עדש ובטט 730x410 - לביבות עדשים ובטטה אפויות

לביבות עדשים ובטטה אפויות

d7a0d792d799d7a1d799 d79bd7a8d795d791d799d7aa d799d790d7aad7a8 1 - לביבות עדשים ובטטה אפויותבמסגרת הנגיסים האפויים, עכשיו אופים עדשים ובטטה .
אהבתי עד בלי די.
כמות: 22 נגיסים

מצרכים:
2 כפות שמן
בצל סגול קצוץ
2 כוסות עדשים אדומות
בטטה בינונית
ביצה
3 כפות פירורי לחם
כף סלט חומוס
כפית שטוחה סומק (לא כדאי לוותר) נותן חריפות נעימה
כף פטרוזיליה יבשה – תבלין
מלח ופלפל

אופן הכנה:
לבשל את העדשים ב-5 כוסות מים. לא לכסות את הסיר. להוריד קצף שמצטבר .
לבשל כ-15 דקות ולבדוק שרכים.
לסנן ולהשאיר במסננת שעה להגרת נוזלים.
בינתיים לבשל בטטה  מקולפת בגודל בינוני , בדיוק 7 דקות אחרי רתיחה (הבטטה תישאר עדיין
קצת ק ש ה )
בצל מטוגן מ ו ז ה ב קלות בשמן
לשים בקערה את העדשים,הבצל,הבטטה
ואת יתר המצרכים
להכין כדורים בגודל ביצה קטנה ולהניח על ניר אפייה משומן
לרסס את הכדורים בשמן ולפזר פירורי לחם
לחמם תנור לחום 175 מעלות.
לאפות כ- 20  דקות  לבדוק.
תהנו

57 תגובות על “לביבות עדשים ובטטה אפויות

    • הי אילניתי
      אני עונה לכמה ביחד ולפעמים לא תופס. אני צריכה לשים לב יותר……סליחה.
      חיבוק smile תודה

  1. את משמחת אותנו עם הנגיסים

    בזמן האחרון מתחשק נישנושים בריאים בערב

    ןאת מגיעה בזמן

    שאלה – אפשר להקפיא? אם רוצים לחמם בטוסטר אחרי ההקפאה אז כדאי לאפות חצי זמן?

    • ברבורית יקרה
      אני שומרת במקרר ומחממת בטוסטר .
      כמו שאני כותבת תמיד,תנסי להקפיא אחד . תחכי לילה ותראי…..אישית הנגיסים אצלי לא מגיעים להקפאה.
      smile

  2. שלוש שאלות :
    1 . למה הכוונה סומק ?
    2 . האם הבטטה מספיק רכה כדי למעוך אותה בשלב הכנת התערובת ?
    3 . מהו סלט חומוס ? הרגיל בקופסאות של סופרמרקט ?
    תודה

    • הי מיכל
      סומק זה תבלין כמו כל התבלינים (יש בכל סופר במדף של התבלינים)
      אם ממש לא בא לך לקנות,תוותרי.

      הבטטה עדיין קצת קשה אך מתגררת בקלות. לגרר אותה על מגררת ג ס ה.

      סלט חומוס אכן, בקופסאות. של כל חברה במקררים בסופר. הכל מתאים.

      בבקשה. smile

  3. בוקר טוב,

    מה תפקידו של סלט החומוס? רק טעם או גם מירקם?. במה אפשר להחליפו? טחינה גולמית או מתובלת?

    מה שנקרא תגובה מרובת סימני שאלה.

    אתי

    • הי אתי
      סלט החומוס נותן עסיסיות וטעם עדין. טחינה תחליף מעולה . אני מעדיפה מתובלת .
      שווה לנסות פעם .לבריאות.

  4. פירגלה,
    האם ניתן לטגן את הקציצות,כשמכניסים פירורי לחם לתנור זה קצת "טועם"כאילו שזה
    לא עשוי, ניסתי פעם אחת עם כרובית במקום לטגן הכנסתי לתנור וזה לא אותו דבר כמו בטיגון,
    תודה ויום טוב,
    מיכל

  5. הנגיסים שלך הם אחלה של רעיונות. האם ניסית פעם גם לאפות כדורי פלאפל? הכנתי עיסה ואשמח לשמוע אם אפשר לאפות במקום לטגן.

    • תודה לארה
      לאור הביקוש הגדול למתכונים יותר בריאים ויותר אפויים :lol:
      אנסה ל"שדרג" גם כדורי פלאפל כדי שיצאו עסיסיים ולא יבשים באפייה.
      smile

    • נגיסי פלאפל אפוי בתנור ע כ ש י ו. אם יצאו טוב אני אפרסם תיכף באתר.

