d7a2d795d7a3 d792d79ed791d794 - צלי עוף אדום

צלי עוף אדום

d7a2d795d7a3 d792d79ed791d794 1 - צלי עוף אדום

ארוחה קלילה, מהירה, אדמדמה וטעימה .

מצרכים:
8-10 ירכיים או אחר
5 כפות שמן
2 בצלים סגולים חצויים ופרוסים
2 גזרים מקולפים חתוכים לטבעות גדולות
3 גמבות אדומות חתוך גס
6 תמרים יבשים + כפית סילאן
2 כפות גדושות פפריקה
כף גדושה גריל עוף
כף גדושה אבקת מרק ירקות / בצל / פטריות
מלח מוסיפים רק אחרי טעימה אחרי שהמים רותחים והעוף מבושל חלקית
פלפל שחור לטעם
קורט קינמון לא חובה אבל מוסיף ארומה טעימה.
4-5 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לרבעים או פרוסות.
בטטה מוסיפים אם רוצים

אופן ההכנה:
לטגן בשמן את הבצל הגמבות והגזר כ-5 דקות ולהשחים. לבחוש מדי פעם.
להוסיף את התבלינים ולערבב 1/2 דקה.
להוסיף את חלקי העוף ולטגן בתוך התבלינים , להפוך לכל הצדדים.
לכסות במים.
להרתיח ולבשל על להבה קטנה כשעה – מכסה סגור עם חריץ קטן ליציאת אדים
מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עוד 20 דקות
אם רוצים להוסיף בטטה להוסיף אותה ב-10 דקות אחרונות לבישול כי היא מתרככת מהר.
לבדוק שהבטטה ותפוחי האדמה מוכנים, ולהגיש את העוף על מצע אורז.
תהנו

30 תגובות על “צלי עוף אדום

  1. את זוכרת אותי פירגלה אני סבתא של נירית,
    מזמן לא ביקרתי באתר המקסים שלך וצלי עוף נראים סוף הדרך,
    אולי הכין שבוע הבא אותם,רציתי יום שישי וזה לא ילך כי אנחנו כורדים ורגילים לקובה.

    יום טוב?

  2. בס"ד
    פירגה שלום! יש לי חזה הודו אני יכולה לעשות צלי אדום עם חזה?

  3. נפלא, כבר על האש אצלי, עוד מעט תיכנס שבת והארוחה להיום מוכנה הכנתי גם אורז כעצתך, שעועית ירוקה בסיר נפרד, ויש גם עוגת תפוחים ואבטיח לקינוח (ולמי שרוצה, כמוני, גם תה במזגן זה בסדר). :lol: שבת שלום ומבורך

  4. הכנתי ליום שישי בערב ויצא ממש טעים…
    האם יש לך מתכונים למאכלים לתקופה שמ-א באב ועד ל-ט באב?..אשמח לקבל.

    • יש מלא קטגוריות בצד שמאל שיעזרו לך למצוא . באתר שלי יש הכל.
      רק צריך לדפדף.סבלנות והתוצאות כדאיות.
      בהצלחה smile

  5. אתמול לארוחת צהריים הוצאתי בצלים סגולים וגזר בשביל להתחיל להכין משהו ואז אמרתי, למה שלא אסתכל רגע באתר של פירגה? אולי אמצא שם משהו מתאים, אני מסתכלת ומייד נופלת על המתכון הזה. לא היו לי תפו"א אבל בכל זאת יצא ממש טעים!
    תודה!

  6. היי פירגה, אני מאוד אוהבת את האתר שלך, כל מתכון יוצא "פצצה".
    היום ניסיתי את הצלי עוף האדום ולמרות שלא היה לי תמרים הוא יצא מאוד מאוד טעים, מומלץ מאוד…
    בעלי והילדים פשוט טרפו הכול.
    יישר כח!!! ושבת שלום.

    • עינבל הלוואי וימשיך כך.
      השמחה גם שלי. תודה שאת מעדכנת ומשתפת.
      חג שמח ונפלא לכם

  7. מתכון חביב. מה עושים עם התמרים?
    למה אבקות תיבול? אולי קל אך לא בריא ולא מומלץ מבחינת תכולת הנתרן. ינוסה בלעדיהן.

  8. מתכון מצויין אבל כמויות התבלינים גדולות מדי. יצא מתובל שהגרון נשרף. עכשיו אני מכין אותו עם חצי מכמויות התיבול. ואכתוב איך יצא

  9. פירגה
    מתכון מעולה
    לא תאמיני, אבל עשיתי את זה עם רולדה הודו
    יצא חלומי!!!
    נכנס מיד למקפיא לראש השנה.
    תודה!!!

    • רונית,לשים ממש קצת…..לטעום ולהוסיף ושוב לטעום ולהוסיף…..עד שתחליטי שזהו….

להגיב על אילנית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *