d7a7d795d79ed7a4d795d798 d797d791d795d7a9d799d79d1 - קומפוט חבושים אפוי/מבושל

קומפוט חבושים אפוי/מבושל

חבושים3 - קומפוט חבושים אפוי/מבושל

קומפוט חבושים אפוי/מבושל ואם אין בעונה חבושים, אז תכינו עם תפוחי עץ.
מצרכים והכנה:
סיר או תבנית – המצרכים לשניהם אותם המצרכים:

6-8 חבושים מבושלים 10 דקות במים כדי שיהיה קל לקלף.
אחרי 10 דקות להוציא את החבושים מהמים הרותחים,לחצות ל-4 פלחים ולנקות תוכן.
לסדר את פלחי החבושים המקולפים והנקיים בתבנית/בסיר
לצקת כוס יין אדום מ ת ו ק
3/4 כוס מים
כוס סוכר חום
כפית קינמון

על הגז:להרתיח ולבשל על להבה קטנה עד שרכים.

אפיה בחום 175 כ-30 דקות או עד שרכים:   לפני שאוטמים את התבנית בניר כסף אני מנטפת בנדיבות סילאן על כל התכולה.

לפחות פעמיים במהלך האפייה, יוצקים מהרוטב על החבושים.

תהנו

37 תגובות על “קומפוט חבושים אפוי/מבושל

    • הי טבח
      בבישול אפשר להוסיף כל פרי יבש אחר.

      בתנור – לאפייה, הייתי מנסה להוסיף תאנים ואגסים דווקא טריים ואולי צימוקים גדולים?
      שנה טובה smile

  1. בוקר טוב פירגה
    הולכת על הקומפוט הזה במקום הנדוש של הפירות היבשים.
    את מוסיפה ענבים??

  2. לפתן חבושים אצלנו זו מסורת לחג. :P
    יהיה נחמד לגוון בצורת אפיה.
    מבקשת לאחל לך שנה טובה ומתוקה smile
    המון בריאות
    המשיכי להנעים לנו בארוחות טעימות ונפלאות ממתכונייך.
    :lol: smile :lol: smile

    • אמא שלי מכינה מרמלדה מחבושים. אני יכולה לחסל עם כפית.
      זה יוצא קצת קשה ומתוק. משהו…..

      • אהלן פירגה חמודה
        אשמח לקבל את המתכון של המרמלדה
        שבת שלום
        לא חייב היום…מחר גם יום
        שבת שלום שוב smile :? ;)

  3. מה אפשר לשים במקום יין
    פירגה שיהיה ל ך חג שמח ופורה נחת ושמחה
    לך ולמשפחתך

    • זהבה,עושים עם יין.
      אם את רוצה תכיני עם מיץ תפוזים אבל לא ניסיתי

      אולי רק עם מים??

      שנה מתוקה לך smile

  4. תודה שהזכרת לי שכבר הגיעה עונת החבושים המדהימה והקצרה.
    דרך אגב זו מתנה מהפרסים laugh

  5. בס"ד

    פירגההה היקרההה נשמה נשמהה טהורהה אוהבת אותך מאודדד שנה טובה מבורכת כל משפחתך כל ישועות טובות מחול מחול מחול :lol:

    • רות חמדתי
      מאחלת לך ולמשפחה המקסימה שלך שנה טובה מאושרת ומבורכת בכל טוב
      smile

  6. פירגה מקסימה
    רציתי לאחל לך חג שמח ,שנה טובה , בריאה והמון שמחה.
    שהמוח הקודח שלך ימשיך להפיק לנו מתכונים טובים, חדשים ומעניינים.
    חיבוק גדול smile smile smile smile

  7. פירגה שלום,איך מתקבל הצבע היפה של החבושים.? שלי בינתיים על האש קיבלו צבע חום.

  8. פירגה שלום השבועה נתת עוד מתכון של חבושים בתנור
    אני פשוט לא מוצאת אותו אשמח מאוד לקבל אותו תודה וחג שמח

  9. פירגה תודה אבל היתכונתי למתכון אחר לא פלחים
    אלה תחון במעבד מזון יכול להיות שטעיתי והוא לא שלך בכול זאת
    תודה וחג שמח

  10. אצלנו זו מסורת לחג. :lol: אכילת חבושים ,
    חבל מאוד עונת החבושים המדהימה וקצרה,
    אני מאוד אוהבת חבושים ,
    אמא שלי מכינה ריבה מעולה מחבושים :lol: בחג כל ילד מקבל צנצנת ריבה של חבושים :lol:
    פירגה יקרה המתכון שלך הטעים של החבושים כבר רשום אצלי במחברת ינוסה לשבת הקרובה :lol: :lol:
    המון תודה-כולנו מביעים בך תמיכה
    כי מגיע לך את מלוא הערכה.
    :lol: :lol: שנה טובה ומתוקה והמון בריאות smile
    לאה

  11. הכנתי את הקומפורט וני חייבת להחמיא לך,פשוט מדהים וטעים
    אני בישלתי את החבושים, smile

    • הי אילה,כבר מזמן אני עם המוטו שהקל המהיר והזמין הוא גם הכי טעים ;)
      נפלא שהגבת ושימחת אותי smile
      שנה טובה :lol:

  12. מאת רחל הותיקה:
    12 בספטמבר 2010 בשעה 08:45 (לערוך)
    היי פירגה
    חוזרים לשגרה והופ כבר מתכוננים לסיבוב הבא,
    נראה מתכון מנצח ובהחלט ינוסה אצלי בחג הסוכות.

    דרך אגב, הכנתי לחג את קומפוט החבושים. אין אין עליך מדהים, אפילו כלתי שאינה אוהבת פירות מבושלים טעמה ולא הפסיקה, שבוע טוב לך ושנה נפלאה.

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

להגיב על אילנית12 לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *