d79cd791d799d791d795d7aa d7aad799d7a8d7a1 d791d798d798d794 - לביבות תירס בטטה

לביבות תירס בטטה

d79cd791d799d791d795d7aa d7aad799d7a8d7a1 d791d798d798d7942 1 - לביבות תירס בטטה

תכינו,שמרו בקופסה במקרר. זה כיף שיש משהו טעים לנשנש. טעים חם/קר.

מצרכים בקערה:  (20 לביבות)
קופסה תירס ללא נוזלים שטוף היטב ומסונן -רצוי לכתוש חלקית את התירס.
2 ביצים טרופות במזלג
3/4  כוס קמח תופח
בטטה קטנה ממש— מגוררת
כפית סילאן
כפית אבקת מרק בצל
בצל קטן קצוץ מטוגן בטפלון
מלח ופלפל שחור
1/2 גביע שמנת חמוצה
(קופסה טונה קטנה –  לא חובה)
לערבב
לטגן במעט שמן מ-2 הצדדים עד להשחמה.

אפיה :

על ניר אפיה משומן- אופים בחום 175 צד אחד.
הופכים מברישים בשמן ואופים צד שני
תהנו.

67 תגובות על “לביבות תירס בטטה

  1. תודה לכל המגיבים ללביבות.
    אשמח לשמוע שוב אחרי שתכינו ;) מקווה שיערב לכם כמו שזה נראה.
    תודה smile

  2. בוקר טוב
    אתמול 22 בלילה הכנתי את הלביבות ( בלי בצל)
    יצא טעים מאוד
    הבן בן ה7 שמסרב לאכול אכל כבר 3
    כל הכבוד smile

    • מאיה יקרה
      הלביבות האלה הוכנסו אחר כבוד לקטגוריה אוכל שילדים אוהבים.
      חיבוק לבן שלך שאהב ותכיני לו עוד מטעמים מהקטגוריה הזו. אולי הוא יתחיל לאכול בכיף,לבריאות.
      smile

  3. יש לי תירס קפוא, את יכולה להגיד לי כמה גרם תירס יש בקופסא קטנה?
    והאם אפשר להחליף את השמנת בגבינה לבנה?
    תודה!

    • גלית הי
      אולי למישהו יש קופסת תירס בבית ויענה לך.
      אפשר להחליף,אין בעיה.
      בהצלחה smile

      • כבר יותר משנה בודקת אצלך מידי כמה ימים מה עוד הצלחת להמציא
        ומגלה שעדיין יש חדש תחת השמש. מידי פעם מנסה משהו חדש וכל מה שניסיתי
        גם הצליח ומצא טעם לחיך כולנו.
        מתפלאה איך יש לך זמן וסבלנות לענות לכל תגובה!!
        יישר כח והמשיכי להפתיע במתכונים מצויינים!!

        • סבתא יקרה
          אז את כבר ותיקה באתר.
          תודה לך. העונג שלי.
          שימחת אותי שמה שאת מכינה מצליח ובעיקר טעים.
          יום נפלא עם חיבוק חם smile

  4. "גנבתי " את הרעיון לארוחה בשרית.
    הכנתי בדיוק אותו דבר פרט ל:
    במקום קמח- 4 כפות פרורי לחם.
    לא השתמשתי בשמנת.
    הוספתי חצי ק"ג עוף טחון.
    אפיתי.
    יצא מעולה!
    בארוחה החלבית הבאה, כמובן, שאכין את המתכון בדיוק כפי שמופיע כאן.
    שוב תודה לך, פירגה.

  5. היי פירגה.
    לא ענית לשאלה של הכותבת אילת , מה להוסיף למתכון במקום שמנת
    על מנת לעשותו פרווה ??
    תודה :?

  6. היה לי רק 200 ג' תירס (קפוא) ובטטה שהיתה גדולה, וברגע האחרון לא היה לי כוח לעשות לביבות אז שפכתי לתבנית שייצא פשטידה. גם הוספתי קצת קמח כי הבלילה היתה קצת נוזלית. בכל מקרה קראתי לזה עוגת תירס (כי הגדול שלי החליט שפשטידות הוא לא אוהב), ושני הקטנים ממש אהבו והתלהבו. אז תודה רבה על עוד מתכון מוצלח!

  7. ניסיתי- בלי שינויים , יצא מצויין, מאוד בריא ונראה יפה. בקיצור – אהבנו !!!! :lol:

    • חגית יצא מעולה עם שילוב טונה למי שאוהב ואגב,יש באתר לביבות קציצות טונה.
      כנסי לראות smile

    • הכנתי עם טונה ויצא ט ע י ם מאוד !!!
      ממליצה לשא לוותר על הטונה כי היא מוסיפה המון לטעם.

      מתכון הלביבות מעולה גם לאירוח.

  8. סבבה הולכת עכשיו לעשות עם ביתי הקטנה שבבית חולה משעממם לה והיא מחפשת אפיות

  9. לעינינו פירגה עכשיו הלביבות יצאו שאבתי בלי להרגיש 3 ושמתי את כל המרכיבים לאויתרתי על כלום
    אבל לדעתי לביבה מסוג מלוח יהיה יותר טעים וחביבפעםהבאה אוותר על הסילן ושים יותר אבקת בצל
    יותר מאוחר אני יעשה את הקישואיםעם הפירויר לחם האפוי אפשר לגרד את כל הקישואים בפומפיה

    • חגית,את כבר מכירה את התשובות שלי לגבי תבלינים.
      כל אחד שם מה שהוא אוהב.אפשר לגרוע,להוסיף ולהגיע לטעם שאהוב עליכם.
      תהנו ותודה ענקית לך smile

    • הי שרון
      בקר טוב smile
      גם אני ממליצה להכין עם הטונה שמשדרגת המון.
      תודה לך על ההמלצה החמה smile

  10. פירגה אני חייבת את עזרתך בבקשה לפני שבוע וקצת את נתת כמו קציצות תירס בלבד עם גבינה או משהו כזה ונתת אפשרות שאפשר לשים במאפינס שיהיה אישי לכל אחד יש מתצב שאת מאתרת לי את זה פליזזזזזזזזזזזזז

  11. היי פירגה,
    אני צופה באתר שלך כבר כמה זמן ומדי פעם מכינה מהדברים. ראוי לציין שהכל היה פשוט מהיר וביתי מה שדרבן אותי להכין כי הכל תמיד בבית..
    את חייבת לשתף אותי איך הן יוצאות לך כל כך עגולות? המחברת פשוט כזו קטנה?רינג?

    • הילה תודה חמודה
      הביאו לי פעם מחו"ל מחבת שמחולקת למחבתיות עגולות קטנות.
      נדמה לי שראיתי גם בארץ,אולי בחנויות כמו 4 שף. לדעתי אפשר גם ברינג.
      המשך טעים smile

  12. הכנתי וריאציה על המתכון. שמתי תפ"א מגורר במקום בטטה (הבן שלי לא אוהב בטטה), ויתרתי על הסילאן ובמקום שמנת שלא הייתה לי שמתי קצת קוטג' וגבינה לבנה. במקום טונה שמתי כף עיטורי עגבניות. יצא מדהים והילדים זללו הכול. :lol:

  13. פירגה ערב טוב.
    את זה ניסיתי לארוחת ערב לפני האורחים בחנוכה.
    לביבות נהדרות בטעם באמת מיוחד.
    איזה כיף שזה כל כך קל.
    כמו תמיד תודה רבה.

  14. היי פירגה יקרה,,
    שולחת לך דיווח חם מהשטח :
    השתמשתי ב-1/2 2 כוסות תירס קפוא,(בישלתי אותו במים רותחים עם כפית מלח, כ-4 -5 דקות.)
    הוספתי לבטטה הקטנה גם גזר גדול מגורר,
    ובמקום שמנת הוספתי 4 כפות קוט'ג',
    כול השאר בצל מטוגן ותבלינים ,לפי המתכון.
    אפיתי בתבנית גדולה מרופדת בניר-אפייה- משומן,
    לאחר 20 דקות הפכתי אותם לצד השני,לעוד 12 דקות.
    חיכיתי שיצטננו,
    וזה יצא מאוד מאוד טעים !!!!
    פירגה יקרה ,
    תודה על המתכון שיצא טעים כלבבי.
    .

    • דניאל תודה על השיתוף והתוספות הטעימות.
      לבריאות smile

      שנה נפלאה עם עשייה טעימה ומהנה smile

  15. לפירגה,
    עוד משהו קטן, בקשר עם לביבות התירס,,
    וגם למי שטרם הכין,

    מנסיוני,מומלץ לצקת את הלביבות בכף לתוך התבנית ,
    ולא להכין במאפינס ,(ניסיתי 2 מאפינס ,והם יוצאים דחוסים וכבדים,)
    הלביבות יצאו מאוד קלילות וטעימות .

  16. היי פירגה,
    האם יש אפשרות לוותר על האבקת מרק? יש משהו אחר שאפשר לשים במקומו?
    תודה

  17. הכנתי את הלביבות להדלקת נרות עם כל הנכדים.
    הצלחה כבירה וטעימה ביותר. נטרפו בכמות גדולה יותר מהלביבות האחרות שאף הן היו מצויינות.
    בהחלט יתווסף בשמחה לתפריט של הנכדות והנכדים smile
    חג שמח לך פירגה והמשיכי להאיר לנו בטעמים נפלאים. :lol:

  18. היי פירגה.
    גם הלביבות האלה קצרו הצלחה וכולם שאלו מה יש בלביבות המיוחדות האלה.
    כל המגש חוסל.
    תודה רבה רבה.

    • נפלא רינה,
      שימשיך להיות חג שמח וטעים במיוחד.
      כל המתכונים שלי לחנוכה ביתיים ומתאימים לכל המשפחה.
      לבריאות ועם המון המון אהבה smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *