d7a9d798d7a8d795d793d79c d7a9d798d7a8d795d799d799d796d79c d793d791d7a93 - כרוכית תמרים בציפוי שטרוייזל דבש וטחינה

כרוכית תמרים בציפוי שטרוייזל דבש וטחינה

שטרוייזל דבש3 - כרוכית תמרים בציפוי שטרוייזל דבש וטחינהשטרודל תמרים בשטרוייזל מדבש וטחינה

דמיינתי לי בדיוק ככה את השטרודלים בשטרוייזל שאכין לנו.  גם במראה וגם בטעם יצא פצצה.

המצרכים לבצק:
200 גרם חמאה או מרגרינה רכה
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס מים מהברז
3 כפות סוכר
4 כוסות קמח – להתחיל ללוש עם 3 כוסות ולהוסיף לאט ותוך כדי לישה
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל או תמצית וניל

אופן ההכנה:
ללוש לבצק רך ועדין ולחלק ל-4 כדורים שווים.
לרדד על משטח טיפונת מקומח –לא לרדד דק מדי שלא ייקרע.
למרוח בנדיבות על כל העלה סילאן או ממרח תמרים רך (נהדר מהקופסה)
באמצע העלה לכל האורך לצקת כף טחינה נוזלית גולמית (שורה)
לפזר על פני כל העלה קוקוס וקורט קינמון
לגלגל לכרוכיות ולהניח בתבנית מצופה בניר אפיה — תבנית בגודל 27X33
הכרוכיות כמעט נוגעות זו בזו.בתום האפיה הם ימלאו את התבנית

להכין צלוחית קטנה עם ביצה טרופה בכפית דבש ולהבריש את הכרוכיות

ציפוי שטרוייזל דבש וטחינה:
לשים בקערית:
2 כפות טחינה גולמית נוזלית
כף דבש/סילאן
3 כפות סוכר
1/4 כוס קמח רגיל
ללוש באצבעות (לפורר) ולהוסיף קמח לאט לאט עד שיהיו פירורים בכל מיני גדלים

לפזר בנדיבות מהשטרוייזל על פני הכרוכיות- להדק בעדינות. ממרח הביצה והדבש יתפסו את השטרוייזל שלא יחליק בזמן האפיה.
לאפות בחום 175 כ-30 דקות
מקררים וחותכים לפרוסות יפות—שומרים בקופסת עוגיות.

"טיפים"
1. השטרוייזל יכול לשמש כציפוי לעוגות דבש (או בחושות) לפני האפיה והמלית יכולה להיות כל מלית כולל מלית פירות (תפוחים)
תהנו

90 תגובות על “כרוכית תמרים בציפוי שטרוייזל דבש וטחינה

  1. פירגה יקירתי בוקר טוב
    נפלא זה מה שאכין לסיום הצום אך רציתי לשטף אותך במחשבותי
    האם אפשר להכין מבצק זב 2 עלים ולמלא והאם אפשר במקום מים להוסיף שמנת
    גמר חתימה טובה smile smile

    • ריקה הי יקירתי
      תכיני איזה צורה שאת רוצה אבל אי אפשר להחליף את המים. יש בצקים אחרים עם שמנת.לא חסר באתר.
      חתימה טובה smile

      • רותי תודה ענקית
        גמר חתימה טובה וצום קל לכולכם smile

        (להבא,רשמי את התגובה בסוף כל התגובות למטה(תודה). יהיה לי קל יותר למצוא אותך בלי לדפדף.

  2. פירגה ניראה מצויין!

    ינוסה בהחלט

    שולחת חיבוק גדול ומאחלת לכל מי שצם, גמר חתימה טובה וצום קל!

    רחלי.ג.

  3. פירגה יקירתי
    הכנתי מעוללללללללללללללללהההההההההההההה
    שמתי מיץ תפוזים במקום מים

    תודדדדדההההה :lol: :lol: :lol:

  4. ואי איזו קומבנציה נהדרת של דבש וטחינה ועוד בבצק פריך
    נראה לי שאני יכין את זה לפתיחת הצום הכיפור
    בהזדמנות זאת אני יאחל לך פירגה גמר חתימה טובה לך וכל בני משפחתך
    באהבה נטלי ציפורה ;)

  5. הי פירגה,
    איזה צירוף מקרים. אתמול הוצאתי מהאתר שלך מתכון למעמול. הכנתי אותם (לצאת הצום)ללא התוספת של השטרוייזל, (כי עדיין לא היה לי המתכון הזה) והם יצאו כל כך טובים שנראה לי שאצטרך לעשות עוד "נגלה" . הם מתחסלים בטרם עת……..
    את ה"נגלה" הבאה אכין עם השטרוייזל, נראה לי יופי, יופי,!
    חתימה טובה וצום קל (למי שצם). המון בריאות ושה' ישמור לך על המוח הקודח שמביא לשולחני רעיונות חדשים לעיתים קרובות. smile :lol:

    • לבריאות יהודית יקרה ,שמחתי מאד לקרוא שאהבתם.
      השטרוייזל ישדרג את העוגות וישבח אותם מאד.
      צום קל וחתימה טובה לכולכם smile

  6. היי פירגה,
    כל בוקר מחדש את מפציצה אותנו במתכונים הניפלאים שלך !
    איך נעמוד בקצב הזה?(גם בקצב הזלילה)כניראה שנצטרך להכפיל את מסלול ההליכה : )
    אין עליך!מברכת אותך כל יום שיהיה לך המשך ראש פורה!ואנו נבורך במתכונים הנהדרים!
    אדווח אחרי האפיה!
    שיהיה צום קל לכל הצמים(עם מחשבה שהעוגיות מחכות בקופסא)
    וגמר חתימה טובה לכולם! :lol: :lol:

      • היי פירגה!
        אין עליך!
        היו לי אורחים בסוכות וכמובן אפיתי את השטרודל!
        אין מילים,קטפתי מחמאות………….
        המשיכי לעדכן אותנו במתכונייך הנהדרים!
        שבת שלום!

  7. היי
    יש לי שאלה האם יש לך מתכון באתר של קילתיות אשיות מולאות בקרם
    ומעוטרות בפירות?והאם אפשר להקפיא את הקלתיות לא ממולאות,
    אם כן מה הדרך ולכמה זמן??

    תודה מראש על העזרה!

    המשך יום ניפלא!

    • ירדנה,רשמי בחפש באתר את המילה:טארטלטים. תראי את המתכון+תמונות

      אפשר להקפיא רק להקפיד שלא יידבקו.להפריד בין השכבות בניר אפיה ולסדר שכבה על שכבה. לא יודעת לכמה זמן אבל הרבה.

      קעריות (טארטלטים) ממולא בקרם גבינה ושוקולד

      פורסם בתאריך 15 ביוני 2008 @ 13:42
      מופיע בקטגוריות: ארוחות בוקר ובראנץ', מתוקים לשבועות, עוגיות חיתוכיות וקרואסונים, פינגר פוד "finger food"

      טארטלטים-פירגה

      קעריות פריכות ממולאות בקרם גבינה בנגיעות שוקולד לבן.
      נמס בפה ומזמין עוד ביס החל בבצק הנפלא והקריספי וטעם הגבינה עם השוקולד.
      המצרכים ל- 8 קעריות פריכות :
      תבניות פאי / מאפינס מסיליקון – משומנות

      לשים בקערה:
      1/2 1 כוסות קמח
      כפית שטוחה אבקת אפיה
      120 גרם חמאה או מרגרינה
      2 כפות אבקת סוכר
      חלמון ביצה
      לשים לבצק ומוסיפים טיפונת מים, עד שהבצק גמיש ונעים.
      המצרכים להכנת קרם גבינה ונילי:
      מקציפים מיכל שמנת מתוקה +שקית אינסטנט פודינג וניל לקרם
      מוסיפים בעדינות 250 גרם גבינה לבנה החל מ5% שומן
      100 גרם שוקולד לבן מ ו מ ס או מגורר
      מערבבים וממתיקים לפי הטעם ואם רוצים קרם דליל יותר מדללים אותו עם כמה כפות חלב.
      ממלאים את הקונכיות בקרם הגבינה.
      מטביעים בקרם פירות טריים .
      מברישים את הפירות (לפי בחירה) בריבה מומסת/ סירופ מייפל/סילאן או ג'לי
      אופן הכנת הקונכיות:
      מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עיגול 10X10 או 12X12 ס"מ – בהתאם לגודל תבניות המאפינס (לקחת בחשבון גם את השוליים )
      משמנים את התבניות ומצמידים את העיגול לתחתית ולדפנות. מורידים את העודפים ודוקרים מעט במזלג .
      מחממים את התנור מראש לחום 175 מעלות.
      אופים כ-10 דקות או עד הזהבה. מצננים היטב וממלאים בקרם והתוספות.
      "טיפ"
      1. טעים גם עם פירות מקופסאות שימורים. אפשר לגוון עם פירות יער . נחמד לגוון במספר צבעים.

      תהנו

      UA:F [1.2.3_620]

      © כל הזכויות שמורות 2009 – טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה

      בצק נפלא ומומלץ מאד.תהנו
      חתימה טובה smile

  8. שטרודל תמרים בשטרוייזל דבש וטחינה
    יופי של מתכון -שאלה? את הטחינה לשים ככה ישר מהקופסה?
    ינוסה בקרוב מאוד ,תודה לך פירגה יקרה יום קסום והנה smile smile smile

  9. כל הכבוד לך דברים מדהימים….האם אפשר לעשות ולפניי אפיה להקפיא ??????

    שנה טובה ומופלאה לך\
    וכמובן גמר חתימה טובה :lol: :lol: :lol:

    • דליה תודה רבה,חבל להקפיא למרות שאפשר. שמרי בקופסת עוגיות בארון. מחזיק המון זמן.
      חתימה טובה וגמר חתימה טובה smile

  10. פירגה אני מבקשת עזרה.אני רוצה להכין משהו מתוק לבת שלי עוגנ או כל דבר אבל………..
    בלי שמן וכל שומן אחר ובלי ביצים.יש לה אבנים בכיס המרה פתאום התגלה כל דב שהיא אוכלת עושה בעיות קבעו תור לניתוח……כל הבית מריח עם העוגת תפוזים שלך ללא סוכר הקלמנתינות……….. :lol: :lol: :lol: smile smile

  11. גמר חתימה טובה לפירגה היקרה ולמשפחה!
    האם אפשר להכפיל את כמות הבצק לטארטלטים (הנ"ל) ולאפות בתבנית רגילה שטוחה?

  12. פירגה שלום :P
    גמר חתימה טובה לך ולבני משפחתך הכנתי את השטרודל היום טעים טעים טעים הרעיון של השטרויזל מעולה. שבת שלום

  13. הכנתי את הכרוכיות בערב החג ואכלנו כעת עם מוצאי הצום.
    אין לי מילים לתאר את התענוג לעבוד עם הבצק. כל כך רך וגמיש, מצד אחד, ומצד שני לא מתפורר.
    אין צורך במיקסר ואין תיחכום יותר מידי. אני השתמשתי בכ-4.5 כוסות קמח.
    על טעם העוגות אין מה להגיד, פשוט מושלם.
    הכנתי 3 כרוכיות עם ממרח תמרים וכרוכית אחת עם ריבת תפוזים.
    כולנו התלקקנו.
    תודה לך פירגה היקרה על מתכונייך הנפלאים.
    יישר כוחך!
    שנה טובה וגמר חתימה טובה.

    • מיכל, ללא ספק אחד הבצקים הנפלאים שיש להכנת שטרודלים.
      שתמשיכו להתלקק ולהנות ותמשיכי לשמח אותי בתגובות טעימות ;)
      שנה טובה וחיבוק מכל הלב smile

  14. הי פירגה נניראה מצוין אפשר לוותר עלהשטוריזל אני לא מצליחה להבין איך העיסה הזו נידבקת לכרוכית : :? :? :? שבוע טוב אילנית

    • אילנית,
      כפי שקראת יש ציפוי על הכרוכיות לפני "הדבקת"ה השטרוייזל.
      לא לוותר כי זה כל הייחוד של העוגות.

      אם את רוצה תכיני בלי זה גם בסדר וטעים. פחות יצירתי.

  15. הי פירגה . אתמול אפיתי את עוגת השטרודל תמרים ויצא מעולה .אני רוצה להודות לך בשמי ובשם כל החברים שבאו לבקר בערב .

  16. שלום פירגה
    במוצאי יום כיפור האחרון הזמנתי שכנים קרובים לשבירת הצום על כוס תה ועוגות . עוגותייך כיכבו שם. אפיתי את השטרודל הזה המדהים ,את עוגת מיץ התפוזים הנוסטלגית (לייקך) את מאפינס סופגניה במילוי קונפיטורת תות ואת עוגת התפוחים הסילנית. העוגות קצרו שבחים וחוסלו עד תום במיוחד הלייקך ועוגת התפוחים הסילנית. יצאו מ..ע.ו…ל..ו..ת! כולן ביקשו מתכונים.
    רציתי להודות לך על אתר מופלא זה ,על הגיוון הרב , על התמונות היפות ,על שפע של ידע ,על היצירתיות הבלתי נידלית , על ההתייחסות הרצינית לכל תגובה ושאלה ,על העידכון היומיומי במתכונים חדשים וערבים לחך ועל האוכל הנפלא.
    אאחל לך ששנה זו תמשיך להיות מלאת טעם טוב וריחות משכרים בביתך ובביתנו , המון בריאות לך ולמשפחתך ושכל אשר יעלה בידך ,יצליח! יישר כח!!!
    נ"ב -איך זה שעד עכשיו עוד לא הוצאת ספר ולא הופעת בערוץ האוכל? שנה טובה ומ..ת..ו..ק..ה. שירה.

    • שירה מקסימה
      סליחה שאני עונה רק עכשיו.הייתי מושבתת מחשב בגלל סיפור ה"שלטר" שהיה לפני מספר ימים.
      אני ארשום את כל המחמאות ספציפית במתכונים שהכנת שכולם יראו.
      תודה גדולה עם חיבוק מכל הלב.
      שתמשיכי להכין,להנות ולקבל מחמאות לרוב.

      אגב, אני שומרת על אנונימיות והאתר הוא למשפחה ולשיתוף כל מי שרוצה .האתר שלי יהיה כמו "ירושה" לילדים ולנכדים שלי.

      נשיקות עם תודות smile

  17. לפירגה שלום!
    השטרודל מוצא חן בעיני מאד אך אני זקוקה לשתי כרוכיות בלבד.
    האם אפשר לחלק את הכמויות ל-2?
    אני יודעת שאת לא כ"כ אוהבת בקשות לשינוי כמויות , אך אני פשוט סומכת על מתכוניך ולא אוהבת לנסות
    במקומות אחרים.
    המון תודה :shock: :lol: smile

    • יעלי,תצטרכי לנסות לבד,אני לא משנה כמויות.
      עדיף שתכיני הכל ותחלקי לאוהבייך.
      smile

  18. פירגה יקרה! שאלה לי אליך: האם אפשר להחליף את המרגרינה בשמן?
    בכל מתכון של עוגה ועוגיות? אם כן איך מחשבים את הכמות?
    אחת מבנותיי ומשפחתה אינם אוכלים מרגרינה וכמעט לא חמאה והייתי רוצה לדעת איך משנים זאת לשמן.
    תודה ושבוע טוב
    יעל :

    • יעל , אני לא יודעת. צריך לנסות כי שמן לא מתאים לכל מתכון.
      תתקלי בוודאי באתר שלי במתכונים על בסיס שמן,אז תאמצי לך כמה.
      פשוט צריך לחפש אולי יש בקטגוריה: בצקים. יש כמה מתכונים גם בקטגוריה מאפים על בסיס שמן.
      בהצלחה smile

  19. שלום פריגה
    מה שלומך? חיפשתי מתכון קל להכחן משהו מתוק ומצאת את זה. השטרודל כבר בתנור והריח מדהים….
    אך יש לי שאלה- הפירורים שפיזרתי מעל השחימו יותר מידי כבר בתחילת האפיה ואילו אצלך בתמונה נראה כי הם לבנים. האם הייתי צריכה לפזר אותם באמצע האפיה????????. בכל אופן כיסיתי אותם בנייר כסך על מנת שלא ישרפו.. מקווה שיצא בכל זאת טעים :|

  20. שלום פירגה!
    האם אפשר להשתמש בקמח תופח (כי זה רק מה שיש לי) ולוותר על אבקת האפיה?

  21. תודה על המענה המהיר!
    אז בכל זאת, איך ממירים? 3 כוסות במקום 4?
    סליחה על הבורות….

  22. מצאתי בטבלת ההמרות את המידע הבא:
    1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אב' אפיה

    תודה רבה על המתכונים הנפלאים!
    המשך יום מתוק גם לך!

  23. פירגה בוקר טוב ,

    במתכון כתוב להבריש את הכרוכיות עם ביצה טרופה וכפית דבש ואחר כך רשום את ציפוי השטרוייזל ,

    האם לעשות את שניהם או רק אחד מהם ?
    תודה

  24. פירגה יקרה,
    רציתי לעדכן שיצא מעולה (כמו שהבטחת!).
    הכנתי גם את עוגת קרמבו קפוצ'ינו ואת עוגת מוס השוקולד האפויה וגם הן קצרו שבחים!
    עכשיו אחפש מתכון מנצח לעוגת שיש….ואני בטוחה שאמצא!

    סופשבוע מהנה

  25. יצא מעולה!
    טעים מאד. :P :P

    לדעתי – כדאי להוסיף לבצק עוד סוכר. כל אחת לפי טעמה האישי…

  26. מתכון מעולה!
    ולמי שבמחוזותיו ( או סופמרקיטיו) אין ממרח תמרים
    מתכון שגירתי ממאפה תמרים אחר להכנת תמרים:
    500 גרם תמרים מגולענים קצוצים
    1 כוס מים
    1/6 כוס סוכר
    לבשל הכל על אש נמוכה כ5-10 דקות במחבת
    או עד שנהיה ממרח חלק ומוצק
    לקרר קצת לפני שמורחים על הבצק.

    • תודה רבה. אני מכינה אותו דבר רק מוסיפה קינמון. אצלי המתכון הוא נוסטלגיה מאמא שעוד לא היו במחוזותיה ממרחים.
      יופי של ממרח ואפילו מומלץ בגלל שהוא עשיר הרבה יותר מהממרח שקונים היום.
      כתבת ממרח חלק ומוצק מה שנראה לי שצריך דווקא להיות במירקם של ריבה או ממרח ולא מוצק.
      ומחזקת…..לקרר לפני שמורחים. smile

    • רוני,הבצק הזה הוא הטוב בעולם לעוגות תמרים.לא תמצאי טוב ממנו.

      בכל אופן,

      אם את רוצה איכות אחרת,תכיני בצק:
      2 ביצים
      3/4 כוס שמן
      מיכל שמנת/יוגורט = 200 גרם = או 3/4 כוס מיץ
      1/2 כוס סוכר
      3 כוסות קמח ועוד קמח בצד לזמן לישה.
      ללוש עד שתקבלי בצק רך ונעים לרידוד.
      בהצלחה והנאה smile

  27. סיפורו של השטרודל הנ"ל-
    לפני 10 שנים ניסיתי אותו, כשרק התחלתי לבשל קצת יותר מחביתה ( אפילו לא זכרתי שכבר עברו 10 שנים אבל מצאתי את התגובה שלי מאז), הוספתי אותו למחברת המתכונים הכתובה שלי ( יחד עם עוד כמה אבני יסוד מבית מדרשה של פירגה- כאלו שהזכירו ילדות)
    והאמת שמאז לא ממש נוסה שוב- ילדים בררנים וחסרון ממרח תמרים במקום מגורינו תרמו לכך לא מעט…
    והימים- ימי קורונה- לא מפסיקים לאכול ולבשל וצריך חידושים- החלטתי לחזור אחורה ולבדוק מי מהמתכונים יכנס למחברת המתכונים הדיגיטלית שאני מכין.. אז נגשתי לשטרודל הזה.
    ועדיין- טעים טעים טעים….!!!!
    נשאר לדורות הבאים.
    מה שכן- הבצק די התפורר לי הפעם בזמן החיתוך בעיקר… לא יודע מה יכולתי לעשות אחרת….

    • שניצל הי, בקר טוב, פשוט הוספת טיפה קמח יותר לבצק ולכן הוא איבד מגמישותו. בזמן הלישה לשים לב שצריך ללוש רק עד שהבצק לא נדבק. זהו…
      שבוע נפלא kiss

להגיב על פייגי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *