הסופגניות נולדו ממש היום במטבח שלי. כמות:20 סופגניות.
ביצירתיות של רגע יצקתי מי סודה לבלילה והסופגניה הנפלאה נולדה.
הרווחנו עוד סופגניה שמנמנה ונפלאה לימי החנוכה.
בין התגובות למטה סינטיה כתבה שאם רוצים צורה עגולה ויפה,יש להשתמש בכף גלידה משומנת. תודה סינטיה.
שימו בקערה:
2 כוסות קמח ת ו פ ח
1/2 כוס סוכר + שקית סוכר וניל
1/4 כוס שמן
מיכל ביו יוגורט 3% – 200 מ"ל
1/4 כוס מי סודה מבקבוק או מסודה סטרים
3 ביצים מקושקשות במזלג
מערבבים במזלג לבלילה מאד חלקה לא ממש נוזלית ולא ממש סמיכה.
מחממים שמן בסיר קטן 1/4 גובהו
בעזרת כף רגילה יוצקים 4 כדורים לסיר. בעזרת האצבע תנסו להוריד את העיסה לשמן ולהשאיר את הצורה כדורית כדי שהסופגניות יישארו עגולות.גם אם לא, זה לא ישנה לטעם והצורות שתקבלו רק יוסיפו לענין.
הלהבה בין נמוכה לבינונית,וכל פעם צריך לשנות כדי שהסופגניות ייטגנו מספיק זמן ויתבשלו גם מבפנים.
הצבע חום כהה.
כשנראה לכם שמוכן,הוציאו אחת וחיתכו אותה ל-2. אם היא מוכנה זה הצבע והזמן לכל היתר.
כמו כל סופגניות,ניתן להזריק מלית,לצפות בסוכר או סוכר וקינמון,או לפזר אבקת סוכר ולהגיש עם שלל סירופים מתוקים.
בהצלחה ותהנו
נראה מעולה! כל הכבוד על היצירתיות
עופרה,באהבה וכיף גדול
פירגה בקר טוב
הסופגניות אכן נראות סוף הדרך ואני אימצתי כמה וכמה מתכונים שלך והם טעימים וקלים להכנה.
יש לי שאלה שאלתית – מה זה כוס, הרי יש כל מיני גדלים של כוסות לאיזו כמות התכוונה המשוררת ?
בכל מתכון שכתוב כוס אני די מתלבטת אם זו כוס רגילה של קפה 220 מ"ל או מג של 250 מ"ל ויותר.
אודה לך אם תוכלי לענות לי ולהבהיר לי אחת ולתמיד את בילבול הזה וסליחה אם אני מטרידה אותך בשאלה טיפשית לכאורה.
תודה והמשיכי לשלוח לנו מתכונים נפלאים.
המשך יום נעים
:P
אילנה שלום רב
להבא רשמי את התגובה אחרונה בשורה אחרי כל התגובות. קשה לי למצוא את התגובה כשהיא לא במקום.
תודה.
כוס הכי פשוטה מזכוכית והכי קטנה (עם ידית) לא מאג . לדעתי 220 מ"ל
בהצלחה
פירגה את גדולה מהחיים :P אני יכין לקראת הדלקת הנרות ואעדכן בהמשך …
תכיני,תראי איזה יופי וטעים כל כך.
אשמח לתגובתך
היי פירגה! הסופגניות נראות מעולות!!! אני חייבת לנסות!!! ;)
פירגה שלום זאת אני אושר אני וסבתא רוצות להכין את הסופגניות אבל אין לנו ביו יוגרט אז סבתא שואלת אם אפשר להכין עם שמנת חמוצה ואם לא נלך לסופר אז בבקשה תחזירי לנו תשובה מהר תודה אושר :cool: :| :lol: :cool: :P :P :P (
אושר,להכין כמו שרשום כי כך אני הכנתי
תודה
בסדר פירגה אז אנחנו נילך לסופר לקנות ואני יגיד לך אחר כך איך זה יצא סבתא אומרת בטוח :P שטעים ' :cool: :P ;) :lol:
הי אושר
תצליחו ותהנו חמודה
פירגה שיחקת אותה איזה סופגניות נהדרות אומנם לא יצאו לי יפות כמו שלך אבל בהחלט טעימות, אחלה סופגניות!! :lol:
שירה,תורידי אותם מהכף בעזרת האצבע בצורה עגולה וכך תשמרי על הצורה העגולה.
אבל הן טעימות בכל צורה.
לבריאות ותהנו
שלום פירגה,
קודם כל המתכונים שלך מדהימים!
יש לי הצעת ייעול לכל מי שמתקשה לשמור על הצורה – להשתמש בכף גלידה משומנת ואז הסופגניות שומרות על צורתן…
אבל זה ממששששששששששששששששששש לא משנה – כי זה טעים בכל צורה!!!
תודה
סינטיה,תודה רבה על הטיפ הנהדר.
תהנו
פירגה שלום
יש לי בבית אקטיביה -יוגורט טבעי 3% התכולה 150 גרם. האם זה מתאים? או שחייבים תכולה של 200 גרם.
תודה מראש לאה
לאה תקטיני כמויות מכל דבר.
תודה פירגה – אם כך אז אקנה יוגורט עם תכולה של 200 ואכין בדיוק לפי המתכון.
יום טוב – לאה
פירגה חזרתי לעדכן אותך שהסופגניות יצאו טעימות מאוד, אחלה הברקה ! :P
לבריאות גיא
תודה רבה והמשך נפלא.
פירגה שלום זאת אני אושר אני רוצה להגיד לך על הסופגניות שבסוף אני וסבתא הכנו כמו יצא טעם מיוחד מאוד מאוד טעים לא כמו הסופגניות שמוכרים בחנויות ואניאומרת לכולם שיכינו את הסופגניות שלך וכל מתכון שלך תמיד יוצא מאוד טעים כל המשפחה שלי מוסרת לך המון תוד ונשיקות ופירגה אני רוצה לספר לך שאני מסתכלת כל יום במתכונים שלך ואומרת לאמא או לסבתא להכין איתי את האוכל הטעים שלך אז בנתים לילה טוב אושר :lol: :cool: :lol: :P :P :P
אושר,כרגיל תודה רבה לך ואני מקווה להמשיך לראות אותך נהנית מהמתכונים שלי.
תודה לכל העוסקים במלאכה.
ערב טוב לך פירגה וחג שמח, אני לא יודעת מאיפה את שואבת את כל הרעיונות הלל!? באמת כל הכבוד וכל יום מתכון חדש וטעים שאפו!!!! ולעיניין הסופגניות אכן יצאו מוצלחות מאוד את מבריקה! תודה לך :P :P :P
ליטל הי,
תמשיכי להכין ולהנות ובעיקר לשתף אותי.תודה ענקית
עם הראש היצירתי שלך, את לא יכולה ליצור סופגניה שאם נאכל אותה היא תשאר שלמה וגם לא יהיו בה קלוריות?
לאור מה שאני קוראת אצלך בבלוג- קטן עלייך :lol: ;)
גם הפעם-אין מילים. חבל שלא ידעתי עליהן בתחילת החג, ילדי מריגישם קצת זנוחים בעניין הסופגניות (קניתי אבל לא סיפגנתי רק ליבבתי המון, יענו טיגנתי המון לביבות ואידך זיל גמור)
בת אדר , שמרי לשנה הבאה לשמח את המשפחה.
שלום פירגה אני יודעת שזה מתכון חלבי אבל יש איזשהוא מצב שאפשר להחליף את היוגורט במשהו מיץ כלשהוא? אני ממש רוצה להכין לילדים זה נשמע מעולה אבל כולנו רגישים לחלבי
תודה רבה
חנוכה שמח מלא אור ושמחה
שרית
אפשר מעדן סויה.
צריך לנסות
צריך לבדוק , אולי יש יוגורט מסויה? לא ניסיתי עם מיץ ואני לא בטוחה בתוצאה.
יום נפלא וטעים לכם
פירגה שלום אומנם באיחור של יום אבל הכנתי היום לבנותיי את הסופגניות והן כל כך אהבו שבאמת היה שווה כמובן שהמתכון יישמר לשנים הבאות :|
באהבה ובעונג רב.
שמחתי שבחרת להכין ושאהבתם.
באהבה אנה ותודה גם לבנות.
מעולה,שמרתי את המתכון
אילניתוש,תודה מתוקה
היי פירגה
אני מחפשת את המתכון של המאפינס שוקולד שהיו סוכריות צבעוניות עליו מעלף תוכלי לעזור לי אולי שינית את התמונה?
רחל יקרה
הנה פה:
http://pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/מאפינס-דוקולד
היי פירגה ,
זה לא זה אחד המאפינס הראשונים שלך אולי מ2008
תחפשי בעוגות שוקולד או מבחר עוגות כושיות.
בהצלחה
שלום פירגה
יש לי שאלה אים אני משתמשת בקמח רגיל
כמה אבקת אפיה אני צריכה לשים ?
כפית על כוס
בהצלחה
שלום פירגה
רציתי להוסיף,באמת טעים להוסיף לספוגניות אדירות אלו גרידת לימון/תפוז/קלמנטיה
יוצא טעם מיוחד,אפשרי גם להוסיף סוכר,וניל,קינמון ,( יצא חדש) וגם יצא חדש סוכר מיי ורדים.
לציפוי אפשרי פודינג וניל/וניל צרפתי/שוקולד מריר/,ריבת-חלב, יצא חדש גם
וכמובן לקשט במיץ תפוזים או קלמנטיה, מעורב עם אבקת סוכר ליצירת משחה,לציפוי
חג שמח שמח ;) ;)
חן חן ושבת שלום :lol:
אפשר להקפיא ולחמם? כמו עם אלו של היוגורט שהיה מעולה?
מה לגבי חימום במיקרו אם אין תנור- יש מצב שזה אל יהיה כמו לאכול ספוג?
תודה וחג שמייח!
כו,אתמול הכנתי כמות גדולה והקפאתי להיום בערב.יצאו נפלא.
במיקרו זה לא מתאים.יש לכם אובן?
עדיף להוציא ולהפשיר בטמפרטורת החדר ולא לחמם במיקרו,אלא אם יש תכנית הפשרה ואז לשים למספר שניות בלבד ומיד לאכול.
חג שמח וטעים לכם
התתחלתי לחפש מתכוני חנוכה ומצאתי את הסופגניות הנפלאות והיצרתיות שלך
תודה מכל הלב
רחלי יקרה
באהבה גדולה.תכיני ותהנו
הסופגניות נראות מעולה רציתי לשאול כמה זמן הם יכולות להחזיק מעמד בכלי אטום ואם יש לך מתכון למיני סופגניות שיכולות להחזיק מעמד בקופסא אטומה או משהו דומה לסופגניות שיחזיקו מעמד תודה רבה המתכונים שלך מעולים!!!
הילי ערב טוב
אני נוהגת אחרי כמה שעות כבר להקפיא.
אחרי הקפאה אפשר לחמם במיקרו למספר שניות בלבד (שניות)
בהצלחה והנאה וחג אורים שמח