכות להיות רכות או כמו ביסקוטי תבורכנה ידייך על מתכונים נפלאים שבת שלום!

    [הוספת תגובה]

    smile

    • אהובה שלום,
      המגולגלות האלה ל א יבשות כמו ביסקוטי. אלה עוגות לכל דבר.

      שבת נפלאה והמשך טעים smile

  29. היי פירגה
    לא הבנתי אני עושה 3 גלילים ופורסת האם אני אןפה אותם בתור גליל חתוך או משכיבה אותם
    והאם הן יוצאות פריכות או עוגיה קשה
    תודה ושבת שלום smile smile smile

    • ריקה חמודה,

      מהבצק מכינים נקניקים,הרי המלית כבר בפנים אז אין צורך לרדד.

      כתוב : שלפני האפיה לחתוך לפרוסות של 2 ס"מ ולפזר סוכר+קינמון

      • לא צריך להפריד את הפרוסות.רק חותכים ואופים בצורת נקניק.

        אחרי האפיה לפי הסימנים חותכים למנות. smile

  30. פירגה אהובה,

    אני באמצע ההכנה, יש צורך לפתוח את הבצק ואז לגלגל???

    תודה יקירתי smile

  31. פירגוש, יצא מעולהההההההההההההההההההה

    שלא לדבר על הפאי תפוחים שלך, ששילבתי בין שתי מתכונים; וכרוכיות תמרים עם הבצק הלבן…..

    אין חג שאנחנו לא חוגגים עם מתכונייך, ובלב איתך…..

    תודה נשמה,

    אוהבת ליאתי. smile

  32. פירגה מקסימה,

    אני רוצה להכין את המתכון הזה, האם את השתמשת בדבש או בסילאן??? כי הצבע משגע, ואם הוספת קינמון כמה הוספת?

    תודה לאה smile

  33. פירגה שלום
    הכנתי היום את המגולגלות בפעם השלישית במשך שבוע וחצי כולם אהבו מאוד
    פשוט התמכרות מתכון קל וטעים
    תודה

    • אהובה הי,
      אני נהנית לקרוא את התגובות על העוגות.באמת כל מי שהכין,מגיב ומתלהב.
      המשך טעים ושנה נפלאה לך
      גמר חתימה טובה smile

  34. היי פירגה
    אתמול בצאת צום תשעה באב חגגנו על העוגיות האלה שהכנתי מהצהריים
    הכנתי בדיוק לפי המתכון שלך והם פשוט פצצות אין ספק שאני הולכת לחגוג עליהם ב"ה
    כל חודש תשרי!

    תודה רבה לך (ממליצה בחום).

    :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

    • הי חגית,
      תודה על ההמלצה. אני כל כך שמחה שהכנת את העוגיות הטעימות ובעיקר שנהניתם.
      המשך טעים וסופ"ש מדהים smile smile

להגיב על גלית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *