dscf3596 800x600 - קוגל בית כנסת

קוגל בית כנסת

DSCF3596 - קוגל בית כנסתקוגל בית כנסת . הוכן גם ע"י אבי שקדי שמפרסם ביוטיוב ועוזר לכם להכין על פי כל השלביםhttp://avishkedy.blogspot.co.il/2013/10/blog-post_5097.html

קוגל בית כנסת,אבל לא רק. הוא טעים בכל יום.
מכינים אותו באפייה מהירה , ממש לא צריך שיהיה שעות בתנור.
תנסו…..בהחלט לא מאכזב במיוחד בימים קרים שכאלה.

מצרכים:
500 גרם פסטה או אטריות דקות/רחבות מה שיש בבית
כוס סוכר
1/4 כוס שמן
קצת קינמון לטעם וריח
2 שקיות סוכר וניל
4 ביצים שלמות
פלפל ומלח לטעם , כל אחד ישים לטעמו האישי את הכמות הרצויה.

אופן הכנה:
מבשלים את הפסטה/אטריות לפי הוראות היצרן ומסננים .
מזלפים עליה 2 כפות שמן מערבבים ומניחים בצד.
שמים את הסוכר בסיר ומחממים על להבה ק ט נ ה בבחישה עד שיהפוך לקרמלי אדמדם
מיד מעבירים את האטריות לתוך הסיר על הסוכר לפני שיישרף ויהפוך מר, ולערבב היטב.
לסגור להבה.
להוסיף את יתר המצרכים לאט לאט בבחישה.
לשמן ב נ ד י ב ו ת תבנית או סיר ולצקת את הבלילה. להבריש את החלק העליון עם מרגרינה מומסת.כ-2 כפות.
ל כ ס ו ת את התבנית/סיר ולאפות בחום 175 כ- 40 דקות.לפני ההגשה להשחים בלי כיסוי.
אפשר להגיש עם סירופ מייפל,דבש,קרמל,סילאן או לפזר אבקת סוכר.
אפשר להגיש עם שמנת חמוצה ויש כאלה,כמוני , שאוהבים עם מלפפון חמוץ.כן….טעים. חמוץ מתוק.

"טיפים"
1.מי שרוצה טעם חלבה לקוגל שיערבב את הפסטה במקום עם שמן עם 2 כפות טחינה גולמית
2. אפשר להוסיף: צימוקים,אגוזים/שקדים וכו'….
3. אפיה בתבנית סיליקון,צריך לחכות שיתקרר לפני ששולפים.
4. לקוגל חלבי, אפשר להוסיף לבלילה לפני האפייה,3-4 כפות מלאות שמנת חמוצה.
תהנו

55 תגובות על “קוגל בית כנסת

    • עשיתי ליום שישי בערב – ועד הערב לא נותר פרור .יצא שגעון וכבר שואלים מתי אני עושה שוב. תודה רבה על מעדנים נפלאים בזכותך. :lol: :lol: :lol: :P

    • נראה טעים, אך לעניות דעתי – זה לא קוגל בית הכנסת. זה קוגל מתוק. קוגל בית הכנסת הוא קוגל ירושלמי פיקנטי (מתוק – קרמלי + מלח ופלפל) – הקנמון הופך אותו לקוגל פולני מתוק, שזה בהחלט טעים אך זה לא קוגל ירושלמי (בית הכנסת).

      • בקר אור מירה יקרה
        לדעתי יש מגוון גרסאות לקוגל בית כנסת וזה משיטוטי בפורומי האינטרנט.
        בכל אופן,תודה על השיתוף smile

  1. עושה תיאבון במיוחד בימים קרים אלה….
    האם אפשר להבריש את הקוגל עם שמן במקום מרגרינה ? (משתדלת להימנע…).
    תודה עבור כל המתכונים הנפלאים!
    שירי

  2. נו, בטח שעם מלפפון חמוץ!! אני מכינה מאוד דומה אבל הסוכר וניל חדש לי , מניחה שהוא משתלב טוב עם הפיקנטיות. מן הסתם ינוסה לשבת smile

  3. הקרמל עושה את העבודה, במקום לאפות כל הלילה בחום נמוך.
    אני מאוהבוצ הקוגלים עם התפוחים והקוגל הירושלמי החריף מתוק. מעניין אם החריף מתוק גם הולך עם מלפפון חמוץ.
    יופי של מתכון ותודה לך. :cool:

    • ורד,יש לי עוד מתכוני קוגל.את מוזמנת לצפות בהם.
      אני "חולת" קוגלים. יש גם עם תפוח עץ כמו שכתבת.
      תכיני ותהני.

      • :P נשמע טוב אך איך אפשר לשלב תפוחי עץ מה הכמות ?,האם יש שינוי בשאר המרכיבים במידה ומוסיפים תפוחי עץ חמוצים?

        אשמח לקבל תשובה בתודה מראש,
        סיגל.

  4. ואוו, הפתעה לאבא שלי… השבת אני אצלו. אני יכין והוא בטח יהיה מאושר!!
    אחזור לעדכן! (כמובן שאנסה זאת בלי המרגרינה)
    :cool:

  5. וואי איזה מתכון מגרה,איך את דואגת לנו לדברים טעימים ופשוטים(יחסית) להכנה.
    את מכירה אותנו ואנחנו לא יודעים????????.
    יישר כוח ושבת שלוםsmile

  6. הכנתי את הקוגל לחברה שערכה קידוש היום בבוקר.
    אפיתי יותר מ-40 דקות-הרבה יותר.
    במוצש החברה אמרה שהקוגל היה שוס!!!!!
    כל המרוקאים ה ש ת ג ע ו!!!!!
    יישר כח

    • זיוה,מחמיא מאד. את נהדרת שחזרת לפרגן.
      אני "מתה" על התגובה שכתבת.חהחהחהחה
      שבוע נפלא לך

      • כנראה שזיוה אחרת לא פירגנה
        אני יחסית חדשה באתר
        זה המתכון הראשון שכתבתי עליו
        בכל מקרה תודה על תגובתך
        זיוה

        • הי זיוה
          ערב טוב וברוכה הבאה לאתר שלי.
          אני מקווה שכל מי שיכין,יפרגן לקוגל הטעים.
          לילה טוב smile

  7. היי פירגה,
    אני מחפשת מתכון לקוגל ירושלמי כבר שנים, איך שראיתי את המתון הזה הכנתי אותו לשבת.
    יצא כמות ענקית וטעימה, המשפחה הגיבה בחיוב. אני בהחלט מתכוונת להכין שוב בע"ה, אבל אולי עם יותר פלפל פעם הבאה.
    אגב הכנתי את הקוגל-ללא הוניל.. לא היה לי אומץ. במיוחד נחרדתי לחשוב על מלפפון חמוץ בשילוב עם קוגל בניחוח וניל smile
    חוץ מזה היה קל וטעים, המון המון תודה!

    אגב, איך מקרמלים סוכר בלי ליצור גושים?

  8. פירגה, יצא מעולה!! שמתי סוכר וניל וגם קינמון (ממש קצת), הרבה מלח ופלפל- יצא חריף ומתקתק ועדיף שלא אכין שוב כי זללתי בלי סוף smile

  9. בוקר טוב פירגה
    שתי שאלות בבקשה:
    1. מה גודל התבנית והאם אפשר לכסות עם נייר אלומניום
    2. כמה מרגרינה להמיס?
    תודה
    יום טוב

    • ג'וד,כל תבנית מתאימה בגודל בינוני ואפשר לכסות.
      לגבי המרגרינה כתוב במתכון.

  10. סיגלל הי,
    להבא,שימי לב לכתוב אחרי כל התגובות שכבר קיימות.לא מצאתי אותך,כי יש המון תגובות,אז שימי לב……תודה.

    בנוסף,יש לי קטגוריה של 13 סוגי קוגל שהמצאתי וכולם נהדרים. את מוזמנת להכנס ולהתרשם מכולם.
    את מחפשת את זה:

    http://pirge.co.il/%D7%97%D7%92%D7%99%D7%9D/%D7%97%D7%A0%D7%95%D7%9B%D7%94/%D7%A7%D7%95%D7%92%D7%9C-%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%AA%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A1%D7%99%D7%9C%D7%90%D7%9F

    תהני smile

    • הי רות,שלומי טוב ואני שמחה שקפצת לבקר.
      מיד ניגשת לפייסבוק שלך smile באהבה גדולה.

  11. כמה אני שמחה לשמוע אותך את משיהווו מיוחדתתתת אוהבת מאודדדד

  12. הי פירגה
    שאלה לגבי הקוגל –
    את הסוכר מחממים לבד? בלי השמן?
    כי במתכון כתוב לשים בהתחלה רק 2 כפות?
    אשמח להסבר
    תודה מראש

    • הדס בקר טוב

      כתוב: שמים את הסוכר בסיר ומחממים על להבה ק ט נ ה בבחישה עד שיהפוך לקרמלי אדמדם
      ( רק סוכר לבד כמובן)

      אחר כך כתוב:
      להוסיף את יתר המצרכים לאט לאט בבחישה.
      (ואז להוסיף את יתר השמן)

      בהצלחה smile

  13. פירגה
    אין עליך! את גאון!
    ניסיתי כבר כמה מתכונים של קוגלים כאלה ואף פעם לא הייתי מרוצה
    וזה מתכון מנצח!
    עשיתי ניסיון מוצלח ואני כל כך מרוצה שעכשיו אני הולכת לעשות אותו לבר מצוה של הבן שלי!
    ועל הדרך נעשה לך פרסומת!
    ואני גם מודה לך על התגובה המפורטת שנתת לי – מקסימה!
    הדס2

    • הדס ערב טוב
      יופי שהצליח ושאהבת.
      אני בטוחה שתקבלי הרבה מחמאות על הקוגל בבר מצווה.
      לבריאות ובאהבה גדולה smile

להגיב על סיגל לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *