הרעיון הזה בא לי פתאום . רציתי להכין לביבות ירק אז הכי קל היה לעשות ממשהו חצי מוכן וכבר מבושל חלקי. ההחלטה נפלה על שקית גזר גמדי של סנפרוסט.
מצרכים ללביבות גזר גמדי:
שקית 800 גרם גזר גמדי
2 בצלים קצוצים דק
3/4 כוס קמח
3 ביצים
מלח ופלפל שחור לטעם
אופן הכנה:
קוצצים בצל ומזהיבים בכף שמן
את הגזר מרככים במים רותחים או במיקרו
מסננים ומקררים. מגררים במגררת הגדולה (אפשר ורצוי את השלב הזה לעשות במג'ימיקס)
לשים בקערה את כל המצרכים ולערבב לבלילה דלילה
לי יצאו 16 קציצות גדולות
אפשר להכין רוטב אדום מתקתק ולצקת את הרוטב בזמן ההגשה על הקציצות ה ח מ ו ת.
"טיפ" מאמא
ה"טיפ" הוא לבצל קצוץ קפוא
קודם לטגן ולערבב את הבצל הקפוא במחבת/סיר ללא שמן עד שכל הנוזלים מתנקזים והבצל יבש, ורק אז להוסיף את השמן.
תהנו
נראה פשוט ינוסה בקרוב
שבת שלום
אוהבת פשוט תודה מאיה
אמא שלי עושה את זה כבר שנים! (ואני מכורה אליהן)
אבל היא משתמשת בגזר טרי- בערך בקילו ובמקום בקמח היא שמה פירורי לחם מלא (בפסח היא שמה קמח חומוס).
אמא לא שמה בצל וזה טעים גם ככה…
המלצה אישית- אחרי שמכינים את הקציצות, להשאיר את הבלילה בקערה (במקרר או בחוץ, תלוי עד כמה חם) למשך כשעה או יותר. כך פירורי הלחם סופחים את כל הנוזלים שיוצאים מהגזר.
אנחנו אופים את הקציצוץ בתנור ב 180 מעלות, עד להבשלה (בערך 20 דקות, אבל צריך לבדוק)
הכי טעים עם רוטב עגבניות ;)
ענת חמודה זה נקרא מוכר גם מאמא שלי ;)
הנה המתכון שנמצא כבר באתר שלי מזמן……
http://pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/מתכון-קציצות-גזר-נוסטלגיה-נפלאה-מבית-א
תודה לך ותהנו.
יופי של טיפים. כן ירבו
איזה קטע..
בדיוק השבת בישלתי גזר גמדי מתוק כתוספת, ולצערי אף אחד מילדיי לא אהב את זה
ואתמול חשבתי לעצמי: מה אעשה עם כל הסיר שנשאר? לזרוק? לא חבל..
והבוקר אני פותחת את המייל ורואה את המתכון הזה.. חחחח מדהים פשוט מדהים איזה השגחה!
היום אני הולכת לנסות את הקציצות האלה.
פירגה תודה רבה, את אלופה
מיכל בקר טוב
אני מקווה שיאהבו. זה טעים.
אחרי הטיגון את יכולה להשלים באפיה שיצא יותר קריספי.
לבריאות ותספרי לי אם אהבתם
היי פירגה,
תגובות: שלושה מתוך ארבעת ילדיי אהבו וגם אני ובעלי אהבנו מאוד :lol:
מיכל,יופי.שמחתי לקרוא את תגובתך.
תודה רבה לכם
הקציצות נראות טעימות !
אהבתי
תודה אילניתי
הכנתי ויצא טעים ונפלא.
מתכון פשוט אך יפה בצבעיו ובצורתו.
כל פעם אני מופתעת מחדש מנין צצים לך רעיונות חדשים ומפתיעים :|
תבורכי :lol: :lol:
יעלי,יש לי ;) את זה.לא יודעת מאיפה. אני כל פעם מתרגשת מכל מתכון שלי מחדש.תודה
הי, אפשר להשתמש בגזר רגיל?
אם כן, איך וכמה? תודה|4U|
מתכון לקציצות גזר:
http://pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/מתכון-קציצות-גזר-נוסטלגיה-נפלאה-מבית-א
טעים מאוד.מתאים לשבוע הקרוב כל המתכונים האלו שאסור לאכול בשר
רחלוש, צודקת.טעים ומזין.
תודה רבה.
האם ניסית לאפות במקום לטגן?
הי רעות
לא אפיתי
תאפי בשיטת האפייה שלי. את כל הקציצות אפשר גם לאפות.
תפרסי ניר אפיה על תבנית שטוחה גדולה של התנור ותרססי במעט שמן.
תאפי צד אחד 15 דקות ותהפכי לצד השני.
אפשר לרסס מעט שמן על הקציצה שתהיה יותר עסיסית
לבריאות.
תודה רבה פירגה :P