עם צנצנת/קופסת ריבת חלב שעומדת ללא מטרה,מכינים עוגה בחושה לחיים יפים ומתוקים.
לשים בקערה:
1/2 כוס סילאן
2 כפות גדושות ריבת חלב מומסת למרקם של ריבה – ראו "טיפ" למטה
1/2 כוס שמן
1/2 כוס נס קפה (כפית אבקת נס ומים)
חופן צימוקים מעורבב עם 2-3 כפות קמח/או אגוזים
2 ביצים
1/4 כוס סוכר
2 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
שקית אבקת אפיה
אופן הכנה:
לחמם תנור לחום 175
לשמן תבנית קטנה בגודל 20/22 או מלבנית/מרובעת קטנה, גם בדפנות ולפזר עליה כף קינמון וכף סוכר
לצקת את הבלילה ולאפות 40 דקות
לכסות ברפיון בניר כסף ולאפות עוד 15 דקות
לבדוק בשיטת הסכין שהעוגה מוכנה
לצקת מ י ד סירופ:
כף או שתים סירופ מייפל/קרמל מוכן או ריבת חלב מומסת —"טיפ" למטה.
לבחוש ולהזליף על העוגה החמה.
אפשר לפזר למעלה ברס של אגוזים
"טיפ"———–הכי טוב לשים את הריבה בכלי קטן עמיד חום, בתוך מחבת עם מים רותחים ולערבב על להבה קטנה עד שהריבה תימס. כמובן שהמים לא יבואו במגע עם הריבה. במיקרו זה משפריץ לכל עבר ,לא לנסות.
תהנו
יאו…אלופה..אין עלייך!!
תודה!!
קריסטינה את צודקת,
היא ממש אלופה שאין כמוה
נראת טעימה ועסיסית !
בכיף אילניתוש
על הבוקר חיפשתי משהו מנחם. ומצאתי. יום טוב פרגה ;)
יום נפלא חגית
לא רשום איזה גודל תבנית? והאם יוצא כמה תבניות אינגליש קייק, תודה אישה יקרה :lol: :lol:
רשמתי,תבניות קטנות שיש בבית….
תהנו
המון תודה יקירתי,
שאלה נוספת איך להמיס את ריבת החלב?
שוב המון תודה מקרב לב
זיוה :lol: :lol: :lol:
זיוה יקרה
הכי טוב לשים בכלי קטן עמיד חום, בתוך מחבת עם מים רותחים ולערבב על להבה קטנה עד שהריבה תימס. כמובן שהמים לא יבואו במגע עם הריבה.
במיקרו זה משפריץ ולא מתאים.
:lol: :lol: המון תודה אישה יקרה, אין עלייך, תותחית
יום טוב ושבוע נהדר, זיוה :lol: :lol:
זיוה,תעדכני
תודה חמודה
תודה פירגוש יקירה על העוגה הטעימה לי מאוד….. :lol:
לינדוש
לינדוש,בקר טעים
בוקר טוב פירגה יקרה
בעלי מאוד אוהב ריבת חלב ולבטח ישמח מאוד כשאכין לו את העוגה.
מאידך הוא אינו אוהב צימוקים בתוך עוגה. למה היית ממירה את הצימוקים ? האם אגוזים או שקדים מולבנים מתאימים לעוגה מתוקה ?
המשך יום נפלא
צימוקים=אגוזים=שקדים
המשך יום נפלא מירי
בוקר אור
ידעתי שאיך שאבדוק מה חדש אמצע את המתכון הראשון שארצה להכין…אך יש לי חמאת בוטנים ולא ריבת חלב
האם אני יכולה לנסות ולבצע????????? או שאינך ממליצה לקחת סיכון
אני חושבת שאסתכן וייצא טוב- מה את אומרת :? ;)
לא מאמינה פירגה שטרם ענית לי????????את הכי מהירה בעולם בתגובות…או שכעסת על שאלתי?
אני אוהבת אותך ואת מתכוניך גם אם לא ענית עדין.
בייייייייייי
אסתי
הי אסתי
לא ראיתי,סליחה
לא יודעת לכתוב על דברים שאני לא מכינה.
שמחה שהכנת והצליח לך
תהנו
אין לזה טעם חזק של סילאן במקום של ריבת חלב?
אוסי
לסילאן אין טעם ולריבת חלב יש טעם מאד דומיננטי.יותר מדי זה גורע.
יקרה, לכמה תבניות אינגליש קייק היא מספיקה?
יום ניפלא לאה
תבנית אחת.למלא רק 3/4 תבנית. אני מעדיפה להכין את העוגה הזו בתבנית שטוחה.קטנה.
עכשיו אני יודעת מה לעשות עם חצי צנצנת של ריבת חלב שנשארה
אחרי שביתי הכינה מאפינס עם ריבת חלב.
אמרתי לך כבר שאין על הרעיונות היצירתיים שלך.
אני לפחות נהנית מהם יום יום. :lol: ;)
הי מלי,תכיני ותהנו.
תודה על המחמאות
Dear Pirge,
I live in England and can't get Silan here.Do you know how could I prepare Silan from dates
you can answer me in Hebrew, I just don't have a keyboard with Hebrew here
many thanks
ערב טוב שושנה יקרה
סילאן זה דבש תמרים , לכן כל סוג של דבש יכול להחליפו.
בהצלחה
אפשר להישתמש בחלב ממתק של קופסא במקום ריבת חלב?
תודה
אני לא מכירה את החלב הזה.
Thank you Pirge.
I enjoy your web site and prepared some nice food with your advice,although I can't always find the right ingredients here
and again thanks a lot
Shoshana
תודה שושנה
אני שמחה תמיד לעזור.
באהבה,פירגה
פירגה יקרה !
אין לי מילים ,את פשוט כל פעם מפתיעה אותי מחדש .המתכון ממש פשוט
וקל להכנה ואיזה עוגה מטריפה שניטרפה במהירות.הרבה מחמאות קיבלת השבת יישר כח :lol:
מאז שגילתי את האתר שלך את כל העוגות אני אופה בבית הרבה הרבה יותר טעים ובריא.
שיהיה לך ולבני משפחתך שבוע טוב :P
אתי,אני מאחלת לך המשך טעים ושתמיד תפתיעי את כולם בארוחות טעימות.
שבוע טוב לך
פירגה, בוקר טוב :lol: :lol:
המון תודה, הכנתי את העוגה לשבת, יצא פגז, מתקבל גם טעם כמו עוגת דבש, אני הוספתי פנימה גם אגוזים קצוצים חצי כוס, שוב יצא מדהים, תודה אישה יקרה, יישר כח
קל פשוט וטעים זה מה שאנו צריכים לא יותר מכך, ללא כל פלצפנות
פשוט תותחית, שבוע טוב ושוב תודה
זיוה :lol: :lol: :lol:
זיוה,נקרא נהדר.העוגה טעימה והתוספת שלך בטוח עשתה אותה עוד יותר נהדרת.
תודה לך,והמשך טעים לשתינו
פירגה .
העוגה פשוט מעולה ,כל הכבוד לך על הטעם הנהדר .
תודה .
תודה נויה
היי פירגה,
אין לי סילאן ואני לא אוהבת דבש…האם חייב?
לא חובה להכין את המתכון יש המון אחרים באתר.
בהצלחה
היי פירגה
אם הכנתי את העוגה ואני רוצה לשים אותם בתבנית מאפינס
כמה זמן לשים בתנור?
ליטל,כמו שאת מכינה מאפינס אחר.את מכירה את התנור שלך.עדיף לבדוק.
הי פירגה,
חיפשתי הערב להכין עוגות יומולדת (כן, בעלי וחמותי חוגגים יום אחרי יום, אח'לה מתנת יומולדת היא קיבלה פעם ) ונכנסתי אלייך כמובן.
אז אחת הכנתי את הכושית העסיסית שלך, ואנסה לפרגן עליה שם. החלטתי לפנק את חמותי בשנייה – ריבת החלב. כמובן שלא יכולתי בלי להכניס שינויים, את מכירה אותי כבר, לא יכולה לראות מתכון ולא לשנות ;)
אז ככה: השתמשתי בקמח 100% מלא ובסוכר קנים. הפחתתי לרבע כוס שמן, פשוט כי נגמר השמן בבית :? .
אפיתי בשתי תבניות עגולות קטנות. כשיצאו מרחתי בריבת חלב כמו שכתבת. על אחת העוגות פיזרתי גם הרבה קיצוצי אגוזי מלך. אחרי שהתקררו העוגות, הכנתי קרם משמנת מתוקה + חלב + אינסטנט פודינג וניל. מרחתי את הקרם על העוגה עם האגוזים, שמתי עליה את השנייה, מרחתי את שתיהן יחד בקרם וקישטתי מלמעלה בשארית קיצוצי האגוזים. עיטרתי בריבת חלב מעל הקרם, כמה שהצלחתי לעבוד איתה. חוץ מזה שהקרם של העוגה קצת נמס בדרך, והקומה השנייה נפלה ונמרחה בנסיעה, העוגה עצמה יצאה משהו משהו! :lol: מומלץ בחום עם התוספות של קרם השמנת והאגוזים. פשוט נפלא. אני לא הספקתי לצלם, אבל נדמה לי שחמי כן, אז אולי אצליח לשלוח מתישהו תמונות לפורום אוכל חלבי.
המון תודות שעזרת לי לשמח שני אנשים יקרים לי
נקרא יאמי.
תודה ששיתפת בחוות דעתכם הטעימה על העוגה.
יישר כח להמשך ביחד ושתמיד יהיו שמחות טעימות.
חג שמח
הכנתי את העוגה לכבוד החג ויצאה טעימה מאוד….
רק שטעם של ריבת חלב משום מה לא היה…. מדוע???
גם הצבע יצא כהה ולא בהיר כמו בתמונה שלך- כמובן שהשתמשתי בדיוק במצרכים ובכמויות שאמרת.???
תודה על מתכונים נפלאים
שנה טובה
יהודית :P
יהודית,שנה טובה ומתוקה.
כנראה לא לכולם הטעם דומיננטי.
לבריאות ובאהבה.
שלום פירגה
האם אפשר להחליף את ריבת החלב בריבת ענבים ?
לא נראה שיש בעיה להחליף.
בהצלחה.
פירגה היקרה,אני חושבת שכבר הכנתי את רוב העוגות הבחושות שלך,תמיד שאני מחפשת מתכון קל להכנה אני פונה לאתר שלך,רוב הזמן מכינה בשני אינגליש קייק ואחת מקפיאה לשעת חרום…
כל עוגה יותר טעימה מהשנייה ותמיד יוצאות טוב
היום הכנתי את עוגת הריבת חלב אבל צימוקים לא היה לי ואגוזים אסור לי אז שמתי שוקו ציפס בטעם קרמל ויצא מאודדדדדדדדדדדדדד טעים!
את הסילאן החלפתי בדבש והעוגה יוצאת חומה כזאת ובטעם קצת דבשי.
עוד טיפ:ניתן לחמם את הריבת חלב במיקרו בקערה קטנה אבל לשים מעל צלחת או משהו וזה לא עף לכל הצדדים,חיממתי רק עשר שניות
הי לימור
למעשה כל הבחושות זה "משחק" המרות .
כל אחד וטעמיו איתו.
את נהדרת ואני מקווה שתמשיכי להכין ולהנות מהמתכונים.
בוודאי שאמשיך ואני גם תמיד ממליצה לאחרים עלייך
תודה לימור מקסימה ,
אני מאד מעריכה אותך
אחרי חנוכה נותרו מהטיול לאילת עם הנכדים ריבת חלב אז חיפשתי עוגה בהתאם באינטרנט וכך מצאתי אותך. אפיתי ב2 אינגליש קייק אבל נותרו לי גם המון תפוחים מהטיול כך שהנחתי שככבת פלחי תפוחים על הבצק, בזקתי קנמון ובסוף האפיה יצקתי את ריבת החלב עם אגוזי פקאן מהעץ בחצר) כהדרכתך. יצאו עוגות משהו משהו. תודה
נעמי בקר אור לך, תודה על התגובה הנהדרת והטעימה לעוגה.
תהנו ושיהיה שבוע נפלא ורגוע