סלט עדשים שחורות – ארומה
מצרכים ל-3 מנות
כוס עדשים לפני בישול
לבשל במים בלי מלח כ-20 דקות לבדוק שהעדשים אל דנטה ונעימים לאכילה
לסנן ולשים בקערה עם:
קוביות קטנות מבטטה מבושלת – ראו "טיפ" למטה
1/2 בצל סגול קצוץ
1/4 כוס אגוזי מלך שבורים גס
6 פטריות טריות חתוכות לרבעים
להגשה: קוביות גבינה מלוחה מעודנת (טבעונים יכולים להמיר לטופו)
רוטב:
מיץ לימון
שמן זית
כוסברה/פטרוזיליה/נענע טרייה קצוצה (שימו מה שאתם אוהבים)
מלח ופלפל
ראיתי גם שמפזרים גרנולה בהגשה.
אחרי טעימה אפשר לשפר טעם מהמצרכים הרשומים. אם אין לימון אפשר לשים חומץ בלסמי/רגיל
"טיפ" לבישול בטטה:
לבשל את הבטטה (גדולה) 10 דקות במים רותחים.
לסגור להבה.
לכסות את הסיר במכסה תואם ולהשאיר את הבטטה במים הרותחים עד שתתקרר.
לסנן ולחתוך לריבועים קטנים.
וראו את התגובה של סיגל לאפיית הבטטה, ותוספות.
תהנו
סלט טעים אין כמוהו והמשפחה מבקשת כל הזמן משהו……
נראה מעולה,אהבתי :lol:
בוקר טוב,
איזה סוג של עדשים,כתומים? חומים?
כתוב במתכון למעלה
שחורים אבל גם ירוקות זה טוב לסלט זה.
בוקר טוב,,
אני אופה את קופיות הבטטה בתנור עם שמן זית על נייר אפיה בחום גבוהה 200 מעלות .עד שמזהיב. הבישול גורם לדעתי לבטטה להיות יותר מתאים למרק ולא לסלט. ובארומה הם מוסעפים חומץ בלסמי +דבש\סוכר.בתאבון
תודה סיגל.יופי שעדכנת.
יום טוב וטעים
בוקר טוב פרגה יקרה,
אם רוצים לבשל את הבטטה ולא לאפות בתנור כפי שכתבה סיגל.
האם ניסית לבשל את הבטטה במיקרו ? (חוסך רחיצת סיר לאחר הבישול).
תודה על כל המתכונים הנפלאים שמגיעים לתיבת הדואר שלי מדי בוקר.
:lol:
חוסך רחיצת סיר אבל הרבה פחות בריא.
אבל אם את מתעקשת , ניתן לשים במיקרו עם מים ל- 15 דקות .
גם אני אופה בתנור , יותר טוב לדעתי.
לרכך ירקות במיקרו זה מעולה. אני הרבה פעמים מיישמת.
לשים את הבטטה (ירקות) מקולפת וחתוכה בתוך כלי פיירקס ולשים 1/2 כוס מים (לא הרבה). לכסות בניילונית מלמעלה שלא תיגע בירקות.להפעיל בפולסים ומדי פעם לבדוק שלא יצא רך מדי.
שלום שיר
תודה על תשובתך, 15 דקות נראה לי מדי הרבה זמן, במיקרו הכל מתבשל בדקות בודדות.
גם בשביל לאפות 1-2 בטטות חבל להפעיל תנור, אולי את אופה בטוסטר-אובן. אין לי כזה.
ו
לטעמי הדרך הטובה יותר לבשל בטטה במיקרו היא :לשטוף היטב את הבטטה, להניח אותה שלמה על צלחת ,לנקב את הקליפה במספר מקומות ולבשל מספר דקות . הזמן תלוי בגודל הבטטה. להתחיל עם 3 דקות , לבדוק ולהוסיף זמן בהתאם לצורך. כשרוצים תוספת מהירה מוציאים מהמיקרו ובוזקים תבלינים ושמן זית או חמאה. ממתינים עד שתהיה בחום המתאים לאכילה ו….בתאבון
חן חן בלהה
אני רוצה לקנות סיר גדול מאד אולי אפילו 12 ליטר לחמין,
הייתי שמחה לקבל המלצה על סיר טוב ומתאים לכך , תודה
שלי ישנים.קבלי המלצה מהחנות המתמחה.
היי,יש לסנפורסט עדשים קפואים שאיו צורך לבשלם יכול בהחלט לקצר את תהליך הכנת המתכון.
אנסה בקרוב.נראה מאד טעים ומזין כל הכבוד,תודה .
צודקת.מנסיון הם טעימים
איזה כיף לשוחרי הבריאות ולצמחונים שבינינו.
איך אני נהנית לקבל מתכון ללא בשר
וזאת למרות שאני נהנית מכל המתכונים שלך !!!!!
תודה נורית
טעים יאמי.
זה אחד הסלטים הטובים שאכלתי אם לא ה-
מצאתי אותו באמת בארומה ושיחזרתי בבית. הם שמים ארוגולה (הרבה) וזה מוסיף המון! לא לוותר על הגרנולה המתקתקה (יש חבילות מוזלי שיש בהן גם שברי בננה מיובשת וזה בכלל סוף)
והתיבול הכי פשוט – מלח, לימון ושמן זית. ת-ע-נ-ו-ג!
תודה פירגה על המתכונים הנפלאים עם הניחוח הביתי שחלקם מככבים על השולחן בביתנו בימים טובים!
רק בריאות!
וגם עם פרוסות גבינת פרומעז זה טעים מאד! :lol:
בטוח. מ ע ו ל ה. איזה סלט טעים שקיבלנו
תודה עדי
תודה פירגה יקרה
הכנתי את הסלט הערב רק בלי פטריות כי לא היה לי בבית
הסלט מדהים בשילוב הטעמים המיוחד של הלימון החמוץ הבטטה המתוקה ועשבי הטיבול
מומלץ בחום וטעים ברמות ושוב תודה וברכה לך פירגה
חנה הי
תודה על ההמלצה
ערב טוב
אין צורך להשרות את העדשים לילה לפני או כמה שעות קודם?
לא לילך , לא צריך.
האם ילך טוב גם בלי הגבינה? אם לא רוצים אותו חלבי?
מיכל,תנסי ותעדכני
פירגה בוקר טוב.
אהבתי את הרעיון וניסיתי.
סלט טעים עם טעם מיוחד ויפה להגשה.
תודה נויה
שבת שלום
פירגה תבורכי פשוט מ ד ה ים ממש ממש טעים אני גם הוספתי אספרגוס טעים מאוד
כל טוב והמשך יום מקסים מזי אוסטרליה
מזל בקר אור לך
תודה שחזרת לשתף אותי,את נהדרת
יום נפלא
ביתי חגגה ביום שבת את יום השנה הראשון של בנה. וברצוני לציין כי כל אירוח המסיבה, היה על טהרת המטבח של פירגה. כולל סלט זה והוא פשוט היה מעולה טעים ויפה. היא רק שינתה במקום גבינה בולגרית שמה גבינת עיזים. מעולה מעולה.
תודה לך פירגה יקרה וכפי שציינתי בזמנו את הענקת לה את הביטחון והכישרון שהכל אפשרי וניתן להכין במטבח.ואכן כל המתכונים סלטים, פשטידות,עוגות ,פונשים, לביבות תפוחי עץ, ממתכונייך.
תודה תודה ועוד ואלפי תודות.
ציפי,מחזירה אליך את אלפי התודות על הפירגון החם והאוהב.
הלוואי שיהיו לכם המון שמחות והילולות ושתכינו מטעמים לרוב.
את נהדרת.
אפשר שתכניסי גם אותי לרשימת המכותבים שלך?
האם ניתן לקבל מרשמים למייל?
etif@moag.gov.il
במתכון כתוב כוס עדשים לפני בישול.
יש לי עדשים של סנפרוסט.
באיזה כמות להשתמש?
תודה רבה
ליה,שימי 3 כוסות.
שכחתי לשול:
אוכלים את הסלט קר או חם?
תודה
קר.
שבת שלום
פירגה יקירה,
יצא מעולה!
כולם נהנו ורצו עוד….מחר אכין שוב…
תודה ושבת שלום!
ליה יקרה תודה רבה על השיתוף
תכיני שוב שכולם יהנו בלי גבולות
היי פירגה
אפשר עדשים ירוקות?
תודה
בתמונה מופיעות קוביות גבינה, איזו גבינה מתאימה?
תודה.
רבקה,שאלת טעם אישי.
מלוחה עדינה,מלוחה מלוחה, צפתית, פטה,פטינה וכו'…..
תכיני ותהנו
אלופה את!!!! מתה על המתכונים שלך!!!!
תודה אפי יקרה.
חג סוכות שמח וטעים.