אני טורחת ויוצרת והפתעה טעימה כבר בדרך…
והפעם? בית לזית מחודש ומדונדש.
ובבית נח לו הזית ממולא בגמבה וחם לו ונעים לו בעטיפה של גבינה ובטטה
מתובלת.
מצרכים :
24 זיתים ירוקים ממולאים בגמבה אדומה – לשים במסננת שלא יהיו ספוגי נוזלים
קונים במשקל או בקופסה
בצק בקערה:
200 גרם גבינה טוב-טעם או כנען (לשקול)
3/4 כוס שמן קנולה
חלמון ביצה
150 גרם בטטה מקולפת מבושלת ומעוכה
כף תבלין פטרוזיליה קצוצה
1/4 כפית מלח דק – לא טעים כשיש הרבה מלח ועדיף לטעום לפני שמוסיפים.
כף חומץ רגיל
2 כוסות קמח רגיל מנופה
שקית אבקת אפיה
ללוש לבצק רך בצורת כדור ולשים 20 דקות במקרר
להוציא ולקרוץ 24 כדורים שווים
לנעוץ בכל כדור זית ולכדרר לעיגול
להניח במרווחים על ניר אפיה
להבריש בחלבון מוקצף במזלג
לפזר שומשום
לחמם תנור לחום 175 ולאפות 25 דקות
להגיש מחומם קלות ולהנות
חג שמח
"טיפ"
אפשר להקפיא . לסדר בשכבות בקופסה כשבין השכבות מפריד ניר פרגמנט
כנסו ותהנו.
איזה כיף לזית
שבנית לו כזה בית :P
;)
יצירתי ברמות מטורפות
שילונת נחמודת תודה ממוש.
WOW זה ממש מעולה
אליפות!
תודה אילניתוש
"ובבית נח לו הזית ממולא בגמבה וחם לו ונעים לו בעטיפה של גבינה……" מה אייל שני הזה עשה לנו……. ;)
פירגה יקירתי אני כל כך אוהבת את ההמצאות שלך. :P
דיווחים אחרי האפיה
חיבוקים
ואואואואואוווו לא חשבתי על איל שני.סתם בא לי. חהחהחהחה
מחכה לדיווח חם ואוהב.
אני כבר מרגישה את הריחות, תודה לך.
:P
בכיף נירית
חג שמח ומואר לך ולמשפחתך.
חג מואר ושמח גם לכם אתי יקרה
פירגה יצירתית,
אני מבינה שניתן להקפיא אחרי אפיה.
האם ניתן לחמם במיקרו ? או חייבים לחמם בתנור ?
חג אורים שמח
מירי יקרה
ברור שלהקפאה
להוציא למיקרו על תכנית הפשרה ל-10 שניות
חג אורים שמח
בוקר טוב פירגה,
תודה על תשובתך המהירה.
המשך יום נעים.
פירגה בוקר טוב
כרגיל, מאוד הייתי רוצה אחד כזה עם הקפה, רק אחד קטנטן……..
האם יש אפשרות להחליף את הגבינה במשהו אחר שיהיה פרווה, בא לי להכין את זה לערב שישי.
אולי מחמאה+קצת מים כדי לתת רטיבות או חלב סויה????
עולה איזה רעיון במוחך היצירתי???? :twisted:
מירי בקר טוב
אני ממירה בשק"מ את השמנת ל-3/4 כוס מיץ תפוזים.
פירגה היי
וואווו איזו תשובה מהירה.
הבנתי נכון?? מיץ תפוזים למתכון מלוח. בשק"מ לעוגיות גם אני ממירה למיץ תפוזים.
אולי במקרה הזה עדיף 3/4 מיכל שמנת פרווה??
סליחה, זו אני מירי
מירי זה משובח מאד לאפות עם מיץ תפוזים מאפים מלוחים וגם בשריים.
אפשר כמובן שמנת פרווה. בהחלט.
בהצלחה
נראה טוב ובודאי גם טעים תודה וחג שמח
מרים תודה וחג שמח ומואר לכם
תגידי גברת,מתי נספיק להכין את כל הדברים הנפלאים האלו?
אני צריכה לעבור לחצי משרה……
אורנה ;) הכנתי כמות כפולה והקפאתי. עונג אמיתי.
מתי להכין? לאט לאט ויש המון זמן.אנחנו לא ממהרים לשום מקום
פירגה יקרה חג אורים שמח ותודה על המתכון המענין,כייף לנו שתמיד יש לך רעיונות חדשים תודה תודה !!! :lol:
ניצה יקרה
חג חנוכה שמח
אייל שני היה אומר שחנקת את הזית האומלל, ולא די בזאת – גם תחבת לגרונו הפעור גמבה…
סתם! המתכון קורץ לי וביום שישי יהיה אורח כבוד על שולחן החג. כיצד חש הזית – אדווח לך ביום ראשון.
בברכת חג אורים שמח וטעים!
טובה בקר טוב
צחקתי על הבקר חהחהחהחה
מחכה לחוות דעתכם.
חג אורים שמח וטעים לכם
דליה תקשיבי אין עליך !!!! מספר 1
אני אישית יודעת
( חברה של הבת שלך)
נסי מקסימה,תודה על המחמאה.
גם אין עליך.חהחהחהחה
נשיקות
לפירגה ומשפחתה חג אורים שמח .מהממממממ. התפעלות מהיצירה המופלאה שבת שלום וחג שמח ציפי ותמשיכי לאתגר אותנו היום יום. :lol:
ציפי שלום
חג אורים שמח ומואר
שמחה שאהבת
Amazing! This was so easy to make. My 5 years old son helped me with the dough, and stuffed the olives in. The dough is so easy to work with! And the taste…just as it looks – Yummy!
Thank you for another great recipe.
Adi.
עדי יקרה תודה וחיבוק לך ולקטנצ'יק המדהים.
שימחת אותי מאד תודה רבה :lol:
הכנתי ,המתכון קל להכנה, טעים מאוד .קבלת הרבה מחמאות והמתכון והאתר כמובן הועברו הלאה.
עדינה יקרה
תודה גדולה שחזרת לשתף אותי במחמאות.כיף שהעברת הלאה שכולם יהנו
הבטחתי לעדכן אותך, ובכן: הבתים לזיתים נחלו הצלחה מסחררת, במיוחד לאור בעיות הנדל"ן.
טובה תודה יקירתי
עדכון נפלא שחיכיתי לו :lol:
תהנו
מה אכתוב לך לא אדע שיר סיפור או אגדה רק אכתוב כמה מילים
שכל כך יצא טעים
תודה על המתכון הכנו עם הילדים וכולם נהנו ממהכנה ומהטעם רק חבל שלא הכנו כפול
אופק(הבן הבכור): הבית לזית ממש מעדן
מאיה יקרה
כמו שכבר כתבו לי אחרי התכנית של מאסטר שף,נהיינו משוררים.חהחהחהחהחה
חיבוק לאופק מסבתא פירגה.תכיני לו שיהנה,בכיף. וכיף שהילדים משתתפים בעשייה,כך יותר טעים.
זה ניראה כל כך יפה בתמונה ובטח גם טעים טעים………
רוצה להכין את זה עכשיו אך אין לי בטטה….מה התחליף לבטטה?????
תודה על המתכונים הניפלאים שאת מביאה לכאן
באהבה
רחלי
רחל יקרה
את יכולה אם את רוצה להחליף למתכון הזה:
http://pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/לחמניה-שבלול-בית-לזית
ערב טוף לך פרגה יקירתי
עשיתי את מששלחת לי במתכון הזה
http://pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/לחמניה-שבלול-בית-לזית
את המתאבנים האלו הכנתי בעבר והיה ניפלא וטעים מאוד
בעלי הלך במיוחד להביא לי במכולת בטטה
הולכת להכין לפי המתכון החדש……..
אגיד לך איך יצא
אחרי שאכין
אני כזאת עקשנית……..חחחחח זה משקורה שאני לא מוותרת ומכינה משהו חדש.
רחל יקרה
גם אני אוהבת חידושים והמצאות ;)
בכיף שלך,תכיני לכם ותהנו
שלום לך פירגה אני מכינה בחודש הבא אירוח לכ-30 איש ומכוון שקשה להכין הכל יחד אני מחפשת מתכונים אני יכולה להכין מראש ולהקפיא (למרות שאני לא אוהבת את זה) אז שאלתי האם מקפיאים ליפני או אחרי האפיה ,גם לגבי פשטידות באיזה שלב להקפיא .תודה
חנה בקר טוב
אפשר להקפיא למרות שמאבד מעט מהפריכות בגלל הבטטה.
אני הקפאתי אחרי האפיה,אחרי שהתקררו.
אירוח מהנה וכייפי
מעורר תאבון ממש!
שיר הבית לזית והמאפינס סופגניות שיחקו אותה החג. ים של מחמאות ושמחה אמיתית.
תודה לך ותפנקי את בני הבית :lol: נשיקות
פירגה שלום שוב,לא ענית לי לגבי הקפאה של פשטידות האם להקפיא אחרי האפיה או ליפני, אני מכירה גם אפשרות של אפיה חלקית עד לשלב של לפני ההזהבה ואז הקפאה ולאחר ההפשרה המשך האפיה, אשמח לקבל יעוץ מניסיונך,תודה.
חנה שלום
אני אופה רגיל עד הסוף
חימום:
מחממת את התנור לחום 190 מעלות
מכסה את הפשטידה בניר אפיה ובניר כסף
מכניסה את המאפים ומורידה את חום התנור -50.
כך ממשיכה לחמם עד להגשה.
יש פשטידות שאפשר לחמם במיקרו.
יום נעים
פירגה בוקר טוב
אני מכורה לאתר שלך. ולגבי ה"בית לזית" אני שנים מכינה אותו אבל בפשטות מירבית סה"כ עם בצק שק"ם ( שמנת קמח מרגרינה) וזה הכי פשוט ומעולה .יום טוב.
קרן תודה.הגירסה שאת מכינה היא הישנה והטובה.
אני אוהבת לשדרג ולהכין דברים מיוחדים. כל הגירסאות (גם שלך כבר באתר שלי)
יום נפלא וטעים
אין לי מושג איך זה קרה לי,[אני כבר וותיקה מאד במטבח]אבל שכחתי מהגבינה שבמתכון.מה אומר ?יצאו עוגיות יפות מראה ,שמנוניות וטעימות. אין לי כוונות לחזור על הטעות אבל בסה"כ יצא מתכון פרווה…וזו גם מעלה לא קטנה.
באותה הזדמנות הכנתי עם לא מעט חשש את קציצות הגזר שלך, יצא 10! תודה לך על המכונים הטעימים שמוחבאים עכשיו עמוק בפריזר …ש .ש..ש.. שאף אחד לא ישמע!
נ.ב חתכתי גמבה למלבנים קטנים ומלאתי את הזיתים המגולענים.מה לעשות צריך להשתמש במה שיש בבית. נכןן?!
בקר אור דור
ללא קשר לנסיון ;) גיל או תרגיל,דברים כאלה קורים.
לא לקחת ללב בעיקר שהצליח.
שיהיה טעים ובהצלחה בהמשך
הכנתי אתמול, כמות כפולה וטוב שכך!!
יעל חמודה
יופי וחכם להכין כמות כפולה. גם אחרי הקפאה יוצא נפלא.
תהנו וחג שמח
פירגה, יקירתי,
תודה רבה רבה לך על המתכון.
הכנתי לשבת – ומה אני אגיד לך, טרפו את זה.
חבל שלא הכנתי כמות כפולה.
היום ביקשו אותי לתת את המתכון – הוכחה שהיה להיט מאין כמותו.
יבורכו חלומותייך וידייך♥
הי רותי,אני שמחה מאד שהכנת ושאהבתם.
כיף אמיתי גם לי.
את נהדרת שאת חוזרת לשתף אותי תודה
הייי פירגה
נאפה בשבת בכמות משולשת ונשלח לבסיס לבן לארוחת בוקר …..
יצא טעים טעים טעים וגרם לכמה וכמה חיילים אושר גדול :lol:
חג שבועות שמח לך ולבני ביתך ותודה על המתכונים הכיפים :P
מיה,איזה כיף שהכנת לבסיס כזה מטעם.
שיהיו בריאים וחזקים.
חג שבועות טעים לכם.
יש אפשרות לוותר על החומץ??מה התפקיד שלו במתכון??אני לא אוהבת את הטעם שלו…
שירה,הוא לא מורגש בכלל. לשיקולך אם להוסיף או לא.
יצאו עכשיו מהתנור,פשוט מעדן,כ"כ טעימים ועדינים!!!הבצק יצא בין פריך לשמרים,כך זה אמור להיות???
אני שמה מהר במקפיא בשביל החג ,לפני שהכל יחוסל….
תודה פירגה יקרה!!חג שמח!!
תודה שי,איזה יופי של תגובה על הבקר.
תהנו בכיף.
פירגוש, בכל שבועות אנו נהנים מהמתכון שלך לזית בבית ועתה אני רואה שדרוג – הוספת בטטה
ננסה ונדווח על תוצאות ותגובות
אתי בהצלחה ממוש
;) ;) :lol: :twisted: :twisted: :cry: :P :x :? :? :shock:
מגעיל
חנה,תוזמני בקרוב לבית משפט על הפרעה באתרים פרטיים.
לתשומת ליבך
תודה רבה עכשיו מוכן..והופ לתנור .עשיתי פעמים ספורים את בית לזית וזה חדש יותר רזה עם גבינה רזה…אך בכול זאת הוספתי עוד כמה סוגים של גבינות לטעם .
הי רחלי
תהנו מכל מה שאת מכינה.
יבורכו ידייך