d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d7a7d799d7a5666 - קציצות עוף צבעוניות - הורסססססס

קציצות עוף צבעוניות – הורסססססס

קיץ - קציצות עוף צבעוניות - הורסססססס

 

זה מה שהכנתי לנכדה הגדולה שלי לארוחת הצהריים אתמול.
בהתחלה בא לי רעיון לשים בקציצות קופסה אפונה וגזר ואז תוך כדי….התלהבתי והוספתי עוד צבעים טעימים.
באמת הורס סבתא,כך אמרה הנערה.

קציצות עוף צבעוניות

מצרכים בקערה גדולה:
1/2 קילו בשר חזה עוף טחון או משולב עם עוד סוג של בשר טחון
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
בצל קצוץ גס
ביצה
1/2 כוס פירורי לחם מכל סוג (גם פיקנטי)
קופסה אפונה וגזר מסוננת היטב
1/2 כוס גרגרי תירס רך (מקופסא)
עגבנייה קצוצה בלי הגרעינים ( הקליפה והבשר)
כפית אבקת מרק עוף
כפית קטשופ
מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:
ל ע ר ב ב היטב
ליצור 15 קציצות די גדולות
להניח בשמן (לא עמוק) ולטגן היטב מ-2 הצדדים
(רצוי להחליף פעם אחת את שמן הטיגון)

אפייה:
לא ניסיתי באפייה, מי שרוצה לוותר על הטיגון ולאפות, יכין בשיטת האפייה שלי.
להוסיף לכל המצרכים הרשומים גם כף סלט טחינה/חומוס לערבב ולהניח קציצות על ניר אפיה.
לרסס שמן ולפזר מעט פירורי לחם
לאפות בתנור חם 175 – 20 דקות
להפוך ולרסס שוב שמן ושוב מעט פירורי לחם להמשיך לאפות עוד 10 דקות.
לא להגזים באפייה שלא יתייבש. להגיש מיד.

תהנו

69 תגובות על “קציצות עוף צבעוניות – הורסססססס

  1. פירגה יקירתי,
    יש לי חזה טחון בפריזר, שאלתי את עצמי מה להכין איתו, שתהיי בריאה, פטרת לי את הבעיה….

    תודה תודה תודה וסליחה שנעלמתי…..

    מה לעשות, צריך לעבוד קשה כדי לפרנס, תודה לאל

    נשיקות, שולחת לך חיבוק גדול, רותי

    • רותי מאחלת לך בהצלחה smile
      נשיקות :lol: וחיבוק
      אשמח לשמוע חוות דעתך על המתכונים שתבחרי להכין

  2. פירגה היקרה

    נראה נפלא :lol: יש לי שאלה בנוגע לטיגון. כתבת לא לטגן בשמן עמוק. אני רגילה לטגן קציצות או שניצלים בשמן עמוק כדי שהשמן לא ייספג בקציצה/שניצל. מהי הדרך הנכונה לטיגון?

    תודה
    יעל

    • יעל הי
      אני מטגנת תמיד על שמן נמוך ס"מ אחד במחבת.
      בכמות של 15 קציצות , אחרי טיגון "נגלה" ראשונה 7-8 קציצות, אני מנגבת את המחבת עם מגבת ניר , שמה שוב מעט שמן ומטגנת את הנגלה השניה – אותו דבר.
      לא יודעת מה הנכון.שאלת הרגל.
      smile

  3. שלום פירגהאכן כן הן בהחלט הורסות הן נעלמו מיד עם ההכנה פשוט תודה

    יש לי שאלה הייתי רוצה להכין חצילים ברוטב עגבניות יש לך מתכון?

    תודה smile smile smile

    • לילי יקרה
      תודה על התגובה
      ההתלהבות היא חסרת תקדים לקציצות המרהיבות smile

  4. פירגוש יקירתי ,

    נראה מבטיח ביותר , כל כך יפה וצבעוני בצלחת . וכבר עושה לי חשק לנעוץ מזלג ו ………………….

    תבורכי !

    אהבתי ,

    סופ"ש נעים וטעים ,

    שרית-ב

    :lol: עם

    • שריתי מתוקה , מה שלומך? אייך?
      תודה ואני מקווה שתכיני ותפוצצי אותנו בתמונות מרהיבות כהרגלך
      חיבוק לשבת שלום smile

  5. פירגה רציתי הפעם להגיד לך שאני נוסעת לנופש שוע בים המלח,
    אחשוב על מתכונים שלך smile

  6. פירגה היקרה,
    מה אגיד ומה אומר, הקציצות באמת הורסות. הכנתי אתמול לצהריים, טעימות מאוד.
    השתמשתי בירקות של סנפרוסט, אפונה גזר תירס ושעועית ירוקה יחד, כ-2 כוסות.
    בפעם הבאה אנסה לאפות. המון תודה על המתכון.
    המשך יום נעים.

  7. פירגה יקירתי,
    תודה לך על המתכונים הנפלאים שלך !!!! יום לא עובר בלי שאני נכנסת לבלוג שלך.
    אתמול בני חזר רעב ועייף מהצבא – ליום אחד..
    הכנתי לו מהר את הקציצות הצבעוניות והנפלאות שלך.. הוא אכל שתיים ועלה לישון…
    אחרי שניה ירד ולקח עוד קציצה !!!!! ץץץ :lol: תודה !!!
    היום אני מכינה את פשטידת הגבינות המשוישת שלך.
    במה אני יכולה להחליף את השוקולד ?

    • גילה הי חמודה
      מסרי תודה לבן שאהב.איזה כיף.
      smile
      במשויישת לשים:
      או אבקת קקאו+סוכר
      או אבקת שוקולית
      או ממרח שוקולד השחר/נוטלה
      או להמיס שוקולד שיש בבית (רצוי בשיטת בן מארי או מי שיודע להמיס במיקרו)

      אם תוסיפי במקום שוקולד ממרח אחר כמו: ממרח חלבה, ממרח ריבת חלב וכו', הטעם ישודרג בהתאם לתוספות.
      בהצלחה ותהנו smile

  8. פריגוש שבת שלום :P
    אפיה ועוד אפיה נהדר :lol:
    אנחנו שומרים :eek:
    יצא מעולה כל המשפחה אכלה בתאבון רב
    אני אישית הכפלתי כמויות חלק הקפאתי
    הוצאתי עכשיו לילדים laugh
    נראה מעעעעעעעעעעעעווווווווולללללללללהההההההההה
    שתהיהי שבת שקטה ונהדרת :lol:
    לב יו

    • סיגלי,תודה חמודה
      עשית חכם שהכפלת כמויות.תהנו ותבלו עם הילדים
      smile

  9. פירגה ,

    אני עשיתי מאיזה פשטידה , הוספתי עוד קצת פירורי לחם למעלה פיזרתי שומשום , יצא מעולה

    :lol: :lol: :lol:

    שבת שלום

    • מלכי יקרה -מאוד שמחה ומאושרת לקבל רעיונות של פשטידות קלות בלי הרבה גבינות :oops:
      כל הכבוד ששיתפת :lol:
      אוליי באמת נעשה הפתעה לבת ונכין פשטידה :lol:
      יום קסום והמון תודה :lol:

  10. פירגה הבת מביאה חברות הערב – וביקשה מימני להכין משהו טעים :lol: :lol:
    ילדים מאוד אוהבים תירס :lol: ועוד צבעוני כזה מרשים :lol:

    כבר מכינה את הקציצות ישר כוח smile smile
    חג אהבה שמחחחח smile

  11. פירגה שלום
    יצא מעולה מעולה אני הולכת להכין עוד פעם. הטעם נישאר עדין בפה.יישר כוח

  12. פירגה חביבה בוקר קסום ומהנה smile
    כמה מחמאות קבלתי הודות לך על הקציצות הניפלאות לא הפסקתי לחלק מתכונים שלך :lol: :lol: :lol:
    כמה טעים יאמי והבנות אהבו כל כך שכבר צריך להכין חדש :lol: :lol:
    ישר כוח נשמה טובה תבורכי אמןןןןן
    אוהבת לאה smile smile smile smile

  13. פירגוש יקירתי,
    כבר כתבתי לך שמשפחתי משתגעת על הקציצות האלה.
    הכנתי אותם כבר 3 פעמים.
    אתמול הכנתי גם קציצות עם תירס , גם יצאו מעולות..

    שאלה לי אליך.
    מתארחת אצלי המשפחה בשבת , ואני רוצה להכין כדורי בשר . אבל לא חמוץ-מתוק, כי גיס המרוקאי שלי לא אוהב.
    תמליצי לי בבקשה על הקציצות ברוטב סמיך וטעים (לא מתוקות, למרות שאני והילדים מתים עליהם )
    תודה מראש.
    אני כל כך שמחה שמצאתי את פורום שלך.
    תודה לך על המתכונים הנהדרים !!!! :lol: :lol: :lol:

  14. שוב אני smile ( לא תיפטרי ממני מהר כל כך , אני מתה על דברים חדשים )

    אפשר לשלב עם בשר בקר ? עם מה את הכנת ?
    טיגון בלבד מספיק כדי שזה יהיה מבושל טוב ?

    תודה laugh

    • גלית,זה בסך הכל קציצות מטוגנות רגילות שאת בוודאי מכינה הרבה.

      פשוט הוספתי את הירקות שיהיה יותר "שמח" בעיניים.

      תכיני קציצות מכל בשר ט ח ו ן שאת רוצה. ואת יכולה להכין סוג אחד או לשלב כמה סוגים כמו:הודו+עוף+בקר.

      תוסיפי את יתר המצרכים שרשומים ותטגני.

      נראה לי שעל בשר בקר יראו פחות את "השמחה". בגלל שהעוף מטבעו לבן,זה בולט יותר יפה.

      ואני לא רוצה להיפטר ממך ;) :lol:

  15. היי פירגה , אני יוצאת לקניות , אני אשלב את זה עם שווארמה ( מתאים ? )
    אני רוצה להכין אותן לשבת , אז כמובן שאני אעדכן .
    " שמתי עין " גם על פשטידת פסטה לילדים , נראה לי טעים , אני אכין בשבוע הבא לארוחת ערב .

    יום טוב :P

  16. רגע רגע :? אז לא מומלץ השילוב הזה ? חייב לשלב בכלל או שאפשר להישאר רק עם חזה עוף ?
    לא רוצה פיקשושים ;)
    תודה

  17. עדכונים :P
    הקציצות עוף , טעיממותתתתת ! הבת שלי טעמה ואמרה " וואי איזה טעים " גם הקטנה יותר אהבה . לקחתי להורים שלי לטעום והיו גם אחי , אחיות שלי ו 2 חברות שאהבו מאוד :lol:

    הכנתי גם את הקציצות פירה עם הכבד , אותן תגובות :lol:
    מאפה בשר בתנור , מריח שגעון , מקווה שייצא טוב
    עוף עם זיתים ולימון על הגז
    אורז לבן
    עוגת מייפל
    עוגת גבינה בדרך
    בינתיים 2 מוצלחים מתוך 4 !
    איזה כיף , איך אני אוהבת להכין דברים חדשים .

    תודה
    ( צילמתי את הקציצות , אני אצלם את השאר כשיהיה מוכן , ובעלי יעלה את זה במוצ"ש או ראשון , אין לי מושג איך עושים )

    • גלית אמאל'ה,קראתי הכל בלי לנשום פפפפפפפפפוף
      מדהימה,חרוצה :lol: ועוד יש לך זמן לבוא לשתף אותי.את משהו.
      תודה ענקית וכמה שאני אשמח לראות מה שהכנת.

      עכשיו העתקתי את הקומפלימנטים ואני הולכת ממתכון למתכון לרשום מה שכתבת.
      (המתכונים שהכנת כמובן).
      נשיקות ושתהיה לכם שבת טעימה ונפלאה smile

      • גלית אשמח שתרשמי לי את השם של המתכון המלא כפי שרשום באתר.
        תודה.אני לא בטוחה איזה מתכונים הכנת (יש דומים).
        תודה מתוקה
        רק אם יש לך זמן ולא דחוף ואת גם לא מוכרחה. smile

  18. אויש , אין לי זמן לעוגת גבינה , שבת עוד מעט נכנסת …. מזל שהכנתי עוגת מייפל אתמול . יחכה לשבוע הבא בע"ה .
    עוף עם זיתים ולימון – מתכון של איה
    מייפל – מתכון מאמא שלי
    קציצות העוף עם הירקות ( הורסססססססס )
    קציצות פירה עם כבד עוף – הוספתי קמח לתערובת , היה דליל מידי וקצת התפרק בטיגון , עוזר להניח קערה עם מים ולהרטיב את הידיים כי התערובת קצת דביקה , הוספתי גם פטרוזיליה קצוצה .
    מאפה בשר סגור ( ממולא בבטטות , פטריות )

    שבת שלום smile

    • גלית יקרה
      קציצות בלי שום קשר לסוג,תמיד מכינים עם ידיים לחות.
      העוף בזיתים ולימון של איה? אשמח לשמוע חוות דעתך ואם יצא מוצלח אכין גם לאתר.
      תודה smile

  19. שבוע טוב !

    כמה מחמאות האוכל שלך קצר השבת :lol:
    מאפה הבשר פשוט מעדן ! אמא שלי כבר הכינה אותי שאני מכינה לה את זה לשבת הבאה בע"ה .
    את חושבת שיש לי סבלנות לחכות לשבת הבאה עם העוגת גבינה ? laugh היא ברגעים אלה תופחת לה בתנור …
    תמונות כמו שהבטחתי מחר בע"ה אצל איה.
    העוף עם הזיתים לא רע , רק שהוספתי גם מרק עוף ( קנור ) ששיפר את הטעם , הריח טוב , ונראה מצויין .

    ערב טוב ….

    • אני שמחה שאהבו את המתכונים שלי. שימחת אותי מאד.
      יש לי גם עוף בזיתים תנסי את שלי ותגווני.
      שבוע טוב smile

  20. פירגה יקרה,
    פשוט מצויין.טעים, טעים!
    חששתי מהנענע והכוסברה שלא אוהבים אצלי.
    לא הרגישו . חשבו שזה פטרוזיליה וחיסלו מיד .לא הספקתי להכין את הקוסקוס……
    הכנתי שוב גם את קציצות העוף הצבעוניות עם התירס והאפונה עם הגזר- מצויין!אפיתי אותן. כמה שהטחינה מוסיפה!
    תודה ושבת שלום!

    [הוספת תגובה]

  21. פ נ ט ס ט י, יש מילים כמה שזה טעים. וואוו, מתכון מעולה………שאפו :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: : תודה smile

    • ציפי הי מתוקה.
      איך קראתי למתכון? ;) ;) הורססססססססססס חהחהחהחהחהחה
      תודה עם חיבוק smile

  22. הי פירגה, שמחתי להכיר את האתר. אחלה מתכונים ! לגבי הקציצות: יש ברשותי רק אפונה וגזר של סנפרוסט האם לבשל לפי מה שמצויין ע"ג האריזה או לשנות זמנים ? מתי נחוצה תוספת החומוס, רק כשמכינים בתנור? והאם כשאני מוסיפה בצל קצוץ מטוגן עדיין נחוץ החומוס ? תודה

    • איריס ברוכה הבאה לאתר שלי.

      האפונה וגזר צריכים להיות מבושלים ורכים.

      אני נוהגת להוסיף חומוס כמעט לכל הקציצות שאני מכינה. גם בטיגון וגם באפיה. את כבר תראי במתכונים שלי.
      תנסי ותראי אם זה מתאים לך. אם לא מתאים אז תוותרי.
      לא קשור לבצל.יכול להיות גם וגם.
      בהצלחה ותהנו smile

  23. היי פירגה נראה מעולה מתכוונת להכין אותן לארוחת צהריים,
    האם הפטרוזיליה מאוד מורגשת?כי אני ואחותי לא כל כך מחבבות דברים ירוקים בתוך האוכל שלנו :oops:
    האם אפשר פשוט לוותר עליה ?

  24. פירגה שלום !!
    רציתי להוסיף שדרוג אני משתמשת בכל מתכוני הקציצות בקמח חומוס (יש בכל בתי הטבע ובסופר-מרקט לפעמים),גם בבישול וגם באפייה הקציצות יוצאות קלילות וטעימות,וגם למי שאלרגי לגלוטן זה נ ה ד ר !!
    מקווה שעזרתי ושידרגתי

    רחלי ;)

  25. היי פירגה,
    אפשר לוותר על התירס?
    יש לי תינוקת בת 9 חודשים, האם הקציצות יוצאות דיי רכות?
    תודה שבת שלום

להגיב על שרית-ב לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *