עוד מתכון נוסטלגי מבית אמא של פירגה
מצרכים ל-2 מושטים:
2 מושטים שלמים טריים, נאים גדולים ונקיים מושרים 10 דקות במים+מיץ לימון
חורצים מ-2 הצדדים בכל צד 3 חריצים עמוקים
בקערית מכינים:
4 שיני שום גדולים כתושים
כפית פפריקה
כפית שמן +כף עיטורי עגבניות(מיובשות)
מעט מלח ופלפל שחור
מערבבים לעיסה סמיכה
מחדירים את השום לחריצים , בתוך הבטן של הדגים וגם מעל.
מניחים שעה לפני הארוחה לספיגת טעמים.
מכינים צלחת עם קמח וטובלים את הדגים מ-2 הצדדים. מטגנים מ-2 הצדדים בשמן חצי עמוק (1/2 מגובה הדגים)
לפני שהופכים צד , קחו בכף מעט משמן הטיגון וצקו בתוך הבטן של הדג.
מטגנים על להבה בינונית בסבלנות עד שהדג ישחים יפה.
מוציאים לניר סופג
מגישים עם פלחי לימון טרי
אוכלים חם עם סלט קצוץ קטן שמכיל חתיכות לימון טרי, טחינה/חומוס ואפשר להוסיף גם סלט תפוחי אדמה
"טיפ" לאפיה:
לעטוף את הדגים ביריעה גדולה של ניר כסף לא הדוק שיישאר מעין קונוס מעל לדג לחורר מעט את הניר.
לאפות בחום 175 כ-30 דקות להסיר ניר ולהמשיך באפיה עוד 2-3 דקות.להגיש מיד
בוקר אור יקירתי …
תודה על המושט הטעים …אני אוהבת דג בכל צורה ובכל טעם ..
שבוע טוב
לינדה.
באהבה לינדושה
התמונה של המושט מעוררת תיאבון…..
הציון מבחינתי הוא 10
מתכון כלבבי
שבוע טוב :lol:
תודה אילניתי
בוקר טוב פירגה יקרה
תודה על שפע המתכונים הנהדרים שאת מפרסמת.
בפתיחת האימייל דבר ראשון אני מחפשת את מתכונייך
המשיכי כך ושיהיה לך ולקוראים שבוע טוב!
בטי יקרה,תודה על הפירגון והמחמאות לאתר
מקווה שימשיך להיות לנו כיף ביחד
בעקבות הדיאטה אני בענייני דגים,
את פשוט נהדרת
תודה רבה פירגה,
רחלי.ג. :lol:
רחלי הנהדרת
תודה
יופי של מתכון.
אני שמחה שנתת אופציה לאפייה כי אנחנו משתדלים לאכול כמה שפחות מטוגן.
תוספות יכולות להיות של סלט כרוב וצ'יפס אפוי ואז את במסעדת "פיש & צ'יפס"…
אני מסיימת לשפץ מטבח ואכין מנה זו מיד כשנסיים.
דגים הם סגולה למזל…
תודה נגה
נגה,תכיני ותהני
כיף שאהבת
היי ,אפשר גם במקום לאפות לשים את הדגים העטופים בברבקיו?תודה
לא יודעת
דגים שלמים זה אחד המאכלים האהובים עלינו
ושום זה זה חובה תמיד עד דג!!
אני בד"כ מטגנת את המושט רק עם תיבול מלח פלפל ומקומח
מטגנת ציפסים עגולים
ומגישה עם רוטב שום מיוחד
אבל ננסה גם את הווריאציה שלך…
הזכרת לי ששכחתי את הקמח והוספתי.
כיף לגוון,תנסי ותהנו.
תודה.
אוהבת את המתכונים שלך.יש בהם תמיד חידוש
האם יש צורך לטבול את הדגים בקמח אם אופים בתנור
חושבת שלא מצפה לתשובה
תודה
דינה,תודה מקסימה.איזה כיף לקבל פירגון לאתר.באהבה גדולה.
בתנור לא צריך קמח.
תהנו
כרגיל הכל מדוייק ומוצלח..
קארין
תהנו ושנה טובה ומתוקה לכולכם
שלום פירגה
מסתיימת לה שנה מאד טעימה בזכותך ,אאחל לך שנה טובה ומתוקה לך ולכל משפחתך והמשיכי להפתיע אותנו במתכונים כאלה מוצלחים וערבים לחיך גם בשנה הבאה.
בריאות ואושר!!!
שאלה קטנה.
אפשר גם עם פילטים של דג קפוא כמו שמוכרים בסופר עם אותו טיבול?
שירה לגבי הפילטים לא ניסיתי אבל שווה לנסות.
שנה טובה .
חג שמח ומתוק לכם.
גם אני הכי אוהבת את המתכונים של אמא שלי
היום יום שישי הכנתי את המתכון של המושט/ אמנון
טעים טעים טעים
תודה רבה ( גם מבעלי)
דרורה,ואי,איזה דגים טעימים אלה. תהנו ותמשיכי לכתוב לי :lol: תודה רבה
העברתי את מתכון הדגים /מושט לחברה. בטוח שגם בביתה יהנו.
תודה
בטוח שיהנו,יאמי של דגים
תודה דרורה
אני במקום לכסות באלומיניום שבו אני לא משתמשת.., כיסיתי בנייר אפיה. מספיק טוב.
בכיף ובבריאות
היי פירגה.
ניסיתי את שתי האופצית יצא טעים מאוד.המטוגנים יותר טעימים.
תודה על המתכון הטעים.
תודה יהל,
שמחתי לקרוא שהכנת את 2 האופציות.
לבריאות.
נחמד מאוד! תיגנתי כ12 דקות כל צד. יצא מעולה!
יעקב תודה.
יש לי נוסטלגיה שאני עומדת ליד אמא שלי שמטגנת את הדגים.
לבריאות