d79cd797d79d d791d7a9d7a8 800x600 - לחם ממולא בשר בתיבול פיקנטי

לחם ממולא בשר בתיבול פיקנטי

בשר 800x600 - לחם ממולא בשר בתיבול פיקנטי

 

לחם ממולא בשר בתיבול פיקנטי – המתכון של אלקנה ביטון ממאסטר שף
בעיבודו המשודרג של חתנה של פירגה

המתכון המשודרג והתמונה: חתנה של פירגה
המצרכים:

לחם אחיד מרוקן מהתוכן
1/2 קילו בשר טחון (מעורב כבש ובקר)
ביצה
1/2 כוס צנובר/פיסטוק קלוי ("טיפ" למטה)
1 גמבה אדומה
1 בצל רגיל
3 עלים בצל ירוק
2 גזרים
1/2 חבילה פטרוזיליה רעננה
1/2 חבילה כוסברה רעננה
4 עלי נענע רעננה
פלפל שחור
כמון
אגוז מוסקט
פפריקה חריפה
מלח
3 שיני שום כתוש
2 כפות שמן זית

אופן הכנה:
מחממים תנור לחום 180 מעלות
שוטפים את הירק מייבשים וקוצצים דק
מגררים את הגזרים
חותכים את הגמבה לקוביות קטנות
שמים במחבת שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה
מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה ביחד
שמים בקערה את הבשר ומצרפים אליו את יתר המרכיבים כולל הבצל והשום המטוגנים
לשים היטב ביד.
מטגנים במחבת חמה ובעזרת 2 כפות עץ מפרידים את הבשר כל הזמן כדי שיטוגן היטב כמו שמטגנים בשר לקובה.
כשהבשר משנה את צבעו ומטוגן,מורידים מהאש ונותנים לתערובת לנוח 5 דקות.
מוסיפים את הצנובר ומערבבים.
מכניסים את התערובת כולה לתוך הלב של הלחם
להכין צלוחית עם שמן זית ושן שום כתושה להברשת הלחם
להבריש את הלחם מבחוץ
לעטוף את הלחם בניר אפיה ומעליו בניר כסף ולאפות 15 דקות (התנור כבר חם)
להסיר נירות ולהמשיך לאפות לא מכוסה עד שהלחם קריספי מבחוץ (עוד כ-10 דקות)
חותכים בסכין חדה לפרוסות יפות (נחתך יפה מאד)

"טיפ" לקלית צנובר/פיסטוק
אחרי שמורידים את הבשר מנגבים קלות את המחבת בניר מגבת . לא צריך לשטוף ולא צריך להוסיף שמן. לערבב בכף עץ עד שהצנובר מזהיב.
תהנו

96 תגובות על “לחם ממולא בשר בתיבול פיקנטי

  1. פירגה בוקר טוב,
    ממש קראת את רצונותי, אני מארחת בשבת והחלטתי שאני ממש חייבת לעשות את הלחם הממולא של אלקנה ולא התפניתי לחפש את המתכון. לפחות 3 פעמים בשבוע אוכלים בביתי משהו מאוסף המתכונים המדהים שלך. תודה רבה על השפע שאת מעניקה לנו. חג אורים שמח . רותי

    • רותי בקר טוב
      במתכון המקורי של אלקנה יש פטריות.פה אין פטריות ובמקומם יש גזר וגמבה.
      תמשיכי להכין ולשמח אותי בכאלה תגובות :lol:
      חיבוק לסוף שבוע טעים ונפלא.
      אשמח לשמוע איך יצא הלחם? תודה smile

  2. פירגה בוקר טוב
    איזה חתן חמוד, נדבק גם הוא בחידק.
    גם אותי סקרן הלחם בתחרות, וכעת כשיש מתכון, בהחלט ינוסה לשבת.
    תודה לכם

    • הוא בשלן נפלא ואוהב את מה שהוא עושה רק שאין לו זמן.
      אולי בפנסיה.חהחהחהחהחהחהחה
      תודה.אמסור לו smile

  3. בוקר טוב פירגה היקרה,

    לפתוח את הלינק שלך על הבוקר ולהנות כל יום, תאמיני לי זה עושה לי את היום שמח ומרנין את הלב. :lol: תודה על כל המתכונים הנפלאים, כן יירבו.

    המשך שבוע מקסים ממני לאה וקסמן מחיפה. smile

  4. נראה עולמי כמו תמיד..היום יום הנישואין שלנו…נתת לי רעיון לפינוק משובח..כמו תמיד! :lol:

    • רווית יקירתי
      מזל טוב אושר עושר בריאות ואהבה עוד המון שנים ביחד.
      מתכון קל ומרשים שווה שווה.
      תהנו smile

  5. הוי פירגה,
    איזו תמונה משגעת , כל בלוטות הטעם עובדות אצלי עכשיו שעות נוספות.
    יישר כח :lol: :P

  6. לא ראיתי את התכנית, כך שאולי פיספסתי.
    מאיפה חותכים את הלחם על מנת להוציא את תוכו ולהכניס את המילוי?

    תודה.
    אסי

  7. פירגה! את הסיבה להרבה ברכות ותשבחות ליד שולחן האוכל בימי שישי בקרב בני ביתי. בטוחה שגם הפעם זה לא יישתנה.
    מאידך בא לי להכין גם את הבצק ללחם . נראה לך שאפשר גם לאפות את הלחם וגם את המילוי יחד???
    ושוב תודה על המתכונים המעולים. אין אפס אם בא לי משהו חדש מחפשת מתכון שלך – והתשבחות בדרך!!! לך התודה והברכה. המשיכי כך- אנחנו צמאים למתכונייך.

    • חיה יקרה
      תודה על המחמאות המרגשות
      נהדר ותמשיכי להכין ולקבל תשבוחות.
      חג שמח ומואר לכם smile

    • ריקי רעיון:

      את יכולה להכין קציצות לחם ולהוסיף להם: כבד מטוגן, בשר מבושל, טונה, נקניק, ועוד כיד הדמיון.

      קציצות חלה/לחם משובצות בכבדי עוף לחמין – 16 לביבות גדולות.
      מתכון מאמא שלי

      מתאים לכל סוג של חמין— וכמובן שאפשר להכין בלי הכבד.

      חצי חלה – להרטיב במים ולסחוט היטב.
      לפורר לקערה.

      2 בצלים קצוצים גס — מ ט ו ג נ י ם ומוזהבים-מוסיפים חתיכות כבד עוף כ-300 גרם ומטגנים ביחד.
      מכניסים לקערה את הכבדים עם יתר החומרים:
      2 ביצים טרופות
      כוס פטרוזיליה טריה קצוצה
      2 כפות קמח רגיל
      מלח
      פלפל שחור בנדיבות
      פפריקה
      כמון
      כפית סוכר חום – לא חובה.
      לערבב וללוש ביחד.
      להכין לביבות שמנות-שטוחות– ולטגן ע ה ש ח מ ה מכל הצדדים.
      אפשר לטגן על מעט מאד שמן.
      להכניס לסיר החמין בחלק העליון אחרי שהחמין רותח ולפני שמכניסים לתנור.

      "טיפ" שלי:
      כדאי להכין את הבלילה לקציצות יום לפני הטיגון
      ולשמור במקרר בקערה עטופה בניילונית.

  8. הייי פירגה
    הלחם הוא לחם שחור או לבן ? והצבע היפה שלו מבחוץ מתקבל מהההברשה עם השום והאפייה ?
    אגב, כשחותכים פרוסות לאחר שמוכן , הבשר לא נשפך החוצה משני צידי הפרוסה? מה מחזיק אותו בעצם ?

    • גיל שלום
      לחם אחיד זה לחם שחור שלם.
      הצבע והקריספיות מההברשה.
      לא נשפך.נחתך יפה.
      כמובן לחתוך פרוסות ע ב ו ת .

      • smile נראה אליפות . ננסה סופ"ש. לא ראיתי את התוכנית אבל הרעיון הוא מבריק עם הקטע של הלחם ממלוא בשר.

  9. יום נפלא לך! כמובן בעזרתך.אני מפנטזת על הלחם הזה מס ימים. חשבתי לחכין אותו בבגט או לחם אחר כדי שהפרוסות תהיינה קטנות יותר. אני שואלת לדעתך. חג שמחחחחחחחחחחח לכם תמשיכו……..

  10. היי! את 10.אין עליך איזו זריזות! לא נראה שאספיק להכין את הלחמניות הזמן קצר האירוח מחר ואני עובדת בבוקר.אשוטט לי מעט בחנויות עם מבחר לחמים ואמצע פתרון. המנה האישית נראה לי אלגנטית יותר ובמילא יהיה עוד מה לאכול (לא עלינו ועל הדיאטה) העיקר חג שמח.

  11. יקירה,אמרתי לך כבר שאני משמינה רק מלהסתכל על התמונות הנפלאות?
    יישר כח,אישה יקרה!

  12. פירגה היי,

    איזה יופי ממש מדהים!

    האם לדעתך אפשר להכין את זה יום קודם ואז לשמור בקירור ולחמם?
    או שחייבים להגיש ממש שיוצא מהתנור?

    אודליה

  13. הי פירגה,

    קודם כל – תודה לך עבור כל המתכונים הנפלאים שלך!!! יישר כח!!

    במתכון המקורי של אלקנה יש 2 ביצים ואילו במתכון שהבאת אין בכלל ביצה.
    מה הסיבה לכך? והאם הבשר לא מתפורר בגלל זה כשחותכים פרוסה?
    שירי

  14. פירגה היקרה אשת חייל שאלה מה דעתך האם ניתן להכין בתוך לחמניות גפטה? זו מנה יותר אישית

    • לאה,אם שאלת אותי?
      כל לחם מתאים אפילו פיתה יכולה להוות משהו נפלא.
      גפטה מצוין.
      חג שמח smile

  15. smile smile מ א ח ל ת ל ך ו ל ב נ י ב י ת ך ח ג א ו ר י ם ש מ ח ו מ ל א ב א ו ר . laugh laugh laugh

    המשיכי להאדיר אותנו במתכונייך הנפלאים והנהדרים. תבורכי באלפי תודות. smile laugh

  16. פירגה היקרה!

    תודה על תשובתך.
    מקווה שייצא לי להכין לשבת את המתכון.

    שיהיה לך ולמשפחתך חג אורים שמח ותמשיכי להאיר ולהעשיר אותנו במתכונים נפלאים!

    אודליה

  17. פירגה שלום,
    יש לי שידרוג קטן , מי שרוצה להגיש מנה אישית יכול למלא פיתות ביס או באגטים קטנים בבשר,למרוח שמן זית ולפזר קצת זעתר ולאפות הלאה כמו שהסברת. חג שמח.

  18. בעלי ראה את הלחם של אלקנה והתלהב מאוד, רציתי לחפש את המתכון וברגע שנכנסתי לאתר שלך(אחרי שלא יצא לי כמה ימים להכנס) איזו התלהבות גם הלחם וגם מרק חדש
    אין כמוך!!!!!!! smile
    דרך אגב חג חנוכה שמח ומאיר לך ולמשפחתיך

    • חוה תהנו חמדתי ותכיני לפנק את הבעל. הוא יתלהב מאד.
      חתני אמר שהשילוב קטלני ;)
      חג שמח ומואר לכולכם smile

  19. פירגה יקירתי.עלה לי רעיון שאני רוצה לממש אותו השבת.במקום שאקנה לחם אחיד ואמלא אותו,אני רוצה לאפות את הלחם בעצמי,ולעשות אותו חלה קלועה משלוש.ז"א:לפתוח 3 עלים,למלא במילוי בשר,לגלגל לרולדה,כך לעשות מעוד 2 חלקים נוספים ואז לקלוע לצמה וכך יוצאת חלה ממולאת בשר.ראשית מה דעתך על הרעיון?ושנית,תמליצי לי על בצק שלדעתך הכי יתאים למטרה הזו.
    תודה,נשמה,אני אכין את זה רק אם אקבל פידבק ממך.

    • ארונה הי חמודה
      בקטגוריה לחמים יש לי מגוון לחמים.תראי מה שהכי מתאים למשימה.
      לא יודעת איך הרעיון כי לא הכנתי אבל נקרא בסדר גמור.
      אז בהצלחה ותהנו smile
      חג שמח smile

  20. פירגה שלום,
    האורחים כבר הלכו אחרי שאכלו בין היתר מהלחם הממולא. יצא פשוט נפלא.
    למי ששאל מה לעשות עם התוכן של הלחם : מתכון לקציצות צמחוניות לחמין: להשרות את הלחם במים ולסחוט היטב , להוסיף: 2 ביצים, 1/4 כוס ירק : פטרוזליה או כוזברא או שניהם יחד, 2 בצלים מטוגנים, מלח, פלפל שחור ומעט קמח- להשהות לפחות שעה במקרר, ליצור קציצות ולטגן (מתוכן הלחם יצאו כ 15 קציצות לא גדולות – הןתופחות בבבישול) – להקפיא ולשמור לימי החורף שיגיעו אלינו נקווה במהרה, לזרוק לתוך סיר החמין בעודן קפואות. עבר ביתי הצימחונית אני מכניסה עם כל הדברים הטובים האחרים לתוך שקית קוקי.
    רותי

    • רותי הי חמודה
      השבת אמא שלי הכינה קציצות חלה לחמין מתכון דומה למה שכתבת והוסיפה בצל מטוגן עם חתיכות פצפוניות של בשר בקר. היא טיגנה את הקציצות ולפני שהכנסנו את החמין לתנור היא סידרה למעלה את הקציצות. הן יצאו רכות וטעימות להפליא. ספגו את הניחוחות והטעם של החמין.
      השתגעו מהן. אגב, במתכון של החמין שלי הקציצות של אמא עם חלה וכבד מטוגן ולא עם בשר.

      תודה על השידרוג שלך.תמיד מענין לקרוא עוד גיוונים. שווה לנסות.
      המשך חג נפלא
      smile

  21. בוקר טוב

    עשיתי את המתכון ויצא נפלא
    למרות הכל היו לי שתי בעיות
    1.כמות הבשר היתה קטנה מדי עבור הלחם ולכן כנראה בפעם הבאה אשתמש ביותר
    2.התוכן התפורר לי כאשר חתכתי לפרוסות-אולי יש צורך העוד מרכיב "מדביק" או שטעיתי בכמויות?
    תודה

  22. פריגה השתמשתי במילאוי של הבשר במקום בלחם, בבצק של המתכון מאפה בשר סגור ,ויצא לי פאי נהדר וטעים שילוב התבלנים בבשר פשוט מדהים . נהנו מהמאפה בערב שישי
    תודה על המתכון וחג שמח

  23. הבטחתי לעדכן איך יצא- ובכן- מ ע ו ל ה!! עשיתי את המלית לפי המתכון, אבל במקום להכניס ללחם מוכן, הכנתי מבצק שמרים את הכרוכיות שלך, ואז- עשיתי כמה ניסויים- חלק כמנות אישיות (כמו אמפנדס, אבל אפויים) וחלק ככרוכית גדולה. הרוב נכנס למקפיא, כבר אכלנו לאחר ההקפאה והטעם המדהים נ שמר. יש להפשיר ולחמם בתנור/טוסטר אובן. תודה רבה לך, שוב, והמשיכי לחלוק עמנו את הידע, היצירתיות, הניסיון והכשרון שלך!! smile

  24. פירגה יקרה,
    איזה ריח נפלא.. חיכיתי כל היום שבעלי יחזור מהעבודה כדי לאכול איתו..
    וואווווווווווו פשוט מעדן,
    אני לא יודעת מה יותר טעים- הלחם הקריספי או הבשר… ;)
    תודה.. כרגיל וכמובן חג שמח!!!

    • ציפי ערב טוב
      תודה ואת מקסימה שחזרת לעדכן ולשתף בחוות דעתכם.
      נפלא ותהנו smile

  25. Hi
    Can I fill the bread today with the meat and bake it only tomorrow before shabbat or do you think it wet too soggy?
    Thanks, .michal

  26. שבע טוב פירגה,
    לא כל כך הבנתי איך מוציאים את החלק הפנימי של הללחם עבור המילוי…. וגם האם הבשר לא נשפך משם בזמן החיתוך לאחר האפייה??
    ותודה רבה רבה עבור המתכונים ה נ פ ל א י ם שלך!!!!

    • רינת שבוע טוב
      פשוט תוציאי עם מה שאת רוצה,עם היד עם מזלג יש בששת כלי ארוך עם 2 שיניים…..
      צריך לחתוך עבה ואז לא נשפך.
      בהצלחה ותהנו smile

  27. פירגה יקרה,
    תודה עבור התשובה. אבל אני בעצם התכוונתי לשאול איפה עושים את החתך כדי להוציא את פנים הלחם…

    שוב – כל הכבוד ותודה רבה על הכל. אני לומדת ממך המון!!!!!

    רינת

  28. הי פירגה,

    הכנתי כבר אתמול את תערובת המילוי של הבשר (יצא טעים טעים) ושמרתי בקופסא במקרר.

    היום אני עומדת למלא ג'בטות אישיות בבשר לארוחת השבת smile

    האם גן את הג'בטות יש לעטוף בנייר אפייה+נייר כסף? והאם להפחית מזמן האפייה?

    ועוד שאלה, האם את המילוי ניתן להכין ולהקפיא וכשרוצים להפשיר ולמלא בלחם?

    תודה,

    • ללה מי שהכין את הלחם זה חתני. אבל,לדעתי אותו זמן אפיה ובאותה צורה.
      לגבי הקפאה לא הייתי ממליצה.
      smile

  29. תודה רבה על התגובות המהירות!

    מאז אתמול אני כל רגע פנוי מטיילת לי בין המתכונים הנהדרים שלך ומתמלאת רעיונות smile

    מחכה כבר לערב לאפות את הלחם הממולא… אדווח לך על התגובות smile

    • אני שמחה שאת אוהבת ללה, אמשיך להפרות את האתר ואני מקווה שבין המתכונים כל אחד ימצא מה שמתאים לו לטעמו.
      הלחם בטוח יהיה להיט.
      אשמח לתגובה,כמובן smile
      תהנו ושבת שלום :lol:

  30. פירגה שלום רב!!!
    הכנתי את הלחם,אין לי מילים,הלחם יצא משש טעיםםםםםםםם,הילדים טרפו אותו בכזאת הנאה,אין אין על המתכונים שלך :lol: :lol: :lol:

  31. תקשיבי , תשמעי, תביני…. אני נהייתי הבשלנית של המשפחה בזכותך. הבטחתי להם את הלחם של אלקנה והכנתי ת'מעדן הזה לערב שבת האחרונה.
    יצא מילוי מושלם. מושקע. טעים ברמות מטורפות. אפילו שאני שונאת בשר מושלמת, לא הפסקתי לאכול…
    והלחם ספג את כל הטעמים והפך למעדן מסוכן לדיאטה.

    חחח…

    בפעם הבאה חשבתי למלא טורטיות .

    בקיצור , מתכון משובח.

    • ענבר,איזה יופי,אושר ועושר..אני מתמוגגת לקרוא אותך.באמת כיף גדול.
      תמשיכי להכין ולקבל מחמאות :lol:

  32. קודם כל תודה ענקית על המתכונים המושקעים והטעימים. האתר הפך לספר המתכונים הפרטי שלי… ועכשיו לשאלה: הכנתי את המתכון ויצא מאד טעים אבל המילוי מאד התפורר. מה יכולה להיות הבעיה? האם בוודאות צריך להוסיף את הביצה לתערובת הבשר לפני טיגון התערובת במחבת?

    בתודה מראש

    • לולי תודה smile
      בוודאות שמים את הביצים אחת או שתיים לפי הצורך בזמן הטיגון.
      אם תשימי אחרי הטיגון, הביצה לא תתבשל ותישאר חיה.

      המלצה אישית שלי: תנסי להוסיף כף טחינה אחרי שהתערובת מתקררת ותערבבי שוב.

  33. לפני הכל חולה על המתכונים שלך. כל מתכון בצבע. ולשאלתי האם צריך להכין את הלחם וישר להכניס לתנ ור או יש אפשרות להכין מראש ולאפות יום למחרת או מספר שעות אחרי. יום נפלא

    • בובה שלום
      לא כדאי כי בשהייה כל הנוזלים ירטיבו את כל העסק.
      שולחת חיבוק תודה על המחמאות smile

  34. בוקר אור,
    אני רוצה להכין את המאכל המגרה הזה כבר הרבה זמן….
    את חושבת שאפשר לוותר במילוי הבשר על הגזר והגמבה?
    ילדים שלא אוהבים ירקות….. :?

  35. המתכוןלינוי מתכון עודה פשוט חשק!
    אני רוצה להכין אותו אך את הלחם לאפות בעצמי
    האם לאפות אותו ואז להכניס את הבשר
    או שאולי אפשר למלא את הבשר בבצק ואז לאפות את שניהם יחד
    תודה…

  36. פירגה אני רוצה להכין מקילו בשר אז להכפיל כאילו 2ביצים וכן הלאה?פשוט יש לי 10איש ולא נראה לי שמלחם אחיד אחד יספיק

  37. והאם הביצים שמים בזמן שלשים את כל מרכיבי הבשר ואז רק לטגן?תודה וסליחה על הבורות ;)

    • מיכלי ערב טוב,

      כן, הגיוני להכפיל כמויות.

      וכן, ללוש את הבשר בקערה עם כל המרכיבים גם הביצים ואז לטגן תוך הפרדת הבשר לפירורים.

  38. פירגה בוקר טוב.תודה לך על הסבלנות ועל מתכונים נהדרים.אפשרי להכין לכמות כפולה רק מבשר בקר טחון ולהוסיף מעט שומן כבש?

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *