מעדן בשכבות עם מיונז – הכי טעים זה לטגן את החצילים אבל יש אופציה לאפייה.
מצרכים והכנה:
2 חצילים פרוסים ומושהים במלח כשעה. מייבשים .
אם אופים צריך לקלף את החצילים ולפרוס לפרוסות עבות של לפחות 3 ס"מ
לשמן היטב תבנית ולהניח את הפרוסות
לרסס עליהם שמן
לחמם תנור לחום 200 מעלות ולאפות 20 דקות
להפוך בעזרת מרית ולהמשיך לאפות עד שישחימו מ-2 הצדדים.מניחים על ניר סופג.
בינתיים מכינים את הרוטב:
3 כפות מיונית (יש ללא ביצים)
1/3 כוס חומץ רגיל
3-5 שיני שום כתושות
1/4 כפית פפריקה חריפה או משולבת עם פפריקה מתוקה- לפי טעם…
מלח לטעם
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה לעיטור
מסדרים בכלי יפה שכבות של חצילים ורוטב ולמעלה מצע של פטרוזליה.
נותנים לנוח כמה שעות מכוסה היטב.
אפשר להוסיף בין השכבות קוביות של גמבות צבעוניות כבושות ומלפפונים חמוצים.
תהנו זה באמת מעדן.
"טיפ"
כמעט בכל מתכוני החצילים שלי יש טיפים שונים ומגוונים לקליית חצילים בתנור באובן או במיקרו. בכל מתכון יש שיטה שונה. בסוף תאמצו את מה שהכי מקובל ונוח לכם. תהנו.
אני מכינה משהו דומה לזה :lol:
נירית בטוח כי יש לזה המוני גירסאות טעימות.
תכיני מה שנכון לך וטעים לך
מעולה :lol:
שבת נפלאה!
תודה אילניתוש. הטעם נשאר הרבה הרבה זמן אחרי ……טעים מאד.
שבת שלום
אני מדמיינת את הטעם!
תודה אילניתוש
אילניתי,השילוב של הרוטב קטלני :oops: כל כך טעים.
תודה
נראה מאוד טעים,אני עושה את זה בלי הרוטב ,רק עם חומץ מורתח,אבל כעת אנסה עם הרוטב הזה,שנראה לי מעולה.תודה על המתכון.
יופי של אתר!יישר כוח!
לאה תודה רבה מקרב לב.אשמח לשמוע תגובה גם על הרוטב הזה
שבת שלום,
נו… ברוב עוונותי איני מאוכלי חצילים, אך….בני משפחתי מתכבדים בחדווה ובששון, והפעם כובדו ממתכון זה, כך שההודעה היא הודעתם ואני רק כותבת, "אחלה אחלה שיחקה אותה, תמסרי לה" :cool: כך נתבקשתי וכך אני רושמת.
תודה רבה פירגה!
שנשמע בשורות טובות תרתי משמע, הן מקירבנו והן ממרחקים,
מרחלי
רחלי,את מפסידה,אבל לא נורא…..חהחהחהחהחהחה כיף שהכנת בהנאה לבני הבית. אני שמחה שאהבו.איך לא? :P
פירגה היקרה טעים טעים טעים… אין מתכון שלך שהוא לא מפורט בדייקנות אי אפשר לפספס .גם המתחילות יכולות להגיע למקסימום תוצאות טובות
אשרייך
דליה,תודה רבה .איזה מחמאות.מרגש אותי
אפשר להכין סלט מראש נגיד למחר או לפחות להכין חצילים ורוטב בנפרד ולחבר מחר?
אידה,בטח שאפשר
אויש… זה טעים…. ממממ….. מעדן!!
תודה פירגה
ברשותך, אחלוק איתכם מתכון משלי לחצילים בתחמיץ , מקווה שתהנו גם ממנו:
אני מטגנת את החצילים (אפשר בקוביות ואז מערבבים הכל יחד ואפשר בעיגולים ואז שופכים את הרוטב בין השכבות של החצילים בכלי לפני ההגשה או מעל החצילים בכלי הגשה).
רוטב/ תחימץ (בלי כמויות- לפי הטעם):
-עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
-בצל חתוך לקוביות קטנות
-מלפפון חמוץ חתוך לקוביות קטנות
-שום כתוש
-שמן זית טוב
-חומץ
-מלח
-פלפל
-כוסברה (אני אוהבת יותר מפטרוזיליה) או פטרוזיליה- לפי הטעם האישי
רצוי להשהות את החצילים בתחמיץ כמה שעות שיספגו את הטעמים.
בתאבון
תודה
נראה לי שאין בעולם מתכון אחד של חצילים שאני לא אוהב. אוהבת הכל מכל.
תודה
מעדן, טעיםםםםםםםםםםםםםםםם
אורה זה אחד המעדנים שאני הכי הכי הכי הכי אוהבת.זה מתכון מרגש ממש.
תהני
אני בקנדה… מכינה את המתכון הזה שלך כבר שנים.. בעלי מת עליו, עכשיו גם חברינו ההודים מכורים. תודה רבה!!!
נאוה, שימחת אותי מאד שחזרת לשתף.
תודה לכם ותמשיכי להכןי מטעמים ולהנות