d79bd79ed795 d7a7d791d791d799d79d - קבבים במבחר מדליק למנגל

קבבים במבחר מדליק למנגל

d79bd79ed795 d7a7d791d791d799d79d 1 - קבבים במבחר מדליק למנגלקישור למבחר ענק של מתכוני יום העצמאות:

http://pirge.co.il/category/חגים/יום-העצמאות

מתכון של דיטה

כאשר מכינים את הקבבונים בבית מומלץ להשתמש בבשר כבש קצוץ או טחון, אבל ניתן גם להכינם מבשר בקר שמוערב בשומן כבש.

המרכיבים:
1 ק"ג בשר טרי
300 גרם שומן כבש
1/3 כוס בצל קצוץ
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1 פלפל חריף קטן
כוסברה לפי הטעם
כמון לפי הטעם
מלח לפי הצורך
1/2 כוס מים קרים

אופן ההכנה:
1. טוחנים את הבשר במכונת בשר יחד עם הפלפל החריף והכוסברה. מוסיפים את הבצל הקצוץ ואת התבלינים. מוסיפים מים ומערבבים תוך כדי.
2. מניחים לתערובת לנוח כשעה.
3. יוצרים קבבונים עגולים קטנים וצולים על גריל פחמים.

———————————————————————————————————-

קבב בתיבול כמון וקינמון – מתכון של השף אבי ביטון, "אדורה"

המרכיבים:
1 ק"ג בשר טחון באיכות טובה, רצוי בשר עגל (נתחי אנטריקוט, שפונדרה), שמן במקצת
1/2 קילו בצל קצוץ
צרור גדול של פטרוזיליה קצוצה
1 כף גדושה כמון
1/2 כפית פתיתי צ'ילי חריף
1/4 כפית פלפל לבן
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית קינמון
1/4 כוס שמן זית
מלח

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה, צרים קציצות עגולות במשקל 80 גרם כל אחת, מסדרים על מגש ומניחים במקרר לפחות לשעתיים לפני הצלייה (הקירור קושר את כל המסה, החלבון בבשר מתייצב בקירור, אחרת הקבב מתפרק).
2. על גריל פחמים או גריל ביתי, צולים כ-2-3 דקות מכל צד, לדרגת מדיום-וול, אם רוצים מידת צליה גבוהה יותר, צולים דקה נוספת.

———————————————————————————————————

קבב עם צנוברים וטחינה – מתכון של השף אלעד הרוש, "בוחא"

המרכיבים:
200 גרם בשר כבש טחון
200 גרם בשר בקר טחון
150 גרם שומן כבש
צרור פטרוזיליה קצוץ דק דק
4 בצלים טחונים וסחוטים
2 שיני שום טחונות וסחוטות
50 גרם צנוברים קלויים וקצוצים דק
2 כפות טחינה גולמית
פלפל
מלח

אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל החומרים, נותנים לתערובות לנוח במקרר כשעה, יוצרים קבבים וצולים על המנגל.

——————————————————————————————————

קבב לוקוס וחציל קלוי – מתכון של השף אביב משה, "מסה"

המרכיבים:
3 בצלים לבנים קצוצים דק ומטוגנים בשמן זית טיגון איטי עד לקרמול
1 חציל בלאדי קלוי על הגריל ומקולף
500 גרם בשר לוקוס קצוץ דק
גרירה מלימון אחד
ביצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
עגבניה ללא הקליפה וללא הלב קצוצה לקוביות
מלח
פלפל

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים לעיסה אחידה, יוצרים קציצות קטנות וצולים על הגריל.

———————————————————————————————————————–
השף ספדי דוחול מביא קבב טלה

מצרכים לארבעה אנשים:
1 ק"ג בשר טלה טחון גס או קצוץ – ירך או כתף
2 בצלים גדולים קצוצים דק
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק
כף פלפל שחור גס
כפית בהרט לבנוני
כף מלח או לפי הטעם
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת עיסה אחידה, משפדים על שיפוד רחב וצולים על גריל פתוח. ניתן ליצור כדורים קטנים ולאפות בתנור בחום גבוה מאד. מגישים עם טחינה.

7 תגובות על “קבבים במבחר מדליק למנגל

  1. פירגה יקרה
    כל המתכונים שלך יוצאים מהכלל כל מתכון שהכנתי מההמם בזכותך העשרתי את המטבח שלי תודה מכל הלב גם מהבעל והילדים

  2. יאללה מתחילים עם הקבבים הכנפיים הסלטים הפיתות
    יאללה חג עצמא ות ! שיהיה שמח לכולם :lol: :P laugh
    רחלי
    ;) ;)

להגיב על אילנית12 לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *