d7a6d79ed7aa d792d791d799d7a0d795d7aa d79ed79cd795d797d794 - צמת חציל וגבינות - בלי שמרים

צמת חציל וגבינות – בלי שמרים

d7a6d79ed794 d79ed79cd795d797d7941 1 - צמת חציל וגבינות - בלי שמרים

 

צמת חציל וגבינות – בלי שמרים

למה רק צמות גבינה מתוקות? קישור למתוקות:  http://pirge.co.il/index.php?s=%D7%A7%D7%A8%D7%90%D7%A0%D7%A5%27

רוצה גם מלוחות. זה טעים ונפלא.
תראו כמה קלות להכנה ונאות למראה, ואם תקראו את התגובות של מי שכבר הכין,תגלו עולם שלם של שידרוגים נפלאים שכל אחד מאמץ לעצמו , לטעמו.  תהנו.

מצרכים לבצק בקערה:
200 גרם מרגרינה רכה
מיכל שמנת חמוצה
1/2 2 כוסות קמח רגיל
רק 1/4 כפית אבקת אפיה.

ללוש . כדאי להעביר את הבצק לשיש וללוש עם קמח עד שמקבלים כדור נעים למגע.
מחלקים ל-2 כדורים
כל כדור מרדדים למלבן גדול 28X40

מלית חציל וגבינות :
קוביות חציל גדול שהושהו שעה במלח.
לסחוט את הקוביות מהנוזלים ולגלגל במעט קמח.
לטגן בצל ולהוסיף את הקוביות .
אל דאגה,הם לא "תופסים" שמן. להקפיץ עד שישתזפו קלות.
להוציא לקערה ולהוסיף:
קוביות קטנות מתפוח אדמה אחד מקולף ומבושל.
200 גרם גבינה בולגרית/פטה
150 גרם גבינה צהובה מגוררת  – לערבב הכל , לטעום ואם צריך להוסיף מעט מלח.
אפשר להוסיף ביצה קשה
למרוח על כל רולדה מלית . להדק לכרוכית תוך כדי גלגול.
לחתוך את הרולדה באמצע ל-2 חלקים שווים ולשזור זו על גבי זו לצורת צמה.
בזמן השזירה תדאגו שהמלית תהיה כל הזמן כלפי מעלה.

להעביר על ניר אפיה בתבנית הגדולה של התנור.
להקציף ביצה עם קצת מים ולהבריש את הרולדות
לפזר מעל שומשום ושקדים .להדק קצת את השקדים שלא יפלו במהלך האפייה.
אפיה בחום 175 כ-30 דקות

שידרוג:
לפני שממלאים בגבינה אפשר למרוח את הבצק ברוטב פיצה/ עגבניות מיובשות/עיטורי עגבניות/ממרח פלפלים/ממרח זיתים/ או כל ממרח פיקנטי אחר שמתאים לגבינות.

תהנו

50 תגובות על “צמת חציל וגבינות – בלי שמרים

  1. אני כבר מדמיינת את הריח…
    נשמע מצוין!
    ונראה עוד יותר מצוין!

    • שילונת יקרה
      בהחלט מותר לך לדמיין ;)
      תכיני ותהנו. ניתן להקפאה ארוכה,כך שאין בעיה להכין אפילו לשבת.
      smile

  2. שלום לך !! פשוט מעולה !!ליום שישי אני לא מדלגת על המתכון הזה !!תודה רבה לך!! ניסיתי בינתיים עוד כמה מרשמים, כולם הצלחה גדולה, סליחה לא היה לי זמן להגיב , רק צריך לפרגן לך ולהגיד לך תודה יום יום- :lol:
    המשך יום טוב !!
    לידיה

    • לידיה יקרה
      תודה רבה על הפירגוניישן ;) את נהדרת גם שאת לא נכנסת יום יום :lol: .
      אשמח מדי פעם שתגיבי במתכונים שאת מכינה ותרשמי את חוות דעתך. זה מאד חשוב לי לדעת מה אתם מכינים ואם טעים לכם.
      ככה,בכיף שלך,אפילו פעם בחודש smile :P כמובן,לא חובה

  3. שלום
    האם במקום לטגן את החצילים,ניתן למלא בקופסת חצילים על האש של אחלה או צבר??? :eek:

    • אסתי,לדעתי אפשר
      אפשר גם להוסיף עוד גבינות קשות שלא יצא נוזלי.
      תספרי לי אם הכנת ואיך יצא?
      תודה smile

  4. פירגה בוקר טוב,
    בבקשה תני לי תחליף למרגרינה אני ממש נגד.
    תודה מראש.
    יום טוב

  5. בוקר טוב!!שאני אכנס פעם בחודש ?? laugh אולי פעמיים ביום!! אני מחכה לך יום יום !!רק להגיב אחרי הבישולים וכילים לפעמים אין כוח- אני אשתדל !! יום נהדר!! כבר הדפסתי לי עוד 2 מתכונים !! smile

    • לידיה מקסימה
      תודה רבה.איזה פירגון ;) תהני מהמתכונים.
      שיהיה לך יום מקסים וטעים smile

  6. תודה רבה על השתוף. תודה לאל שיש אחת כמוך שאוהבת להשקיע במטעמים כאלה.

  7. פירגה, אני לא יודעת איך להגיד לך…אולי פשוט ישר, המתכונים שלך ממש מדהימים. ניסיתי כבר כמה מהם, ולא מצאתי מקום להגיד תודה. אז תודה גדולה, ותמשיכי. אני נהנית.
    כמובן שאנסה גם את המתכון הזה. smile :P

    • דפנה יקרה
      תודה רבה smile ואת התודה פשוט תשימי איפה שאת רוצה ואני כבר אתפוס אותה ;)
      שיהיה לנו סוף שבוע מדהים וטעים ושנמשיך להנות ביחד smile

  8. שלום פירגה
    גם את המתכון המעניין הזה אני מתכוונת לנסות. אני מבקרת באתר שלך לעיתים תכופות ומנסה דברים,
    וגם ביתי בת 20 שאוהבת לבשל ולאפות יודעת שאם ניסיתי משהו חדש והצליח אז זה כנראה מפירגה
    ולכן השבוע כשהעוגה שאפתה לשבועות זכתה בפרס באחד הפורומים לבישול היא דיווחה לי בגאווה-
    אחד מאלה שהצביעו לי היתה פירגה! לכבוד לנו!

    • halish בקר טוב
      שמחתי לקרוא שהבת זכתה בפרס.מזל טוב.

      אני זכיתי השבוע בפרס מהשף הלבן מקום שני בתחרות מתכוני עוגות לשבועות 2010
      במעבד מזון איכותי של קיטצ'נייד. היו כל כך הרבה מתכונים ולא האמנתי שאזכה.

      בכל אופן, תכיני את המתכון הזה ואני בטוחה שיערב לכם.
      סוף שבוע נפלא וטעים smile

  9. נראה נפלא. אנסה במהירות האפשרית.
    מה אפשר לגוון במקום חצילים – שלא כולם אוהבים?
    ופירגה, פשוט אין לי זמן עכשיו, בעוד שבוע אתפנה,
    ואז אגיב על כמה דברים שלך שהכנתי לשבועות – ובמקום המתאים.
    בינתיים מודה לך מאוד מאוד באופן כללי.
    ותאמיני לי, אם לא היית קיימת, היה צריך להמציא אותך
    אבל את קיימת, אז איזה כיף.
    ויישר כוח גדול לך על הזכייה.
    לא ידעתי שהייתה תחרות, ואיזו וכמה ולמה.
    אבל אשמח לדעת איזה מתכון שלך זכה.
    מאחלת לך המון הצלחה גם בהמשך
    smile smile

    • רותי שלום
      שימי מה שאת אוהבת.אולי פלפל כבוש? תרד? עלי מנגולד, טונה, עגבניות מיובשות,פטריות?ברוקולי,חפשי בין המליות שלי בקטגוריה:מליות

      אשמח שתגיבי כמובן בזמנך החופשי והכייפי.לא דחוף.

      זכיתי באתר של השף הלבן בתחרות של עוגות גבינה 2010 מקום שני על המתכון הזה:

      http://pirge.co.il/חגים/טו-בשבט/גלידת-גבינה-עם-הפתעות

      תודה וסוף שבוע נפלא smile

  10. וואו פירגה, ניראה מעולה!

    בעלי מת על חצילים, עכשיו יש לי אפשרות להפתיע אותו במאפה חדש.

    את מקסימה………………….טוב את יודעת את זה!

    אוהבת,

    רחלי.ג.

  11. אמנם אני בין המינויים החדשים אצלך – אך נהנית מכל מתכון ומתכון. אכן הסבריך מפורטים וכה קלים להכנה. ואני מברכת אותך על כך לעיתים כה קרובות. תמיד נהנית ממטעמיך גם אם לא מגיבה על כל אחד מהם. תודות רבות לך בשמי ובשם משפחתי.

    • הי אורה
      תודה שאת אצלי באתר .ברוכה הנמצאת.
      שרק נמשיך להכין ולהנות smile
      סוף שבוע נפלא וטעים לכם smile

  12. היי פירגה
    המתכון הגיע לי בדיוק בזמן.
    היה לי חציל אחד ולא בדיוק ידעתי איך אני מתכוננת לבשל אותו.
    יצאו שתי רולדות יפות ומאוד טעימות.
    נ. ב הטיפ לגבי בישול תפוחי האדמה והבטטה נוסה וקיניתי אותו.
    תודה וסוף שבוע נפלא.

    • סורלה בקר טוב
      תודה שהבאת לי בקר טעים עם המלצה למאפה הזה.
      תמשיכו להנות ושבת שלום smile

  13. היי פירגה,
    אפשר 100 גר חמאה וחצי כוס שמן זית? במקום 200 גר מרגרינה?
    תןדה על התשובה.
    שבת שלום : :P

    • me הי
      אני לא בטוחה כי לא הכנתי ואני לא יודעת איך אפשר להכין מזה בצק
      שבת שלום smile

  14. הי פירגה,
    איך אפשר להקפיא את הצמות (נראות מעלפות) ? ואיך מפשירים/מחממים?
    יש לך הערכה לכמה מנות הן מספיקות? שבוע הבא אנחנו מארחים בערך 20 איש ואני חושבת על אוכל שאפשר להכין מראש ולהקפיא. השאלה אם צריך להכין מראש כמות כפולה (כמובם שיש עוד סוגי אמפים מלוחים ומתוקים שרובם מהמתכונים המשגעים שלך)

    • רעות לילה טוב
      יהיה לך בערך 20 מנות ב-2 כרוכיות.אין צורך להכין מנה כפולה בתנאי שיש כיבוד נוסף.
      את מקפיאה עד יום לפני האירוח.
      כמה שעות לפני האירוח כ- 8 שעות את מוציאה מהפריזר להפשרה במקרר.
      שעה לפני האירוח,תחממי את התנור לחום 190 מעלות.
      תורידי ל-50 מעלות.
      תכניסי את הכרוכיות כשהן מכוסות בניר כסף. הכרוכיות יתחממו להן בחום 50 מעלות. תבדקי שאכן התחממו ואם לא,תעלי מעט את הטמפרטורה בתנור. smile
      אשמח לשמוע חוות דעת על הכיבוד שתכיני.
      תודה ובהצלחה ואירוח מהנה לכם smile

  15. שלום לך פירגה!!
    הכנתי ויצא מוצלח ביותר !!תודה רבה לך !!
    הכנתי עם חמאה, מרחתי ממרח זיתים ירוקים של אוליביה, השתמשתי בגינת חמד 5 % ומוצרלה- פשוט מושלם!!חוסל בזריזות!ממש יפה ומפתה- שוב תודה והמשך ערב נעים!!
    פירגה יש סיכוי שתפרסמי פה את העוגה מנצחת בתחרות השף הלבן?(שלך)
    שאני מכינה משהו טעים כבר כולם אומרים….אההההזה של פירגה !!לפני שאני מספרת מקור המרשם- בעלי לא אומר זה טעים!!אומר : פירגה יודעת לבשל ~! laugh אז שוב תודה !!

  16. פירגה בוקר אור אפשר לעניין אותך בעוד תפריט קל לאירוח שביתי לימדה אותי ובני לימד אותה.

    להשתמש בעלי טורטיה מוכנים+ :lol: smile :P :P 1 צנצנת רוטב פסטו +1 צנצנת עיגולי עגבניות בשמן זית. + 1 גליל פרומעז גבינת עיזים (גליל בצבע ירוק) . למרוח על הטורטיה רוטב פסטו ועל זה רוטב עיגולי עגבניות בזמן זית לשים בתחילת הטורטיה 2 פרוסות של גבינת פרומעז לגלגל עד הסוף לחתוך במחצית הטורטיה באלכסון להניח בתבנית את הכל ולהכניס לתנור לפני ההגשה ל 5-10 דקות לחימום ולהגיש. קל יפה וטעים . להנאת כולם.

  17. נשארה לי בערך רבע מלית,
    כמה זמן היא תחזיק מעמד במקרר?
    והאם אפשר לאפות אותה בתוך מלוואח?
    תודה רבה ושבת שלום|4U|

    • סימה
      המלית מתאימה:
      למלית מלוואח/בלינצ'ס
      להכין לחמניות (להוסיף ביצה וקמח תופח+מעט שמן)
      להוסיף לכל פשטידה
      להכין לביבות (להוסיף ביצה וקצת קמח)
      אפשרות נוספת: לשמור במקרר עד שבוע.
      שבת שלום smile

  18. ערב טוב…
    עשיתי הערב את המתכון, אבל מפאת קוצר בזמן, השתמשתי בסלט חצילים על האש… ויצא מצויין..
    טיפ קטן ל"ממהרות" כמוני… רצוי להשתמש רק בגבינות קשות למנוע מילוי נוזלי… ( אלמד לפעם הבאה.. שבוודאות תגיע).
    פירגה יקרה, תודה על עוד מתכון מנצח…
    אביטל

    • אביטלי,תכיני עם גבינותקשות וכך הגבינות יישארו מוצקות.
      תודה על הטיפ לחצילים מוכנים.(מי שאוהב)
      יום נפלא ומתוק לך smile

  19. פירגה היקרה!
    אתמול בערב התכנסנו כל המשפחה להדלקת נרות. בין יתר המתכונים שהכנתי הבאתי גם את המתכון הזה. כל מי שאוהב חצילים פשוט ליקק את האצבעות. הכנתי שתי כרוכיות, את האחת השארתי סתם מגולגלת ואת השניה קלעתי לצמה, כפי שהמלצת במתכון. כמובן שהטעם בשני המקרים היה זהה אך כולם התלהבו מאוד מהצמה שנפתחה וזימנה מראה עשיר ויפה.
    הכנתי את המילוי עם חצילים קלויים מוכנים (של אחלה) והוספתי את תפוח האדמה, ביצה קשה (שהוסיפה המון), 2 בצלים מטוגנים וגבינות (בולגרית 3% מעודנת וגבינת עמק מגורדת). המילוי עצמו יצא טעים טעים וכמובן השילוב שלו עם הבצק.
    אין ספק שאאמץ את המתכון להיות חלק מאיתנו בהמשך.

    חג אורים שמח.

    • מיכל בקר טוב
      שמחתי לקרוא על השידרוגים ושטעים לכם.
      המשך טעים ונפלא ביחד
      שבת שלום

  20. הכנתי אתמול בערב, יצא נהדר, רק שהמלית לא הספיקה לי כל כך, החציל כנראה היה קטן יחסית. בכל מקרה מרחתי קצת גבינה לבנה במקומות שהמלית לא הספיקה ויצא מצויין, תודה על הרעיון המעניין והטעים smile smile

  21. צמת חצילים וגבינות
    לפירגה שלום
    שאלה: האם יש לקלף את החצילים
    תודה על תשובה מהירה
    תודה
    אילה

  22. הכנתי לשבועות,זה היה פשוט מדהים!!!אני גרה בחו"ל ,אירחתי משפחה אמריקאית והם פשוט לא הפסיקו להתפעל ולזלול….
    הכנתי גם את השבלולי פיצה ,ופשטידת ברוקולי מוקרמת,והכל היה מדהיםםם!!כמה מחמאות קיבלתי,אני ישר אמרתי שזה לא מתכונים שלי אלא של פירגה המדהימה!!
    תודה רבה ושתמשיכי לשמח אותנו במתכונייך המיוחדים….

    • שי,איזה יופי.בחרת להכין מטעמים טעימים ולא פלא שכולם החמיאו ונהנו.
      מאחלת לנו המשך טעים ונהדר ותמיד ביחד.
      תודה ויום נפלא.

להגיב על סורלה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *