נוסטלגיה טעימה . זכרונות מאמא
מצרכים:
מיכל שמנת מתוקה שמנה
שקית קטנה קמח תופח
200 גרם מרגרינה רכה או חמאה+ 1/4 כוס סוכר.
ריבה חלקה בלי חתיכות
לקום ( רחת לקום ) רצוי בצבע אדום ושהמירקם שלה יהיה רך וגמיש
צימוקים
שומשום
אגוזים קצוצים גס
מעט סוכר לפיזור על העלים
אבקת סוכר להגשה
אופן הכנה:
שמים בקערה את השמנת והמרגרינה/חמאה ורק 3/4 שקית של קמח תופח
לשים עם היד לבצק רך תוך כדי הוספת קמח
מוסיפים את הקמח לאט רק כמה שנכנס.
מחלקים את הבצק ל-4 חתיכות שוות
מקמחים את השיש
מרדדים כל חתיכה למלבן
מורחים ריבה על כל המלבן – עדיף לזלף מבקבוק עם פיה
מפזרים על הריבה בערך 2 כפות שומשום,2 כפות צימוקים, קצת אגוזים קצוצים.
לוקחים חתיכה מהלקום ומגלגלים אותה לצורת נקניק בעובי של 1 ס"מ .כל פעם לוקחים חתיכה ומגלגלים (הנקניק צריך להיות באורך העלה)
מסדרים את פס נקניק הלקום בקצה הארוך של הכרוכית לכל אורך העלה.
נועצים חתיכת אגוז בלקום במרחקים של 1 ס"מ
קודם מקפלים וסוגרים את השוליים בצדדים מספר מ"מ ואז מתחילים לגלגל לכרוכית
אפיה בחום 175 מעלות כ-30 דקות עד שמשחים.
מוציאים מהתנור ומחכים 10 דקות שקצת יתקרר
חותכים בעזרת סכין חדה לפרוסות. שיטת חיתוך- להניח בצד הרחוק את הסכין ולהוריד אותה לאט לאט עד שיחתך יפה בלי לשבור את הבצק.
לקרר היטב ולשמור בקופסת עוגיות
להפריד בניר אפיה בין השכבות
הגשה:
מסדרים את העוגיות בצורת זר על צלחת יפה ובוזקים מעל הרבה אבקת סוכר.
נפלא גם עם בצקים אחרים ובמיוחד בצק עלים
תהנו
כאן העלה עם המלית ופס הלקום לפני גלגול:
בוקר טוב
איפה אני משיגה לקום
לקום ניתן להשיג בכל סופר,מעדנייה,חנויות טבע עדן,בשוק ….
היי דליה,
כל מתכון שכתוב שהוא מאמא אני מתרפקת עליו בערגה רבה….
מתגעגעת לטעמים ולריחות הילדות…
יישר כוח וד"ש לאמא
רותי
רותי יקרה,תודה ואמסור.
חיבוק.
זה מעלה בי זכרונות וריחות מהבית. אמא שלי היתה עושה בדיוק כרוכיות כאלו עם לקום (כתום). אני חייבת לנסות את זה. תודה.
שרון,הבן שלי אמר לי שבעבודה שלו זללו הכל והתלהבו הכי בעולם ;)
פירגה שלום
את מרגשת אותי עד דמעות, נפלא שזכית לאוצר שכזה, אני לצערי לא אלה הם המתכונים שאני מאמצת ומעבירה לילדי
שיהיה יום נפלא
לבריאות ריקה יקרה
גם אותי את מרגשת כל פעם מחדש.
אני שמחה שאני מעבירה לך מה שאני מעבירה לילדים ולנכדים שלי.
יישר כח והמשך טעים
איזה טלפתיה
אני גם הכנתי עוגיות לוקום אתמול בערב
הי לי המון מרודוס
נראים מעולים אוהבת…
בכיף אילניתוש
תהני מהמאפים הטעימים שהכנת.
הרחת מרודות בוודאי משגעת.
שלום אילנית
עם איזה בצק ואיך עשית אם אפשר לדעת?
תודה
בערך כמו בצק שק"ם
מרחתי ריבה ושמתי לוקום
עשיתי מעין סהרונים קטנים :lol:
תשמעי זה ניראה חבל על הזמן אני חיבת לנסות, :P
תנסי,בשמחה.
נראה מדהים :lol:
תודה שירית
נראה טווב למרות שאני לא אוהבת לוקום
אז לא להכין.חהחהחהחהחה
פירגה יקרה
מתכון מריח בית פשוט מרגש.
שימרי על אמך המדהימה
שבת שלום
תודה רחל יקרה
בוקר טוב פירגה
גם אותי החזרת אל ריחות ילדותי.. ותודה לך על כך.
שאלה: האם חייבים לחתוך מיד לאחר האפיה או שניתן להשאיר את הכרוכית שלימה ולחתוך כעבור שעות או ימים?
תודה ושבת שלום
אילנה,לדעתי אפשר להקפיא שלם ולחתוך אחר כך. שיטת חיתוך מהקצה הרחוק לאט לאט והסכין חדה.
שבת שלום
פריגה
אהבתי העברתי למחברת המתכונים .
נשמע מדהים, נראה עוד יותר… ואני לא מסוגלת לדמיין את הטעם בלי לרייר כאן על המקלדת!!!
שאפו לאמך ותמסרי לה את אהבתי על מתכון מדהים!
שבת שלום
בהחלט מוסרת גם מוסרת
תודה אימוש ;)
היי פירגה!
גם לי המתכון מזכיר נשכחות. הייתי מכינה אותן כשהילדים היו קטנים.
בעיקר לכבוד פורים,ומוסיפה למשלוח המנות.
ותודה על האזכור.
עדנה חמדתי
אני רוצה להגיד לך שהעוגיות נפלאות.הבצק פריך כל כך והלקום ש"נמתח"כמו מסטיק טעים שזה משהו….
חהחהחהחהחהחה אין על האמהות שלנו,אין
הבן שלי אמר לי לא לתת לו כמות גדולה אבל נתתי לו את הכל וטוב שכך, כי החברה בעבודה שלו ;) פשוט טרפו.
פירגה.
מתכון מעולה שישמר לנצח.
כמה שנמציא ונוסיף מתכונים מעולים המתכונים הנוסטלגים תמיד עושים לנו את זה.
המתכון מעולה וטעים להפליא.
ממש כיף כאן.
תודה חמודתי שהיה הכי טוב :x.
איזה תמונות מעלפות.
הבצק נראה כל כך טעים שאפשר לטרוף אותו מהמסך.
מאמצת בחום את המתכון הזה.
רק צריכה למצוא רחת לקום מתאימה – יש בצבעים שונים ויש בדרגות קושי שונות.
יאמי יאמי.
תבורכי
רותי,את מגיעה לשוק? או למעדניות? שם קונים במשקל את הסוג הרך.
צריך את הרך כדי שיהיה נוח לגלגל.
למעשה כל צבע יתאים אבל אדום זה יפה לעין.
תודה מתוקה ושבת שלום
תודה על המתכון מתאים לשבת
אכן מזכיר את הילדות…………….
תודה ושבת שלום :lol:
בתיה יקרה
שבת שלום וטעים לכם
פירגה שלום לך.
אני מכירה את המתכון. הזכרת לי חחחחח
עוד מבה"ס. משיעור כלכלת בית.
היינו כל יום שישי מכנים קינוח לתלמידים.
הם טעימות בטרוף.
שבת שלום.
אתי אם תראי בתמונה הכנתי גם רוגעלך קטנים ממולאים בלקום.הם נחטפו בשניות.
חבר מביא חבר ;)
יאמי נראה טעים במיוחד.
תודה על המתכן אנסה בקרוב. :lol:
הטעם הטעים נשאר עוד הרבה זמן אחרי הביס הראשון ;)
תודה
מזכיר נשכחות שהיו קטנות והשכנה מרומניה ז"ל הייתה מכינה אותם.
תודה רחלי
פירגה יקרה בוקר טוב
אצלי מאוד אוהבים לוקום
אבל? חייבת לנסות גם את הרעיון שלך עם האגוזים והצימוקים ורחת
נשמה טובה המון תודה לך על המתכונים הנפלאים שאת נותת לנו
שבת שלום ויום מתוק ומהנה
אוהבת לאה
תנסי לאה ותהני,כי זה מדהיםםםםםםםםםםםםםם
שבת שלום חמודה
שלום פירגה , אני מכירה את בצק השק"ם הרגיל עם שמנת חמוצה, האם יש הבדל משמעותי בטעם?
תודה המשך יום נפלא…….. :P
הי ניצה, אוהבת לגוון ולשדרג.
בטעם אני לא בטוחה כי המלית משתלטת.אבל הבצק פריך ונהדר.
יום נפלא
שלום לך פירגה יקירה אהבתי את המתקונים שלך ויש לי שאלה לגבי המרשם של הרולדות עם הלוקום אני גרה בקנדה ואין לי מוסג כמה זה חבילה קטנה של קמח תופח אשמח לשמוע ממך ולהתעדקן כל פעם מחדש
תודה.שווה 1/2 2 כוסות.
טעם גן עדן!
יצא מדהים, כל הבית מריח… למות
אסנת,מה אפשר לבקש יותר?
תודה ששיתפת אותי
בקר נפלא לך ותהנו מהעוגות
פירגה את גדולה מהחיים תמשכי להפתיע אותנו כל הזמן מחדש עים כל המטעמים הניפלאים שלך
מה אפשר לבקש יותר רק בריאות ועוד בריאות לך :lol: :lol:
פיקה יקירתי
אני רוצה לעשות רוגאלך פשוט עם חתיכת לוקום בפני על איזה בצק את ממליצה זה או הבצק של סהרוני ביס
תודה
הבצק הלבן מושלם ומעלףףףףףףף
שבת שלום
הי פירגה נמצאת כרגע הצרפת אכלתי פעם עוגיות אלו זה היה ממש חלום !!!! אנסה
למצוא כאן את הלוקןם ומקוה שזה יצליח לי רב תודות לך על הנתכונים הטעימים שבת
שלום נירה
בהצלחה נירה
פירגה הנהדרת, האם תוכלי לכתוב לי משקל של קמח תופח יש בחבילה קטנה? אני חיה בחו"ל…. ורוצה להכין, ותודה על מתכונים נ ה ד רים!!! אני אכין בדיוק כמו שאת כותבת עם מרגרינה
הי חנית אני מתחילה עם 1/2 2 כוסות ולשה את הבצק עם עוד קמח עד שהוא מוכן לרידוד.
בהצלחה ובאהבה.
קצת מאוחר להגיב ,כי כבר עשיתי את הכרוכיות האלה כמה פעמים והיום עשיתי שוב
וכל פעם אני נהנית מחדש ,מתכון מצויין ,טעים מאוד מאוד ,פשוט מטריף
תודה לך
אילה , תודה גדולה על המחמאות.עונג לי לקרוא את התגובה שלך. אף פעם לא מאוחר….
המשך טעים וביחד.
לא הבנתי בדיוק לאיזה שמנת הכוונה ?
שלום מרים,
את יכולה להכין גם עם שמנת חמוצה רגילה בכל אחוזי שומן שתרצי
או שמנת לבישול בכל אחוז שומן שתרצי.
אני מכינה עם שמנת מתוקה להקצפה 38%
לשיקולך. בהצלחה