מצרכים:
כרובית מפורקת לפרחים . יוצקים עליה מים רותחים להרחקת מזיקין.
טחינה מוכנה ומתובלת בשום לימון ומלח
מיכל יוגורט – לפרווה לוותר על היוגורט ולדלל ביותר מים
10 עגבניות שרי חצויות
פטרוזיליה ,צנובר
הכנה:
שמים את פרחי הכרובית , בכלי מתאים להגשה , על ניר אפיה משומן .
אופים בתנור בחום 220 עד שיזהיבו. בודקים מדי פעם.
מורידים חום תנור ל-175.
מוציאים את ניר האפיה.
מסדרים את חצאי עגבניות השרי מסביב לכרובית .
נהדר לבזוק מעט תבלין מקורמיק גריל בטעם עוף שייתן עוד נופך מיוחד למתכון. אבל למי שאין,לא חובה.
מערבבים את הטחינה המתובלת עם מיכל יוגורט ואם היא לא דלילה מספיק, מוסיפים מים ומשפרים תבלינים בדגש על השום לימון ומלח .כשיוצקים את הטחינה על הכרובית היא צריכה להיות דלילה.
הטחינה צריכה לכסות 1/2 מגובה הכרוביות.
אם זו טחינה קנויה פשוט להוסיף לה מיכל יוגורט ולערבב עם תוספת מים ושיפור תיבול
לזלף על הכל מעט שמן זית
לפזר צנובר קלוי (לא היה לי אז פיזרתי שקדים מולבנים)
לפזר פטרוזיליה – פיזרתי יבשה
לאפות שוב כ-10 דקות
לצקת מעט מהטחינה החמה על הכרוביות ולהגיש חם מאד ישר מהתנור.
תהנו
נראה טעים מאוד !
אילניתוש
ברוכה השבה ושבוע נפלא
שלום פירגה,
האם אפשר להפוך את המאכל לפרווה? כיצד?
מירה בקר אור
תוותרי על היוגורט ותדללי ביותר מים הטחינה צריכה להיות דלילה כשיוצקים אותה על הכרובית.
בהצלחה
:P במילה אחת מהמם!!!! קצר מחמאות. תודה רבה
קרן,נהדר. מה צריך יותר?
תודה רבה, שבת טעימה ונהדרת לכם
יצא מעולה
(צריכה פיתרון לנתזי השומן שעפו בתנור :cry: – יש דרך אחרת לאפות? )
אל תפספסו את המתכון הזה :lol:
ברבורה יקרה,לא הבנתי למה ניתז?
אולי מישהו פה יעזור לך לפתור בעיתך.
חיבוק לשבוע נפלא
תודה על ההמלצה למתכון
אולי הייתי רחבת יד עם כמות השמן ;)
אולי,העיקר שטעים לכם,
תמיד אפשר לנקות את התנור. ;)
היי פירגה.
כמה כפות טחינה גולמית צריך להכין למתכון הכרובית ?
אודה לתשובתך.
הי, לפחות כוס טחינה מוכנה. אבל כל אחד יכול לשים לפי טעמו ורצונו. אין פה מידות מדוייקות.
יופי של מתכון ,יצא מעולה !
תודה.
סבבה. תהנו בכיף