d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d791d7a9d7a8 d790d795d7a8d796 d7a8d795d798d791 800x600 - קציצות אורז בנגיעות בשר

קציצות אורז בנגיעות בשר

d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d791d7a9d7a8 d790d795d7a8d796 d7a8d795d798d791 800x600 1 - קציצות אורז בנגיעות בשר

מתכון משופץ ויותר קל להכנה.

מצרכים בקערה:
כוס אורז מבושל
350  עד 500 גרם בשר טחון בקר או מעורב עם הודו/עוף
גזר מגורר או בטטה קטנה
ביצה גדולה
בצל קצוץ מטוגן בכפית שמן
3 שיני שום כתושות
1/2 כוס פטרוזיליה טרייה
כף סלט חומוס
2 כפות קמח מכל סוג או פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
לערבב ולהכין כ-20 קציצות
לטגן לנסיון קציצה אחת ולוודא אם צריך להוסיף עוד כף קמח או עוד ביצה.

לטגן את כל הקציצות מ-2 הצדדים
לחכות עד שצד אחד יטוגן היטב לצבע שחום ובעזרת מרית ומזלג להפוך בזהירות ולהמשיך לטגן את הצד השני. להניח על ניר סופג.

לעביר את הקציצות לתבנית אפיה בשכבה אחת.

להכין רוטב בסיר קטן :
מטגנים 3 בצלים קצוצים ומזהיבים
מוסיפים קילו עגבניות קצוצות או מגוררות גס (או קופסה גדולה)
2 כפות פפריקה ומלח לטעם
כף אבקת מרק עוף
כף רסק עגבניות
כפית סוכר
כפית כמון,כפית כורכום,קורט קינמון
כוס מים
מבשלים את הרוטב 5 דקות ומדי פעם בוחשים.
יוצקים את הרוטב על הקציצות בתבנית

מחממים את התנור לחום 180 מעלות ומחממים כ-10 דקות לפני הארוחה.  (אין צורך להמשיך באפיה/בישול כי הכל כבר מוכן ומבושל).מחממים וזהו.

תהנו

33 תגובות על “קציצות אורז בנגיעות בשר

  1. ידעתי שתדאגי לי לקציצות smile

    אגב, גיסתי לימדה אותי להוסיף גם עגבניה אחת ופלפל אדום מרוסק (בלי הקליפה שלהם) על פומפיה לתערובת הקציצות
    אני מעבירה גם אלייך את הטיפ הזה
    נראה לי שלתערובת הזו זה ממש מושלם

    • ברבורה ערב טוב,לדעתי זה יתפורר דווקא באלה. אני מעדיפה להוסיף חומוס/טחינה שמחזק אותן.

      אשמח להמלצה שלך אם תכיני את השילוב של הירקות.
      תודה רבה

      בהצלחה

  2. גם לי נשמע נהדר לשלב את זה לקיצוצות ברבורה
    ותודה על המתכון פירגה smile

  3. פירגה נראה מעולה ובהחלט ינוסה. תודה על המאמצים הרבים שאת עושה והשיתוף שלנו בהם.

  4. כמה חבל שאני בדיאטה, אבל אני בטוחה שאחרים יהנו מאוד מהקציצות האלה.
    (חמותי העירקית ז"ל הייתה קודם מבשלת ואח"כ מטגנת אבל אלה היו קציצות אורז ממולאות בבשר. כולם אהבו אותן עד כלות.)
    תודה פירגה :P

  5. שלום רב,

    ניסתי את הקציצות ומזמן לא הייתה לי אכזבה מתבשיל שעשיתי כמו מתכון זה.

    אין ספק שהתערובת טעימה אבל הקציצות מתפרקות אני איכשהו הוספתי ביצים ופירורי לחם כדי

    להוציא משהו מזה…… אבל מאכזב מאוד. צר לי
    שבוע טוב

  6. אני בדרך להכנה :P

    לא הבנתי לגבי האפייה בתנור
    אם מכניסים לחום 180 אז מה פירוש אין צורך להמשיך באפייה? ומבשלים או אופים?

    smile

    • ברבור,
      רק מניחים את הקציצות בתנור בתבנית שלא יתפרקו (אחת ליד השניה) את הרוטב יוצקים מעל ומחממים מעט
      אין צורך להמשיך לאפות או לבשל כי הכל כבר מוכן.

      בהצלחה ובהנאה

  7. לא ענית אז בינתיים רק טיגנתי

    הוספתי את העגבניה המגורדת ופלפל אדום מגורד על פומפיה שניהם ללא קליפה
    לא היו לי פירורי לחפ אז הוספתי חלה קטנה סחוטה
    פחדתי שזה יתפרק כמו שאורנה סיפרה אז הכנסתי למקרר את העיסה

    אם לא מקפידים על הרבה זמן טיגון בצד הראשון זה אכן קצת מאבד צורה כשהופכים את הקציצות (אולי צריך לצפות בפירורי לחם? אבל בסיבוב השני כבר הקפדתי יותר לטגן ויצא בסדר גמור)

    יש ריח שמזכיר פלפלים ממולאים (אולי בגלל הפלפל שגירדתי ;) )

    התנפלתי על קציצה אחת וטעים טעים טעים

    מחכה לך להוראות לגבי הרוטב

    • הי ברבורית
      בקר פינוק עם הבעל לכן הדילייייי

      סליחה

      הרוטב מבושל כ-5 דקות
      יוצקים על הקציצות ומחממים דקותיים.אין צורך להמשיך לבשל כלום. הכל כבר עשוי.

      בהצלחה ותהנו

  8. אההה…
    איפה התפנקתם? :lol:

    אגב, הקציצות צריכות להיות בגודל פינג פונג קטן
    אלה שנתתי להם יותר גודל התפרקו קצת כשהפכתי אותם

    • ברבורי,
      אני הכנתי גדולות ופשוט נזהרתי בהפיכתן. את הצד הראשון מטגנים הרבה זמן ולא נוגעים עד שהוא מוכן לגמרי.הופכים בעזרת מרית גדולה ומזלג או עדיף 2 מריות.

      אבל……
      אני אשנה את המצרכים שיהיה להבא יותר קל להכין.אוקי? מה לא אעשה בשבילכם. באהבה.

  9. הכנתי את הקציצות לפי המתכון לפני השיפוץ פשוט הוספתי יותר אורז לתערובת וטחינה במקום חומוס. הקציצות יצאו מדהים טרפו אותן בבית וגם השווצתי בעבודה.כבר הזמינו אצלי סיבוב נוסף,אין ספק שאעשה אותן שוב!!!

  10. בוקר טוב ושבת שלום

    עשיתי את הקציצות לפי ההוראות הוספתי בטטה וחלה קטנה יצא מעולה הקציצות לא התפרקו

    ושמתי אותן בתוך רוטב

    תודה רבה על המתכון

    שבת שלום פירגה

  11. בוקר טוב פירגה
    שתי שאלות..
    קראתי את התגובות. באחת מהן כתבת שתשפצי את המתכון.
    המתכון כפי שהוא אחרי שיפוץ? אפשר להפשיל שרוולים ולהכין?smile
    שאלה שניה וחשובה …
    לא נוגעת בחומוס וטחינה. מה אוכל להוסיף במקום חומוס?

    יום טוב ותודה

    • לאילנית

      האורז הפשוט שלי:

      שמים בסיר 2 כפות שמן וכוס אורז יבש
      מערבבים דקה.
      מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומעט מלח.
      מבשלים על הלהבה ה כ י הכי קטנה בסיר מ כ ו ס ה 20 דקות
      סוגרים להבה ומשאירים בסיר סגור עוד מספר דקות.
      בהצלחה.

להגיב על אורלי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *