למי שאוהב ממש חריף. מכינים על מחבת רחבה .
ויש קישור לסרטון יוטיוב שהכין אבי שקדי לפי שלבי ההכנה.להנאתכם..http://avishkedy.blogspot.co.il/2013/11/blog-post_3569.html
מצרכים:
מחבת רחבה ועמוקה
1/2 קילו בשר בקר טחון
2 ביצים
2-3 פרוסות חלה בלי הקשה מושרות וסחוטות היטב
1 בצל טרי מגורר
עוד בצל מטוגן ומוזהב
2 שיני שום מגוררות דק
תפוח אדמה קטן מגורר
1/2 פלפל חריף קצוץ קטן
1/2 כוס כוסברה קצוצה דק
מלח, פלפל, כמון, פפריקה וגם 4 זיתים שחורים קצוצים דק
לערבב ולטגן מ-2 הצדדים עד שיושחמו היטב
להניח על ניר סופג
רוטב:
1/2 ראש שום קצוץ מטוגן ומוזהב
2 רסק עגבניות קטנים = 200 גרם
1/2 פלפל חריף קצוץ
מלח,פלפל שחור,כף גדושה פפריקה מרוקאית בשמן
מים עד גובה הקציצות . משפרים טעמים.
מבשלים כ-10 דקות
סוגרים להבה , משפרים טעם ומגישים עם לחמניות/חלת שבת
תהנו
נקרא מעולה…
מצויין
אני אני ובעלי אוהבים חריף :lol:
טעים דליושה
תודההההההההההה
מצויין קקל כמו שפירגה רק יודעת.
איזה יופי, פירגה.
אני מאוד אוהבת חריף – ואפשר להכין חצי-חצי – למי שאוהב פחות.
ושאלה: האם אפשר רק לטגן? זה עדיין יוצא טעים?
לשבת שעברה (שבת סוכות) הכנתי את הקציצות שלך – עם אורז ועם חומוס – יצא נהדר.
תודה לך על הכול,
וחג שמח לך ולבני ביתך.
הי רותי,תכיני עם הכמויות שאת רוצה. הקציצות גם רק אחרי טיגון בלי הרוטב מדהימות וטעימות מאד.
תודה על המחמאות.המשך יום נפלא
האם אפשר בלי טיגון ישר לרוטב
שמים כדור אחד ובודקים.אם יוצא טוב ממשיכים.
הי פירגה הכנתי את הקציצות לערב חג הם כל כך טעימות רכות כמו חמאה ומתחסלות מהר תודה
אמא של סהר
תודה מקרב לב על התגובה המהירה.
שימחת אותי מאד שחזרת לשתף אותי שטעים לכם.
לבריאות
נשמע מדהים, הולכת לעשות את זה לשבת :?
הדס,מעולה.
אני בטוחה שמאד תהנו.
היי פירגה ,
אני רוצה להכין את הקציצות.. ואין לי זיתים שחורים.
אפשר לוותר או לשים משהו אחר במקום ?
להכין משהו אחר
הזיתים חשובות במתכון הזה ?
שבוע טוב,
כשמבשלים 10 דק' אז עם מכסה סגור? ואיזו להבה, נמוכה או רגילה?
נעמה
על להבה נמוכה עם מכסה חצי סגור.
דבר ראשון תודה רבה על המתכונים הם ממש טעימים .
דבר שני- אנחנו מאד אוהבים חריף ואין לי זיתים שחורים .
אם אכין בלי זה יהרוס את המתכון או שעדיין יצא טעים?
תודה רבה!
פשוט יצא בלי.
לבריאות.
הכנתי בלי זיתים שחורים.
יצא ממש מדהים!!!תודה! :lol:
לבריאות ותודה רבה על התגובה
הכנתי.לא אהבתי צר לי אבל על טעם וריח אין להתווכח
אם על טעם וריח לא נתווכח,אז בשביל מה להעיר הערות כאלה?
לפירגה המקסימה,,
רוצה להכין את קציצות הבשר בפסח.
השאלה שלי היא,
האם ניתן להכין את הקציצות לפסח ? האם המרקם יצא עדיין רך ,
ללא הוספת פרוסות של חלה סחוטה ?
תודה מראש,
סימונה.
סימונה ערב טוב
בקישור הזה הוספתי מגוון מתכוני קציצות וכדורי בשר לפסח.
תעברי ותבחרי משהו לטעמך.
http://pirge.co.il/category/חגים/פסח/מתכונים-לפסח
האם אפשר להמיר את החלה בפירורי לחם?אם כן מה הכמות?
תודה!
אפשר אבל זה לא אותו טעם.להתחיל לשים 3 כפות וללוש.אם חסר אז להוסיף עוד.
בהצלחה.
האם אפשר ללא עגבניות ?
למה לא? תכיני בלי