מצרכים:
2 כוסות אורז י ב ש
4 כפות שמן
1 בצל יבש קצוץ
3/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה – אפשר לשלב עם כוסברה
כוס בצל ירוק (החלק הירוק) קצוץ
4 כוסות מים רותחים מעורבבים עם 2 כפות רסק עגבניות+כפית סוכר
מלח ופלפל שחור. אפשר מעט פפריקה מתוקה/חריפה
אופן הכנה:
לטגן את הבצל היבש ולהזהיב
להכניס את האורז ולערבב כ-3 דקות עד הזהבה
להוסיף את יתר המצרכים . לטעום ולשבח.
להנמיך ללהבה הכי קטנה ולבשל (ברתיחה איטית) 20 דקות כשהסיר מכוסה היטב.
לחכות 5 דקות ולערבב בהקפצה את האורז.
תהנו.
נראה מצויין !
שבוע טוב
תודה אילניתוש
ניראה טעים לאללה. :shock:
חן חן ניריתוש
פירגה הייתי רוצה שתביאי מתכון לסברינה אישית, אודה לך מאוד.
שלך תמיד נירית. :P
הנה מתכוני הסברינות שלי בינתיים….. ואת יכולה להכין מהם גם אישי
http://pirge.co.il/index.php?s=%D7%A1%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%94
קודם כל תודה על המתכונים המלבבים!
האם לא לשטוף את האורז קודם כמה פעמים או לשטוף אותו ולייבש אותו?
בקר טוב
אם כך את רגילה,תעשי. העיקר שיהיה י ב ש.
מאיפה יבוא הצבע האדום?
מרסק העגבניות ;)
ה
מתכון ניראה מאד מעניין
אנסה לשלב אותו בארוחת החג במקום האורז הלבן :P :P :P :P
עופרה,לא לשכוח לעדכן אותי
שנה טובה
בעלי הפתיע אותי בשקיק של אוכמניות מיובשות ,לטענתו ניתן לשלבן בבישול אורז, יש לך אולי הנחיות איך לבשלן, אף פעם לא הבנתי מתי מוסיפים את כל התוספות היבשות כמו צימוקים וכו'.
בברכת חג שמח ושנה טובה
הי בילי
בקטגוריה: תוספות אורז יש לי מבחר מתכונים עם חמוציות/צימוקים
אופן ההכנה באורז וחמוציות אותו דבר. שווה לדלדף ולבחור מתכון. בעקרון,אני מוסיפה ביחד עם האורז ממש בהתחלה.
הי בילי
בקטגוריה: תוספות אורז יש לי מבחר מתכונים עם חמוציות/צימוקים
אופן ההכנה באורז וחמוציות אותו דבר. שווה לדפדף ולבחור מתכון. בעקרון,אני מוסיפה ביחד עם האורז ממש בהתחלה.
http://pirge.co.il/category/תוספות/אורז
שנה טובה
בצל יבש מהו? סליחה על הבורות
:P
יבש זה יבש רגיל שקונים בסופר.לא ירוק.
היי,
קראתי את התגובות הראשונות..
זה לא רק ניראה טעים- זה באמת באמת טעים!!!!
מומלץ בחום!!!
פירגה, כרגיל תודה -את נהדרת!!!
לבריאות ציפי,שמחתי לקרוא שאהבתם
תודה שחזרת להגיב :lol:
הנה קישור למתכון המצולם עם מעט שינויים,אך ההשראה כולה מפירגה שלנו
http://www.youtube.com/watch?v=jYJsxEG9-CE
בתיאבון לכולם
אבי,מקסים. כל הכבוד לשיתוף ולפירגון.
שתהיה לכם שבת נפלאה
פירגה היי,
האם את יכולה לתת לי מתכון לאורז עם אפונה וגזר ?
בתודה מראש !
רונית קבלי מתכון:
לטגן ב-3 כפות שמן בצל קטן קצוץ דק עד להזהבה
להוסיף 2 כוסות אורז ולערבב דקה
להוסיף 2 כוסות אפונה וגזר
לערבב
להוסיף 4 כוסות מים ר ו ת ח י ם
מלח ופלפל מוסיפים וטועמים
מכסים ומבשלים על להבה הכי קטנה עם מכסה סגור 20 דקות (לא לפתוח ולא לערבב)
אחרי 20 דקות סוגרים להבה ומורידים את הסיר הצידה
מכסים את הסיר במגבת מטבח על המכסה עד לארוחה
תהנו.
אין כמוך !
המון תודה על התשובה המהירה !!!!
היי פירגה,
עשיתי את המתכון עם אורז בסמטי, ביום הראשון יצא נהדר וטעים מאד!!! למחרת האורז כבר היה יבש.
איך אני "מחייה" אותו ביום השני והשלישי ?
בתודה
הי רונית
אורז לא אמור להתייבש אם את שמה מספיק שמן.
בכל אופן,את יכולה לצרף אותו לקציצות/פשטידות,זה תמיד מוסיף.
תנסי גם לטגן אותו עם קצת שמן+מים. אולי יעזור.
גם אני הכנתי את התבשיל מאורז בסמטי. ממש,ממש מצוין.
ניר,תודה שחזרתם לשתף אותי בחוות דעתכם.
לבריאות בכיף.