d7a2d795d792d799d795d7aa d79ed79cd795d797d795d7aa d798d795d791 d798d7a2d79d d7a1d795d7a3 - עוגיות מלוחות

עוגיות מלוחות

d7a2d795d792d799d795d7aa d79ed79cd795d797d795d7aa d798d795d791 d798d7a2d79d d7a1d795d7a3 1 - עוגיות מלוחות

נהדרות עם בירה קרה או תה חם ומהביל.

מרכיבים למיקסר את וו הלישה שמתאים ללישת בצק.
שמים במיקסר:
3/4 כוס שמן – מי שרוצה להכין עם חמאה אז הכמות היא 200 גרם
1/2 2 כוסות קמח תופח
250 ג' גבינה טוב-טעם
1/2 כוס שומשום (נכנס לתוך הבצק)
מלח לטעם
ללוש לבצק ולאט לאט להוסיף תוך כדי לישה כ-1/4 כוס מים ח מ י ם
עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה ומתהדק לוו הלישה.
מכינים 40 כדורים קטנים (בגודל של אגוז מלך בקליפה).
מכדררים כל כדור ביד ומשטחים אותו למעין פיתה קטנה.
לסדר על ניר אפייה ( 20 עוגיות על כל תבנית)
לפזר שומשום בנוסף לשומשום שנכנס לבצק ולהדק אותו לעוגייה.
על חלק פיזרתי בנוסף לשומשום גם תבלין ינסון.
בעזרת מזלג לדקור את פני העוגיות
לחמם מראש את התנור לחום 175 ולאפות כ-15 דקות . ברגע שהעוגיות הופכות מצבע זהוב לחום עדין הן מוכנות.

"טיפ"
תוך כדי כידרור כדאי ללוש מדי פעם את הבצק ביד כדי להחזיר לו את הגמישות
תהנו

70 תגובות על “עוגיות מלוחות

  1. שלום פירגה
    הולכת להכין האם הבצק יוצא קשב כמו של הכעכים? האם אפשר לשים גבינה צהובה במקום גבינת טוב טעם והאם הם צריכים להיות אחר כך במקרר smile smile smile smile smile

    • ריקה,זה עוגיות זה לא כעכים.
      לא לשנות כלום.
      שומרים בקופסת עוגיות לא במקרר
      טעים מאד וממליצה בחום smile

  2. פריגוש :P
    אין אין נגמרו המילים מממממממממדדדדדדדדדדהההההההההההייייייייםםםםםםםםם
    יצא מהתנור וכככככככככככככוווווללללםםםם
    טרפו :lol:
    ככככוווווווווווווולללללללללללללםםם חיבים לנסות
    תודה אישה מדהימה laugh

    • סיגל היחמדתי
      כבר הכנת איזו זריזות. אצלי הקופסא הולכת ונמוגה ;) חכי שיתקררו,הם יותר טעימים.
      לבריאות,תהנו,בכיף smile

  3. פירגה יקירה
    היכן נעלמה עוגת הטורט גבינה עם הסימפוניה?
    קניתי חומרים ואופס – לא מוצאת את העוגה.
    ובלי קשר תבורכי על כל הרעיונות והדברים הנפלאים שלך. אין כמוך!!!!!!!!!!!!!!1

    • זה תבלין שקוראים לו ינסון .לדעתי הוא במיוחד מתאים לעוגיות מלוחות. אני קניתי באבקה.

  4. :? :? בוקר אור, האם אפשר הכין עם וו הלישה במיקסר יד או חייבים מיקסר גדול? ;)

  5. בוקר טוב פירגה,
    נראה טוב :? אני מחו"ל ואין לנו גבינת טוב – טעם, איזה גבינה היית ממליצה?
    תודה מראש על התשובה!

  6. פירגה בוקר טוב!
    העוגיות נראות מעולה.אצלי בבית לא הולך כל כך עוגיות חלביות.
    אפשר להחליף את הגבינה למשהו אחר שיהיה פרווה?
    תודה לך על כל המתכונים הנהדרים.

    • מרינה בקר טוב
      חפשי בסופר תחליפי פרווה לגבינות. כל גבינה תתאים. למעשה כל סוג.
      יש קטגוריה : מאפים מלוחים,כנסי להתרשם.
      יום נעים smile

  7. נשמע נהדר. טעים ואפילו בלי יותר מדי קלוריות (יחסית למאפים מלוחים).
    אני מאמצת!

  8. שלום לך פירגה:
    המחשב שלי קרס לכמה חודשים ותאמיני לי שרק התגעגתי למתכונים שלך!!
    עכשיו שוב אני מעודכנת ומאושרת !!
    היום הכנתי את העוגיות וזה היה ממש כיף, הבצק נוח ונעים לעבודה , ממש ריפוי בעיסוק- והתוצאה :נפלאה!!תודה לך!! כרגיל כל מתכון תענוג !
    אני הוספתי גרעיני צ'יה, קראתי שזה מאוד בריא, קניתי ולא ידעתי מה לעשות עד שהוספתי אותם לעוגיות הנפלאות- אני הוספתי כפית מלח-תודה לך והמשך ערב נעים!! smile

    • לידיה יקרה
      נשמע מענין גרעיני צ'יה. אנסה להשיג בחנויות תבלינים.
      תודה על המחמאות והפירגון. שמחתי כל כך לקרוא. יופי שהמחשב חזר.שמרי עליו ;)
      לילה טוב smile תהנו :lol:

  9. היי פירגה
    הכנתי את העוגיות הערב. הוספתי לבצק כפית ינסון.הן יצאו נפלאות.
    מומלץ בחום.
    תודה על כך שאת משתפת אותנו במתכוניך הנפלאים.
    תבורכי :lol: :lol: :lol:

    • סורלה ערב טוב
      תודה שחזרת לעדכן ולשתף אותי בתוצאות.
      אשרייך.
      תהנו מהעוגיות וערב נפלא
      smile

    • עמית הי
      אם את מכינה פשטידה אז להוסיף .
      אפשר להכין לביבות ולערבב עם 4 כפות קמח, ביצה, סוכר.אפשר להוסיף בננה או תפוח מגורר.
      אפשר להכין מלוח עם בצל מגורר פטרוזיליה ותבלינים מה שאוהבים.
      בבקשה. smile

  10. עשיתי את העוגיות ,ברגע זה יצאו מהתנור
    יצא טעים מאוד-פשוט מעולה
    תודה

    • לבריאות . אם אתם אוהבים אותם חמימות,אז תמיד אפשר לתת חימום קל ולהגיש. smile
      תודה ששיתפת smile

  11. בוקר טוב פירגה

    האם אפשר כדי שהעוגיות לא יהיו חלביות להוסיף במקום גבינת טוב טעם – טופו?

    יום טוב

  12. אני שמתי במקום 1/2 כוס שומשום שמתי 1/4 שומשום ו/1/4 זיתים טבעות אבל קצוצים קטן קטן
    וכמובן גילגלתי עם ידיים רטובות ויצא יאמיייייייייייייייייי

    • חגית ערב טוב
      אחלה רעיון להוסיף זיתים לעוגיות המלוחות.
      תודה רבה וערב נפלא לכם smile

  13. לפירגה!
    טעים טעים ושוב טעים :P איזה כיף שיש לנו אותך. את הפכת להיות חלק ממשפחתינו בכל פעם שטועמים משהו חדש זה כמו שסבתא או דודה במשפחה מפתיעה עם משהו טעים.כולם נהנים ומאושרים שתחיי עד 120 ותעשירי את מטבחינו תמיד smile

    • ואואווו התרגשתי מאד. זו שמחה גדולה בשבילי וסיפוק עצום שאתם מרגישים כך. אני מרגישה באמת סבתא ודודה של כולם ;) :lol:
      מקווה שימשיך להיות טעים ונפלא ביחד smile

  14. טוב, אחרי שעשיתי מחקר בין חנויות התבלינים, הסתבר לי שהן קוראות לתבלין הזה "אניס ינסון" והוא מגיע מגורען (בצורת זרעים). בכל אופן, העוגיות ממש וואאאאאוווו. :lol: מדהימות בטעמן ויותר מדי טובות לנשנוש…. ;)
    הבעיה שזה גם קל להכין אותן ואז זה גורם לי להכין אותן שוב…. laugh
    ובנימה רצינית, כיף קצת להנות מעוגיות מלוחות ולא רק עוגיות מתוקות ליד הקפה או התה.
    תודה על הגיוון
    smile smile smile

  15. נורית,תודה על המחמאות לעוגיות מלוחות וגם על המידע שאספת לנו.
    בקר נפלא לך :lol:

  16. טוב… אחרי כל המתוקים של משלוחי המנות, החלטתי שבא לי להכין דווקא משהו מלוח.
    העוגיות נפלאות… פחדתי מהקלוריות של אוזני ההמן ובנתיים אכלתי כבר 4 כאלה… :twisted:
    חג פורים שמח…
    אביטל

  17. היי פירגה,

    את חושבת שיצא טוב עם גבינת עיזים? לאמא שלי אסור חלב פרה…

    נ.ב – רעיון להכנת העוגיות שאני בד"כ עושה:

    לעצב לנקניק, לעטוף בניילון נצמד, לגלגל בסומסום (הכי יפה סומסום שחור) ואח"כ יותר נוח לחתוך לעוגיות ולהניח בתבנית…

    האם השיטה הזו מתאימה כאן?

    שוב תודה כמו תמיד :oops: smile smile

    • ענבל יקרה
      הגיונית,
      הכל נראה בסדר אבל עד שלא תכיני לא תדעי.
      בהצלחה בכל מה שתחליטי
      באהבה smile

  18. בזמן האחרון אני "מבלה" באתר שלך.. אז גם את העוגיות האלה עשיתי. בלי תבלין ינסון.
    יצאו נהדרות להפליא. וגם אחרי הקפאה הן מצויינות. בעלי גמר הכל…
    גיוון נפלא במקום משהו מתוק.
    תודה רבה

  19. הי פירגה,האם אפשר לאפות העוגיות בתבנית מאפינס סילקון במקום על ניר אפיה?
    תודה

  20. היי פירגה האם אפשרי להמיר את הטוב טעם בצהובה??
    ואת התבלין ינסון לשים טחון או שלם למעלה??
    תודה שבת שלום ומבורך
    רחלי
    ;) ;)

  21. היי פירגה
    הכנתי עם קוטג׳. פיזרתי מעל גרעיני צ׳יה.
    ערבבתי בידיים – ממש בסדר.
    הטעם מצויין. כמה דקות עבודה, בלי הרבה ליכלוך. בדיוק כמו שאני אוהבת.
    שבת שלום
    נאוה : smile

    • נאוה,תודה ששיתפת ועכשיו נותר להנות מהעוגיות.
      שבת שלום ומבורך לכם.

להגיב על אביטלי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *