d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d797d796d794 d7a2d795d7a3 d791d7a0d792d799d7a2d795d7aa 6d7a4d798d7a8d799d795d7aa - קציצות חזה עוף ופטריות

קציצות חזה עוף ופטריות

d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d797d796d794 d7a2d795d7a3 d791d7a0d792d799d7a2d795d7aa 6d7a4d798d7a8d799d795d7aa 1 - קציצות חזה עוף ופטריות

מצרכים בקערה גדולה:
1/2 קילו בשר חזה עוף טחון או קצוץ
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
בצל קצוץ גס
שן שום כתושה
ביצה
1/2 כוס פירורי לחם מכל סוג (גם פיקנטי)
כוס פטריות קצוצות מאד קטן
כפית חרדל
מלח ופלפל שחור

לערבב ולטגן קציצות.
להפוך בזהירות בעזרת מרית ומזלג שלא יתפרקו.

לא ניסיתי עדיין בשיטת האפייה,אבל כל אחד מוזמן לנסות. להוסיף לעיסה כף סלט חומוס/טחינה ולהניח קציצות על ניר אפיה משומן.

לאפות 20 דקות בחום 175 ולהפוך .
תהנו

62 תגובות על “קציצות חזה עוף ופטריות

  1. ברוך שובך מהחופשה. :P :P הקציצות נראות משהו משהו ינוסו בהקדם עם טחון עוף האם אפשרי עם טחון בקר? laugh

      • אבל המחמאה לא תגיע למתכון.היא כתובה כאן בחזה עוף.חבלללללללללל.
        תודה smile

    • בעלי קנה בטעות חזה הודו טחון.
      האם יש לו תקווה, או שפשוט להחזיר אותו לחנות?
      האם אפשר להמיר את כל מתכונייך – של החזה הטחון?
      תודה רבה,

      דבי.

  2. נראה מעולה – אם רוצים להשתמש בפטריות לא מקופסת שימורים אלא טריות, האם לטעמך יש לטגן קודם וכמובן להוציא נוזלים? תודה :P

  3. מה שלומך פירגה?
    נראה אחלה אבללללללללללללל אני לא אוהבת פטריות, אפשר בלי? סליחה על השאלה הטיפשית.
    יום נעים

  4. לא הבנתי מתי מוסיפים את החומוס/טחינה! כתוב להוסיף לעיסה – אם כך לפני הטיגון?!

  5. המתכון נראה מעולה- שאלה לגבי החומוס/טחינה- האם יש להוסיפו גם לעיסה המטוגנת או שזו תוספת רק אם מעוניינים לאפות בתנור?

  6. פירגה
    המון תודה על תשובתך
    יום נפלא שיהיה לך
    איך הייתה החופשה? רק היום ראיתי שיצאת לחופשה, סליחה……
    smile

  7. שלום פירגה.
    אני מאד רוצה לנסות את המתכון (בעיקר על הבן הקטן שלי- סרבן עוף מדופלם…). כמה זמן צריך לאפות סה"כ? (כתבת לאפות 20 דקות ולהפוך. כמה זמן להמשיך לאפות אחרי שהופכים?).
    תודה מראש :P

  8. שלום לך פירגה
    אני רוצה להתיחס לקציצות חזה עוף ופטריות.ערבבתי הודו עם חזה עוף סך הכל חצי קילו והיתר לפי הוראותיך רק שאפיתי אותן ,שמתי בצד תערובת ל3 קציצו ת לטיגון. מסקנה, אין הבדל בין האפיה למטוגן והטעם מצוין ,קשה להפסיק לאכול גם קר, הרב ה הרבה תודות.

    • תמר תודה רבה ויופי ששבת אלי עם תגובה אחרי אפייה. זה ישמח לב רבים :lol:
      תהנו חמודה smile

  9. היי פירגה!
    רציתי לשאול אם אפשר לעשות את הקציצות עם חזה עוף רגיל לא טחון או קצוץ?

    • גם לדעתי. אוהבת מאד מטוגן אבל משאירה אופציה לאוהבי האפיה.
      תודה אריקה smile

  10. האם אפשר, מבחינתך, להוסיף את המתכון גם לקטגוריות "אוכל שילדים אוהבים" וגם "לביבות וקציצות"?
    כך יהייה קל יותר למצוא בעתיד את המתכון….

    תודה ויום טוב לכל הבשלנים, הבשלניות והעומדת בראשן – פירגה האחת והיחידה!!!

  11. פירגה

    היום הכנתי לצהריים את קציצות ויצאו מעולהhttp://pirge.co.il/wp-includes/images/smilies/icon_lol.gif
    במקום פטריות טריות שלא היו לי הוספתי משימוריםhttp://pirge.co.il/wp-includes/images/smilies/icon_wink.gif

  12. שלום פירגה….
    נשמע טעים אבל יש לי שאלה….
    את החלק האחרון במתכון מוסיפים לבשר? או שמכינים את זה כמו שניצל ויוצרים קציצה טובלים בביצה ואחר כך בפירורי לחם ואז מטגנים?
    לא הבנתי…. :?
    שיהיה סוף שבוע נעים וטעים…..

  13. בוקר טוב,
    הכנתי את הקציצות והילדות שלי טרפו הכל
    יש לך המלצה לרוטב עם הקציצות הנ"ל?
    תודה
    שרי

    • שרי,כל רוטב שהילדות אוהבות יתאים. תבשלי את הרוטב בנפרד ורק לפני ההגשה תרתיחי אותו ותוסיפי אליו את הקציצות.(הקציצות לא צריכות להתבשל ) רק להיות חמות ברוטב ולהגיש.

      למשל רוטב כזה:

      לטגן 2 בצלים קצוצים דק ולהזהיב.
      להוסיף 2 כפות סילאן
      כף רוטב סויה
      כף או שתיים פפריקה מתוקה
      כף אבקת מרק עוף
      כף או שתיים קטשופ
      להוסיף רוטב צ'ילי מתוק חריף — לפי מידת החריפות הרצויה….. לא חובה אבל מוסיף המון
      להוסיף 2 כוסות מים רותחים ולערבב.
      להרתיח ולטעום ולהוסיף מלח ופלפל.

      • שרי, הרוטב שרשמתי לך הוא רוטב הבית שלי להכנת כדורי בשר.
        מומלץ בחום. אין ילד שלא יזלול בהנאה.

        smile

  14. חזרתי לעדכן איך יצא…
    אני פחות אוהבת חזה עוף טחון כי לטעמי הוא קצת יבש,אבל הם באמת טעימות…
    מחצי קילו חזה עוץ יצאו לי 23 קציצות בינוניות…ולא נשאר אפילו פירור!!!!
    תודה פירגה על מתכון מוצלח,כמו כל השאר….יום טוב :P

    • דורה תודה על העדכון הטעים.
      בקציצות חזה עוף רגילות תוסיפי כף סלט חומוס או סלט טחינה.זה ייתן יופי של עסיסיות . smile

  15. פירגה שלום!!
    אני חדשה באתר שלך ואהבתי אותו מאד! אני בטוחה שאני אנסה כל פעם מתכון חדש!
    רציתי לשאול לגבי הקציצות- אין לי חרדל, מה אפשר לשים במקום? או שזה לא כ"כ משמעותי?
    תודה רבה!!

    • מאיה ברוכה הבאה
      תודה על המחמאות ולדעתי תוותרי על החרדל ועדיין יצא מעולה.
      המשך מהנה וטעים

  16. עשיתי את הקציצות והם יצאו קצת קשות ולא עסיסיות, יכול להיות שבגלל שלא הוספתי את החרדל (לא היה לי)?
    דרך אגב את כף החומוס/טחינה מוסיפים לתערובת רק מי שרוצה לאפות אותן,נכון?

    • אין לי סיבה.אולי תכיני ב ד י ו ק כמו שרשום ותראי את ההבדל. הקציצות מאד עסיסיות ורכות.

  17. תודה פירגה, יצא מצויין! smile
    ניטרף אתמול לארוחת צהריים…
    הילדים (ובהם סרבן העוף המדופלם) אכלו את הקציצות האפויות ומאד נהנו.
    ול"גדולים" הגשתי עם רוטב טריאקי- יצא ממש מעולה!
    שוב תודה :P

  18. סליחה על השאלה הטיפשית אבל מה זה סלט חומוס. הכוונה לחומוס רגיל למריחה? אפשר במקום טחינה גולמית?

  19. שבוע טוף פירגה יקירתי :P
    אתמול הכנתי את הקציצות האלו
    יצאו ניפלא,רך, וטעם (הוספתי לזה בצק מטוגן) :lol:
    כולם בלי יוצא מהכלל אכלו..ואמרו לי …להגיד לך תודה
    כל משאני מכינה ממך יוצא טעים טעים טעין ונהדר
    תודה אישה יקרה
    ותמשיכי להעדכן אותי על עוד דברים נהדרים וטובים שלך
    שבוע ניפלא לך ולמישפחתך
    באהבה
    ממני
    רחלי

    • הי רחל,שבוע טוב.
      שולחת לכולכם חיבוק תודה על התגובה וההמלצה.
      המשך שבוע נפלא וטעים לכם.

  20. :P
    תודה
    ומחר הקציצות יהיו אצל הבן לארוחת הצוהריים (אני עושה כמות ומקפיאה והוא מחמם בעבודה))))))
    לילה טוף ;)

  21. פירגה, בכל המגוון שיש ברשת אין אתר עם מתכונים טעימים ומנצחים כמו באתר שלך. תודה רבה.
    הכנתי את הקציצות (בטיגון)… מדהימות!!
    לא היו לי פטריות טריות אז סחטתי וקצצתי פיטריות משומרות, ואת הבצל טחנתי עם העוף.
    יאמיייי smile

    • תודה לאל'ה,שימשיך להיות לכולנו כיף ונעים להיכנס לאתר ולהכין מטעמים.
      זה בסדר גם עם פטריות קופסה.

      "טיפ" לפטריות מקופסאות. להעביר למסננת ולשטוף מתחת למים זורמים ולייבש במגבות ניר לפני השימוש.
      בהצלחה חמודה.

  22. היי פירגה . אני רוצה להכין קציצות מחזה עוף ובשר טחון , עם שעועית צהובה .
    אפשר לאחר הטיגון לבשל בסיר ?
    תודה
    לילה טוב

    • בקר אור גליתוש
      בד"כ אין בעיה לבשל קציצות מטוגנות, תרתיחי את הרוטב ותכניסי את הקציצות לבישול קצר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *