מצרכים:
סיר מרק גדול
500 גרם כרוב ניצנים סנפרוסט (אפשר יותר)
2-3 כוסות שעועית ירוקה סנפרוסט
בצל גדול קצוץ
שן שום קצוצה
2 גזרים בינוניים פרוסים טבעות
2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים קוביות
2 רסק עגבניות קטנים
4 כפות שמן קנולה
כפית סוכר
רבע כפית כמון
רבע כפית כורכום
כף פפריקה גדושה
כפית חוויאג' למרק
פלפל שחור
מעט מלח אחרי טעימה
כוס אורז מ ב ו ש ל. אפשר להחליף בגריסים או אטריות מבושלות.
אופן הכנה:
מטגנים בצל ומזהיבים
מוסיפים את השום ומערבבים.
מוסיפים את המצרכים והתבלינים (למעט השעועית הירוקה וכרוב הניצנים) וממלאים את הסיר במים
מרתיחים פעם אחת וטועמים. משפרים טעם
מנמיכים להבה ומבשלים כשעה.
מוסיפים את השעועית הירוקה ואת כרוב הניצנים ומבשלים עוד 15 דקות.
לפני שסוגרים את הלהבה מוסיפים את האורז.
בחישה אחת ומגישים עם ירק טרי קצוץ מעל כל מנה.
הערה:
את השעועית וכרוב הניצנים הקפואים לסנן במים רותחים לפני שמכניסים למרק.
תהנו.
מושלם המרק הזה. מאומץ במיידית בחום. גם קל להכנה, גם יפה, גם דיאטתי, גם בריא. אז בתיאבון לכולנו. ולך תודה פירגה על הכל. :lol:
תכיני ותהנו
באהבה ציפי :lol:
נראה מ ו ש ל ם
שמחה שאהבת
שלום לפירגה היקרה,
השאלה שלי,
האם המרק מתקבל בטעם מעט מריר ,
כמו בתבשיל של כרוב ניצנים מאודה ?
טובה חמדתי
המרירות מאד עדינה ומשתלבת לה נפלא בין יתר המרכיבים של המרק.
תכיני ותהנו
הי פירגה יקרה.
רומה להכין את המתכון לחולה סוכרת שאלרגי לתפו"א,
האם אפשר להחליף את תפוחי האדמה בקישואים ?
אני מניחה שכן
שלום פירגה, כמה ליטרים הסיר?
אין לי מידות אבל סיר גדול שנכנס הכל.
שבת שלום