החלטתי להביא את המתכון המחודש עם כל השידורים של honey ושל רננות
המתכון המקורי נשאר באתר תחת השם: מאפה אורז עם ירקות. רננות הוסיפה בשר טחון ושידרגה את המאפה כאמור למטה. הכנה וצילום:רננות.
וזה לראיה שכדאי לכם לדפדף בין המתכונים הישנים שלי ולדלות אוצרות.
גם אם זה נראה ארוך – זה פשוט ביותר ואין הרבה עבודה.
לפי המלצה של Honey נוספו למתכון תערובת של פיצוחים: פיסטוק חלבי, שקדים מולבנים ואגוזי קשיו – קצוצים במעבד מזון לחתיכות גדולות .
הכנה: מטגנים בצל שלם קצוץ ומוסיפים את התערובת לדקה (זהירות שלא יחרך)
אחרי האפייה מפזרים את הפיצוחים על פני המאפה ומחממים הכל ביחד רגע לפני ההגשה .
—- התמונה המצורפת היא של רננות —
מחמאות למאפה מרננות: יקירתי, המאפה יצא כל כך משובח אין לי מילים כמה מחמאות
קיבלתי עליו אז באמת תודה רבה .
מצרכים והכנה:
1/2 כרוב ירוק חתוך רצועות
בצל חצוי ופרוס
200 גרם פטריות
250 גרם גרגרי תירס
כוס גרגרי חומוס מבושל – בפסח לוותר או להוסיף חופן חמוציות
2 בטטות קלופות-פרוסות
כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה גס
כוס אורז
קופסה 400 גרם טל וטרי עגבניות טריות כתושות ברסק ( לא לזרוק את הקופסה הריקה)
תבלינים:
כף מרק עוף
כף פפריקה
כף רוטב צ'ילי
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית סוכר
מלח ופלפל להוסיף אחרי טעימה.
למלא פעמיים את הקופסא הריקה של הרסק במים .
תבנית פיירקס 28 עגולה משומנת
מסדרים מצע של חצי הכרוב בתבנית המשומנת.
בסיר בינוני מזהיבים בצל
מוסיפים את יתר המצרכים ובוחשים כ-5 דקות אחרי רתיחה.
יוצקים על הכרוב באופן שווה.
עוטפים בניר כסף הרמטי
מכסים במכסה – לא היה לי מכסה אז לא שמתי…
אופים בחום 175 כשעה ורבע ובודקים.
אם האורז רך והתבשיל מוכן ונשארו מים להוריד את ה"כיסויים" ולהמשיך לאפות עוד
כ-10 דקות גלוי.
אם תכינו יום לפני ותשמרו במקרר המאפה ייחתך כמו עוגה.
הערות של רננות
הוספתי למתכון 600 גר' בשר טחון
טיגנתי אותו עם בצל קצוץ
וערבבתי.
הורדתי את הכרוב והפטרוזיליה מהמתכון .
יצאו לי שני פיירקסים
אחד גדול ואחד בינוני .
תודה רבה pirge מאפה מושקע ומצוין .
בוקר טוב
וואו איזה תמונה טעימה
ומתכון מעולה
שבוע :lol: טוב !
תודה אילניתוש
בזכות רננות המקסימה
שבוע נפלא
נשמע מתכון נמצח, נראה מתכון אלופי.
המוני תודות לך. :lol:
רחלי מנצח מתוקה. תכיני שכולכם תהנו ;)
ניראה מעלה פירגוש יקירתי…מיתגעגעת מאוד מאוד]]]] :!:
שונטי יקרה
מה שלומך?
כיף לראות אותך בין לבין…..געגועים וחיבוק מכל הלב
פירגוש מאמי , זה נראה כ"כ יאמייייייייייייייייייייייייי , יאמיייייייייייייייייייייי , חבל"Z
לחטוף היישר מהמסך , לצערי לא הצלחתי …… ואצטרך להכין במו ידיי ………
נראה שווה ביותר :!:
פורים שמח , מבדח וטעים :!:
שרית-ב
פורים שמח יפיופה שריתי
הכנה מרובה והנאה כפולה.שווה,לא?
;)
:idea:
פורים שמח לך ולמשפחתך
מתכון מנצח
ובכלל אורז אני אוהבת בכל צורה
תודה רבה :lol:
שולי
תודה מתוקה חג שמח
הנה כאן אני מצרפת תמונות מהליך הכנת עוגת האורז
וזהו אכן מתכון מנצח משובח ומעולה ביותר
ובהזדמנות זאת pirge אהובתי
אני רוצה להודות לך על העושר הרב
במטבחך ועל האושר שאת גורמת לנו
המכינים בעכבותייך .
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=75&MessageId=139054454
רננות יקירתי,את מדהימה
תודה רבה על הכל.הפינל'ה משגע
מה הכוונה לקופסה של 400 גרם עגבניות כתושות ברסק? האם זה כמו עגבניות מרוסקות/מגורדות. עד כמה שזכור לי אלו באות במשקל 260 גר' או 600 גר', האם הכוונה למשהו אחר?
מזמן לא הגבתי אבל אני ממשיכה לקרוא ולהכין והאתר ממשיך להיות מקסים.
:lol: :lol: :lol: :lol:
הי ריקי, בטל וטרי כנראה שיש.
בכל אופן,אפשר להסתדר עם כל פירמה אחר של עגבניות מרוסקות.
המשך הנאה ושתמיד יהיה טעים ביחד