קיש גבינות ופלפלים קלויים / בני סיידא
גיסתי הכינה ואני צילמתי. כולנו טעמנו ונהנינו מאד.
בצק:
3/4 1 כוסות קמח רגיל
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
1חלמון ביצה
כ-3 כפות מים
למלית:
8 פלפלים אדומים קלויים – מקולפים וחתוכים לרצועות
1 מיכל שמנת לבישול 15%
1 מיכל שמנת חמוצה
2 כפות קמח רגיל
3 ביצים
1 גביע בולגרית עיזים פיראוס מגוררת כ-200 גרם.
50 גרם גבינת קולאז' קשקבל מעושנת מגוררת או פרמז'ן .
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ משומנת
ההכנה:
1. שמים במעבד מזון את להב הפלדה ומעבדים את הקמח החמאה והמלח לתערובת פירורית..
מוסיפים את החלמון והמים לפי הצורך ומעבדים מספר שניות לקבלת בצק קצת אחיד.
2. צרים מהבצק כדור עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה.
3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בקוטר 28 ס"מ, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית והדפנות.
4. מחוררים את הבצק במספר מקומות ושומרים שעה במקרר.
5. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
שמים בקערה את כל מרכיב המלית, מערבבים ומתבלים . טועמים ומשפרים טעם.
יוצקים על הבצק שבתבנית. אפשר לפזר כמה זיתים שחורים.
6. אופים 40 דקות עד שהמאפה מזהיב.
תהנו.
נראה מדהים !!!
דורש ביס מיידי :lol:
ברור, יאמי.
חג שמח דליוש.
האם ניתן לאפות ללא הבצק כדי לחסוך בקלוריות?
דומה מאוד למאכל בולגרי.
קולים פלפלים בצבעים שונים בתנור. שמים בניילון כדי שיזיעו ומקלפים.
מכינים תערובת גבינות – מה שיש בבית: גבינה לבנה, בולגרית, קוט'ג, ביצים מלח ופלפל
ממלאים את הפלפלים ומסדרים בתבנית ואופים בתנור
יוצא מעדן.
דל קלוריות – אם משתמשים בגבינות רזות – ללא פחממות
מתאים לשומרי משקל, לרגישים לגלוטן
בתאבון
שושי,חג שמח.
תודה על הכל.
לא מוכר לי ללא בצק. לשיקולך.
חג שמח.
תודה לך אשה יקרה על כל המתכונים הניפלאים שלך. ביתי צמחונית וכל פעם אני"שוברת " את הראש מה להיכן לה שיהיה גם משביע וגם בריא. לפסח קניתי לה קיש בטטות ניפלא. האם יש לך מתכון לזה. נשיקות וחיבוקים
רחל ערב טוב,
יש המון קישים ופשטידות מבטטות.
רשמי בחיפוש:בטטה.
בהצלחה וחג שמח עם חיבוק.
היי פירגה,
בדיוק היום הכינה מישהי שאני מכירה פשטידה שנראית בול כמו זו – ויצאה מעולה.
רציתי לשאול אם יש לך רעיון למשהו שניתן להחליף בו את הפלפלים… קצת גיוון לא יזיק;)
תודה!
פשוט כנסי לקטגוריה שהכנתי לקישים. יש מבחר גדול לתחליפים.
בהצלחה וחג שמח.
פירגה, פשטידה נהדרת הכנתי את הפלפלים והבצק יום קודם והיום הרכבתי אותה כך שאפשר לומר כמעט בלי עבודה.
אורלי,תודה רבה והמשך שבוע נפלא.טעים.
הכנתי והיה טעים מאד. כדי לחסוך בזמן השתמשתי בפלפלים קלויים מוכנים. תודה רבה לך
טלי,יופי של רעיון להשתמש בפלפל קלוי.
נפלא. תהנו.