d7aad7a8d793 d792d791d799 - מאפה תרד עם מחית תפוחי אדמה

מאפה תרד עם מחית תפוחי אדמה

d7aad7a8d793 d792d791d799 - מאפה תרד עם מחית תפוחי אדמה

תפוחי האדמה מאד מעדנים את המאפה והתרד לא משתלט על הטעם.
נהדר גם לילדים.

מצרכים:

תבנית מרובעת/בינונית
3/4 קילו תרד טרי או קפוא
3 תפוחי אדמה
2 בצלים
2 כפות שמן לטיגון הבצל + 3 כפות לפשטידה
3 ביצים
3 כפות פירורי לחם/קמח מצה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
עד 400 גרם גבינות מעורבות מסוגים שונים שיש במקרר
מלח
פלפל שחור

אפשר לפזר על הפשטידה לפני האפייה עוד גבינה צהובה מגוררת

אופן הכנה:
לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה לצנן ולמעוך במזלג
את התרד להכניס לסיר עם מים רותחים לספור עד 10 ולהוציא למי קרח. לסנן .
לטגן בצלים קצוצים בשמן ב-2 כפות שמן
לערבב את כל המצרכים בקערה (כולל גבינות) לטעום על קצה הזרת ולשפר טעם (מלח ופלפל שחור)
לצקת לתבנית משומנת שפוזרו עליה מעט פירורי לחם (נוספים מהכמות שרשומה במצרכים) וליישר.
לפזר גבינה צהובה (לא חובה) כמו בתמונה.
לאפות בחום 170 מעלות כ-35 דקות
תהנו

36 תגובות על “מאפה תרד עם מחית תפוחי אדמה

  1. שלום פירגה!
    את פשוט נהדרת. רעיון מקסים אך קשה לי להבחין מה מייצגות הנקודות האדומות אולי פפריקה?.

  2. פירגה יש אפשרות ללא גבינות או לשטח במרכז בין השכבות בשר טחון

    • אשר בקר אור
      לדעתי,תוותר על הגבינות
      תוסיף עוד 2 תפוחי אדמה
      תחלק ל-2
      את הבשר תבשל בנוסח הבשר במאפה בשר סגור שלי (בלי עודף נוזלים)
      משהו כזה…..נקווה שיצא טוב. smile

    • רוחלה יקרה
      רשמי תרד במנוע החיפוש ותמצאי מתכונים אחרים להנאתך.
      בהצלחה smile

  3. נהדר נהדר נהדר.
    הולכת להיות לי ארוחת ערב נהדרת וטעימה.
    תודה אישה יקרה ומקסימה.
    יום נפלא
    smile smile smile smile smile

  4. פירגה יקרה!
    מעולם לא נכנס לביתנו התרד,אבל כיון שסוף סוף קצת "גדלנו"[תרתי משמע]הגיע הזמן והאומץ לנסות.רק שאלה קטנה : האם שייך לעשות את זה צמחוני לגמרי מבשר וגבינות?
    תודה על עוד מתכון מסקרן ששלחת לנו!

    • דורית הי חמודה
      זה לא יהיה אותו דבר אבל אפשר בלי גבינה/בשר.
      תכיני ותשלחי אלי חוות דעתכם
      תו smile דה

  5. פירגה היקרה

    הכנתי הערב את הפשטידה, היא מאוד טעימה, בדיוק כמו שתארת בפתיח טעם עדין, שום מרכיב לא משתלט, הכל משתלב מצוין! :lol: (הכנתי עם פירורי לחם מתובלים ללא גלוטן).
    לבן הבכור שלי יש יום הולדת בחודש הבא והתחלתי לחשוב מה אני אכין כשאני אארח את המשפחות והתחשק לי לגוון ולא להכין את המאכלים שאני מכינה בד"כ, והמתכון הזה הגיע בדיוק בזמן smile
    תודה

    • יעל,תודה ויופי שמצאת עוד משהו ללא גלוטן.
      האם להכניס את הפשטידה בהמלצתך לקטגוריה ללא גלוטן?
      מאחלת לך יום נפלא smile תודה ששיתפת אותי :lol:

  6. הי פירגה

    המתכון מתאים לקטגוריה ללא גלוטן :lol:
    איזה כייף שהקטגוריה הולכת וגדלה!

    המשך יום נעים smile

    • יעל הי
      הוספתי את פשטידת התרד לקטגוריה ללא גלוטן. איזה כיף,אני מאושרת עם כל מתכון שמצטרף.
      תודה.
      יש לי קטגוריה בלי קמח,בזמנך החופשי ורק אם יבוא לך,תעייני שם,אין הרבה מתכונים ותכתבי לי מה מתאים להוסיף לקטגוריה ללא גלוטן.
      יום נפלא לך,בריאות smile

  7. הי פירגה

    אני אעבור בשמחה על המתכונים ללא קמח ושל פסח ואעדכן אותך מה מתאים לקגוריה "ללא גלוטן"

    סוף שבוע נפלא smile
    יעל

  8. שם רציתי לשאול אם זה מתכון טוב וחגיגי מספיק לטעמך לערב חג שבועות לארוחת חג

  9. הי פירגה,

    רציתי לשאול אותך בעניין 400 גרם גבינות, אילו גבינות היית ממליצה ובעיקר שאלתי כמה גבינה צהובה.

    אני מעוניינת מאוד להכין מתכון זה לאורחים שיגיעו היום בערב ואני מתלבטת בשאלה זו. אני אקנה במיוחד גבינות.

    בוקר טוב לך פירגה ותודה רבה,
    smile
    ira

    • הי חמודה
      הכי הכי זה תערובת הגבינות שבפשטידה הזו. אין על השילוב.מנצח.
      פשטידת תרד באטריות ביצים
      מאת:פירגה

      חבילה אטריות ביצים כ-200 גרם
      חבילה עלי תרד קפואה כ-800 גרם
      שקית בצל מטוגן ——– או לחילופין לטגן 2 בצלים קצוצים ולהזהיבם.
      4 ביצים שלמות
      4 קוביות שום דורות ——– או לחילופין שום טרי כתוש.
      כ-300 גרם גבינה חמד
      200 גרם גבינה קשקבל מגוררת.
      אין צורך בתבלינים.התיבול מהגבינות משבח את המאפה.

      100 גרם נוספים של גבינה קשקבל מגוררת לציפוי המאפה , לפני הכנסתו לתנור.
      מעט פפריקה לזרזוף.

      הכנה:
      מבשלים את אטריות הביצים ומסננים.
      מאדים את עלי התרד במיקרו וסוחטים. (לא לקצוץ)
      מערבבים את התרד הסחוט, הגבינות, הביצים,השום והבצל.
      חצי מכמות האטריות מסדרים על תבנית משומנת חד פעמית, או פיירקס בינונית .
      יוצקים מעל לאטריות את כל התרד.
      מכסים ביתר האטריות. מיישרים.
      מפזרים את גבינת הקשקבל שהשארנו לציפוי
      מזרזפים מעט פפריקה מתוקה.
      חום התנור 175. כ-50 דקות.
      תהנו.

      הפשרת תרד לפי ערוץ החיים הטובים:
      מרתיחים מים בסיר גדול
      מכינים עוד סיר עם מים קרים
      שמים את התרד במסננת גדולה שמתאימה לסיר עם המים החמים
      כשהמים רותחים מכניסים את המסננת עם התרד וסופרים עד 10
      מוציאים את המסננת מהמים הרותחים ומכניסים את התרד למים הקרים.(בלי המסננת)
      משאירים כמה דקות להתקררות.
      מסננים לקערה.

  10. איזה יופי ! את תמיד חביבה smile
    זה נראה טעים וחגיגי ומשובח לערב הזה.
    אלך על זה.
    המון תודה פירגה על ההצעה.
    smile

  11. הי פירגה,

    אני מכינה את המאפה הזה לפסח. בעבר כשהכנתי אותו אהבנו מאוד. גם את הסינייה שלך.

    אגב, קראתי למעלה בעניין גלוטן – ראיתי במקרה בחנות טבע שקיים "פרורי לחם ללא גלוטן" כמו שיעל ציינה. אין לי מושג מה זה אומר או ממה זה עשוי אבל נראה שזה עוזר למי שחייב כאלה.

    חג שמח פירגה יקרה, לך ולבני משפחתך.
    smile

  12. יש לי שאלה, מכיוון שאני לא חזקה באפייה עם תרד הייתי מבקשת לדעת האם לאחר הרתחת עלי התרד והקפאה במי קרח משאירים כך את העלים או שטוחנים אותם? תודה על תשובתך ותודה על כלהמתכונים הנפלאים שמעשירים לי את השולחן . רחל

    • רחל,פשוט תסנני מהנוזלים ותקצצי (כמו בתמונה)
      לבריאות ובאהבה והמשך טעים ביחד.
      חג שמח smile

להגיב על ira לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *