d797d7a6d799d79c d798d797d799d7a0d794 d7a2d792d791d7a0d799d794 d795d7a6d7a0d795d791d7a8 - חצילים עגבניות וטחינה בנגיעת צנובר קלוי

חצילים עגבניות וטחינה בנגיעת צנובר קלוי

d797d7a6d799d79c d798d797d799d7a0d794 d7a2d792d791d7a0d799d794 d795d7a6d7a0d795d791d7a8 12 1 - חצילים עגבניות וטחינה בנגיעת צנובר קלויחצילים עגבניות וטחינה בנגיעת צנובר קלוי
ויוה לחצילים שתמיד,אבל תמיד יש משהו חדש ופיקנטי שאפשר להכין איתם.
אף פעם לא משעמם איתם. טעים.
אז בקניות הבאות רישמו: חצילים.

חשוב: את המנה רצוי להגיש חמה,לכן הכינו את החצילים מספר ימים מראש,הוציאו תוכן ושמרו במקרר.לפני ההגשה הוציאו מהמקרר את הכמות הנחוצה וצירבו אותה במהירות במחבת רותחת ומרוססת בטיפונת שמן זית. בצורה כזו החציל יתחמם ויחזור לניחוחות הקליה שלו.את העגבניות והצנובר יש לטגן ממש לפני ההגשה.

מצרכים:

2 חצילים (שיהיו קלים ובעלי קליפה מבהיקה ונקייה)
2 עגבניות אדומות ק ש ו ת
2 כפות צנובר קלוי
כוס טחינה מתובלת
שמן זית, פטרוזיליה, שום, פפריקה ,לימון , מלח

אופן הכנה:
2 חצילים קלויים מקולפים . מניחים את בשר החצילים כמו שהוא, ללא מעיכה בצלחת ההגשה.
פורסים 2 עגבניות ומטגנים מ-2 הצדדים על מחבת מרוססת בספריי שמן זית
על אותה מחבת ללא תוספת שמן לטגן את הצנובר עד להזהבה.
מניחים את פרוסות העגבניות על החצילים
מכינים טחינה ביתית מתובלת ויוצקים על העגבנייה
מפזרים צ נ ו ב ר קלוי , פטרוזיליה טרייה,עוד קצת שום פרוס ופפריקה חריפה
מגישים ליד כל מנה רבע לימון טרי ומי שרוצה יזרזף לו מעל.

תהנו

37 תגובות על “חצילים עגבניות וטחינה בנגיעת צנובר קלוי

  1. מוכרחה להודות שזה טעים, מכירה את המתכון המדהים הזה בלי עגבניות וצנוברים
    אך הם בהחלט יתווספו לפעם הבאה.

    פירגה היקרה והמדהימה, תודה רבה!

    גמר חתימה טובה,

    רחלי.ג. smile

    • הי רחלי
      לא ראיתי את הנוסח הזה. ראיתי שכולם מכינים עם עגבניות מרוסקות וזה לא נראה לי.
      הלכתי על הרעיון המקורי הזה. מקווה שתאהבו אותו.
      גמר חתימה טובה smile

    • רציתי לדעת איך עושים את החציל השלם ללא קליפה בארועים ולא רואים שמץ של קליפה וזה מוגש לידו עם טחינה

      • בליץ שרה להבא תכתבי את התגובה למטה אחרי כל התגובות.
        תודה רבה.

        אולי מקררים ואז מסירים לאט. לא ניסיתי.

        שבת שלום smile

  2. תצילים ועגבניות וטחינה וצנובר אין עליהם בכל פתיח לארוחה או כמנה בפני עצמה
    לעולם לא משעמם איתם ובכל מצב
    תודה פירגה
    שנה טובה וגמר חתימה טובה
    דולי :lol:

    • הי דליה בהחלט שכך.טעים מאד. תודה רבה smile
      ועוד נופך שאפשר להוסיף גמבה אדומה קלויה לכל העונג הזה.
      שנה טובה וחתימה טובה smile

  3. פירגה!
    איזה טעםםםםםםםםםםם יופי למנה ראשונה.
    שתהייה לך ולמשפחתיך חתימה טובה.

  4. לא להאמין. אפילו היום, ערב יום כיפור (אני דתיה) דבר ראשון שאני עושה פותחת את המתכונים החדשים שלך. חגיגה כל יום מחדש. שתהא לך שנה טובה. בריאות, שמחה רכל הדברים הטובים שאת חפצה בהם. איך אפשא לקלות את החצילים ולהוריד להם את הקליפה בצורה הטובה ביותר. אולי אפשר לקלות את החצילים בלי להוריד את הקליפה ולהמשיך להניח את ל התערובת. שוב שנה טובה ומתוקה לך ולכל משפחתך

    • רחל מקסימה,בגילי קמים ב-4 בבקר ומבשלים. זה הסוד שלי לרוגע והצלחה.

      איך להיפטר מקליפת החצילים בקלי קלות:

      אחרי שאני קולה את החציל והוא עדיין רותח,אני בוצעת אותו ל-2 חלקים ובעזרת כף מעבירה את התכולה ה ר ו ת ח ת לקערה.
      משם לסינון ולמקרר .

      נו? לא פלאי פלאים וקלי קלות?

      שלך,פירגה

  5. יאמי , הרגת אותי עכשיו , אהבתי את השילוב , נראה טעים ומיוחד.
    פירגה יקרה גמר חתימה טובה לך ולבני משפחתך.
    רק אושר, בריאות וכל טוב.
    חיבוק

    • אמא אוהבת,זה באמת מקסים בפריזורה ובטעם. מתכון 10.
      גמר חתימה טובה לכולכם
      חיבוקים smile

  6. אני כל פעם מופתעת מחדש מזריזות התגובה שלך ושל הקוראים, ואני כמובן מצטרפת לחגיגה, המתכון נראה מעולה והוא בהחלט ינוסה בערב חג סוכות.
    בינתיים גמר חתימה טובה,שנה טובה וקסומה ושנעשיר ונאשיר את עצמינו במתכונים נפלאים ועצות טובות
    ומענינות……………………תודה………… :lol: smile

  7. פירגה יקרה,

    האם יש הבדל בין החצילים הסגולים (המסורתיים) לחצילים ב"דגם" חדש שצבעם סגול בהיר עם פסים לבנים ?

    חתימה טובה smile :lol:

  8. הי פירגה יש לי שאלה בקשר לצנוברים אכלתי צנוברים לא קלויים ובמשך שבוע סבלתי ממרירות בפה מאז אני ממש חוששת לאכול צנוברים רציתי לדעת אם את מכירה את התופעה הזו והאם יתכן שסבלתי ממרירות בפה מכיון שלא קליתי את הצנוברים??? תודה ולילה טוב אילנית

    • אילנית,לא מכירה את התופעה. אבל……
      תבדקי את תאריך התפוגה ושמרי בפריזר עד לשימוש.

      smile

    • דולידון הי
      הרגע,לאור השאלה שלך, הוספתי הערה איך להכין את המנה חמה ממש לפני האירוח/הגשה.ראו שוב בתחילת המתכון.
      תודה ושנה טובה smile

  9. היי פירגה בקר אור וגמר חתימה טובה. ראיתי את המתכון וכמעט..התעלפתי.!!! (סתם..) זה אלוהי. בדיוק בעלי ואני אוהבים מאד מתכונים כאלה ומצרכים כאלה. את גאונה יקירה. יום נפלא שבוע טוב עדי באהבהב. :lol:

    • עדי מקסימה,הוספתי למתכון עוד הערה חשובה בהקשר להגשה. קראי שוב.
      תודה עם חיבוק smile

  10. smile פירגה יקרה,
    המעדן הזה היה להיט בארוחת שישי. לא נשאר כלום…פשוט נחטף…
    תודה רבה,
    חנה

  11. פירגה ידידתי
    זה לא יאומן איך הפכת לחלק מתכנון התפריט המשפחתי שלי. דבר ראשון לפני הכל אני שואלת מה עושים
    הפעם מפירגה?
    והכנתי בשבת את החצילים והעגבניות איזה יופי של שילוב טעמים מנצח וכמה יפה זה נראה.מתכון נהדר :lol:
    ושוב תודה לך
    רחל

    • רחל מקסימה,איך מהבקר הצלחת לרגש אותי smile
      בכיף ובאהבה גדולה. ושרק ימשיך להיות טעים smile

להגיב על עדי צבר לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *