d7a7d795d7a1d7a7d795d7a1d7a1 - קציצות בשר וקוסקוס ברוטב ירקות אדום

קציצות בשר וקוסקוס ברוטב ירקות אדום

 

d7a7d795d7a1d7a7d795d7a1 d797d796d794 1 - קציצות בשר וקוסקוס ברוטב ירקות אדום (17 קציצות)
באתר בישולים יש קציצות צמחוניות מקוסקוס עם עשבי תיבול.
קראתי,
ומיד עלה לי רעיון פנטסטי לשלב בשר או דגים ולהכין קציצות
שמשתלבות בשלל אפשרויות.
ב י ש ל ת י בנפרד רוטב אדום עם ירקות להגשה בזיווג.
אפשר להגיש את הקציצות לבד ללא הרוטב.
או עם הרוטב ליד.
אפשר להכין את רוטב הירקות, להוסיף את הקציצות להרתיח ביחד דקה וזהו..

מי שלא אוהב בשר יכין בלי בשר או עם דגים טחונים/טונה

מצרכים:
שקית קוסקוס מוכנה 350 ג' לפי הוראות היצרן – מפרישים 1/2 1 כוסות לקציצות –היתר ישמש כתוספת/מצע

שמים בקערה:
1/2 1 כוסות קוסקוס אחרי בישול
1/2 קילו בשר טחון- אתם יכולים להכין רק מעוף,או בקר או מעורב
מי שלא אוהב בשר שיכין עם דגים
2 ביצים
כף סלט חומוס מוכן
1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה + 1 בצל מגורר
מלח
פלפל שחור
תבלין קציצות , בהרט
או כל תבלין אחר שאתם משתמשים לקציצות שלכם
לטגן מ-2 הצדדים עד שישחימו

רוטב ירקות אדום:
מטגנים בשמן בצל גדול חצוי ופרוס דק
מזהיבים ומוסיפים 6 שיני שום פרוסות ומערבבים דקה
מוסיפים:
קילו ירקות לפי בחירה – ירקות קשים לבשל תחילה
אני שמתי מה שהיה בבית (במיה ופטריות)
יוצקים קופסה של עגבניות מרוסקות במשקל 260 מ"ל
כף סוכר חום
פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה לטעם
מעט כמון וכורכום
כפית מרק עוף
1/2 1 כוסות מים רותחים
מפזרים עשבי תיבול כמו 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
מערבבים ומבשלים על להבה קטנה כ-15 דקות
אפשר להוסיף מים במהלך הבישול ולתקן תיבול
מגישים עם הקציצות ליד או בפנים.
הקוסקוס שנשאר ישמש כמצע לקציצות ולרוטב.
תהנו

82 תגובות על “קציצות בשר וקוסקוס ברוטב ירקות אדום

  1. התמונה נראית מדהימה ועושה חשק לרוץ ולהכין, אני מתה על השילוב של קוסקוס וקציצות.
    תמיד ארוחה כזאת דורשת שינה טובה של צהריים.
    פירגי את מ ש ה ו :!:

    • שסק הי
      אשמח לשמוע תגובה כזו ולא פחות אחרי טעימות.
      גם אצלינו אוהבים שילוב קוסקוס וקציצות.יאמי.
      smile

  2. פירגה פתרת לי את הבעיה ליום שישי!
    כל הכבוד נראה לי שאני הולכת על המתכון המדהים שילוב מנצח
    שבת שלום

  3. בכל פעם שנדמה לי שנגמרים כבר הרעיונות לבישולים
    את מפתיעה אותי מחדש עם היצירתיות

    אני הולכת להפתיע בפעם הבאה את הצעיר חובב הקוסקוס כאן :lol:

    • ברברה יקרה
      אשמח לשמוע אם חובב הקוסקוס אהב את המתכון החדש
      הלוואי smile ;)

  4. מקסים.אנסה בקרוב…מעולם לא עירבתי חומוס בתערובת לקציצות,נשמע מעניין. אצלי את עשר~ :lol:

    • טליה,את יכולה לשים אפילו 2 כפות חומוס .מאד מעדן ומרכך את הקציצות.
      תודה לך smile

  5. נשמע מעולה.

    לא הבנתי אם מבשלים את הקציצות ברוטב ואם כן, כמה זמן.

    אם לא, מטגנים/אופים בתנור לפני ההגשה עם הרוטב?

    • מיגא הי

      קראי שוב למעלה:
      אפשר להכין את רוטב הירקות, להוסיף את הקציצות להרתיח ביחד דקה וזהו..

      אז…..לא צריך לבשל ביחד כי הקציצות כבר מוכנות. רק להכניס לרוטב לדקה.
      לילה טוב smile

  6. שבת שלום פירגה
    הכנתי את הקוסקוס והקציצות הניפלאות
    שידרגתי עם כמה שינויים
    השתמשתי בקוסקוס מלא והשתמשתי בחציל פרוס לקוביות, במיה, פטריות קטנות שום ובצל, שילוב הירקות יצא טעים ביותר
    שוב תודה ותמשיכי להפתיע אותנו מדי יום!

  7. פירגה יקרה,
    הכנתי את המתכון ויצא מ-ע-ו-ל-ה-!!!!
    את תבשיל הירקות הכנתי עם תפו"א, גזר ואפונה, ולקציצות הוספתי פלפל ירוק חריף קצוץ דק.
    תודה רבה על המתכון המצויין!! (וכמובן, על רבים אחרים שכבר הכנתי ויצאו נהדרים לא פחות)
    :P

    • יהודית יקרה
      נקרא מעולה להכין כמרק.אז מי שאוהב שילך על זה smile
      נפלא לקבל מחמאה ושידרוג smile

  8. פירגה זה נראה נהדר!
    רעיון מעניין לשים קוסקוס בקציצות….
    האם נראה לך שגם בשר הודו יתאים לקציצות האלה?
    תודה!

  9. פירגה יקרה נשמע נהדר
    ברור שינוסה,
    אבל האם אני יכולה לאפות את הקציצות בתנור במקום לטגן?
    אני אכין וכמובן שאדווח לך
    יום נפלא לך smile smile

    • ענת יקרה
      לאפות בלי רוטב זה נראה לי יבשוש מדי.
      לא הכנתי.לא אוכל להגיב. smile

  10. פירגה יקרה
    התכוונתי אם אני קודם יאפה בתנור
    ולאחר מכן אבשל ברוטב?
    אני אנסה ואכתוב לך
    תודה

  11. פירגה שלום,
    אני צופה "סמויה" כבר הרבה זמן ורציתי פשוט להגיד וווואוןווו כל הכבוד איזה יופי הכל מותאם באתר שלך פשוט מקסים וברור . והמתכונים פשוט נהדרים כל הכבוד :lol:

    יש לי שאלה:
    מה תפקיד החומוס בקציצות? האם באמת נחוץ? ואם אשמיט ? וזאת מכיוון שאף פעם לא ניסיתי חומוס בתערובת. פשוט המתכון נראה כל כך מגרה
    כל הכבוד ויישר כוח!!!

    • רחלי שלום רב
      יופי שנכנסת ואני מקווה שכבר לא תהיי סמויה. תודה על המחמאות והפירגון שתמיד עושים לי ממש טוב.

      תנסי פעם להכין עם חומוס ותראי אם יש הבדל. לדעתי הקציצות יוצאות יותר ארומתיות ורכות.
      ברור שלא חובה.
      המתכונים שלי כמעט כולם ניתנים לגמישות ואם תקראי את התגובות תראי שאכן יש המון שידרוגים לכאן או לכאן.
      ממליצה בחום על המתכון החדש. הוא נהדר ועושה טעם של עוד ועוד….
      אשמח אם תכיני כדי לשמוע עוד חוות דעת.תודה :lol:

  12. היי פירגוש…
    פטריות שמפיניון מתאימות?הם צריכות בישול מקדים?הכוונה לפטריות בסלסלה לא בשימורים smile

  13. היי..
    אני חושבת שאני צריכה להוסיף לי כינוי..ראיתי שיש כאן עוד הרבה לימור..
    אני לימור שאופה לאבא ואמא ומחלקת מה שהיא מכינה..אני גרה בצפון אז אני אהיה לימור מהצפון מעכשיו.
    תודה smile

  14. פירגה יקרה
    הכנתי את הקציצות
    אפיתי ולא טיגנתי יצא נהדר
    לקציצות בנוסף לחומוס הוספתי 2 כפות טחינה
    ולא יצא יבש כלל
    נהדר

    לרוטב הוספתי ירקות גזר,קישוא וברוקולי

    אז תודה לך כל המתכון הנהדר

    שבת שלום ונפלאה שתהייה לך smile smile

    • ענתי חמודה
      אני רואה שהפטנט הנפלא של החומוס והטחינה "תפס" אתכם ומשדרג לכם את הקציצות פלאים.

      בעיקר שמחתי שכתבת שאפית את הקציצות ויצאו רכות רכות.(בוודאי בזכות הטחינה שהוספת).
      תודה גדולה מקרב לב על התגובה הנהדרת שבוודאי תשרת את החברים באתר במיוחד לגבי האפייה.
      ט"ו בשבט שמח ושבת שלום smile

  15. רציתי לספר לך איך יצא המתכון…אין לי מושג לגבי המתכון :P

    הקוסקוס נגמר כמו שהוא …הקציצות נחטפו "ערומות" ללא הרוטב… והרוטב…אפילו לא זכה להיוולד אל אוויר העולם כי לא היה מי שיצטרף אליו …נגמרו הקציצות והקוסקוס גם laugh laugh laugh

    מקווה שבפעם הבאה ישולבו כל החומרים לארוחה אחת laugh

    • ברבורה,הצחקת אותי כרגיל smile
      בטוח תשלבי הכל ביחד כי זה משהו אחר לגמרי…..חהחהחהחהחה
      נראה לי שהיה טעים לכם ;)

  16. היום ניצלתי שעות לבדיות בבית (לבד לבד כדי שלא יחטפו את הקציצות בלי הרוטב כמו בפעם הקודמת ;) )

    חזרו החבר'ה הביתה אל המתכון השלם קציצות בשר וקוסקוס ברוטב ירקות אדום

    היה טעים טעים טעים

    • איזה כיף ויופי שנהניתם.
      ברבורה מאחלת לכם סוף שבוע מדהים וטעים
      עושה לי טוב להכנס לתגובות שלך smile

  17. היי פירגה,
    1. האם למעשה הקוסקוס מחליף את פירורי הלחם המסורתיים ששמים בד"כ בקציצות?
    2. איזה תבלין אני יכולה לשים בקציצות במקום בהרט? יש לי מעבר לתבלינים הרגילים- חוויג' מרק או גריל עוף…
    משהו מהם יכול להתאים? או שאני פשוט אשים כמון או אוותר בכלל?

    תודה מראש,
    תמר

    • תמר שלום
      לא מחליף פירורים .זה מתכון מיוחד .
      שימי איזה תבלינים שאת רגילה לשים בקציצות לטעמכם.
      תהנו smile

  18. פירגה יקרה,
    רוצה להכין את הקציצות מעוף (יש לי מלא בפריזר) , חושבת שכדאי להוסיף בצל מגורד לתערובת?
    תמיד מוסיפה לקציצות עוף שלי.

  19. אוי פירגה יקרה, לא מפסיקים לברך אותך בבית הזה.
    הקציצות יצאו פשוט מדהימות. קריספיות מבחוץ ורכות ואוריריות מבפנים,
    זאת אמורה להיות ארוחת צהריים למחר, מקוה שישאר….
    בבוקר פתחנו עם הקרואסונים המהממים ועכשיו הקציצות, מה צריך יותר מזה???
    כבר אמרתי לך שאת מהממת ?!
    שבוע נפלא ותודה רבה

    • אסנת יקרה
      גם את מהממת ששיתפת אותי בהתלהבות שלך ובהצלחת המתכונים מהאתר.
      המשך טעים :lol: תודה רבה
      לילה טוב smile

  20. הי
    אני באופן קבוע גולשת באתר שלך
    פשוט מדהים, השבוע ליום הולדת של הבת שלי בנוסף לעוגה שעשיתי מבצק סוכר הכנתי את עוגת הקרמבו, מאוד נהנו, ובאופן קבוע אני מכינה את האורז עם הפתיתים , רעיון גאוני איך לא חשבו על זה לפני כן..?
    אני מאוד רוצה להכין את הקציצות עם הקוסקוס, האם אפשר במקום לטגן להכין אותם על גריל גז ולאחר מכן להוסיף לרוטב?…
    תודה

    • ג'וד יקרה הי,
      כיף לי שאת גולשת שלי. נהדר.
      יש לי ראייה מראש. חהחהחהחהחהחה אני מכינה וכבר מראש יודעת שיהיה טעים. כמעט לכולם ;)
      בכל אופן,לכל אחד הטעם האישי שלו.
      את הקציצות לא ממליצה לאפות , יצאו יבשות. טיגון על מעט שמן אפילו מחבת טפלון,עדיף.
      בהצלחה והמשך טעים ומוצלח smile

  21. שלום
    שוב ניסיתי למצוא מתכון שבני מסרב האכילה יסכים לטעום
    יצא כל כך טעים
    לבן נופלות שיניים וקשה לו לאכול ובכל זאת אכל שתי קציצות..
    כל הכבוד
    האם יש לך מתכון של צלי בשר ללא יין לחג? :lol:

    • מאיה,נהדר.חבקי את הקטנצ'יק.שימחת אותי מאד.
      כל צלי בשר את יכולה להכין על בסיס מים או לשלב כוס מיץ תפוזים ביחד עם המים.
      תהנו ושתהיה שנה טעימה smile

  22. פירגה יקרה,
    מעולה!!!
    הכנתי מעוף טחון ואפיתי.
    חיסלו הכל בעוד הרוטב מתבשל …..
    תודה תודה

  23. פירגל'ה ;) :? בוקר טוב, הולכת להכין את הקציצות ככתובין. נראה מעולה אנין לחיך :P :? בברכת סוף שבוע נפלא ופורה לך ולבני ביתך ;)

    • הי ציפי
      קודם כל תודה ;)
      פתרת לי את ההרהורים מה להכין לשבת
      הזכרת לי את המתכון הזה ואלך עליו.הילדים מאד אוהבים.
      שיהיה טעים וסוף שבוע נפלא smile

  24. נפלא! זאת הפעם השניה שאני מכינה והילדים שלי טורפים הכל.
    נשאר לך רק להכין קובה וללמד אותנו
    אוהבת הכי בעולם
    שרי – מעריצה שרופה!
    נ.ב. אני בקושי מצליחה לדרג, הכוכבים לא נצבעים לי משום מה!

    • שרי,עדיף לכתוב לי שזה טעים ולא צריך לדרג. הדירוגים יוצאים בגלל טעות תמיד נמוכים וזה לא רלוונטי.

      הלוואי שימשיך לך טעים.
      smile

  25. laugh laugh בוקר אור, דבר ראשון שעשיתי שוב לאחר שאני יכולה לעמוד קצת על רגלי זה להכין את הקציצות ברוטב עם הקוסקוס. את כמות הקציצות חלקתי חלק ברוטב וחלק ללא. :? :P :P יצא מעולה לעילא ועילא.נכדי וביתי זללו זאת ולקחו לביתם לימים הבאים.
    שוב תודה תודה תודה.בברכת יום מוצלח. smile :lol: :lol:

    • ציפי,קודם כל תרגישי טוב חמודה.
      בריאות ורק בריאות :lol:
      תודה על המחמאות לקציצות הקוסקוס smile

  26. smile כשאני מוזמנת להביא משהו אני מביאה קציצות אילו, את זוכה smile :lol: באלפי מחמאות ולכולם אני מחלקת את הטיפ של המתכון. אין עליהם הם פשוט מעולות מעולות smile smile תבורכי בידייך הנפלאות.

  27. פירגה איזה ירקות את ממליצה לשים ?
    ובבקשה תגידי לי גם כמה מכל דבר שלא יצא לי הרבה או פחות {אני חדשה בבישולים} .
    הרבה תודה לך smile

  28. המתכון נראה נפלא, שאלה לי: האם ניתן להשתמש ברסק עגבניות במשקל זה במקום בעגבניות מרוסקות? תודה מראש ויום טוב,
    אפרת

    • אפרת,אפשר עם רסק.מספיקה בהתחלה רק קופסה אחת קטנה כי הרסק מאד דחוס ודומיננטי.
      אחרי שתכיני את הרוטב , תחליטי אם להוסיף עוד כף או שתיים מהרסק.
      תהני מהקציצות הנפלאות

  29. פירגה יקרה,,
    יישר כוח על המתכונים הנפלאים והפורום הנהדר.

    בקשר לקציצות,
    רציתי לדעת האם ניתן להכי את הקציצות האלה עם בשר הודו טחון ,
    במקום בשר בקר ?
    בתודה ומראש,
    ובברכת יום מקסים
    סימונה

  30. פירגה יקרה ,

    הכנתי את המתכון לשישי האחרון ,יצא מאד טעים.
    התנהלות אצלינו בבית היא דכ"כ כך : אני שואלת את ילדי מה אתם רוצים שאכין לשבת ? כל אחד אומר מה הוא רוצה שאכין , רוב הבקשות אילו מתכונים מהאתר המדהים שלך , אבל אז יש לי בעיה , אני צריכה להתחיל לחפש את המתכון באתר …..
    או שאני עושה משהו חדש הם מבקשים שאזכור את המתכון ….
    מגוון המתכונים הוא כל כך נרחב , האם יש דרך לסמן מתכונים שהכנתי ואהבתי בכדי למצוא אותם במהירות , ( אני לא אוהבת להדפיס )
    פירגה את נהדרת . יום טוב :lol:

    • הי מלכי
      את יכולה להכין אלפון ביתי לפי קטגוריות ולהעביר לשם קישור.
      המשך מוצלח וטעים ביחד
      יום טוב גם לך.

  31. פירגה,
    קציצות מצוינות smile הכנתי היום למשפחתי,הילדים והבעל מאוד אהבו….
    הילדה ישר שאלה:אמא המתכון של פירגה??וישר פירגנה לך :lol: :lol:
    את פשוט נפלאה!! ;)  

    • אידית יקרה,תני חיבוק מהלב לילדה המקסימה. תודה רבה על המחמאות.
      תמשיכי להכין ולפנק את כולם.

  32. היי פריגה המקסימה! במטבחי את כוכבת מס 1 !!!
    היום בהחלט ינוסה מתכון קציצות אלוlaugh מבטיחה לחזור ולעדכן
    שאלה: האם אפשרי להחליף את הפטרוזילה בכוסברה? smile smile smile

    • צנונית יקירת
      אפשר להחליף זה בזו. אישית אני מחליפה בהרבה מתכונים בין הפטרוזיליה לכוסברה ולהיפך..
      מה שאוהבים מכינים,זה פשוט.
      חיבוק לשבת נפלאה וטעימה לכולכם smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *