דבש ולימון זה שילוב שמתאים למתוקים ולבישולים. טעמתם כבר?
מצרכים:
כ-10 חלקי עוף אפשר פחות אפשר יותר, (אתם מחליטים אם להסיר את העור או לא).
3 כפות רוטב סויה
6 כפות דבש
כף חרדל או 1/2 כפית כורכום
בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצים
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות מיץ לימון
מים עד כדי כיסוי מחצית מגובה העוף. אפשר לשלב חצי כמות מיץ תפוז/קלמנטינה.
מלח ופלפל אחרי טעימה לשיפור הטעם
אופן הכנה:
לטגן ולהזהיב בצל . להוסיף ולטגן את העופות מכל הצדדים
להוציא את העופות לקערה ובאותו סיר (לא לשטוף) להכניס את יתר המצרכים ולערבב דקותיים.
להחזיר את העוף ולהוסיף מים. להרתיח.
המים מכסים חצי גובה העוף.
לכסות במכסה תואם ולבשל שעה וחצי על להבה נמוכה.
חובה ולא לשכוח לטעום ולשפר טעמים
אפשר להוסיף ליד העוף, תבשיל של אפונה קטנה (יש בקפואים שקית אפונה קפואה ממש בגודל פיצפון)
"טיפ" לתוספת תפוחי אדמה קצת אחרת.
לתוך שקית למשל….של סופרמרקט, מכניסים 5 תפוחי אדמה שחתוכים לרבעים.יוצקים 6 כפות שמן זית, כף דבש, כף פפריקה מתוקה,קורט טימין יבש,מלח ופלפל שחור לטעם. מערבבים מבעד לשקית עד שכל התפודים מתובלים.
לשפוך את התפודים המתובלים לתוך קערה שמתאימה למיקרוגל (את השקית ששימשה לעירבוב לזרוק) לכסות את הקערה בניילונית ולבשל כ-8 דקות או עד שמוכנים.
למי שאין מיקרו יכול לבשל על הגז את התפודים ללא תיבול ואחרי קירור להמשיך את אופן ההכנה כמו שרשום.
אחרי שעה וחצי כשהעוף כבר מוכן, יוצקים את התפודים מעל לעוף . מ נ ע ר י ם את הסיר.
מכסים במכסה. מבשלים ביחד 5 דקות.
תהנו
זה ניראה שיגעון,
את מקסימה.תודה
פירגה אני מתה על עוף!
אם תתני לי אנטריקוט או עוף ………………אני ישר מתנפלת על העוף
תודה על המתכון!
בהחלט ינוסה, בתור אחת שאוהבת עוף בכל צורה ובכל טעם
רחלי.ג. :lol:
רחלי יקרה
תהני
שלום, אם כמות העוף פחותה , האם את מציעה להפחית בתבלינים ? אם כן במה ? מה הכי דומיננטי?
רותי,פשוט תנסי להוריד קצת מכל דבר ותטעמי.
נראה נפלא! :lol:
תודה ממי
שלום פירגה,
כרגיל עוד מתכון מעניין ומגרה.
האם המתיקות של הדבש היא מאוד חזקה? (אנחנו לא אוהבים מאוד מתוק) :? :?
יהודית בקר טוב
אני מציעה לך להכין את הרוטב בתוך צנצנת ע ם פ ח ו ת דבש ולפחות עם 1/2 1 כוסות מים חמים ,לערבב היטב ולטעום. תשפרי לך את הטעם הרצוי וצקי על העוף שבסיר.
במהלך הבישול תטעמי שוב ותמיד אפשר לשפר (להוסיף/לגרוע)
בהצלחה ובהנאה
האם ניתן להחליף את העוף בפרגיות ןאילו שינוים לעשות?
לא צריך לשנות כלום להכין אותו דבר.
מה שכן,כדאי לאכול באותו יום.
האם ניתן לבשל את תפוחי האדמה ו/או האפונה יחד עם העוף?
תודה…
שרון,אני מעדיפה שלא.
הכנתי את תפוחי האדמה מעל לעוף.
יוופי של מתכונים יש לך, נהנית לקבל את העדכונים
תודה
באהבה איניגו
כרגיל המתכונים שלך הם מ ש ה ו מ ש ה ו.את גדולה מהחיים.
האם אפשר לבשל אתהעופות בסיר לחץ. מה דעתך בכלל עלבישול בסיר לחץ שמאד אהוב עלי, חוסך זמן וכסף בגלל הבשיול הקצר בוץ אך האם זה גורע מטעמי המאכלים?
רחל תודה רבה רבה.אבל אין לי תשובות בשבילך.
בחיים לא בישלתי בסיר לחץ.
תשובה לרחל, אני משתמשת הרבה בסיר לחץ,ברוב המקרים זה לא פוגם בטעמים ושומר על הערכים התזונתיים בגלל הבישול המקוצר. את העוף הלימוני לא הייתי עושה בסיר לחץ אני חושבת שזה לא ייצא אותא דבר.
קציר,תודה גם ממני על התגובה שלך לרחל.
עזרת לנו מאד.
פירגה אהובתי
ליום חמישי הכנתי את המעדן הזה בצרוף אורז עם אטריות דקיקות ולא נשאר פרור!!!!
שבת שלום
אוהבת – שרי;מעריצה שרופה
שרי יפתי אין עליך.
תודה על השיתוף והפירגון התמידי :lol:
פירגה יקירה שלום רב
הכנתי היום את העוף על הגז
כל הבית נמלא ניחוחות נפלאים
השילוב בין המרכיבים הוא פגז
והעוף יוצא רך וטעים
שבת שלום,מחר אנחנו מטיילים לצפון,אפשר לבוא לצהריים?סתם מתכננים לעשות על האש בתום המסלול
אבי יקר
תודה רבה על המחמאות :oops: אני מסמיקה בשביל העוף הגאה.
אנחנו מחר חצי בצפון….רק עד חדרה . לנכדה יש יום הולדת של בוגרת ;) ואת העוגה
לתפארת תראה כנראה ביום ראשון באתר. אילתור מטריף של הכושית שתקבל מירקם של גלידה
.אני רק מקווה שיצא טעים ומיוחד. בסוף אני אוציא ספר רק על הכושיות שלי. יש כבר שלל רב.
בשמחות ובילוי נעים בחיק המשפחות שלנו
פירגה יקרה
הכנתי את העוף ליום שישי למשפחה היה טעים טעים – תודה רבה
את תפוחי האדמה חתכתי לקוביות תיבלתי במלח ופלפל ואחרי חצי שעה של בישול העוף הוספתי את תפוחי האדמה לסיר. תפוחי האדמה ספגו את הרוטב של העוף – יצא מעולה
יום טוב ונעים
תודה לאה חמודה .
שמחתי כל כך לקרוא שהכנת ושיצא מעולה.
המשך טעים :lol:
פירגה יקרה,
גם אני בין מכיני העוף בסופ"ש האחרון. רק שהחלפתי את הדבש בסילאן ( כי יש לי תינוקת בת פחות משנה, וגם אני מעדיפה סילאן- בריא יותר), ובעוונותיי שכחתי את העוף בסיר לזמן כפול. זה מה שקורה כשיש המולה במטבח, פוקצ'ות בהתפחה, אנטיפסטי בתנור וכו'.. ;)
לסיכום- יצא מדההההים!! הסילאן נתן לעוף צבע כהה עמוק ומגרה, והבישול הארוך ריכך כ"כ את העוף עד שוא נפל מהעצם. ליקקנו את האצבעות
תודה וסופ"ש נעים!
אעדכן בבישולי הסופ"ש הזה
הילה,אני רואה על פי התיאור שלך בדמיון כמה שהעוף יצא טעים :|
מחכה לעוד עדכונים טעימים
חיבוק תודה שאת חוזרת לשתף אותי
שבוע טוב פירגה
אני מארחת מידי שבועיים את ילדי לארוחת שבת, השבוע בחרתי לבשל את העוף בדבש לימוני,ואני נהנתי לראות את חבורת הזללנים שלי (כולל נכדותי התאומות ונכדי האחרים)זוללים את העוף בלי הכרה… ולא נשאר כלום, יצא ט ע י ם !!! ורך מאוד במקום המים הוספתי רק מיץ תפוזים והרוטב יצא משגע. כל הכבוד.
הי חנה
מיץ תפוזים נשמע מאד מתאים וטעים.
תודה על הכל
היי פירגה, המתכון נשמע נהדר…
האם אפשר פשוט לערבב את כל המרכיבים ולהכניס לתנור???
לילך בקר טוב
נראה שכן.
פירגה יקרה!
הכנתי עשיו את המתכון מריח נהדר!!
מקווה שבני הבית גם יהנו מהשינוי שהכנתי להם היום! :twisted:
תודה על המתכונים הנפלאים שלך.
תודה לך ובאהבה גדולה אביבה.
תהנו מהעוף.
אפשר גם עוף שלם?
מתה על האתר שלךךך !! האוכל מדהים והתמונות מעלות ריר ;)
לא הכנתי עם עוף שלם. אולי כן.
היי פירגה,
הכנתי את העוף ומיד הקפאתי. אחרי שבוע הוצאתי, חיממתי והגשתי ליד ברוקולי ואורז מלא. התחסל לגמרי….
יום נעים!
רייזל,נהדר לקרוא את התגובה הטעימה שלך. תודה רבה מעומק ליבי.
המשך ביחד ותמיד טעים.
היי פירגה, הבת שלי לא אוהבת חריף אז לוותר על הצ'ילי או להחליף בקטשופ? ראיתי ששאלו לגבי אפייה בתנור – האם עדיין צריך לטגן את הבצל ולהרתיח את הרוטב או לשים הכול ישר בתבנית? תודה ושנה טובה. :?
סמדר,עדיף שהבצל יהיה מטוגן או לקנות שקית בצל מטוגן מוכן. לא חובה להרתיח את הרוטב באפייה.
את יכולה להחליף צ'ילי בקטשופ.
שנה מתוקה לך ולבני ביתך.
הכנתי את עוף יצא מעולה והכנתי את קנינש עם תפוח אדמה ופטריות והחזיר אותי לבית אמא שתהיה לך שבת שלום :lol: :lol:
חיים ערב טוב,
ברשותך רשמתי את המחמאה על הקניש במקום הנכון (במתכון המקורי).
תודה והמשך עשייה מבורכת וטעימה [
שבוע טוב.
הכנתי לשבת ולא נשאר כלום!! ממש טעים!
תודה רייזל, המשך טעים וחיבוק ליום מקסים