d7a9d795d7a9d7a0d799 d7a4d7a8d792 d797d793d7a9 - עוגיות שושנים - פרג

עוגיות שושנים – פרג

DSCF1430 800x600 - עוגיות שושנים - פרג

עוגיות שושנים במלית פרג
אין ביצים  .  יש גבינה לבנה.
הגבינה מעדנת את הבצק וגם אחרי הקפאה הבצק נשאר פריך וטעים.

מצרכים לבצק:
200 גרם חמאה/מרגרינה
1/4 כוס שמן
100 גרם גבינה לבנה רכה מסוג סקי 5% או דומה
3 כפות אבקת סוכר
3 כוסות קמח – בזמן הלישה ייתכן וצריך להוסיף עוד 2-3 כפות קמח.
1/2 שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל

אופן הכנה:
ללוש לבצק . לעטוף את הבצק בנילונית . לשמור במקרר שעה.
להוציא מהמקרר לחלק ל-3
על משטח מקומח קלות לרדד כל חלק לצורת מלבן ולמרוח פרג .
לגלגל לכרוכית
לחתוך פרוסות של כ- 3 ס"מ ולהניח בשכיבה על ניר אפיה בתבנית גדולה.
לסדר צורת שושנה .
לאפות בתנור שחומם מראש לחום 175 כ-35 דקות או עד שהבצק מזהיב ונוטה לחום
לקרר ולבזוק אבקת סוכר.
לשמור בקופסת העוגיות או במקרר.

מלית פרג עשירה ל-5 כרוכיות:
חצי קילו פרג טרי ישירות מהמעדנייה (פרג שלא בשימוש מיידי שומרים בפריזר)
לשים בסיר 2 כוסות חלב ואת הפרג ולבחוש
להוסיף 3/4 כוס סוכר. ולבחוש .
כשהחלב כמעט ונספג להוסיף 6 כפות דבש וכף גדושה חמאה כ-50 גרם ולהמשיך לבחוש.
כשאין נוזלים להוריד מהאש ולהוסיף מעט קינמון .
להוסיף לפי טעם אישי:
צימוקים,אגוזים,קוביות שוקולד מומס,תפוח עץ מגורר,קליפת לימון,שברי עוגיות/ביסקוויטים/כף או שתיים ממרח שוקולד השחר/תמרים או ממרח אחר.

"טיפ" חשוב לפרג
פרג טחון טרי- קונים על משקל במעדניות של הסופרים הגדולים וטוחנים ל י ד כ ם .
את הפרג שומרים בפריזר ע ד לשימוש.
גם פרג מבושל שומרים בכלי סגור בפריזר.
תהנו

43 תגובות על “עוגיות שושנים – פרג

  1. פעם ראשונה אני רואה עוגיות שושנים במילוי פרג,
    אני מכינה עם קצף ביצים. ;)

  2. נראה מדהים!!! :lol:
    נשאר לי מילוי פרג מאוזני ההמן המדהימים שלך, אז אני הולכת להכין את הבצק.
    אדווח יותר מאוחר.
    smile smile smile

    • הי אילנית
      תודה על הדיווח הטעים מהבקר.
      הם נהדרים גם אחרי הקפאה. ממש טעימים.
      יום נפלא ומתוק smile תודה.

  3. הי פירגה,
    נשמע מעולה, ינוסה עוד היום. האם ידוע לך ההרכב של מלית רחת לאוזני המן? קניתי רחת וורודה בפיצוחיה ,אך אין לי מושג מה מוסיפים לה כמילוי לאוזני המן במתכון שלך. אשמח מאוד אם תתפני לענות לי. חג פורים שמח וצוהל!

    • מליסנדה יקרה
      תחתכי את הלקום ותכיני ממנו כדורים בגודל שאת רוצה
      את יכולה להכניס פנימה (לתוך הלקום) אגוז או שקד או הפתעה אחרת.
      אפשר למרוח בטיפה דבש/ריבה את העיגול ואז להניח את הרחת.
      בהצלחה וחג פורים שמח

  4. היי!
    גם הבצק גם המילוי טעמים להפליא והעובדה: לא נשאר ולא פירור.
    חג שמח תודה.

  5. פירגה היקרה,
    המון תודות, ברגע זה אני מכינה עם הרחת לפי הצעתך, אכתוב לך על התוצאה.
    צרור ברכות וחג שמח!

  6. שלום פירגה
    כבר כמה חדשים אני מקבלת את המתכונים שלך אשר מאוד מעניינים אותי. בתור אשה שמבשלת הרבה, ואוהבת זאת מאוד, מחברת מתכונים ועושה המון ניסויים ומשחקים במטבח, אהבתי מאוד את התפיסה /קונספט של המתכונים שלך.
    זה המתכון הראשון אשר ניסיתי, ויצא מעולה.
    תודה, חג שמח, תבורכי

    • תודה יונה.זה עונג וכיף לי לקבל כזו הודעה מפרגנת. תודה מקרב לב.
      אני שמחה שיש לי את זה ואני באהבה הכי גדולה בעולם אעביר הלאה למשפחה ולכל מי שמעונין.

  7. hello Pirge,
    As a person addicted to poppyseed and a curious cook myself, i tried (making and eating) many many recipes with poppy seed and I must tell you that this is a winning recipe! It's absolutely amazing, both the dough and the filling. Thank you so much for sharing!!! :P

    • הי גלית יקרה,תודה על המחמאות לעוגיות הפרג.
      שימחת אותי מאד. חיבוק מכל הלב והמשך טעים smile

  8. תודה פירגוש את מדהימה בתוצרת שלך smile smile
    אנסה גם אותן פשוט אוהבת פרג
    חודש טוב חנוכה שמח.
    טובה

    • נמושקה חמדתי
      תודה על הכל,את באמת משהו מיוחד ותמיד מחמיאה.
      המשך חג שמח

  9. מהמם!!!!
    הכרוכיות האלה טעימות ברמות.
    יש לך עוד מתכון דומה?
    כי אני זוכרת שרשמתי לך תגובה – אלא אם כן זיכרוני בוגד לי ואולי רק התכוונתי ולא הגעתי לזה.
    אני הכנתי אותן בצורת כרוכיות, והן היו כל כך טעימות!! שנתתי להן את הציון עשר.
    (יש לי שיגעון – אני נותנת ציונים למתכונים שאני מכינה – כדי שאדע על מה לא לחזור ועל מה לחזור הרבה!!! ויש לי הרבה מתכונים שלך עם הציון הזה!)
    תבורכי, יקירתי

    • רותי,יכול להיות שיש עוגות דומות.אני אוהבת פרג וכל פעם מכינה ומגוונת.
      תודה ענקית על הפירגון והמחמאות. אין עליך. מתה עליך.

  10. פירגה היי
    טוב כבר ראית שהכנתי ורציתי להחמיא שוב ולהגיד תודה גדולה פשוט מדהים הבצק המילוי הכל הכל
    smile smile smile
    שבת שלום
    טובה

    • נמושקה,טובה יקרה, תודה חמודה
      תהנו מהעוגות הנהדרות.
      כיף לי שבאת לפה לשתף אותנו.תודה ולילה טוב עם חיבוק.
      שבת שלום

  11. ערב טוב פירגה
    האם אפשר חלב סויה או שמנת פרווה במקום הגבינה זה ממש קורץ לי
    smile smile smile

  12. שלום פירגה
    יש לך את ר מקסים נעים לשוטט בו
    אני מעוניינת לעשות רולדת במילוי תמרים
    האם אפשר באותו הבצק?מה כמות הסוכר?

    תודה מראש

    איווט

  13. מה אומר לך פירגה , אין לי מילים , הכנתי גם את הבצק הלבן , בעלי לא אוהב מתוק בשום צורה , אפילו הוא טעם וביקש שאכין מידי פעם את העוגיות האלו , איזו זכות יש לך להכניס שמחה לבתים ,
    עוד שאלה קטנה אני אופה לחמניות בכל מיני סוגים ומכל מיני קמחים הבעיה ששלא יוצא כל כך אוורירי ורך כמו במאפיות , את יודעת מה הם שמים שם שגורם ללחמניות להיות נורא רכות ותפוחות ואוריריות ???

    • תודה אורטל
      כל מי שמכין מתלהב כמו בעלך. מחמיא לי מאד,תודה
      אני לא מכינה לחמניות מקמחים שונים,לא מצליח לי .
      מקסימום אני ממירה 1/2 קמח לבן בחצי קמח מלא.
      יש לי מתכונים טובים באתר.
      בהצלחה smile

להגיב על נורית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *