d79bd793d795d7a8d799 d791d795d79cd795d7a0d796d796d796 - כדורי בשר במייפל וחרדל

כדורי בשר במייפל וחרדל

 

d79bd793d795d7a8d799 d791d795d79cd795d7a0d796d796d7962 - כדורי בשר במייפל וחרדל

מצרכים לרוטב:
לטגן בסיר שטוח
2 בצלים קצוצים ב-4 כפות שמן ולהזהיב
להוסיף גזר פרוס  +  שן שום מגוררת
3 גמבות אדומות חתוכות
קופסה עגבניות מרוסקות 850 גרם
2 כפות סירופ מייפל
1-2 כפות פפריקה מתוקה ואפשר להוסיף מעט חריפה
כף אבקת מרק עוף
להוסיף מים רותחים ולערבב.
להרתיח ולטעום לשבח טעמים

מצרכים לכדורי בשר:
1/2 קילו בשר טחון מעורב
1/2 כוס פירורי לחם/קמח מצות
ביצה ואם העיסה קשה מוסיפים בסוף עוד ביצה.
פטרוזיליה טרייה קצוצה
כפית סירופ מייפל
כפית חרדל
מעט מלח
פלפל שחור
בצל בינוני מגורר
להכין כדורים עם ידיים רטובות ולהכניס לרוטב הרותח
להנמיך להבה ולבשל כ-40 דקות
להגיש על אורז
תהנו

45 תגובות על “כדורי בשר במייפל וחרדל

  1. ערב טוב !
    מאז שגיליתי במקרה את האתר שלך , אני לא מפסיקה לחדש ולהפתיע. כל המשפחה הפכה למעריצים שלך. אני מנסה ובד"כ גם מצליחה וכולם נהנים!
    האם אפשר להחליף את המייפל במשהו אחר?
    מודה לך מאד על כל מתכונייך הנפלאים

  2. בוקר טוב פירגה –

    המתכון נראה מדהים! :lol:
    אני מתכננת לנסות אותו בימים הקרובים…

    רציתי לדעת אם לדעתך אפשר להכין גם עם עוף טחון.

    תודה :P והמשך יום מקסים וטעים

    • בקר אור פוליאנה יקרה
      תוסיפי לעוף הטחון כף סלט חומוס או טחינה גולמית כדי שהקציצות יצאו עסיסיות ורכות.
      עדיף לטגן על טפלון ללא שמן ורק אז להוסיף לרוטב.
      smile

  3. פירגה בוקר טוב,
    מה שלומך?

    וואוווו , נראה טעים, לאכול ישר מהתמונה, חחחחחחחח
    אשמח להכין את זה בקרוב…….

    אני רוצה להוריד את הכובע בפנייך על צורת ההגשה.
    אני רואה, אולי אני טועה, שהצלחת היא בצבע אדום, צלחת מאוד יפה.

    איזה כייף שגיליתי אותך!!

    כל טוב לך , למשפחה, נכדים..
    smile smile
    רותי

    • רותי יקירתי
      הנה מה שענתה:
      מאת avi:
      16 בפברואר 2010 בשעה 11:27 (לערוך)
      לרותי, הצלחת שקופה, אבל הפלייסמנט אדום. חהחהחהחהחה צודקת.
      בכל אופן,המשך הנאה מושלם וטעים ובעיקר שיתוף הדדי.
      smile

  4. כל הזמן את מצליחה להפתיע אותי
    בהחלט ינוסה עוד השבוע
    תודה יקירה
    על המתכונים הנפלאים
    יום מקסים smile smile

  5. לרותי, הצלחת שקופה, אבל הפלייסמנט אדום.
    לפירגה, ישרי כח, מדהים, נראה טוב ואני חושבת שגם טעים. ננסה. :lol:

  6. פירגה נראה נהדר…
    נראה לי שמצאתי מה לבשל לשבת…. ;) עם בטטות ותפו"א יצא מעולה!
    אפשר להכין רק עם בשר בקר?

  7. היי פירגה,
    הכנתי את התבשיל, אני העדפתי להמתיק במעט סוכר חום וגם הוספתי רוטב צ'ילי מתוק חריף, התקבל תבשיל טעים מאוד וכולם לוקלוקו הצלחות.

    מתכון מוצלח ביותר, מה הפלא? כמו שאר המתכונים שלך.

  8. שלום פירגה…
    אני רוצה להכין את התבשיל, כמה מים רותחים צריך להוסיף לרוטב?
    תודה ושבת שלום. :lol:

  9. פירגה שלום –
    עשיתי לפי ההוראות שלך, כולל בתגובות – עם עוף טחון, וכף חומוס – יצא מעולה.
    לא טועמים כל כך את המתיקות של המייפל – אולי בפעם הבאה אנסה לשים טיפה יותר.

    כרגיל – מתכון מנצח. כולם אהבו ורצו תוספת. נפלא. smile

    • פוליאנה הי
      אין ממש מתיקות במתכון למרות המייפל.
      תמיד אפשר להוסיף עוד לטעם מתקתק,לשיקולך .אפילו תוך כדי בישול,תטעמי ותחליטי.
      יופי שהגדרת מתכון מנצח.שמחתי שהוספת את התגובה הנהדרת smile

  10. נראה נפלא וינוסה בקרוב – והייתי מעיזה לאמר מראש שזה נראה לי מתאים גם לקטגוריה "ילדים"

  11. פירגה יקרה
    הכנתי את הקציצות אתמול
    ופשוט המתכון קצר מחמאות לא רגילות
    הרוטב של הקציצות מוסיף המון וגם טעים
    כולם אהבו ואכלו
    המון תודה לך על המתכונים הנפלאים smile smile smile

    • ענת מקסימה
      תודה לך ובהחלט המחמאות מגיעות גם לך שטרחת והכנת.
      מסרי תודה לכולם ומקווה להמשך טעים smile

  12. פירגה, הכנתי לשבת את כדורי הבשר יצא טעים….
    כולם אהבו הסיר חוסל עד תום. הוספתי מעט יותר מייפל וגם קצת סוכר כי המייפל כאן לא מתוק כמו המייפל בארץ… הוספתי חוץ מזה גם תפוחי אדמה ובטטות. כמו שאמרתי, לא נשאר כלום.
    תודה לך על כל המתכונים הנפלאים smile

  13. אחרי כדורי הבשר המתקתקים שלך שהכנתי שבוע שעבר שהיוכל כך טעימים לא ציפיתי שגם אלו יהיו מעדן.
    כל נהנתי מהם ליד אורז וסלט- ללקק את האצבעות!
    תודה רבה!

    • קרן יקרה
      הכל יוצא טעים אצלי. מהלב באהבה גדולה .חהחהחהחהחה
      שמחה שליקקתם ת'אצבעות. ;)
      שימשיך כך smile

  14. אמנם כבר הגבתי על המתכון הזה –
    אבל הבוקר, כשעמדתי מול ערימת המתכונים (הרבה מאד מהם שלך… :P )
    והתלבטתי מה להכין בסוף השבוע הקרוב, הבת הגדולה שלי – שבדרך כלל לא מרעיפה מחמאות – אמרה:
    "הקציצות הפעם יצאו טעימות במיוחד. וגם הרוטב היה מעולה".

    אז בהחלט מגיע smile והדף הועבר לראש הערימה…

    שיהיה לנו סופ"ש רגוע והרבה גשם

    • פוליאנה יקרה
      המחמאות מתקבלות באהבה רבה.
      תודה לבת הגדולה שלך. אני מתמוגגת… ;) smile

  15. לפירגה האשפית!
    הכנתי ביום חמישי את הקציצות הטעימות להפליא ואל תשאלי מה קרה? תמיד שאני מכינה קציצות נשאר גם ליום המחרת אבל הפעם לא נשאר זכר הכל נטרף כולל קציצה שנתתי לתינוק בן ה-8 חודשים שאני מטפלת בו הקציצה כל כך רכה וטעימה שהוא לא ויתר על שום פירור ואכל בהנאה מרובה כיף גדול!!! ונמשיך למתכון הבא :lol: :lol: :lol:

    • חניתה יקרה
      תודה גדולה והנחת מתעצם מיום ליום לקרוא את התגובות המחממות שלכם.
      בהחלט המשך נעים וטעים smile

  16. המתכון הזה בילה הרבה זמן על ממוגנט אל הדלת ….יש גבול לכושר ספיגת הטעמים החדשים שלי…גם מייפל וגם חרדל? :eek: בסוף החלטתי לנסות גם בגלל התגובות וגם בגלל שהחלטתי שזה רק קורטוב טעם ולא כמו לאכול את החרדל או המייפל כמו שהם

    גמבה לא הוספתי , כן הוספתי חתיכות דלעת נוסף על הגזר וגם רוטב צ'ילי לקציצות ולרוטב

    הריח שיגע כאן את בני הבית

    באמצע טעמנו (לפי סדר התייצבות לסיר את הרוטב, כל כך טעים :!: והבן הצעיר הודיע שזה יותר טוב מרוטב הקובה שהוא אוכל אצל חבר שלו :lol: (תשמעי, פירגה זו מחמאה ששווה זהב…את לא מכירה אתו :!: )

    עכשיו התנפלנו על הקציצות
    וואוו וואוו וואוו
    מתכון שווה ביותר :!: :!: :!:

    • הורסת ;) ,ברבורה
      איזה כיף שאהבתם גם את הקציצות האלה . מעולההההההה. .
      תודה על הפירגון וההמלצה שלכם smile :lol:

      smile :lol:

  17. הי פירגה!
    סוף סוף הצלחתי להכין קציצות בטעם אחר..כל הזמן יצא לי אותו טעם!
    הטעם מתוק ומיוחד ולא מצליחים לעלות עליו… (זה הכי כיף כשמנסים לפענח משהו שבישלתי…)
    השאלה היחידה – הקציצות יצאו רכות והתפרקו לי, וגם מה שנשאר הקפאתי, וכשהפשרתי
    זה כבר היה נראה כמו רוטב בולונז…עדיין טעים אבל לא בצורת קציצות.
    מהו הגורם במתכון ש"מדביק" את הקציצות?

    • עינת בקר טוב
      תודה על התגובה smile
      הצעה:
      תכניסי קציצה אחת ותחכי לראות אם היא שלמה או מתפרקת.אולי סוג הבשר הוא הגורם ,לא בטוחה.
      אם היא מתפרקת,תוסיפי עוד כף פירורי לחם.
      הצעה נוספת,לשמור את הכדורים במקרר שעה לפני שמכניסים לסיר.
      בהצלחה ותהנו smile

  18. פירגה יקרה,
    פשוט מעולה!
    הכנתי רק מבשר עוף טחון.
    נראה טעים ומבטיח(כמו שאר המתכונים שלך)
    לכן הכנתי כמות כפולה של בשר ופשוט הוספתי עוד מים.
    מחר אני מכינה שוב…
    תודה תודה

  19. היי פירגה,
    מה הכוונה לבשר טחון מעורב? את מתכוונת חצי עוף וחצי בקר?
    כמה מנות זה יוצא בערך?
    תודה.

להגיב על מירב לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *