לחמניות זיתים שהכינה הבת שלי
קופסת הזיתים ניבטה לי מהמזווה ובמקרר נחה לה סימפוניה זיתים . משידוך מוצלח יצאו……
20 לחמניות . נפלאות גם אחרי הקפאה וחימום מחודש.
20 לחמניות . נפלאות גם אחרי הקפאה וחימום מחודש.
מצרכים בקערה:
כוס טבעות זיתים שחורים שטופים ומסוננים מספר פעמים.
קופסה גבינה 200 ג' סימפוניה זיתים 5% (זיתים ירוקים)
גביע יוגורט ביו (לא חשוב אחוזי שומן)
ביצה
1/2 כוס שמן + 3 כפות
שקית אבקת אפיה
1/2 כוס גרעיני חמנייה
3 כוסות קמח רגיל
כפית מלח
ללוש את כל המצרכים שבקערה לבצק דביק (שימו לב…דביק ולא להוסיף קמח)
להכין 20 תבניות מאפינס סיליקון
לכדרר כדורים גדולים (תאבקו את כפות הידיים במעט קמח להקל על הכידרור)
להניח את הכדורים בתבניות המאפינס
להבריש כל כדור בביצה טרופה
לפזר גרעיני חמנייה (נוספים ממה שרשום במתכון) וקצת שומשום
אופים בחום 175 עד שיזהיבו
לבצוע כדור אחד ולבדוק שאפוי גם מבפנים.במידה ולא….להמשיך באפיה.
תהנו
בוקר טוב.נראה ונשמע מצויין.אם אין תבנית סיליקון איזה אפשרות אחרת את מציעה?
יום טוב.(נהייתי רעבה רק מהתמונות)
ג'קי הי,
הלחמניה הארוכה שאת רואה בתמונה היא למעשה הוכנה ללא תבנית מאפינס
פשוט הנחתי אותה על ניר האפיה שבתבנית.
הכנתי אותה שמנמנה וקצת ארוכה והיא לא נדבקה ושמרה על צורה יפה מאד עד לאחר האפיה. היא כבר נטעמה והיא טעימה ברמות קשות ;)
בהצלחה ותעדכני אותי בבקשה :lol: תודה
תודה על התשובה בסופ"ש אני אכין.יש לי תבנית לא מסיליקון של 6 מאפינס גדולים..לשים בפנים מנז'טים ולאפות בה?
האמת,שלא הצליח לי בתבניות אחרות ולכן עברתי לסיליקון. תמיד נדבק והיו בעיות.
תעשי כמו שאת נוהגת להכין תמיד,הכי טוב . בהצלחה
הי פירגה,
עוד מתכון שעושה חשק מיד להכין אותו!!! תודה!!!!!
האם את משמנת את התבניות???
רינת
רינת,לא משמנת תבניות מסיליקון. אין צורך.
נראים נהדר
אני אוהבת זיתים! :lol:
חן חן יפתי
אילניתוש,יום נפלא לך :lol:
צהריים טובים,
לא ברור האםגרעיני החמניה שאת מפזרת מעל הם חצי הכוס המוזכרת במתכון,או שזה בנוסף לחצי הכוס.אודה על תשובתך והמשיכי לשמח אותנו בתכונייךהנפלאים
רעות צהרים טובים גם לך
לפיזור רשמתי במפורש גרעינים נוספים.
מה שבקערה נשאר בקערה כולל הגרעינים.
בהצלחה
איזה יופי.אחרי ההצלחה של המאפינס שום שמיר,גם אלו ינוסו.חיבוק גדול ממני.
אורנה,תלחצי על התמונות ותגדילי אותם. יאמי. מחכה לשמוע איך יצא לך
תודה :lol:
טוב,נשמה.כמובן שאספר לך.המתכונים שלך לא מאכזבים אף פעם.שתהיי בריאה ותבורכי ינשאללה!!!!
אורנה תודה את משהו.חהחהחהחה
איזה יופי!! פירגה, היצירתיות שלך כל פעם מדהימה אותי :lol:
שאלה: אין לי סימפוניה אבל יש לי את הגבינה המשולשת עם הזיתים (מון בלאן לייט) שאין לה ממש ביקוש בבית. אוכל להחליף לדעתך?
תודה!
הי דליה
אני שמחה שזה נשלף ממני מדי פעם. תודה רבה.
לדעתי לא יתאים כי זו גבינה ממש "כבדה" .
הבנתי, תודה.
אם במקרה עולה לך איזה רעיון נחמד איך לשמש אותם, אשמח
ערב טוב!
אולי על טוסטים?
בוקר טוב
נראה מעולה, מאוד רוצה לנסות את המתכון הנ"ל.
אני מחו"ל ארה"ב, יש לנו קרם ציז פילדלפיה, האים אפשר להשתמש כתחליף לגבינה מהארץ?
ושקית אבקת אפייה = לכמה כפיות ?
אפשרי להשתמש בכוס זיתים מעורבים ירוק ושחור?
תודה מראש על התשובה!
הי יקירתי
את יכולה לשים את הגבינה והזיתים שאת רוצה.
שימי 2 כפיות אבקת אפיה.
בהצלחה ותהנו
בוקר טוב פירגה :P זה נראה מדהים וטעים, האם אפשר להכינה גם בתור לחם בתבנית אינגליש קייק? או בתבנית אפיה בצורה מעוגלת? שוב ושוב תודה לך על המתכונים הנפלאים. תבורכי במעשי ידייך להתפאר :lol:
הי ציפי , בקר טוב
לדעתי עדיף להכין לחמניות כמו הלחמניה האמצעית שבתמונה. מוארכת ושמנמנה. פשוט לא הכנתי בתבנית אינגליש קייק.
תודה על המחמאות
נראה מגרה וטעים ביותר!
האם שמים קודם מנג'טים בתוך התבנית סיליקון?
יש לי תבנית סיליקון אחת של 6 מאפינס, האם כדאי לעשות בנגלות, 3 פעמים או פעם אחת בסיליקון ופעם שנייה בתור כיכר או משהו?
תודה רבה!!!
ענת הי,עדיף להכין לחמניות קצת ארוכות ושמנמנות כמו בתמונה ולאפות על ניר אפיה.
אני לא משמנת תבניות סיליקון. מחכה שהמאפים יתקררו לגמרי ואז הם נשלפים מעצמם.
בהצלחה ותהנו.
האם ניתן להישתמת בקמח ללא גלוטן או בתערובת של קמחים ללא גלוטן
רחל,אין לי מושג לצערי,
תפנו לרותה
ruti1305@walla.com
רותה המקסימה מסכימה שתצרו איתה קשר
והיא תנחה אתכם לגבי הכנת המתכונים שלי ללא גלוטן.
תודה
הרגת אותי. הלחמניות נראות נהדר!
ינוסו בהחלט.
האם ניתן להשמיט את הגרעינים מבלי לפגום במרקם הלחמניות (לקטנה אסור..).
האם ניתן להמיר את הגבינה במשהו אחר (מתעצלת ללכת לקנות והבית מלא ביוגורטים שאף אחד לא אוכל..).
כרגיל, תודה מראש על הכל בשם כל המשפחה..
הי אשר
תודה לכולכם
לא לשנות כלום
שבת שלום
תודה על עוד מתכון נהדר מבית היוצר (המטבח היוצר יותר נכון)
ינוסו גם ינוסו לארוחת ערב.
סוף שבוע נפלא יקירתי
יהודית, ;) תכיני ותהנו. תודה על הפירגון :lol:
היי פירגה,
כרגיל המתכון נראה מדהים.
שאלתי היא- מה גודלו של גביע היוגורט במתכון? 150 או 200 מ"ל? (יש לי רק גביעים מאוד גדולים בבית)
בנוסף, האם לדעתך אפשר להחליף בקמח מלא?
תודה רבה רבה,
רונקי.
רונקי שלום
200 מ"ל.
לא מכינה עם קמח מלא אולי יצא כבד מדי.
הי
נראה מדהים אבל לא הבנתי שאלו האם אפשר בלי הגרעינים, האם אפשר??
מסוכן לילדים קטנים
ג'וד,לא חייבים אבל זה המתכון וזה מוסיף המון.
:oops: :oops: :oops: צהרים טובים לך פירגה יקרה !! הכנתי אתמול בערב את הלחמניות הנהדרות האלה ואני חייבת לספר לך שהן מצוינות. עשיתי כמה שנויים קטנים – לא היו לי גרעיני חמניות אז הוספתי תערובת לסלט שמכילה גם חמניות גם דלעת גם בצל מטוגן וגם שומשום כמו כן הוספתי ירק קצוץ שהיה לי במקרר-כוזברה ופטרוזיליה.אפיתי בתבניות שקעים יצאו 18 לחמניות שנחטפו מיד. ישר כוח!! :oops: :oops: :oops:
הי דליה יקרה
יש לי באתר מבחר לא קטן של לחמניות דומות למה שכתבת.
רציתי משהו שונה ממה שכבר יש.
תהני מהמאפים ותודה על השידרוגים שתמיד מגרים את הדמיון והחשק לקום ולהכין.
בכיף.
הכנתי לשבת עם תוספת של צפתית מגוררת.
יצא מדהים וטעים :lol:
נהנינו ותודה רבה לך :eek: :eek: :eek:
ערב טוב יעלי
תוספת כלבבי .
תודה על המחמאות ללחמניות
ארחתי אתמול עם לחמניות זיתים ולחמניות גבינה וכולם בקשו את המתכון -הפנתי אותם לאתר שלך
מצויין -הכנתי מראש במקרר ורק נתתי מכת חום לפני הארוח.
תודה שרה
שרה,הזכרת לי כמה שזה טעים ושעלי להכין שוב ל"פנק" את בני ביתי האהובים.
תודה רבה לך
כמה זמן בעצם רצוי לאפות?
אין לי תבנית מאפינס, אפשר גם עם חד פעמי של שקעים?
ריטה האמת,לי לא יוצא טוב בתבניות רגילות.מזמן כבר עברתי לסיליקון.
אופים עד שיזהיבו כדאי לבדוק.לא קורה כלום אם תבדקי.
חג שמח
תודה רבה פירגה שמאז שהכרתי אותך הורחב מאגר המתכונים שלי והשתבח……..
הכנתי את הלחמניות פשוט מדהימות כל כך רכות וטעימות אי אפשר להפסיק לזלול
הכנתי אותן קטנות יצאו המון כי בערב החג אנשים יהיו מלאים מכמויות האוכל רציתי להכין בגודל טעימה
והוספתי גם כף קוטג יצא פשוט אגדתי
מומלץ ביותר ושוב תודה רבה וחג שמח לך ולבני משפחתך
אורנה יקרה
חן חן על המחמאות.
תמשיכי להכין ולשתף אותי.העונג גם שלי.
תהנו וחג טעים לכם
ערב טוב, פירגה יקרה.
הכנתי את לחמניות הזיתים עם קמח מלא(70%),התוצאה מצוינת וטעימה מאוד, מומלץ ביותר.
תודה רבה לך והמשך עשיה ברוכה וטעימה.
באהבה ולבריאות.
אפשר להכין את הבצק יום קודם ולשמור במקרר? עד לאפיה למחרת
יפה,אני לא מכינה כך ואין לי תשובה מספקת.
אני מכינה .אופה ומקפיאה.
פירנגה שלום בשבועות אני אמורה לאפות בערך 13 תבניות של מאפים שונים (רוב המתכונים מהאתר שלך) יש לך רעיון איך הכל יגיע לשולחן בשעת הערב חם וטרי אני צריכה להתחיל לאפות לפחות משבע בבוקר. אודה להמלצה שלך
יפה יקרה
תחממי את כל המאפינס שיהיו חמים (מאפינ ס אפשר לחמם גם במיקרו)
חובה לתת להם מכת חום ראשונה.
במקביל לחימום הראשוני, מחממים את התנור לחום 200 מעלות ומורידים לחום שבת. חום 50 מספיק.
מכניסים את כל המאפינס שכבר חוממו מראש כשהם מכוסים ועטופים היטב בניר כסף.
הניר ישמור מהם להמשיך להיאפות ולהישרף וידאג שהם רק יתחממו.
בהצלחה
פירנגה סליחה על עוד שאלה לא מדובר במאפינס אלא מאפים בורקס בורקיטס קיש פיצות וכו מאפים לשבועות איך בכל זאת אשמור על הטריות של מאפים שאפיתי בבוקר ושוב תודה על התשובה
גם פשטידות קישים אני מחממת באותו אופן. לכסות היטב,חום שבת.