אני מקווה שהעוגה הזו תשמש אתכם להנאתכם בחג הפסח. העוגה פרווה ולחה מאד.
העוגה בנוסח נוסטלגי בחושה, עם קמח מצות .
מצרכים:
תבנית עגולה 24 משומנת היטב עד למעלה
שמים בקערה :
200 גרם קמח מצות (חובה לנפות פעמיים ולזרוק את הגרגרים הקשים)
שקית אבקת אפיה (חובה)
כוס מים מהברז (בהנחה שכל נוזל אחר גם יתאים)
4 ביצים טרופות במזלג
3/4 כוס שמן
תפוח עץ גדול מקולף מגורר גס
1/2 כפית קינמון
1/4 1 כוסות סוכר
אופן הכנה:
מערבבים במוט חשמלי עד שכל המצרכים יהיו כמסה אחידה
אופים בחום 175 כ-50 דקות עד שהעוגה משחימה.
מיד בתום האפייה , כשהעוגה חמה, מזלפים עליה סירופ מייפל , כמה שאתם אוהבים.
שומרים את העוגה במקרר.
תהנו
קישור לכל מתכוני עוגות הפסח שלי. תהנו.
דורשת ביס
נראה מעולה.
חן חן דליושה.
פירגה שלום.
העוגה ניראת ניפלא.
האם אפשר במקום הקמח מצות קמח תופח של אוסם לפסח?
עדיין לא ניסיתי את הקמח הזה.
אפשר לערבב בלי המוט החשמלי?
צריך לערבב היטב.
לילה טוב, האם העוגה כבדה ודחוסה? אני מעונין להכין אותה לערב החג ולכן לא מעונין בעוגה שתכביד על האורחים … תודה מראש, דויד
עוגה עם קמח מצות מטבעה כבדה. אבל…..העוגה מאד רטובה ולחה כך שלא כ"כ מרגישים את הכבדות והיא נמסה בפה.
מה גם שמי שאוהב מתוק יתענג עליה. המייפל עושה את העבודה.
בקר נפלא לך דויד
בוקר טוב פירגה
העוגה עושה רושם נפלא – כרגיל…… כל מה שאת מכינה.
האם כדאי להוסיף אגוזים קצוצים ? או שזה יכביד מדי על העוגה ?
שבת שלום וסוף שבוע חמים
מירי,נראה שמיותר.
שבת שלום.
היי המתכונים שלך נפלאים חזקי ואמצי!!!
האם ניתן לוותר על המייפל ולאכול את העוגה כמו שהיא?
שרינה
שרינה, המייפל מוסיף ועושה את כל המיוחדות.
העוגה נראית טעימה טעימה!
האם מדובר בקמח מצה רגיל או הדק?
שבת שלום!
יעל ערב טוב
אני הכנתי עם רגיל .פעמיים סיננתי.
שבת שלום.
פירגה העוגה ניראית ניפלא
מה גם שאני מתה על מאפים עם נגיעה של תפוחים
את נהדרת,
תודה ושבת שלום,
רחלי.ג.
באהבה רחלי
שבת שלום.
העוגה נראית נפלא – תודה רבה
חן חן נירוש.
מצויין! עשיתי כוסמין במקום קמח מצה, רסק תפוחים במקום תפוח, תיפה קוקוס. כל הילדים אהבו וגם אני אכלתי בנחת. תודה רבה.
תודה אידה וכיף ששיתפת.
עוגת תפוחים .ניסיתי.
טעים- מאוד
תהנו מהעוגה הטעימה.
תודה רבה.
שלום לך, ההיתי שמחה לדעת מה מוסיף התפוח עץ למתכונים ? גם בפנקיק יש תפוח עץ מגורד וגם בעוגת מייפל, מה הוא תורם והאם הוא הכרחי.?
תודה רבה
זה מוסיף טעם ניחוח ומרקם.
הי שבוע טוב,
תודה על המענה המהיר, האם אפשר לוותר על התפוח לדעתך, אני מבינה שזה מוסיף ניחוח ומרקם, לילדים יש בעיה עם טעם התפוח , מה דעתך? תודה את נפלאה והמתכונים שלך לפסח ינוסו על ידי.
תודה
טובה,צריך את התפוח .לא כ"כ מרגישים אם לא תגידי.
המשך טעים.
פירגה שלום,האם לדעתך אפשר להוסיף צימוקים,שברי אגוזים וכד'?האם אפשר לערבל במיקסר ולא במוט חשמלי?
כל מה שכתבת לא ניסיתי.
פירגה חג שמח
אני אחת הנאמנות שלך ושל המתכונים המדהימים
אבל לצערי, את העוגה הזו אפיתי לפי כשלוש שעות
כנראה שעשיתי משהו לא טוב ולא ברור לי מה,
אבל יצאה כבדה, כמו בטון יצוק
כלל לא אורירית.
אבל לא נורא,
99.9% מהמתכונים שלך הם מעוליםםםםםם
הי רוחמה
מה שלומך?
העוגות של פסח יוצאות "כבדות" זה לא טורט.טורט יוצא אוורירי.
העוגה יוצאת דחוסה ברמה בינונית, , מאד ר ט ו בה .
אם היא יצוקה כמו בטון היא לא בסדר. בעוגה הזו כל ביס דורש עוד ביס ועוד ביס מרוב עונג.
תמשיכי להכין ולא להתייאש.
חג שמח,נפלא וטעים לך.
אפשר להוסיף עוד תפוח כדי שכן יהיה מורגש טעם התפוחים? זו עוגה למבוגרים…
מה קשור למבוגרים? לא הבנתי…..
להכין כמו שרשום. תודה.
חג שמח ומתוק.
כמה כוסות קמח מצה זה 200 גרם
ראי בהמרות. אני לא בטוח לגבי הכמות בכוסות.
היי פירגה,
רעיון נפלא לחיסול קמח מצה שנותר .
הכנתי מהתערובת 17 מאפינס,נהדרים.
ציננתי אותם מחוץ לתנור,ואח"כ ושמרתי אותם לילה במקרר.
יצאו ט ע י מים ,והתאימו ליד ספל הקפה של הבוקר.
אגב,
טחנתי קמח מצה במעבד המזון ,
וסיננתי אותו מסננת רשת,
מהסינון יצא קמח דק ומעולה לאפיה.
יופי של תגובה טעימה
תודה ופסח נפלא גם בהמשך.
אפשר לוותר על אבקת אפייה? אני לא משתמשת בפסח באבקת אפיה.
מה אפשר במקומו??
חנה ערב טוב,
יש אבקות אפיה כשרות לפסח כבר כמה שנים.
תכיני ותהני.