d7a2d795d7a3 d792d79ed791d795d7aa d797d795d79ed795d7a1d799d79d - עוף בגמבה בציפוי גרגרי חומוס

עוף בגמבה בציפוי גרגרי חומוס

גמבות חומוסים - עוף בגמבה בציפוי גרגרי חומוס

 

8 חלקי עוף בלי העור
3 בצלים חצויים פרוסים
2 גזרים מקולפים פרוסים לעיגולים
4 גמבות אדומות חתוכות לרצועות/קוביות-מי שרוצה יוסיף פלפל חריף לטעם
2 שיני שום פרוסות
מלח, כף שטוחה מרק עוף
פלפל שחור
2 כפות פפריקה מתוקה
כף כורכום
כף רסק עגבניות
2 כוסות מים רותחים

2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים.אפשר סנפרוסט

אופן הכנה:

בסיר שטוח ורחב לטגן ולהזהיב בצלים
לטגן חלקי עוף מכל הצדדים ולהוציא לצלחת
להוסיף לסיר שום , גמבות וגזרים לטגן כ-3 דקות
להחזיר את העופות
להוסיף מים ותבלינים
לסגור מכסה ולבשל שעה. לטעום ולשבח.

להקפיץ את גרגרי החומוס במחבת מרוססת בשמן זית ולהשחים קלות.לפזר על העוף ולהגיש.
תהנו

45 תגובות על “עוף בגמבה בציפוי גרגרי חומוס

  1. פירגה שלום!

    אני מאוד אוהבת להסתכל באתר שלך ולקחת מתכונים, רק חבל כשמדפיסים את המתכונים התמונה לא יוצאת בהדפסה. יש אפשרות לסדר את זה שיצא תמונה עם ההדפסה?
    אשמח מאוד
    תודה
    טלי

    • ריקה יקירתי
      מה שלומך? נעלמת לי? אני שמחה לראות אותך.
      דווקא במתכון הזה אני מעדיפה את תפוחי האדמה להכין בנפרד
      smile

  2. האם אפשר להחליף את העוף בחזה עוף
    בתודה מראש
    נ.ב נראה ונשמע סוף הדרך ->פירגה תבורכי בכל הברכות
    אוהבת נטלי :lol:

  3. פירגה שלום,
    נראה טעים מאוד,
    אך כמה שאלות ברשותך:
    1. מה אפשר לשים במקום גרגרי חומוס?
    2. האם לבשל על אש קטנה?
    3. האם אפשר לוותר על הכורכום?
    תודה מראש.

    • לבשלנית ערב טוב
      לא צריך חומוס אם לא אוהבים
      לבשל על להבה קטנה. תמיד.
      לוותר על הכורכום אם לא אוהבים

  4. :lol: התגעגעתי אז אני פורצת ….
    אבל למעשה אני תמיד כאן רואה צופה ונהנית לי
    ועל כך אני מודה לך מאד .
    הארה קטנה בקשר להדפסת המתכון ….
    אני דווקא מעדיפה שתהיה לי גם התמונה
    בכדי שאדע בדיוק איך המתכון אמור לצאת ,
    אבל בעיקרון לדעתי ניתן גם לעשות העתק הדבק
    ז.א. לפתוח מסמך WORD לסמן את המתכון
    לעשות העתק ובמסמך הדבק ואז
    להוציא למדפסת .
    פירגה יקרתי אם הערתי/הארתי לא מקובלת עלייך
    אנא מחקי אותה אני כמובן באה ממקום טוב .
    שבת שלום .

    • רננתי יקירתי
      זו לא פעם ראשונה ששואלים אותי על הדפסת מתכון ותמונה
      אני שמחה שהבאת דרך אפשרית לעשות זאת .
      אשמור את ההודעה שלך וכשישאלו,אוכל להציע אותה.
      אז תודה ובכיף ענק
      אוהבת ושולחת חיבוק גדול smile

  5. בוקר טוב,
    אני תמיד עושה העתק הדבק ב word מאחר וגם אני אוהבת את התמונה ביחד עם המתכון.
    זה יוצא מצויין – אפשר להגדיל/להקטין את התמונה כך שהכל ייכנס בעמוד אחד ולהינות מכל העולמות.
    שהיה לכולם שבת טעימה – אכן המתכון הזה נראה מצויין. :lol: :lol:

  6. פירגה בוקר טוב, שאלה:
    יש לי חומוס בבית, אך באריזה סגורה כמו אורז לא חומוס של סנפרוסט.
    בקיצור לא חומוס מוכן
    מה לעשות בכדי לבשל את זה עם העוף?

    • אביבית הי חמודה
      תשרי את החומוס בסיר/קערה עם הרבה מים לכל הלילה
      למחרת תבשלי בלי מכסה עד שיהיה רך. לא להוסיף שום תבלים. אסור להוסיף מלח.
      מדי פעם תורידי את הקצף.
      את יכולה לשמור את גרגרי החומוס המבושלים בפריזר ויהיה לך לתבשילים נוספים.
      בהצלחה smile

  7. ישששששששששש , איזה רעיון צבעוני לערב שבת……….ליד זה אורז לבן, מושלם…………תודה לך פירגה יקירתי ושבת שלום……

  8. היי פירגה ושבת שלום
    המתכון נראה מצויין, האם חייבים להוריד את העור מהעוף, בתמונה העוף נראה עם העור. בדרך כלל לא אוכלים אצלי את העור, אך בהגשה ובבישול העוף שומר על צורה ועסיסיות.
    תודה ושוב שבת שלום :lol: :lol:

    • ברוריה יקרה
      את העור אני משאירה לשיקולך. תכיני איך שאת רוצה.לתבשיל זה לא מפריע.
      תודה על המחמאות למתכון.מקווה שאם תכיני תהנו smile

  9. אני אוהבת את המתכון איך שהוא, כולל גרגרי החומוס. :lol:
    ואגב, חבל לבזבז דפים וצבע למדפסת (גם אם זה נעשה במשרד …).
    אנחנו ממחזרים הכול ואוספים הכול ממיכלי מחזור-חבל לצלם אם המחשב נמצא בבית בחדר סמוך או במטבח.
    כמובן שזו דעתי וסגנון חיי ואבקש מראש לקבל הדברים ברוח טובה :lol: ולא להיפגע חלילה :eek: -כי אז המטרה לא תושג.

  10. היי פירגה שבת שלום :lol: :lol:

    מה נשמע ?לא לא נעלמתי אני עוקב אחרי המתכונים שלך יום יום כולם נהדרים המתכונן הנ"ל מאד דומה
    לזה שעשיתי אתמול מתכונן של אהרוני ההבדל הוא שאצלו מוסיפים לימון כבוש פרוזיליה וכוסברא ובלי רסק עגבניות מאד טעים אני גם מוסיף תפוח"א ובטטה. המתכונן שלך עם הרסק נראה מענין אנסה אותו בפעם הבא. שיהיה לך שבת נפלאה. :|

  11. פירגה יקירתי!
    ממש מושלם. :lol: :lol: :lol:
    הכנתי לשבת (היה מבצע עופות בסופר אז הכנסתי איזה שני קילו כרעיים) וכמעט הכל נגמר בארוחה אחת. רק מהריח, כמעט גם השכנים הגיעו. ;) הבת שלי אכלה כל כך הרבה שלא האמנתי לאיפה זה נכנס…. :P בעלי היקר כרגיל מוסר לך ברכות, הוא ממש מאושר כשאני מכינה תבשילים שלך. :P :P :P
    אז ……חיבוקים ענקיים לארוחת שבת נפלאה.!!! smile
    אגב, פשוט תפוחי אדמה ליד זה, הכי טעים לרוטב וגם אפשר פרוסות לחם טרי (או חלה) לרוטב.

    • נורית יקירתי
      מסרי תודות לכולם לבת ולבעל. יש לי ממכם נחת ;) איזה אושר.
      תודה רבה ושבוע נפלא smile

  12. פירגה יקרה שוב קיבלת מחמאות ממשפחתי, הם כבר לא שואלים מאיפה המתכון , הם יודעים.העוף עם הגמבה יצא טעים עסיסי וצבעוני, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים, בייייייייייייייייייי ושבוע טוב

    • איבונה יקרה
      כיף לקבל מחמאות.למעשה שתינו מקבלות וזה כיף גדול
      שיהיה לנו תמיד טעים ומדהים smile
      תודה smile

  13. שבוע טוב פירגה.
    מתכון נהדר ולא מתוחכם עם טעם ניפלא של פעם.
    פשוט להכנה ויפה להגשה.

  14. פירגה יקירתי,
    ממש ללקק את האצבעות…
    לקחתי כאן צאנס כי אני אוהבת להכין עוף בתנור..
    וזו פעם ראשונה שאני מבשלת את העוף- יצא ממש מעדן!!!
    (כרגיל כמו כל המתכונים שלך) :oops:

    • ציפי יקרה, מעולה
      שימחת אותי הבקר בתגובה הטעימה על עוף גמבות.
      שמחה שאת מעיזה ומצליחה smile

  15. הי פירגה .
    מתכון קל וטעים יישר כח !חויבתי להגיב

    אחרי מישמרת.
    לילה טוב וגמר חתימה טובה.

  16. אני רוצה להכין את העוף
    אם אוציא את העור העוף לא יתייבש? סליחה שאלה של מבשלת מתחילה

    • סימה ,כל אחד נוהג לפי הבנתי וטעמו.
      אצלי יש כלל שאני די מקפידה.
      בבישול בלי עור
      בתנור עם עור.
      smile

    • רונית הי,
      קודם תשרי אותו לילה שלם. אחר כך תבשלי אותו לבד עד שיהיה רך (כמה שעות) ואז הוא מתאים לתבשיל הזה.
      smile

  17. היי
    ע"מ לחסוך בישול ארוך,לאחר השרייה לילית לשטוף לפזר כפית בקת אפיה לערבב ולבשל.מקסימום שעה.
    ישצורך להשגיח עד שהמים רותחים ולערבב היטב או להסיר את הקצף
    יום נפלא,אתי

  18. הכנתי את עוף לשישי בערב זה יצא ממש מעולה שתהיה לך שבת שלום :lol: :lol:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *