תכינו,שמרו בקופסה במקרר. זה כיף שיש משהו טעים לנשנש. טעים חם/קר.
מצרכים בקערה: (20 לביבות)
קופסה תירס ללא נוזלים שטוף היטב ומסונן -רצוי לכתוש חלקית את התירס.
2 ביצים טרופות במזלג
3/4 כוס קמח תופח
בטטה קטנה ממש— מגוררת
כפית סילאן
כפית אבקת מרק בצל
בצל קטן קצוץ מטוגן בטפלון
מלח ופלפל שחור
1/2 גביע שמנת חמוצה
(קופסה טונה קטנה – לא חובה)
לערבב
לטגן במעט שמן מ-2 הצדדים עד להשחמה.
אפיה :
על ניר אפיה משומן- אופים בחום 175 צד אחד.
הופכים מברישים בשמן ואופים צד שני
תהנו.
נראות נפלא ! :lol:
ניראה טעים להפליא
איזה שילוב, ניראה אחלה
ינוסה בקרוב!
רחלי.ג.
נראה טעים מאדד!!
שווה ניסיון ;)
תודה לכל המגיבים ללביבות.
אשמח לשמוע שוב אחרי שתכינו ;) מקווה שיערב לכם כמו שזה נראה.
תודה
בוקר טוב
אתמול 22 בלילה הכנתי את הלביבות ( בלי בצל)
יצא טעים מאוד
הבן בן ה7 שמסרב לאכול אכל כבר 3
כל הכבוד
מאיה יקרה
הלביבות האלה הוכנסו אחר כבוד לקטגוריה אוכל שילדים אוהבים.
חיבוק לבן שלך שאהב ותכיני לו עוד מטעמים מהקטגוריה הזו. אולי הוא יתחיל לאכול בכיף,לבריאות.
תירס- קופסה גדולה או קטנה?
רגילה סטנדרטית גדולה.אם היה קטן,הייתי רושמת.
בהצלחה ותהנו
במקום שמנת מה אפשר כדי שיהיה פרווה\
יש לי תירס קפוא, את יכולה להגיד לי כמה גרם תירס יש בקופסא קטנה?
והאם אפשר להחליף את השמנת בגבינה לבנה?
תודה!
גלית הי
אולי למישהו יש קופסת תירס בבית ויענה לך.
אפשר להחליף,אין בעיה.
בהצלחה
הכנתי ונהנינו כל החברה במשפחה
ואואואו,אני פשוט מאושרת שחזרת לשתף אותי
את חדשה באתר? תודה רבה.
כבר יותר משנה בודקת אצלך מידי כמה ימים מה עוד הצלחת להמציא
ומגלה שעדיין יש חדש תחת השמש. מידי פעם מנסה משהו חדש וכל מה שניסיתי
גם הצליח ומצא טעם לחיך כולנו.
מתפלאה איך יש לך זמן וסבלנות לענות לכל תגובה!!
יישר כח והמשיכי להפתיע במתכונים מצויינים!!
סבתא יקרה
אז את כבר ותיקה באתר.
תודה לך. העונג שלי.
שימחת אותי שמה שאת מכינה מצליח ובעיקר טעים.
יום נפלא עם חיבוק חם
"גנבתי " את הרעיון לארוחה בשרית.
הכנתי בדיוק אותו דבר פרט ל:
במקום קמח- 4 כפות פרורי לחם.
לא השתמשתי בשמנת.
הוספתי חצי ק"ג עוף טחון.
אפיתי.
יצא מעולה!
בארוחה החלבית הבאה, כמובן, שאכין את המתכון בדיוק כפי שמופיע כאן.
שוב תודה לך, פירגה.
לימיה,כל הכבוד על תוספת הבשר ושמחה שאהבתם
היי פירגה.
לא ענית לשאלה של הכותבת אילת , מה להוסיף למתכון במקום שמנת
על מנת לעשותו פרווה ??
תודה :?
סימה,אני לא כ"כ יודעת.
אולי סתם לוותר?
מה עם שמנת צמחית?
שמנת צמחית דלילה מאד. תצטרכי יותר קמח
היה לי רק 200 ג' תירס (קפוא) ובטטה שהיתה גדולה, וברגע האחרון לא היה לי כוח לעשות לביבות אז שפכתי לתבנית שייצא פשטידה. גם הוספתי קצת קמח כי הבלילה היתה קצת נוזלית. בכל מקרה קראתי לזה עוגת תירס (כי הגדול שלי החליט שפשטידות הוא לא אוהב), ושני הקטנים ממש אהבו והתלהבו. אז תודה רבה על עוד מתכון מוצלח!
גלית,זה נפלא וכיף שהילדים אהבו
תודה שאת משתפת אותי בכל
ניסיתי- בלי שינויים , יצא מצויין, מאוד בריא ונראה יפה. בקיצור – אהבנו !!!! :lol:
תודה רינה.אחלה תגובה על הבקר.
שיהיה לכם יום טעים ונפלא
מה אפשר להוסיף במקום הטונה?
לגבי הטונה.כתוב-לא חובה.
שלום, נהניתי לקרוא את המתכון ומעוניינת לעשות. מה ניתן להוסיף במקום סילאן?
תודה לירון
תוותרי על הסילאן ותכיני בלי
האם מישהי שהמגיבות הכינה עם טונה דווקא בא לי לנסות עם טונה
חגית יצא מעולה עם שילוב טונה למי שאוהב ואגב,יש באתר לביבות קציצות טונה.
כנסי לראות
הכנתי עם טונה ויצא ט ע י ם מאוד !!!
ממליצה לשא לוותר על הטונה כי היא מוסיפה המון לטעם.
מתכון הלביבות מעולה גם לאירוח.
סבבה הולכת עכשיו לעשות עם ביתי הקטנה שבבית חולה משעממם לה והיא מחפשת אפיות
חגית גם אני מכינה עם הנכדה שלי דברים. היא בת 4 וחצי. זה כיף.
תהנו
לעינינו פירגה עכשיו הלביבות יצאו שאבתי בלי להרגיש 3 ושמתי את כל המרכיבים לאויתרתי על כלום
אבל לדעתי לביבה מסוג מלוח יהיה יותר טעים וחביבפעםהבאה אוותר על הסילן ושים יותר אבקת בצל
יותר מאוחר אני יעשה את הקישואיםעם הפירויר לחם האפוי אפשר לגרד את כל הקישואים בפומפיה
חגית,את כבר מכירה את התשובות שלי לגבי תבלינים.
כל אחד שם מה שהוא אוהב.אפשר לגרוע,להוסיף ולהגיע לטעם שאהוב עליכם.
תהנו ותודה ענקית לך
מומלץ להכין עם טונה.
הטונה מוסיפה המון.
הי שרון
בקר טוב
גם אני ממליצה להכין עם הטונה שמשדרגת המון.
תודה לך על ההמלצה החמה
פירגה אני חייבת את עזרתך בבקשה לפני שבוע וקצת את נתת כמו קציצות תירס בלבד עם גבינה או משהו כזה ונתת אפשרות שאפשר לשים במאפינס שיהיה אישי לכל אחד יש מתצב שאת מאתרת לי את זה פליזזזזזזזזזזזזז
חגיתוש ממי זה היה השבוע בפייסבוק שלי
http://pirge.co.il/דיאטה-בריאות-ודלי-קלוריות/דיאטה-בריאות-ודלי-קלוריות-לביבות-וקצי/דיאטה-בריאות-ודלי-קלוריות-לביבות-תירס
תהני ותעדכני
http://pirge.co.il/דיאטה-בריאות-ודלי-קלוריות/דיאטה-בריאות-ודלי-קלוריות-לביבות-וקצי/דיאטה-בריאות-ודלי-קלוריות-לביבות-תירס
חגיתוש,בהצלחה
חג שמח
היי פירגה,
אני צופה באתר שלך כבר כמה זמן ומדי פעם מכינה מהדברים. ראוי לציין שהכל היה פשוט מהיר וביתי מה שדרבן אותי להכין כי הכל תמיד בבית..
את חייבת לשתף אותי איך הן יוצאות לך כל כך עגולות? המחברת פשוט כזו קטנה?רינג?
הילה תודה חמודה
הביאו לי פעם מחו"ל מחבת שמחולקת למחבתיות עגולות קטנות.
נדמה לי שראיתי גם בארץ,אולי בחנויות כמו 4 שף. לדעתי אפשר גם ברינג.
המשך טעים
הכנתי וריאציה על המתכון. שמתי תפ"א מגורר במקום בטטה (הבן שלי לא אוהב בטטה), ויתרתי על הסילאן ובמקום שמנת שלא הייתה לי שמתי קצת קוטג' וגבינה לבנה. במקום טונה שמתי כף עיטורי עגבניות. יצא מדהים והילדים זללו הכול. :lol:
ממש מתכון אחר.לבריאות
פירגה ערב טוב.
את זה ניסיתי לארוחת ערב לפני האורחים בחנוכה.
לביבות נהדרות בטעם באמת מיוחד.
איזה כיף שזה כל כך קל.
כמו תמיד תודה רבה.
מוריה,תודה על הפירגון והמשך טעים לכולכם
פירגה יקרה
האם לבשל קודם את הבטטה? ואם לא האם זה לא קשה לגירוד???
אם לא רשום לבשל אז לא.
ערב טוב
יצא מאוד טעים פשוט מעדן .
תודה רבה.
שמחתי לקרוא שטעים לך.
תודה ששיתפת ניצה.
:lol: מעולה עם טונה
גם לדעתי.תודה.
זה מאוד מאוד טעיםםם ! המשפחה מודה על המתכון : )
היי פירגה יקרה,,
שולחת לך דיווח חם מהשטח :
השתמשתי ב-1/2 2 כוסות תירס קפוא,(בישלתי אותו במים רותחים עם כפית מלח, כ-4 -5 דקות.)
הוספתי לבטטה הקטנה גם גזר גדול מגורר,
ובמקום שמנת הוספתי 4 כפות קוט'ג',
כול השאר בצל מטוגן ותבלינים ,לפי המתכון.
אפיתי בתבנית גדולה מרופדת בניר-אפייה- משומן,
לאחר 20 דקות הפכתי אותם לצד השני,לעוד 12 דקות.
חיכיתי שיצטננו,
וזה יצא מאוד מאוד טעים !!!!
פירגה יקרה ,
תודה על המתכון שיצא טעים כלבבי.
.
דניאל תודה על השיתוף והתוספות הטעימות.
לבריאות
שנה נפלאה עם עשייה טעימה ומהנה
לפירגה,
עוד משהו קטן, בקשר עם לביבות התירס,,
וגם למי שטרם הכין,
מנסיוני,מומלץ לצקת את הלביבות בכף לתוך התבנית ,
ולא להכין במאפינס ,(ניסיתי 2 מאפינס ,והם יוצאים דחוסים וכבדים,)
הלביבות יצאו מאוד קלילות וטעימות .
שימי פחות בתבניות המאפינס לא למלא. לא לשים יותר מכמות של כף.
היי פירגה,
האם יש אפשרות לוותר על האבקת מרק? יש משהו אחר שאפשר לשים במקומו?
תודה
דניאל,מלח במקום
הכנתי את הלביבות להדלקת נרות עם כל הנכדים.
הצלחה כבירה וטעימה ביותר. נטרפו בכמות גדולה יותר מהלביבות האחרות שאף הן היו מצויינות.
בהחלט יתווסף בשמחה לתפריט של הנכדות והנכדים
חג שמח לך פירגה והמשיכי להאיר לנו בטעמים נפלאים. :lol:
רחל תודה רבה.
חג שמח ותמשיכי להכין ושכולם יהנו
תיבוק
פירגה שלום.
אפשר לוותר על השמנת?
תודה רבה
אסתר, אני הכנתי עם שמנת. לא יודעת איך יוצא בלי.
היי פירגה.
גם הלביבות האלה קצרו הצלחה וכולם שאלו מה יש בלביבות המיוחדות האלה.
כל המגש חוסל.
תודה רבה רבה.
נפלא רינה,
שימשיך להיות חג שמח וטעים במיוחד.
כל המתכונים שלי לחנוכה ביתיים ומתאימים לכל המשפחה.
לבריאות ועם המון המון אהבה