d797d795d79ed795d7a1 d7a2d793d7a9d799d79d d798d795d7a0d794 - לביבות חומוס עדשים וטונה

לביבות חומוס עדשים וטונה

d797d795d79ed795d7a1 d7a2d793d7a9d799d79d d798d795d7a0d794 - לביבות חומוס עדשים וטונה

קציצות חומוס עדשים וטונה – גם אפוי
כבר יש באתר מגוון קציצות עם עדשים אז מי שאהב ופירגן, מוזמן לנסות גם את השילוב הזה…
רשמו בחפש:  את המילה עדשים
אני הכנתי גם מטוגנות וגם אפויות כפי שאתם רואים בתמונה ושניהם טעמו לי מאד.

ביום העצמאות גם הצמחונים יכולים להנות מלביבה טעימה.

מצרכים ל-20 קציצות:
3 כוסות גרגרי חומוס מבושלים – טחונים במיקסר ידני
1 כוס עדשים כתומות  (ראו "טיפ" לבישול למטה)
1 כף סלט חומוס/טחינה מוכן (אפשר קנוי או ביתי) לאפייה להוסיף עוד כף
קופסא קטנה טונה סחוטה היטב מהשמן (בערך 100 גרם טונה)
שקית בצל מטוגן של 40 גרם (אוסם)  – לאפיה רצוי לטגן בצל בשמן
ביצה
כף פטרוזיליה יבשה
כף רוטב צ'ילי
מלח ופלפל שחור

הכנה:
לערבב הכל ביחד בתוך קערה גדולה ולהוסיף 3/4 כוס פירורי לחם מכל סוג שיש בבית.
ללוש, לבדוק שנוח להכין קציצות ואם לא, להוסיף עוד ביצה או פירורי לחם לפי הצורך.
לטעום על קצה הזרת ולשבח טעמים.
לטגן מ-2 הצדדים על מעט שמן.

בשיטת האפיה שלי:
לשמן ניר אפיה בנדיבות בספרי שמן ולהניח  קציצות שטוחות.
לחמם תנור לחום 180. לאפות צד אחד 25 דקות .  לשמן שוב את ניר האפיה וגם טיפה את הקציצות.
אפשר לפזר על הקציצות גם מעט פירורי לחם עם תיבול שיהיה קריספי ויותר טעים.
להמשיך לאפות עד שהקציצות ישחימו.
תהנו

בישול עדשים:
שמים  1 כוס עדשים בסיר+3  כוסות מים ומרתיחים –אסור לכסות את הסיר.
יש להיות ליד הסיר כדי לשמור מגלישה. ז ה י ר ו ת…
להוריד את הקצף, ולבשל על להבה קטנה מספר דקות (7) או עד לריכוך. המים נספגים במהירות.
העדשים הופכים להיות דיסתיים.
מעבירים למסננת ודוחסים בעזרת היד שכל המים יצאו. משאירים במסננת כחצי שעה.

גרגרי חומוס:
אם החומוס של סנפרוסט קפוא,צריך לצקת עליו מים רותחים עד שיפשיר.

"טיפ"
אפשר להכניס את כל המצרכים לקערה גדולה ובעזרת מיקסר יד לכתוש  הכל  ב י ח ד.
תהנו

33 תגובות על “לביבות חומוס עדשים וטונה

  1. שלום פירגה!!נראה מעולה ומלא ויטמינים!!תודה …
    אפשר להחליף את הבצל הקנוי בבצל מטוגן?
    סוף שבוע נעים!!

  2. בוקר טוב.
    נראה מצויין – נורא בא לי לנסות. מעולם לא הכנתי קציצות עם עדשים, אז זו תהיה פעם ראשונה – בהחלט אדווח לאחר מעשה.
    רק שאלה: איך טוחנים עם מקסר יד? אולי צריך מעבד מזון? או מוט שטוחן? המיקסר שלי רק יודע להקציף וללוש, וגם זה לא ביעילות אדירה… :oops:

    תודה smile
    ושבת שלום

    • הי פוליאנה
      כל מכשיר שיטחן כמובן הוא מתאים.
      מקווה שתאהבי את הקציצות.
      יש עוד קציצות עדשים . תקישי עדשים בחפש באתר.
      שבת שלום smile

  3. בדרך להכין…
    מקווה שאת כאן, אין לי בצל מטוגן משקית
    מכמה בצל טרי להכין? והאם חייבים לטגן אותו את הבצל (אני מתכוונת לאפות, או שאולי סוף סוף יהייה שימוש במחבת הקרמי החדש laugh )

    • הי ברבורה
      ת ת ח ד ש י על המחבת ;) סיפתח עם הקציצות?
      תגררי את הבצל ואל תטגני.
      מקווה שיצא טעים.
      בהצלחה smile

  4. אוקיי

    הספתח לא היה על הקציצות הוא היה על חביתה שיצאה ,איך להגיד בעדינות…לא כמו שחביתה אמורה לצאת, זה באמת עשה ריקוד על המחבת ולא נדבק בכלל כשהזזתי לכל הכיוונים אבל רק ריקוד החביתה שימח את ליבי, אמרו לי שטיגון ראשון לא יוצא טוב אז החביתה לא נחשבת ואם כך קציצות הטונה הן הראשונות להחשב על המחבת הזה

    אני אחזור לדווח עליהן, אצלי תמיד מחכים לקציצןת טונה ממך :P

    • הצעה :
      שימי רק קציצה אחת ותראי איך היא מתנהגת.
      בהתאם להתנהגותה תוסיפי עוד ביצה או פירורים.
      מחכה לשמוע איך?
      smile

  5. אז ככה…משהו השתבש בחוויה שלי ;) משום מה היה נדמה לי שזה קציצות טונה (ואני יודעת…יודעת שהזהרת אותי שטעם החומוס הוא דומיננטי אבל מה לעשות….חוש הטעם שלי לא זכר את זה :eek: ) וכל ביס אני מחכה לו לטעם הטונה …ואין

    בטח שאין כי הטעם הוא טעם חומוס וכל רגע נדמה לי שחסר משהו (נו, מה חסר ;) טעם הטונה חסר לי)
    אז לי היה קשה להגיד אם הקציצות טעימות או לא כי כל הזמן התעקש לי חוש הטעם להגיע אל הטונה הנכספת (ואת כבר הזהרת אותי מראש מה יהייה הטעם השליט אבל אני עקשנית שכמוני חיפשתי את הטונה laugh laugh laugh )

    כשהבעל הגיע כבר הייתי חכמה יותר, "זה קציצות חומוס" הכרזתי והוא בלע אותן(הרבה, הרבה מידי בשביל תכנון כמויות הימים שלי laugh laugh laugh ) ואמר שהן ממש טעימות וממש מרגישים שיש שם חומוס גם אם לא רואים אותן (בטח מרגישים, הרי בגלל זה יש לי יחס של חוסר בהירות לקציצות האלה :twisted: )

    אז למי שיודע שזה קציצות חומוס ולא טונה ..הן שוות ביותר !!!!

    לגבי המחבת, לא יודעת מה להגיד…לי נורא חסר טיגון השמן.
    שמים כל כך מעט שמן (אני הוספתי ממש מעט (אולי שתי כפות שמן) בכל סבב טיגונים ואשמח לדעת אם אכן זה אופן ההתעסקות עם המחבת קרמי הזה) הבעל הבריאותי שלי היה מאושר מצורת הטיגון הזו כי ממש לא מורגש שמטגנים את זה , זה מורגש כמו אפייה ונראה כמו טיגון. אז גם פה המחבת קיבלה ציון מעולה אצל הבעל.

    • ברבורית יקרה
      כרגיל ;) אני יוצאת עם חיוך מהסיפורים שלך.תודה smile
      אגב, אוהבת טונה בקציצות? תוסיפי קןפסה נוספת ואת החומוס תורידי ל-2 כוסות.

      גם אני למרות שיש את שיטת האפיה לכל סוגי הקציצות, תמיד,אבל תמיד אעדיף אותן מטוגנות.

      תמשיכו להנות מהמחבת החדשה.
      smile

  6. כדורי בשר ברוטב בולונז
    לא מוצאת את המתכון כאן כדי להכניס תגובה (בקלסר דווקא מצאתי אותו ;) )

    יצאו נפלאים רכים וטעימים
    וגם הריח היה ריח של בית

    • תודה ברבורית.
      צודקת.אטפל בקרוב ואחזיר את המתכון.
      בינתיים,תודה וכיף שאהבתם ושיתפת
      smile

  7. פירגה, יש קריאה נואשת מהגברים שבבית:
    איך אפשר לעשות את הקציצות האלה יותר רטובות כי למחרת הן מאבדות עסיסיות"

    ורק להבהרה מצידי, לא שהם לא מתלהבים מזה גם ככה הם זוללים את זה ללא הפסקה (יצאה לי כמות גדולה כי לא שמתי לב שהכוס שלי גדולה יותר מתכולה של כוס רגילה) והם זוללים את זה קר מהמקרר כי "חבל על הזמן בין ההוצאה מהמקרר לבין החימום" אבל תוך כדי הלעיסה הם מוציאים את המשפט : איך אפשר לעשות את הקציצות האלה יותר רטובות כי למחרת הן מאבדות עסיסיות" (אני ישר החלטתי שהאשמה במחבת הזו שלא מאפשרת שומן כמו שריך laugh laugh laugh )

    אז אני מעבירה את השאלה אלייך ;)

  8. וואו, איזה מתכון !!!!!!!!!

    ניראה אחלה, הילדים שלי מאוד אוהבים עדשים ואני מכינה להם מג'דרה (רק כמו שפירגה מכינה, הם מתים על המג'דרה שלך) ואני מכינה להם מרק עדשים (הם אנמיים לצערי הרב ולא מתים על בשר).

    הקציצות בהחלט ינוסו, ומקווה שהם יאהבו.

    תודה פירגה,

    רחלי.ג.

  9. ניסיתי את הקציצות באפיה…לצערי ..יצאו יבשות מידי…. sad אך לעומת זאת העוגה גבינה עם פודינג וניל ופיצפוצי שוקולד….יצאה מהממת…גנבתי קצת מהקרם…כי מייד הקפאתי ..שישאר לשבועות.!!!!!

    יישר כח

    • רוחל'ה הי חמודה
      תודה על התגובה וחוות דעתך החשובה.
      שידרגתי את המתכון וכתבתי שבאפייה רצוי לטגן את הבצל בשמן ולהוסיף עוד כף סלט חומוס.
      מי שאוהב קציצות לחות,זה הפיתרון.
      תודה על המחמאות לעוגת הגבינה. תהנו ממנה.
      המשך יום נפלא וסוף שבוע נעים לך smile

  10. לערב שבת הכנתי את הלביבות , הפעם בתנור ומשום מה יצאו יבשות.
    אהבתי את הטעם אך בכל זאת. הצלחתי לשפר מעט כי הגשתי עם הטחינה שהכנתי וטבלו אותן.
    אשמח לדעת מה ניתן לעשו כדי שלא תצאנה כך….. המצרכים כלכך טובים ובריאים וחבל.

    • הי שרה , בקר טוב
      לטגן את הבצל
      להוסיף ביצה
      להוסיף עוד כף סלט חומוס.
      תודה על חוות דעתכם smile

  11. ערב (לילה) טוב לך,

    תודה על התגובה, אך את הבצל טיגנתי 2 ביצים הוספתי (היו קטנות). מה שכן, אולי הטחינה שהכנתי יכלה להיות יותר נוזלית. נשאה לי עיסה לא מטוגנת, אנסה להוסיף חומוס והפעם לטגן את הקציצות – נראה.

  12. שלום פירגה,
    המתכון נראה מעולה, וממש בא לי לנסות, במיוחד שיש לי בפריזר כמה שקיות של גרגרי חומוס שרויים שצריכים בישול וחיסול, אבל:
    א. אין לי רוטב צ'ילי – יש לך רעיון לתחליף?
    ב. אין לי עדשים כתומות. בישלתי עכשיו סיר מלא עדשים ירוקות (חומות). ילך גם כן?
    תודה.

  13. היי פירגה.
    אולי יש לך תשובה לשאלה, האם אפשר להחליף את 3/4 כוס פירורי -הלחם ,ב- 3/4 כוס אגוזים טחונים ?

להגיב על רוחלה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *