כרובית אפויה
קצת רענון עם כל הכרוביות שרצות פה. זה התחיל ממחשבה להכין לביבות ועבר מהר מאד לחסוך עבודה,להכניס הכל לתבנית ולאפות.
מצרכים:
תבנית עגולה משומנת
כרובית ענקית או 2
רוטב בכלי:
2 ביצים
3 כפות סלט חומוס (סלט מכל סוג אפשר ביתי /קנוי)
5 כפות שמן
כף תבלין פטרוזיליה , כף רוטב צ'ילי
כפית פפריקה חריפה או מתוקה
מעט מלח
מעט פלפל שחור . מערבבים הכל ביחד.
מעט מיץ לימון , בערך 1/2 לימון
2 כפות פירורי לחם זהובים לציפוי
מבשלים את הכרובית במים רותחים 7 דקות (הרבה מים שיכסו אותה)
אחרי 7 דקות סוגרים להבה ומשאירים אותה במים עוד 10 דקות ומסננים.מקררים.
מסדרים בתבנית את פרחי הכרובית (הפרח כלפי מעלה) יפה וצפוף מאד .
מזלפים מיץ מחצי לימון (לא הרבה)
מערבבים את מצרכי הרוטב. טועמים ומשפרים עם מלח ופלפל שחור.
יוצקים עם כף עד שכל הכרובית מצופה ברוטב.
מפזרים על הכל את פירורי הלחם הזהובים
אופים בחום 175 כ-30 דקות
נ.ב.
אם נשארה כרובית שמרו אותה בכלי סגור במקרר.
לפני הגשה נוספת פזרו שוב פירורי לחם ואפו בתנור חם כ-10 דקות.
תהנו
טעים מאוד
והתמונה הורסת.
:lol:
תודה אילניתוש,יום הולדת שמח גם מפה
היי פירגה תודה רבה על המתכונים והאתר המושקע!!!
אפשר להחליף את החומוס בטחינה? גולמית או קנויה מוכנה?
דנה בעקרון מכינים עם טחינה.
בוקר טוב, את נפלאה , האתר נפלא והמתכונים משהו משהו. שאלה לי איליך. האם אפשר לפרק את הכרובית לפרחים בודדים? המון תודה והמשך יום נעים.
הי בובה
תודה רבה רבה.
אבל הכרובית כן מפורקת. גם כתבתי.
בכל אופן,אפשר.תכיני ותהנו
לא הבנתי מהתשובה שלך לדנה האם בעקרון מכינים עם חומוס או עם טחינה.
תודה
נאוה,המתכון עם חומוס
ניראה מאד יפה ומתאים גם לארוחה חלבית בשבועות
תודה !
בלהה,תודה רבה
שמחה שמצאתי אותך ונהינת מאוד מהמתכונים :lol:
ריקי תודה רבה
את חמודה מאד
נראה נפלא – האם אפשר לנסות את אותו רעיון ע ברוקולי?
לא בטוחה אבל אם תנסי.תעדכני :lol: תודה
שלום פירגה
לא הבנתי איפה משתלבות הביצים
דפנה לערבב הכל ביחד
רוטב בכלי:
2 ביצים
כף רוטב צ'ילי
3 כפות סלט חומוס (סלט מכל סוג אפשר ביתי /קנוי)
5 כפות שמן
כף תבלין פטרוזיליה
כפית פפריקה חריפה או מתוקה
מעט מלח
מעט פלפל שחור
לערבב
המתכון אורגינלי ומקורי וגם גרף התלהבות החברים בערב שבועות.
ניר,שימחת אותי כל כך.
שיהיה לך תמיד מפתיע,טעים ושתשתף את חבריך בטעימות הטעימות ;)
לילה טוב
יצא מעולה! תודה
יופי.תודה שהבאת חוות דעת.תהנו.
הי פירגה
אין לי פטרוזיליה יבשה.האם אפשר עם טריה,או לותר לגמרי?
אפשר טרייה ואפשר לוותר.לשיקולך