6-8 מנות
בצהרי השבת בעלי ביקש משהו לאכול,לא בישלתי השבת (סמכתי על אילתור שלי ברגע המתאים)
אתם מאמינים שתוך כ-30 דקות (בערך) הגשתי לו את המעדן הזה שנטרף בהנאה?
מצרכים בקערה:
1/2 קילו בשר ב ק ר טחון מופשר
שן שום קצוצה
בצל מגורר
כף סלט חומוס/טחינה – אפשר יותר או להוסיף ביצה.
2 כפות אגוזים קצוצים
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כפית פפריקה
מלח ופלפל שחור
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
קורט אגוז מוסקט/קינמון
מערבבים .
בעזרת ידיים לחות מכינים קבבים .
צולים בגריל חם או מטגנים במחבת מ-2 הצדדים (אני טיגנתי)
או בשיטת האפייה שלי כמו כל הקציצות האפויות.
מכינים את החצילים:
מקלפים 2 חצילים גדולים
חותכים ל א ו ר ך לפרוסות של 1 ס"מ
מסדרים את פרוסות החצילים בצלחת שטוחה ומכניסים למיקרו לדקה וחצי
(לייבוש) לא לכסות- ככה כמה נגלות עד שכל פרוסות החצילים מוכנות.
עכשיו מטגנים אותם מ-2 הצדדים על להבה ג ד ו ל ה מאד.זה לוקח כמה שניות. (אני טיגנתי)
מי שלא רוצה לטגן ורוצה לאפות- יבריש בשמן ניר אפיה,יניח את פרוסות החצילים כשהם מוברשות אף הם בשמן ויקלה אותם מ-2 הצדדים עד השחמה (חום 180 מעלות)
הגשה:
קצת טחינה על הצלחת (דקורציה)
להניח פרוסות חצילים ומעל את הקבב ח צ ו י לאורך
מכסים שוב בפרוסות חצילים
מכינים טחינה טעימה עם הרבה שום ולימון ומניחים כפיות מעל לכל מנה
מקשטים בפפריקה שמן זית ופטרוזיליה טרייה.
מי שרוצה? נהדר לפזר צנוברים קלויים
תהנו
בוקר טוב,
אף אחד עוד לא הגיב. כולם בהלם.
קצת התעסקות אבל נראה מצויין.
;) ;) :lol:
נקרא טעים…מה עניין הפשרת הבשר במיקרו?
זו אופציה שהיתה לי להכין ארוחה זריזה ומהירה
נראה מעולה! באשר לטחינה בתערבות הבשר – האם אפשרית גם טחינה גולמית?
תודה
הבעיה בטחינה גולמית שהיא בטעמה הטבעי מזכירה חלבה ולא היינו רוצים שלבשר יהיה טעם חלבה?
לכן אני ממליצה ל פ ח ו ת להוסיף לטחינה הגולמית מים ולערבב עד למירקם של סלט טחינה.
בבקשה
בסוף הדיאטה אני אעמוד בתור להיות "בעלך" :P
לארה :lol:
וואוו :eek: , כזה אוכל הייתי רוצה מחר בחתונת דודניתי. לא פחות ולא יותר. כל הכבוד פירגה!!! :lol:
תודה מימי חמודה ,מאד מחמיא לי :lol:
אני בטוחה שתהנו ממטעמים נפלאים בחתונה.
ניראה מעולה! ינוסה בקרוב
ואנחנו מתים על חצילים, שילוב מנצח!
כל הכבוד פירגה
רחלי.ג.
תודה רחלי
אחלה אילתור,קליל וטעים ! :lol:
תודה אילניתי
האם זה נדמה לי או שנתת פה פטנט לטיגון חצילים? מה מטרת הייבוש במיקרו לפני טיגון, האם זה מזרז את התהליך או סופח פחות שמן? האם את ממליחה את החצילם קודם?ובכלל אשמח לטיפים בנושא טיגון חצילים לעצלנים
הי יעל
נדמה לי שאמא שלי נתנה את ה"טיפ" במחמצי החצילים שלה (ללא טיגון) (המתכון הנפלא באתר)
בכל אופן,החצילים מתייבשים היטב ומתרככים (במיקרו) והטיגון על להבה הכי גבוהה הופך לקצר ושחום.
עוד "טיפ" שיכול לחסוך ספיגת שמן לחציל זה לטבול את הפרוסות בקמח רגיל לפני הטיגון.
שווה לנסות ולראות את ההבדל.
אני לא ממליחה ולא משהה. רצוי לקלף את קליפת החציל לגמרי או להשאיר פסי "שתי וערב" -מי שאוהב את הקליפה.
יש באתר המון מתכוני חצילים ובכל אחד יש טיפ שונה לטיגון/אפייה. צריך לנסות ולבחור את המתאים מכל.
אין עליךךךךךךךךךךךךך
אני בחופשת לידה ובעלי רוצה כל יום ארוחה, שאני אפנק אותו ואת פוטרת לי את הבעיה של ההתלבטות בכל יום.
שהקב"ה יברך אותך ויתן לך כוח לתת לנו עוד המון מתכונים.
המשך יום מדהים :lol: :P
אורטל שלום
כנסי לקטגוריות מתאימות כמו:
ארוחות מהירות או ארוחות ערב וכו'…
תהני
שכחתי לשאול
אפשר להשתמש בקבבים של זוגלובק מוקפאים?
נגמר לי הבשר טחון וזה מה שיש במקפיא
כל קבב טוב גם צמחוני
במילה אחת ->מעוללללה :lol:
תודה
טיפ לטיגון חצילים. אני טובלת את הפרוסות בחלבון ביצה (הלבן) לפני הטיגון. סופג פחות שמן.
המתכון נראה מעולה.
תודה רבה יהודית,
המתכון נהדר .
תוספת משביעה ליד המנה המהממת. לחצות פיתה ולמרוח שמן זית וזעתר . ולהכניס לגריל לתנור.
ליז ערב טוב
באמת שלמות
תו דה
אני מעוניין לפתוח גם אתר בוורדפרס,
רציתי לשאול איך השימוש בו? האם קשה לפתוח דפים?
אשמח אם תספרי לי קצת על זה…
daniel_pitshon@walla.com
היי פירגה מה שלומך? נהניתי מאוד להכין ולאכול את המעדן הזה. המתכון מוצלח וטעים.
נ.ב הנכד שלי בן השנתיים אכל וביקש עוד.
אין עלייך פירגה,אני עדיין מחכה לתגובתך על קציצות הדגים המעולות.
כוכבה יקרה ערב טוב
תודה מכל הלב לתגובתך על המתכון המיוחד הזה.
נהניתי לקרוא שגם בן השנתיים אהב :lol: איזה יופי.
ועל איזה קציצות דגים דיברת?
כמעט ושכחתי לומר תודה על הטיפ לגבי החצילים במיקרו. סמכתי עלייך פירגה וכרגיל – הכל התרחש כמו שתארת. החצילים לא ספגו ממש שמן אחרי המיקרו והטיגון היה קצר. תודה רבה פירגה, על הטיפ!
ד"א, הכנתי מתכון אחר, לא זה. הכנתי חצילים ברוטב אדום. את זה אנסה עם קבב צמחוני כי השילוב, במיוחד עם הטחינה מלמעלה- נשמע מצויין, והגיוון שבהגשה, כרגיל- מרענן. יום טוב לך, פירגה.
הילה הי חמודה
אני שמחה שהכנת את החצילים ע"פ הטיפ שהבאתי.
אם יהיה לי כח ארשום את הטיפ בכל מתכוני החצילים שיש בלי אתר ויש לא מעט.
תמשיכי להכין ולשמח אותי בתגובות טעימות
תודה
סנביץ החצילים היה מיוחד וכל מי שטעם אהב ולקח את המתכון
בכלל אני אוהבת מאוד את המתכונים שלך תמשיכי ישר כוח
עליזה יקרה
תודה מקרב לב על התגובה הנהדרת.שמחה שאת מעבירה הלאה לשמח את כולם .שכולם יהנו.
וואוו איזה טעים ממש מעדן תבוכי אל המתכונים שלך :lol:
תודה ענבל :lol:
אין כמוך פירגה.
אמנם איני מממש הרבה ממתכוניך (וזה בניגוד לכל ההנאה מקריאתם) כי לא יוצא לי. אני שומר לי אותם בתיקיה, ויגיע יומם.
מתמוגג מיכולת היצירתיות שלך. איזה כייף לך ולבני משפחתך.
תבורכו.
הי חגי
תודה רבה ואני מקווה שאספיק לחלוק אתך חוות דעתך על המתכונים ששמרת בתיקייה.
באהבה ובכיף גדול
הי פירגה, מה דעתך על האפשרות לגלגל את הקבב בתוך החציל? ומה לגבי הכנה מראש? נראה לך שאפשר להכין יום קודם ולחמם בתנור במצב גריל, וכמובן להרכיב את המנה ביום ההגשה? תודה רבה מראש על תשובתך ועל המתכונים הנהדרים!! :P
עינת,קבב צריך לאכול מהמחבת או התנור הישר ;) לבטן אחרת לא טעים
תודה על תשובתך המהירה- ומה דעתך על רעיון הגילגול של הקבב בתוך פרוסת חציל? אני צריכה לאירוח וזה נראה לי דקורטיבי..
עינת,פשוט תקני חצילים ארוכים כדי שהפרוסה תהיה מספיק ארוכה ותכיל את הקבב.
בהצלחה ותהנו