d79cd798d7a7d7a2d7a1 d793d79cd7a2d795d7aa - לביבות דלעת

לביבות דלעת

דלעות - לביבות דלעת

המצרכים בקערה:
1 בצל אדום מגורר גס
1 תפוח אדמה אדום מקולף מגורר גס
1 בטטה קטנה מקולפת מגוררת גס
300 גרם דלעת מקולפת מגוררת גס
לסחוט היטב מעודף נוזלים
ולהוסיף:
2 ביצים קטנות
1/2 כוס קמח מצות
כף קמח רגיל
כף קטשופ/עיטורי עגבניות/עגבניות מיובשות
מלח , פלפל שחור , 1/4 כפית סילאן
לערבב ולטעום,לשפר טעם
להכין קציצות שמנמנות ולטגן מ-2 הצדדים על קצת שמן .
שיטת האפייה:
להניח את הלביבות צ פ ו ף על ניר אפיה מ ש ו מ ן . לאפות בחום 175 כ- 20 דקות.
להפוך את הלביבות ולרסס קצת שמן . להמשיך לאפות עוד כ-20 דקות.
תהנו

25 תגובות על “לביבות דלעת

  1. אהלן פירגה, הלביבות נראות מדהימות! אני רוצה להכין אבל מה אפשר לשים במקום קמח מצות??

  2. אופס ההודעה הקודמת נשלחה בטעות …סליחה … חג שמח פירגה!!! ;) הרגע הוצאתי את הלביבות מהתנור ואיזה ריח משגע וטעם מעולה smile smile smile smile smile ממליצה בחום!!!!! :lol:  

  3. היי פירגה קודם כל חג שמח מאושר וטעים כן מתוק גם מותר לנו להתפנק ולך יש באתר המון מתוקים ומאפים ומאכלים שיכולים גם להתאים לחג ט"ו בשבט אז נהדר !!

    יש לי קצת רעיון לשידרוג לאיך אני עושה קציצות מירק וזה כך אני מגררת גם 1 גזר ובמקום קמח מצה מוסיפה קמח חומוס,וכף 1 של מרק פטריות,שן שום כתושה,מלח,פלפל,מעט אגוז מוסקט מגורר, ו- 1 כפית של שמן זיית לתערובת,וקצת אריסה,או מעט חריף לפי הטעם כמובן, מטגנים וזוללים (או אופים כמובן) !

    מקווה שעזרתי ושידרגתי
    חג שמח לכולכן וכולכם האוהבים של פירגה אני בניהם כמובן !!
    רחלי

  4. פירגה חג טו בשבט שמח!!! פירגה יקרה רציתי לשתף אותך על ערב מדהים וטעים שחגגנו הערב כל המשפחה והקרדיט מגיע לך!!! הכנתי ארוחה שכולה ממתכונייך המשגעים – פרגיות ארוחה בתנור, סלט שומר, פלפלים צבעונים בתחמיץ ולקינוח חיתוכיות פירות יבשים ועוגת שפע פירות יבשים … והכל היה פשוט מושלםםםם!!! אין דברים כאלה כולם ליקקו את האצבעות וכמובן שבירכנו אותך smile smile smile פירגה תודה מקרב לב, שולי smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile

    • שולי יקירה
      תודה מעומק ליבי על המחמאות למתכוני הבית שלי. מאחלת לך תמיד שפע ובשמחות ושתמיד יהיה טעים הכי בעולם.
      חיבוק.

  5. כרגיל נראה נהדר ובטוח טעים. לנמנעי גלוטן ניתן להמיר את קמח המצה לפירורי לחם ללא גלוטן או כמו שהציעה רחלי – קמח חומוס (אפשר גם סויה או תירס) ובמקום הקמח הרגיל- קונדיטור. :lol:

  6. היי פירגה,חג שמח, יש לי שאלה שקשורה גם למתכון הזה וגם לעוד מתכונים דומים שאני מכינה מהאתר שלך כמו קציצות חצילים וקציצות ברוקולי או עדשים, האם אפשר להוריד מהמתכונים את הביצים לטובת הטיבעוניים או שהקציצות יתפרקו? :lol:

  7. פירגה ניראה טעים טעים, אני מאוד אוהבת לביבות ירק
    הלביבות הנ"ל ינוסו במיוחד שהן לא מטוגנות אלא אפויות

    תודה אישה יקרה,

    רחלי.ג. smile

  8. היי כאן רחלי
    יש לי הצעה לשידרוג אם רוצים ללא הוספת ביצים
    אפשרי להוסיף לתערובת או
    1 כוס פירה או
    1 כוס דלעת מבושלת ומעוכה לפירה או
    1 כוס בטטה גם מבושלת ומעוכה לפירה
    אפשרי גם להוסיף לחם רטוב 2 פרוסות לערך אפשרי גם מקמח מלא להרטיב טוב טוב לסחוט ולערב עם התערובת זה גם מחזיק כמעט טוב כמו ביצים
    אפשרי גם להוסיף חלבון סוייה יבש שהושרה ונסחט (שנראה כמו בונזו ) זה גם מחזיק תערובת
    אפשרי אם אוהבים מתוק יותר להוסיף רסק תפוחי עץ כמו גרבר עם מעט לחם רטוב זה גם טוב
    גם כמובן אפשרי להוסיף קרקרים מחיטה מלאה או רגילים שהורטבו ונסחטו זה גם מחזיק
    וגם מעט יותר שמן זית בתערובת גם מעט רסק עגבניות משמש כדבק – וגם 4\1 כוס שומשום מלא
    כמובן שיעזור אם מניחים את התערובת במקרר לפחות חצי שעה לפניי האפייה זה גם מחזק את התערובת נטולת הביצים
    בקיצור כל אחד והבחירה שלו :lol:
    תנסו ותראו אולי זה יעזור הכל זה ניסויי ותהיה וטעייה
    מקווה שעזרתי
    רחלי

להגיב על רוניתי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *