בצק:
200 גרם מרגרינה רכה/חמאה רכה/מחמאה רכה/ניתן להכין עם 3/4 כוס שמן אבל אז הבצק יותר קשה לרידוד.
2 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
מיכל שמנת חמוצה או יוגורט=200 גרם
חלמון ביצה
מלח לטעם
ללוש , להוסיף תוך כדי לישה עוד קמח עד לקבלת בצק רך ונעים ולהעביר לשעה למקרר.
לחלק את הבצק ל-3
המצרכים למלית:
300 גרם גבינה פטה מפוררת
150 גרם גבינה צהובה מכל סוג מגוררת.
ביצה שלמה
2 חצילים מקולפים,פרוסים וקלויים עם מעט שמן – או…..
(ניתן להחליף לכל סוגי הירקות למעט ירקות קפואים כמו לקטים מכל סוג)
ירקות קפואים יש לרכך תחילה במיקרו או בסיר על הגז. לתבל לטעמכם.
מלח במידה וצריך,כדאי לטעום קודם.
לקצוץ גס את החצילים או הירקות ולערבב עם הגבינות
אופן הכנה:
מכל חלק לרדד עלה מלבני
לפזר מהמלית ולגלגל לכרוכית
תבנית 27X33 מרופדת בניר אפיה- להניח את הכרוכיות עם ה"תפר" למטה. התבנית מתאימה בדיוק ל-3 כרוכיות.
להקציף קצת (עם מזלג) את החלבון , להבריש אותו על הבצק ולפזר שומשום/גרעיני חמניה
לסמן עם סכין חדה למנות (לא עד הסוף מספיק עד לחצי)
לאפות בחום 175 כ-40 דקות או עד שישחים קלות.
תהנו
היי פירגה,
נראה מעולה.
משום מה הפסקתי לקבל את העדכונים שלך ישירות למייל שלי.
אני ארשם שוב כדי שלא אפספס שום מתכון טעים שלך.
המשך יום נפלא :lol: :lol:
מלי הי
את יכולה לבדוק באתר באיזה תאריך פרסמתי את המתכון האחרון ואם הוא הגיע אלייך למייל.
לפעמים יש הפסקה של כמה ימים מצידי.
המשך יום נפלא.
פירגה שלום
הנכדה שלי לא הלכה לבית הספר ונישארה אצלי.
הרע סימנו לאכול את הכרוכית שתינו בדעה שזה מאוד טעים.
תודה ניבה
תודה לשתיכן.ערב טעים לכן.
שלום פירגה הכרוכית מאוד טעימה הבצק מעולה והמלית נהדרת :P הייתי שמחה לקבל מתכון לעוגה בחושה עם פירות יבשים לכבוד טו בשבט תודה :|
כנסי לקטגוריה טו בשבט יש שם עוגות כאלה.
וואוו פירגה כמה מתכונים לטו בשבט … תודה!!!! אני רק צריכה להחליט מה הכי כדאי והבחירה ממש קשה יש המלצה?? ושוב תודה לך…
שולי,תבחרי לך מתוך הרשימה מה שאתם הכי אוהבים. באמת הבחירה קשה,הכל טעים.
בהצלחה ותעדכני אחרי טעימות.
תודה.
היי פירגה, הכרוכיות יצאו מדהימות, כל בני הבית אהבו ממש מעולות. ובאותה היזדמנות אני רוצה לאחל לך חג טו בשבט שמח וטעים! ואני רוצה להמליץ על עוגת פירות יבשים גבוהה שהיא מאוד מאוד מוצלחת ומחר אני אכין אותה שוב בטוח …. תודה על הכל … :lol:
דנה תודה על ההמלצות הטעימות.יישר כח להמשך טעים וביחד.
היי.נראה מעולה. האם הפטה זה גבינה מלוחה?לילה טוב,שרון
כן מלוחה. את יכולה לשים כל גבינה בולגרית אחרת שאת אוהבת.
שלום פירגה
האם ניתן להקפיא את הכרוכית ובאיזה שלב , עדיף להקפיא לפני או אחרי האפיה.
תודה
אורה בקר טוב
אני נוהגת להקפיא אחרי האפיה.
שלום ובוקר טוב,
את החצילים, כשאת אומרת קלויים במעט שמן את מתכוונת מוקפצים במחבת למס' דקות, או שמא בתנור? לא ממש הבנתי, גם האם הם אמורים להישאר פריכים או ממש להתרכך לפני שמניחים על הבצק?
תודה על מתכון שניראה ממש ממש טעים!
אורית
אורית,החצילים גם גם מתרככים באפייה. תכיני לטעמך והבנתך. ובעיקר מה שיותר קל לך.
בהצלחה.
בןקר מקסים יקירה
בעלי לא אוכל גבינות צהובות ואני רגישה לחצילים עם מה אפשר עוד למלא
את הכרוכיות. תודה בטי
ושיהיה לך יום מקסים
פשוט לעבור הלאה.יש עוד המון כרוכיות ממולאות בטעמים אחרים.
יום מתוק לשניכם.
שלום לך בטי במקום חצילים אפשר קישואים.
ואפשר למלא עם כרוב מאודה בבצל
או רק בבצל פרוס מאודה ותספת בצל חי פרוס
יהיה מקסים בתוספת בזילקום ומאט אבקת מרק בצל.
בהצלחה. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ניתן להמיר את החצילים בירקות אחרים אפילו לקטים קפואים. לקטים קפואים צריך לרכך תחילה ולקצוץ.
נראה יאמי יאמי, נשמור כשיתחשק לי להתעסק עם בצק, אבל בעצם כותבת כדי לומר טו בשבט שמח
ותמשיכי עם המתכונים המאלפים, תענוג
ט"ו בשבט שמח גם לך נירה ושנמשיך להכין ולהנות.
לפירגה היקרה!!!!!!1
נראה לי יהיה מקסים בתוספת בזילקום .
בתיאבון ובהצלחה :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
שמחה שחזרת אלינו עם המיילים היומיים. הרגשתי בחסרונך.
אני נוהגת לפתוח את הבוקר עם המייל היומי שלך…
טוב, גם לך מגיע חופש מאיתנו…
שיהיה לך חג שמח!!!!!!
נגה שלום
האתר כבר קורס מרוב מתכונים.תעייני במכונים הקודמים,הם לא פחות טובים.
שילוב הטעמים מנצח
אהבתי!
בהחלט שילוב מנצח
תודה אילניתוש
תודה על המתכון,הכרוכיות זה מעדן,משהו משהו….גם קל להכנה תודה תודה.
באהבה.
הכנתי את הכרוכיות לחג שבועות שנה שעברה,ופשוט כולם התלהבו,זה היה מעדן!!אני רוצה להכין גם השנה ,אבל אני רוצה בצורה אחרת,את חושבת שאפשר להכין מהבצק הזה צורות של בוריקיטס??ואותו מילוי?
כבר בניתי תפריט לחג,והכל מהאתר שלך,איזה כייף!!!אני מוצאת כאן הכל,תודה לך אישה יקרה!!
אני גם מחפשת באתר מתכון של קבב עוף,שהכנת על מחבת סטייקים,ואני לא מוצאת את יכולה אולי לעזור לי???
תודה רבה וחג שבועות שמח לך ולכל משפחתך…..
שי שלום
הבצק הזה גם טוב לבורקס ואת יכולה להשתמש בכל בצק שיש באתר שהכנתי ממנו בורקס(תיעזרי בתגובות) יש מתכון מעולה לבורקיטס.
המלית מתאימה ויש קטגוריה לעוד מליות באתר.את בטוח מכירה אותה.
לגבי קציצות תרשמי בחיפוש: קציצות ארוכות מחזה עוף משום מה אני לא מצליחה להוציא קישור.
מקווה שתסתדרי :|
ואני מאחלת לך המשך טעים ונפלא באתר שלי ושימשיך להיות מוצלח
תודה רבה על התגובה המהירה!! מצאתי את המתכון אני אנסה לטגן על מחבת סטייקים,אנחנו מנסים לשמור על המשקל לפני החג….
שי,תהנו ולילה טוב
בוקר טוב
התייעצות קלה.. אני מתכננת להכין אותן ביום חמישי בערב לכבוד שבת.. העניין הוא שבשישי זה צריך לעבור נסיעה של בערך שעה וחצי.. האם לשמור במקרר או במקפיא עד לנסיעה?
תודה ויום טוב
יהודית הי,שמרי במקפיא