      • נו איך יצא? ומה הוספת לעיסה הרגילה? האמת שאני עכשיו בדרך להכניס לתנור, אחכה עוד קצת כדי לשמוע את חוויותייך. תודה לך על הכל

  6. בוקר טוב, אני מתכננת להכין את המתכון היום. הוא נראה לי משגע. שאלה לי לגבי פרורי הלחם בסוף. לגלגל את הקציצות בתוך קערה עם פרורי לחם? או פשוט לפזר מעליהם כשהם בתבנית האפייה? אבל אז לא כל הקציצה מצופה…

    מתנצלת על "שאלות הרות הגורל" הללו ישר על הבוקר, אבל אני לא רוצה לפספס.

    המון תודה על האתר הנפלא שלך. אין שבת או אירוח שאני מכינה ואין מס' מתכונים שלך על השולחן.

    שבת שלום,
    קרן

    • קרן,לא כתבתי לגלגל
      זה מה שכתוב:

      להכין כדורים בגודל ביצה קטנה ולהניח על ניר אפייה משומן
      לרסס את הכדורים בשמן ולפזר פירורי לחם
      לא כל הקציצה מצופה. תשדלי לצפות כמה שיותר תוך כדי פיזור.

      בהצלחה smile

  7. פירגה שלום
    מתכון הנגיסים בדיוק בזמן,במיוחד לכלתי הצמחונית.
    הם טעימים מאוד הייתי חייבת לטעום
    תודה,מתכון נהההההדר

  8. מזמן לא אמרתי תודה זה לא אומר שאני לא מנסה
    הפעם הייתי חייבת לחזור להגיד תודה
    נהנו מאוד גם הדיאטטים, גם הצמחונים וגם הסתם רעבים
    היה טעים, שינוי קטן בגלל שלא היה סומק בבית, אבל עדיין יצא נפלא
    תודה מחזירה אליך את כל השבחים שקצרתי

    • מאיה יקרה ערב טוב
      תודה על שהגבת לנגיסים הטעימים.
      יש עוד בתוכנית,לאט לאט,היד עוד נטויה.
      בכיף, smile לילה טוב smile

  9. פירגה לה כפי שאת רואה זוהי התגובה השלישית שלי היום למעדני השבת האחרונה,
    אבל עם הנגיסים לא הצלחתי הם היו יבשים……
    מה קרה לי בדרך אינני יודעת
    אולי יש בפיך??????

    • יש בפי. :lol:
      תבדקי אם שמת את כל המרכיבים.בד"כ שוכחים משהו.
      ובתנור שלך,תאפי רק 20 דקות. אפיית יתר מייבשת.
      בהצלחה smile

  10. מתכון מנצח!!! יצא לי ממש טעים!! הכנתי כדורים בידיים משומנות וגילגלתי בפירורי לחם שעליהם ריססתי ספריי שמן. הייתי צריכה לאפות יותר מ-20 דקות ושמתי עוד 10 דקות בערך על טורבו בחום גבוה כדי שהציפוי החיצוני יצא קריספי (עם ריסוס נוסף בשמן לאחר שהפכתי את הכדורים)
    תודה!!!

    • רעות יקרה
      תודה smile
      כל תנור והקצב שלו לכן אני רושמת שאחרי 20 דקות לבדוק. רואים אם צריך להמשיך באפייה.
      אני שמחה שהצליח ושיצא טעים.

  11. פירגוש את זריזה laugh
    שאלה קטנה, נראה לך שאפשר להקפיא? אני מחפשת דברים להכין ולהקפיא לקראת היציאה של הילדים לחופש באוגוסט

    • רעות,לא נראה לי שטוב מהקפאה.
      יש לי קטגוריה מתכונים בהקפאה (לא הרבה אבל כדאי לך להציץ)
      smile

  12. אני חדשה כאן ומאוד התרשמתי מהמתכונים שלך… האתר נפלא ושמרתי לי במועדפים :P
    הקטנטונת שלי בת 8 חודשים אלרגית לחלבון ביצה ואני מחפשת בשבילה מתכונים של לביבות וכאלה ללא ביצים… האם יש אפשרות להחליף את הביצים במשהו אחר כדי שיתפוס את העיסה?
    תודה רבה.

    • הי חמודה ברוכה הבאה לאתר שלי.
      תראי,אני מכינה את המתכונים שבאתר די בספונטניות וביצירתיות של רגע.
      לכן, אין לי הרבה פעמים תשובות לתחליפים. עד שלא אכין, לא אדע. התחליפים והשינויים עליכם.לשיקולכם.

      אבל, יש לי השערה, אם את רוצה את יכולה להכין בתבניות מאפינס אישיות, בלי ביצה ולהוסיף יותר טחינה או חומוס (מוכנים) . אני לא מבטיחה שזה הפיתרון,אבל שווה לנסות.
      בריאות smile

  13. הי פירגה- רציתי להחמיא לך על המתכון הנפלא הזה והטעים נוראאאאאאאא!. קל להכנה שזה ממש מתאים לי ומאוד מאוד טעים גם קר וגם חם.
    תודה

  14. משהו משהו, טעים חבל על הזמן.
    הבת שלי טבעונית, היא לא אוכלת ביצים ואני לא אוכלת לחם.
    במקום ביצים הוספתי קוואקר טחון ובמקום פרורי לחם פזרתי אבקת שקדים.
    יצא נהדר! המון תודה נאוה מלוס אנגלס. :lol: :lol:

  15. המתכונים שלך בול הטעם שלי
    רציתי לדעת אם אני יכולה להחליף בעדשים שחורות או ירוקות -אני לא אוהבת את הכתומות

    • יש לי המון מתכונים שצריך ספריי שמן. את יכולה לקנות באייס בקבוק ריק עם שפריצר ולשים בפנים שמן.

  16. פירגה שלום
    ראשית רק דברים טובים יש לי להגיד על האתר שלך! כל מתכון יוצא נפלא וקוצר מחמאות!!!

    שנית- שאלה-
    האם אפשר להחליף את הבטטה במשהו אחר כמו דלעת או ירק אחר?
    תודה רבה

    • שפרה הי,
      אפשר להחליף לכתומים ללא בעיה.
      משמח אותי מאד לקרוא כאלה תגובות נפלאות על האתר שלי. תודה לך.
      אני מאחלת לכולנו שימשיך להיות לנו כיף וטעים ביחד.

  17. סליחה על השאלה הקצת מטופשת:
    אם אשים כף כוסברה במקום פטרוזליה, זה מתאים?

  18. היי פירגה יקרה,

    האם לפי דעתך, ניתן להוסיף טונה מרוסקת לתערובת העדשים והבטטה ?
    יש לך ניסיון אולי ,עם השילוב הזה ?
    ואם כן צריך לעשות תוספת תפו"א או משהו ?

    פירגה,
    בברכת ישר כוח על הבלוג הנפלא.

    אגב,אם תוכלי, פירגה, אשמח לעוד מתכונים וקינוחים ,שיתאימו גם לסוכרתיים.

    בברכת יום נפלא,
    וימים מלאי השראה ,
    דניאל ,
    שלומדת ממך ה מ ו ן !!!

  19. היי פירגה ,
    חוזרת לדווח:
    הכנתי את הלביבות ויצאו טעימות מאוד מאוד,

    לאחר שערבבתי את כול החומרים ,פרט לביצה,טעמתי טיפה מהתערובת, והוספתי עוד מלח פלפל בנדיבות.

    שידרוג קטן:
    במקום פירורי -לחם, העדפתי להכין 3 טוסטים ,מלחם שאהוב עליי – לחם שיפון עם קימל,
    וטחנתי את הטוסטים לפירורים,זה יוצא רבה יותר טעים מהפירורים שקונים.

    לתערובת של המתכון הוספתי גם כפית שמן זית,
    1/4 כפית כמון
    ו- 1/4 כפית גרגרי כוסברה טחונים,
    ו-3 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה דק.

    לאחר ערבוב וטעימה (בדקתי שיש מספיק תיבול בתערובת),
    ורק בסוף הוספתי גם את הביצה לתערובת.
    את הלביבות אפיתי עד השחמה קלה משני -2 הצדדים.
    פירגה יופי של מתכון,
    ואפילו קל להכנה. כמה פשוט -ככה טעים.
    תודה לך פירגה על המתכון המעולה.

    • דניאל בקר אור
      אחלה שידרוג,סבבה.
      יופי שהכנת ויצא טעים. ברור שאפשר להוסיף מה שרוצים,אבל צריך לנסות.עד שלא מנסים לא יודעים.
      תהנו ושבוע מלא אהבה ובריאות smile

להגיב על דניאל. לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *