d791d795d7a8d7a7d7a1 d7a4d799d7a8d790d795d7a1 33 - מקלות בורקס במלית גבינות

מקלות בורקס במלית גבינות

d791d795d7a8d7a7d7a1 d7a4d799d7a8d790d795d7a1 33 - מקלות בורקס במלית גבינות

מקלות בצק עלים ספירלות במלית גבינות
מה שאתם צריכים זה שיהיה בפריזר ר י ב ו ע י בצק עלים של מעדנות וקצת גבינות מעורבות.
לפינוק,לאורחי פתע,לאירוח ובכלל סתם לנישנוש משמין.
מצרכים:
חבילה ריבועי בצק עלים של מעדנות
גבינות מכל סוג שיש לכם במקרר.
תיבול:  אבקות מרק כמו :  בצל או פטריות או ירקות
זיתים קצוצים קטנטן, בצל ירוק,שמיר, אגוזים ,וכו'…..

אופן הכנה:
מניחים את ריבועי הבצק על השיש  – לא לרדד
מניחים כפית גבינה ומגלגלים לכרוכית קטנה. מהדקים היטב בזמן הגלגול.
את הכרוכית מסובבים ו"מותחים" לצורת מ ק ל ספירלה  ומניחים על ניר אפיה בתבנית הגדולה של התנור
לוחצים מעט את הקצוות לתוך הניר שישמרו על צורתם.
מברישים ביצה ומפזרים שומשום , קצח, פפריקה .
מחממים תנור לחום 190 מעלות
כשהתנור חם מכניסים את המאפים לכ-15 דקות או עד שמוכנים והצבע שחום.
מגישים חם עם ירקות,חמוצים,בירה וכו'.

d79ed7a7d79cd795d7aa d7a2d79cd799d79d d791d792d791d799d7a0d795d7aa1 300x225 - מקלות בורקס במלית גבינות
תהנו

תגובה למטה של הלן עטל מפתח-תקוה:   ניתן להכין אותו דבר עם מלוואח.

34 תגובות על “מקלות בורקס במלית גבינות

    • אסתי שלום
      זה כשאת רוצה את הבצק מתוק.
      בהחלט ניתן לשדרג מתוק/מלוח ולהוסיף טעמים כיד הדמיון הטעים לכם smile
      תכיני ותהני smile

    • סמדר בקר טוב
      הנה יש באתר שלי גם מתכון נהדר לבצק עלים ביתי
      בבקשה חמודה

      בצק עלים ביתי למגוון מליות מתוק ומלוח

      גיסתי נתנה לי מתכון לבצק עלים ביתי למגוון מליות מלוחות ומתוקות
      ההכנה נעימה ומשתלמת.

      המצרכים:
      200 גרם מרגרינה רכה למריחה על העלים
      שמים בקערה:
      1/2 2 כוסות מים
      1/2 כוס שמן
      כף מלח
      3 כפות חומץ
      קילו קמח
      אופן ההכנה:
      ללוש ולהניח למנוחה של חצי שעה
      לחלק את הבצק ל-2
      לרדד עלה ולמרוח 1/2 חבילה מרגרינה =100 גרם
      לקפל ל-1/3 ולמרוח 1/4 חבילה מרגרינה =50 גרם
      לקבל שוב ל-1/3 ולמרוח את 1/4 המרגרינה שנשארה = 50 גרם
      לגלגל ולהכניס לפריזר לשעה
      להוציא ולרדד באותה צורה עוד פעמיים (בלי מרגרינה)
      אפשר להקפיא במנות .
      תהנו
      UA:F [1.2.3
      _620
      © כל הזכויות שמורות 2009 – טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה

  1. בוקר טוב פירגה
    מה שלומך?
    מגרה מאוד…..הראש שלך עובד בלי הפסקה, בלי עין הרע, אין כמוך!

    בבקשה,איזה סוגים של גבינות אפשר לשים? גם לא הבנתי למה התכוונת
    "לסובב לצורת ספירלה." , סליחה…

    יום נפלא
    תודה על הכל
    דרך אגב, מוס התותים בשוקולטה, טורפים את זה אצלי……..אנחנו "רבים" על הכוס האחרונה,חחחח

    • רותי הי,את יכולה לערבב קוטג' או לבנה רגילה עם אבקת מרק בצל או אבקת מרק פטריות
      את יכולה גם להוסיף גבינות כמו:בולגרית,צהובות מגוררות,עיזים,למעשה כל גבינה מתאימה.
      לדעתי כל שילוב של גבינה מתאים.
      האבקת מרק בצל / פטריות מוסיפה טעם נהדר למקלות.

      לסובב? פשוט אחרי שאת מכינה כרוכית את מסובבת אותה לצורת ספירלה.
      הכי קל כשהכרוכית על השיש.תחזיקי צד אחד בקצה…ותתחילי לסובב גילגולים תהדקי את הצורה שקיבלת מ-2 הצדדים שלא ייפתח.
      זה פשוט מאד. לא חייב לצאת צורה מדוייקת.
      בהצלחה smile

      אגב, את המחמאות למוס,אנא רק אם לא קשה לך….רשמי במתכון של המוס כדי שכולנו נראה….תודה רבה מכל הלב :lol:

  2. מקלות עלים ספירליות עם מילוי גבינה

    פירגה בקר טוב
    אין עליך ועל מתכוניך
    במתכון ציינת לתיבול גם אגוזים למה הכוונה
    תודה לתשובתך
    אילה

    • פנינית ;) רעיון מסוכן. עושה חשק לעוד ועוד…חהחהחהחהחה טעים smile
      תוד smile ה

  3. היי פירגה, מעולה!

    הכנתי אותם אתמול כי היו לי גבינות "מיותרות" במקרר שהיו בתוך קופסאות חצי ריקות.
    יצא מעולה, חלק כמובן נעשו גם עם שוקולד השחר.

    דרך אגב, אני מגלגלת לתוך בצק עלים נקניקיות (אני לוקחת נקניקיה ארוכה ומחלקת אותה ל-3 חתיכות, מניחה את הנקניקיות ברצועה של בצק עלים ומגלגלת ומניחה על נייר אפיה. מורחת בביצה ומפזרת מעט שומשום ומכניסה לתנור.
    הילדים מתים על זה וגם כארוחת צהרים או ערב מהירה.

    תודה פירגה היקרה על כל הרעיונות המדהימים שלך.

    רחלי.ג.

    • רחלי יקרה
      את מכינה להם ;) משה מתיבה.
      ילדים "מתים" על זה.
      שימי לב לחתוך קטנצ'יק את הנקניקיות.מסוכן לילדים מתחת לגיל 5.
      באהבה רבה ומכל הלב smile

  4. hi pirga toda mikol halev en camoch yeshar coach i hope y understant idont have alef bet thank y so much for respone maher smadar

  5. שלום רב
    אפשר את אותו המתכון עים בצק מלווח מוכן מפשירים מעט וממלאים קל וטעים
    יום טוב

  6. הי פירגה,
    הכנתי אתמול לארוח וכולם התלהבו מאד. בכלום עבודה יצאו ספירלות יפות וטעימות.
    כל הכבוד על הרעיון!
    לא תמיד צריך להכין מאכלים מורכבים (בפרט בחום הנורא הזה), לפעמים הגאונות ניכרת בדברים הקטנים. יישר כוח! :P :lol:

    • את יכולה לשלב איזה גבינות שאת רוצה בתנאי שיהיו קשות ולא רכות. את יכולה לשלב רכות וקשות ביחד אבל שלא יהיה דליל.. כל מלית דלילה תצא מהמאפה בזמן האפייה. חבל.

  7. היי ,
    קודם כל שלל מחמאות על המתכונים ועל האתר הנפלא הזה!! הכנתי את הכדורי בשר ברוטב בצל לבעלי ולי ויצא מושלם!!!!!
    שאלה לגבי המתכון זה חשוב איזה בצק עלים?! יש לי בצק עלים של חברה אחרת. אני פשוט אחתוך אותו ריבועים?! בערך מה הגודל של הריבועים? בחיים לא השתמשתי בבצק עלים. סליחה אם השאלות לא במקום

    • הי כרמית
      בהנחה שגם את די חדשה באתר שלי , אני מברכת אותך בברכת ברוכה הבאה עם חיבוק חם.
      כל מה שאני מכינה למשפוחה שלי אני מעבירה לאתר כדי שמי שמתחבר ואוהב,יכין גם ויהנה.
      תודה על המחמאות לכדורי הבשר ברוטב הצלי.בד"כ רושמים את המחמאות במתכון עצמו,אבל לא נורא,העיקר שיצא לכם טעים ושאהבתם.
      תחתכי את הבצק לריבועים של 12X12 ותנסי להכין את המקלות. לדעתי הגודל הזה אמור להספיק להכנת המקלות.
      בהצלחה ותעדכני במתכון המתאים.
      בהצלחה

  8. ערב טוב פירגה,
    הכנתי את הספירלות משארית של בצק עלים,יצא מאוד טעים וקיבלתי המון מחמאות.תודה מכל הלב על מתכונייך הנפלאים smile מאחלת לך שבוע נפלא,
    רותי

  9. הסיפרלות מבצק עלים מאד מגרות.
    שאלה לי אליך.
    התנור שלי היה סגור קרוב לשנה כי עברתי דירה , ניקיתי אותו ובכל זאת כל פעם שמכינה משהוא,
    יש ריח מוזר לתבשיל .
    התנור רק בן 5 חחחחח
    וכל כך אהבתי אותו ולא יודעת מה לעשות כדי להוציא את הריח המוזר הזה?
    הצילו.

  10. פירגה יקרה, לפני מספר ימים פניתי אלייך כאשר אני מחפשת מתכון למאפה גבינות ( ללא בצק) ולא מלוח על עיקרון הבויקוס אבל מתוק.
    לא זוכרת לאיזה מקום שלחתי לך את השאלה, ואני בטוחה שאת עונה כמו תמיד, אבל היות ולא זוכרת, לא יכולה לחזור למקום לחפש את תשובתך, אודדדההה לך מאוד מאוד אם את זוכרת את בקשתי ותוכלי להזכיר לי איפוא אמצא את תשובתך ?? מודה לך מראש ומכל הלב
    על כל המתכונים הנהדרים שאת משתפת אותנו, בתקווה להמשך פורה ומלא בטעמים טובים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *