d7a9d791d795d7a2d795d7aa 2010 d7a9d79cd795d79ed799 d795d793d795d7a8d799d7aa - טארט גבינה בבצק עלים במלית פירות טריים

טארט גבינה בבצק עלים במלית פירות טריים

d7a9d791d795d7a2d795d7aa 2010 d7a9d79cd795d79ed799 d795d793d795d7a8d799d7aa1 1 - טארט גבינה בבצק עלים במלית פירות טרייםשילוב מנצח של בצק עלים פריך,גבינה מתוקה ופירות יער טריים.

טארט גבינה מבצק עלים בקישוט פירות טריים
באדיבות "מעדנות". מכינים את העוגה יום לפני ההגשה.

התמונה והמתכון נאספו משולחן שבועות שהיה עמוס לתפארת במתכונים משגעים. נפלא לימי השפע העכשוויים של פירות היער.

המרכיבים (תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ):
1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים צרפתי מרודד, מופשר לפי ההוראות על האריזה

2 כפות ריבת פטל או ריבת תות למריחה על הבצק האפוי אחרי קירור.

למלית:
2 גביעי גבינת שמנת בטעם טבעי = 500 גרם
1 שמנת חמוצה של פעם 27%
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
קליפה מגוררת מ-1 לימון

לציפוי:
1 גביע "שמנת חמוצה של פעם" 27%
2 כפות סוכר

למלית:
2 קיווי, קלופים ופרוסים
קליפה מגוררת מ-1 תפוז
3 תותים, שטופים וחצויים

אופן ההכנה:
פורסים את הבצק על משטח העבודה ומרדדים אותו לעלה בקוטר 34 ס"מ (שיספיק לכיסוי התבנית ו-4 ס"מ מהדפנות),
מרדדים כך שמרכז העלה יהיה דק יותר משוליו.
מרפדים בבצק את התבנית ו-4 ס"מ מהדפנות, חותכים את עודפי הבצק.
דוקרים במזלג את תחתית הבצק פעמים רבות, ומעבירים למקפיא ל-30 דקות.
מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
מניחים על הבצק נייר אפייה וממלאים בשעועית יבשה (שתשמש כמשקולת ותמנע מתחתית הבצק לתפוח).
אופים 15 דקות, מוציאים את הנייר עם השעועית, ואופים 20-10 דקות נוספות עד שהבצק מזהיב.
מצננים ומורחים את הריבה על התחתית.
מערבבים את כל מרכיבי המלית לתערובת חלקה.
יוצקים על קלתית הבצק, מחזירים לתנור ואופים כ-15 דקות עד שהמלית מתייצבת בשוליים אך עדיין רוטטת מעט במרכז. מצננים.
מכינים את הציפוי: מערבבים את השמנת עם הסוכר, ויוצקים על הטארט האפוי. מחליקים את הציפוי, ושומרים במקרר עד להגשה.
לפני ההגשה, מקשטים את הטארט בפרוסות הקיווי ומניחים במרכז את חצאי התותים.

גיוונים:
אפשר לקשט בפירות אחרים על פי הטעם והעונה – חצאי תאנים, דובדבנים, פלחי מנגו, פירות יער וכדומה.

תהנו

17 תגובות על “טארט גבינה בבצק עלים במלית פירות טריים

  1. ברכות לשובך, מקווה שנהנית- מזג האוויר אתמול היה נעים, נכון?
    תודה על המתכון הרענן. מבקשת אלטרנטיבה לבצק עלים- עתיר שומן טראנס ,ממנו אני נמנעת.
    האם יצליח גם עם בצק פריך? בסיס טורט? נצפה לתשובתך, מליסנדה.

    • מליסנדה
      לא מכירה את העוגה עם בצק אחר . צריך לנסות,להעיז ולהמר ;)

      החופש נגמר מהר כמו כל חופש smile מזג האוויר במטולה ח ל ו מ י.
      תו smile דה

    • פירגה שלום .המתכון מאוד מדבר אלי .ואני מתכוון לאפות ביום ה" הקרוב בדיוק לפי ההוראות בי

  2. פירגה יקרה,
    כך הגבתי לכתבה בYNET על מלחמת האינטרנט בספרי הבישול מתאריך 6.6:

    35. כל מתכון שווה זהב – "פירגה" כך נקרא האתר
    ליליאן , דרום (06.06.10):

    ומה לעשות שפירגה היקרה שלנו טרם העלתה את נכסיה כספר.

    מדפיסים ומתייקים שמא יקרוס המחשב

    • ליליאן יקרה
      חבל שלא הבאת לי קישור שאראה גם. את מקסימה ואין לי מילים להודות לך על הפירגון smile
      מחמיא הכי בעולם ;) תודה

    • אפשר להכין (או לקנות) בסיס עוגת טורט ועליה להניח את כל הכבודה. הכנתי והיה מעולה. לרסס מעט סירופ על העוגה לפני הנחת התוספות.

  3. היי פירגה יקירה, מקווה שנהנית מחופשתך, הטארט ניראה סוףףףףףףףףףף, ינוסה בקרוב……..תודה …..

  4. אני רק שאלה…שחותכים את העוגה הבצק עלים האפוי לא רטוב? הוא נשאר קריספי? :lol:

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *