d7a9d79ed7a8d799d79d d792d795d79cd799 d7a6d79ed795d7aa4 - עוגת שמרים של גולי

עוגת שמרים של גולי

עוגות שמרים גולי

d792d795d79cd799 d7a94 1 - עוגת שמרים של גולי

גולי חברה שלי. עוגה נוסטלגית של משפחתה.

d7a9d79ed7a8d799d79d d792d795d79cd799d799d799 1 300x225 - עוגת שמרים של גולי

שמרים-גולי

מצרכים:
במקור אצל גולי: מיכל ממרח שוקולד השחר = 500 גרם
אני הכנתי עם מלית של טחינה וסילאן .

תבנית חד פעמית ענקית מרוססת בתרסיס חמאה
שמים במיקסר את וו הלישה:
3 חלמונים
3 כפות שמן
3/4 חבילה מרגרינה רכה
3 כפות סוכר
40 גרם שמרים של שמרית (חבילה פחות בערך כף)
4 כוסות קמח ולא יותר
כוס חלב קר
ללוש מספר דקות ומשאירים במיקסר על השיש מכוסה במגבת לתפיחה כפולה לפחות שעתיים/שלוש
מחלקים ל-4 כדורים שווים
כל כדור מרדדים על משטח מקומח בטיפונת קמח לעלה אובלי
מורחים שוקולד השחר ב-2 הצדדים משאירים מסביב שוליים של 1 ס"מ ובאמצע משאירים נקי ללא מריחה בערך 3 ס"מ
חותכים באמצע הכרוכית איפה שאין מלית

תמונה לפני הגלגול:

d7a9d79ed7a8d799d79d d792d795d79cd79912 300x225 - עוגת שמרים של גולי
השלב הבא:

d7a9d79ed7a8d799d79d d792d795d79cd7991 3 800x6001 300x225 - עוגת שמרים של גולי

ליפוף 2 הכרוכיות לצורת בורג:

d7a9d79ed7a8d799d79d d792d795d79cd7991 2 800x600 300x225 - עוגת שמרים של גולי

מגלגלים את 2 הבצקים לרולדות עד שייפגשו זו בזו
ללפף את הרולדות זו על גבי זו ולהניח בתבנית
כל ה-4 כרוכיות נכנסות יפה עם מרווח ביניהם.
לערבב חלמון ביצה ולהבריש את הכרוכיות

להתפיח שוב כחצי שעה או יותר לפי הצורך.
אופים בחום 170- 165מעלות 30 דקות
מכינים מראש סירופ חם:
את הסירופ יוצקים על העוגות אחרי 20 דקות אפיה וממשיכים באפיה עוד 10 דקות
סירופ מבושל:
1/4 בקבוק רום
1/2 כוס מים רותחים
1/4 כוס סוכר
מרתיחים לפחות 5 דקות לצמצום
כאמור אחרי 20 דקות יוצקים עם כף את הסירופ על העוגות (לא חייבים את כל הסירופ)
ממשיכים באפיה.
נהדר לשמור את העוגות בפריזר עטופות בניר כסף.
תהנו

86 תגובות על “עוגת שמרים של גולי

    • פירגה אין עליך
      מתי יש לך זמן להכין נון סטופ מתכונים חדשים ?
      את מדהימה,כ ל הכבוד לך כל הזמן מנסה ומנסה
      תמשיכי לעשות חיל ונשות ישראל יהנו ממך
      ועל זה שכרך.בטוח לי שאת נהנית מכל רגע במטבח.
      המשך הצלחה :lol: :lol: :lol:

  1. פירגה שבת שלום :P
    האם אפשר להמיר את הבצק לפרווה ואם כן במה

    • אודי לא .
      באתר יש קטגוריה:עוגות שמרים
      יש שם עוגה שמשלבת שמן+חמאה/מרגרינה

      בבקשה smile

  2. שבת שלום פירגה
    מה הכמויות של טחינה וסילאן?
    וכמובן שאכין!!
    תודה

    • רוחמה בקר טוב
      הנה 2 מתכונים מתוך קטגוריה:מליות שיש באתר.

      מלית טחינה סילאן אגוזים
      מורחים את העלה במעט טחינה
      מכסים בשכבה של סילאן
      מפזרים 2 כפות שוקולית
      כף או שתיים סוכר חום/לבן
      משלבים אגוזים או בוטנים קלויים
      אפשר לפזר גם חלבה מגוררת או שוקולדצ'יפס

      ——————————————————————————————————————–

      מלית טחינה וממרח תמרים
      3/4 מיכל ממרח תמרים
      לערבב עם 3 כפות טחינה גולמית
      למרוח בנדיבות (הרבה) על העלה
      לפזר: צימוקים,אגוזים,חלבה וכו'.
      2-3 כרוכיות

  3. הי פירגה,
    יש לי כרגע רק שמרים יבשים במקרר, (יודעת שעדיף טריים…) , כמה כפות של היבשים? ;)

  4. זו גם העוגה הנוסטלגית שלי – מזה 35 שנה (ירשתי אותה מאמי). אני עושה מליות קצת יותר מושקעות כמו פרג מבושל, מלית קקאו וכ"ו. אין על המתכון הזה. הכי טוב שיש!

    • הי שרה יקרה
      תודה רבה . באמת נוסטלגיה נפלאה.

      כל המליות המדהימות שלי גם לעוגות שמרים בקטגוריה:מליות. כל הסוגים שאוהבים.
      תהנו smile

  5. טחינה גולמית זו הטחינה שקונים בקופסאות כמו של חברת צבר…..טחינה רגילה למריחה………….?… :|

    • גנט,סליחה.
      טחינה גולמית זו טחינה לפני שמכינים ממנה סלט.
      כל המליות של העוגות כולל המלית של טחינה וסילאן נמצאות בקטגוריה:מליות.
      תהני smile

    • בוודאי שמורחים גם כתוב:

      "
      מגלגלים את 2 הבצקים לרולדות עד שייפגשו זו בזו
      ללפף את הרולדות זו על גבי זו ולהניח בתבנית
      כל ה-4 כרוכיות נכנסות יפה עם מרווח ביניהם.

      לערבב חלמון ביצה ולהבריש את הכרוכיות

      אופים בחום 170- 165מעלות 30 דקות
      מכינים מראש סירופ חם:

      "

  6. פירגה לא מזמן נכנסתי לאתר.
    ואני מתפלאת על מתכונייך המוצלחים. :cool:

  7. פירגה – נראה לי שהתבלבלת בתשובה לגנט ולא ירדת לסוף דעתה, אז ברשותך – תיקון.

    לגנט – לא מדובר בטחינה מוכנה כמו של צבר או אחלה; לא מדובר בטחינה למריחה מקירור. טחינה גולמית היא טחינה בקופסת פלסטיק אטומה, בד"כ, שנמצאת על המדפים במרכולים. בנוסף, צריך לשים לב שקונים טחינה שלא תובלה מראש – יש כאלה שהוסיפו להם תבלינים כמו שום, פטרוזיליה יבשה וכדומה וכאן, או בכל מתכון מתוק אחר, את צריכה נטו את הטעם של הטחינה – ממרח שומשום נטו – שיחד עם מתיקות הסילאן יתן טעם של חלבה.

    • צודקת.תוקן
      אני מאד שמחה שאתן עירניות ומתקנות אותי.
      כאמור המליות בקטגוריה.
      smile

  8. כל פעם שאני פותחת את הבלוג שלך אני חושבת במה הפעם תפתיעי והאמת שכל פעם אני מופתעת מחדש,את ממש אומנית קולינארית,פירגה,כיף "להסתובב" בבלוג שלך, תמיד מוצאים רעיונות לדברים שרוצים לחדש.שבוע-טוב.

    • תודה אסתי
      אני שמחה שיש "קליק" בינינו ושאתם נהנים כמוני.
      ערב נפלא smile וחיבוק

  9. בוקר טוב פירגה אלופה,
    אני מכינה עוגות שמרים אבל הבצק תמיד אבל תמיד קצת נפתח באיזשהו צד באפיה והמלית מעט ניגרת החוצה…מה הסיבה לכך?אני לא מהדקת את הבצק יותר מידי בגלגול אם זו הסיבה שעליה את חושבת. אשמח לתשובה ממך.אגב, המתכונים שלך, חלקם חוגגים אצלי במטבח מכאן ה"אלופה" בתחילת המייל שלי.
    ישר כוח! :? :P

    • נואל תודה חמודה
      תגלגלי רגיל ותניחי על צד ה"תפר" צריך להדק קצת ובעיקר את הגלגול האחרון.
      המשך טעים smile

  10. איזה כיף.
    שמרים וסילאן וטחינה, בעלי מרגיש בבית בעירק עם המתכון הזה והמתכון הקודם לאורז.
    הוא כבר למד שקוראים לך פירגה ושאת אלופה.
    דרך אגב , עשיתי למסיבת ההפתעה גם את מאפה החצילים האיטריות והפטריות שלך.
    (אבל בסוד, את האורז המתוק החום אהבו יותר).
    אמרי פירגה, לאחר ההתפחה הארוכה בהתחלה, באמת אין צורך להתפיח את הכרוכיות לאחר המליוי?
    בתודה, ורד :lol:

    • ורד :lol: בעיקר עוגות כאלה משמרים תמיד צריך להתפיח ג ם לפני האפיה.
      כלומר,אחרי שמכינים את הצורות ומורחים ביצה.
      הדגשתי עכשיו כדי שלא יטעו.
      אני שמחה שבעלך אהב. תודה לו ;) .
      smile

  11. האם ניתן להמיר את שמרית בשמרים יבשים ואם כן כמה?!אנא תשתמשי במינון של כפות.

  12. שלום פירגה,
    האם יש אפשרות לסירופ אחר מלבד זה שרשמת עם הרום? רוצה מאוד להכין את העוגה.
    תודה.
    תמר

  13. פירגה יקרה,
    בכל בוקר אני פותחת את הבלוג שלך וכל החושים שלי חוגגים.
    בדרך מהעבודה אני קונה את המצרכים שחסרים לי לאחד ממתכוניך המדהימים והקלילים.
    בערב למרות העייפות מכל היום אני מכינה את אחד המתכונים ונעזרת גם בהערות של הקוראות הנאמנות והיצירתיות שלך.
    הערב אכין את עוגת השמרים, חלק יוקפא בפריזר לשבת .
    אני ופרוסה גדולה נכנס למיטה עם חיוך של הנאה.
    ובלב אאחל לך לילה טוב ויישר כוחך….
    תודה מכל הלב – רונית.

    • רונית הי,תודה על המחמאות והפירגון.שימחת אותי.
      אני מקווה שתאהבי את העוגה הנהדרת .
      תבלי ותהני smile

  14. פירגה היי,
    ניתן להקפיא את העוגות מיד לאחר התפחה שניה?
    וכאשר מוציאים מהמקפיא אז ישר לתנור?

      • הי, אני מאוד אוהבת להקפיא עוגות שמרים לאחר התפחה שנייה, לפני אפייה. ככה שבאים אורחים אני ישר מכניסה לתנור, ללא הפשרה או התפחה נוספת. העוגה שנאפתה כרגע לדעתי טעימה יותר מזאת שהוקפאה לאחר אפייה. גם הריח בבית משהו משהו… ;)

        • מורן שלום רב,
          כאשר את מכניסה את העוגת שמרים לתנור ישר מהפריזר באיזה טמפ'?
          באיזה שלב בתנור?
          וכמה זמן?

  15. רציתי לשאול האם כאשר מוספים מים לשוקולד השחר(הוספתי כדי לדלל קצת) יש מצב שהשוקולד יהפך לגושי?? או שזה אומר שהשוקולד שלי מקולקל?

    • שגית אולי לא מקולקל אבל לא למריחה על עוגות. הפכת אותו לגושי.
      השוקולד חייב להיות מאד רך.יש בסופר ממרחי קקאו ממש רכים למריחה על עוגות שמרים.

      • הי פירגה, תודה רבה על המענה המהיר!!
        השתמשתי בממרח שוקולד השחר ולא בשוקולד המוצק. העוגות כבר מרוחות בממרח והן בתנור. האם העובדה שהוספתי מעט מים לממרח והוא הפך לגושי תגרום להרס העוגות??

        • לא נותר אלא לחכות ולראות.
          אם יהיה גושי תגישי את העוגה מחוממת אולי בחימום השוקולד יימס.
          smile

  16. פירגה היקרה,
    הכנתי אתמול את העוגה עם כף וחצי שמרים יבשים וכוס מיץ תפוזים (במקום החלב)
    מרחתי בפנים שוקולד השחר ופיזרתי חלווה.
    יצאה מהממת! כ"כ רכה וטעימה!

    תודה ושבת שלום,
    אודליה

    • אודליה הי,תודה מקרב לב
      זו בדיוק התגובה שציפיתי לה. העוגה נפלאה וללא ספק אני בטוחה שתהנו ממנה.
      שבת שלום smile

  17. היי פירגה
    אפשר לשים במתכון זה קמח תופח במקום רגיל? נתקעתי רק עם התופח…
    תודה ויום טוב

  18. תודה על התשובה, נקנה קמח רגיל
    עוד שאלות (מקווה שאני לא מנדנדת)
    לפרווה אפשר לשים חלב סויה?
    אם יש לי שקית שמרית +משפר אפיה- האם להשתמש גם במשפר- ואם כן מה הכמות? צריך לחכות פחות זמן בהתפחה אם מוסיפים משפר אפיה?
    תודה על הסבלנות…. :shock: :lol:

    • קמח רגיל זה בסדר
      חלב פרווה זה בסדר
      משפר אפיה לא משתמשת
      רואים בעיניים כשהבצק תופח ומכפיל נפח.בודקים.
      בהצלחה smile

  19. פירגה יקרה שלום
    לצערי הפעם התאכזבתי מהתוצאה…ממש תבוסה וכשלון צורב… :? :? משהו פשוט התפקשש למרות שעשיתי בדיוק מה שאת כותבת. (גם לא הוספתי בסוף משפר אפיה )
    הבצק נשאר לכמה שעות להתפחה בחוץ – כ4 -5 שעות (כי לאחר שלוש שעות הוא עדיין לא תפח לכפול) אך הוא כנראה לא תפח כראוי למרות שממש דייקתי לפי ההוראות. הבצק היה רך מאוד ושומני ואף בהתפחה שניה הוא לא תפח יפה כמו בתמונות שלך.הוא פשוט היה עדין מדי ונוטה להיקרע. בתנור זה גם לא תפח ולא תאמיני… זה היה נראה כמו לחם שטוח ולצערי פשוט לקחתי את כל ה"עוגות" היישר לפח, משהו שאף פעם לא קרה לי!!! הילדים יקומו מחר ויתאכזבו קשות…
    האם יכול להיות שלא הייתי צריכה להתפיח כ"כ הרבה זמן? מה לדעתך הסיבה?
    (דרך אגב השמרים היו טריים וטובים לפי הנסיון שלי עם שמרים)
    בכל מקרה אני מודה לך על כל התשובות והעידוד אני לומדת ממך המון. כנראה אני צריכה לעבור סדנה של עוגות שמרים… :x באסה…
    ובכל זאת משהו טוב שיסב טיפת נחת- הכנתי את המתכון שלך של אומלט שאריות פסטה עם טונה+תירס ופטריות יצא מצוין וערב לחיך. בפעם הבאה אני אטגן כי היה קצת קשה להפריד מהתבנית אבל בכל מקרה הבעל ואני התלהבנו. ולך התודות!

    • ביטון,הבצק אמור לתפוח מהר מאד.אין לי מושג איפה הבעיה שלך.
      אם נצמדת למתכון,אני לא יודעת איפה הבעיה. קראי שוב ותראי אם הכנת בדיוק.
      בהצלחה smile

  20. פירגה שלום, בשיטוט באתר שלך כהרגלי לפני כל חג או שבת מצאתי את המתכון ..
    רציתי לשאול אני רוצה לאפות את הרולדות ביום חמישי בבוקר שיהיו טריות וחמות.. אפשר להקפיא את הבצק ואם כן באיזה שלב ?
    תודה רבה.

    • כיוון שזה לא בצק שלי אני לא בטוחה לגבי הכללים שלו.
      אם את רוצה יש את בצק השמרים רטובה וטובה גם חלבי וגם פרווה ושם אפשר לשמור במקרר אחרי התפחה ראשונה. אחר כך להמשיך לפי המתכון.
      בהצלחה.

  21. הבצק כבר מוכן בהתפחה ראשונה .. אני אנסה להקפיא אחרי התפחה ראשונה ויעדכן אותך..
    תודה על התגובה המהירה.  

  22. התחרטתי ואפיתי היום .. יצא מעולה.. אני חייבת להקפיא מיד אחרת לא יהיה מה להקפיא .
    תודה רבה על העצות ..ולילה טוב :lol:
     

  23. היי מה אפשר לשים במקום חלב? ובאיזה כוסות את משתמשת לשים את הקמת? :lol:

  24. את מדהימה ! יישר כוחך
    רציתי לשאול האם אוכל להחליף את החלב בבצק עם ביו יוגורט?
    האם אוכל להשתמש בקמח שמרים החדש באותה כמות של 4 כוסות?

    בתודה מראש
    שרינה

    • שרינה,לא ניסיתי עם המצרכים שכתבת.אין לי מושג לגבי התוצאה.
      תודה על המחמאות והמשך טעים ביחד smile

להגיב על רונית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *