d791d7a6d79c d79ed79ed795d79cd790 - בצלים ממולאים ברוטב חמוץ-מתוק

בצלים ממולאים ברוטב חמוץ-מתוק

 

ממולא - בצלים ממולאים ברוטב חמוץ-מתוק

אני אוהבת הרבה רוטב לחלה המתוקה שלי. גם אתם רוצים?

לשיטת חיתוך הבצלים:
מסירים את ראש הבצל. עושים חתך עמוק רק עד אמצע הבצל . מבשלים כ5 דקות עד שהבצל מתחיל להתרכך.
מוציאים מקררים מעט ומתחילים להוציא את הגלדים הרכים. ממשיכים לחמם במים הרותחים את הבצל כולו עד שכל הגלדים רכים יוצאים בשלמותם. ממש קלי קלות,לא להתרגש.

מצרכים :
כ-5 בצלים גדולים
בצל קצוץ מטוגן (נוסף)
כוס אורז
עגבנייה חלוטה  מ ק ו ל פ ת  קצוצה דק (אפשר להוסיף מהרוטב כמה כפות למלית)
כף סילאן
מלח
פלפל שחור
(מי שרוצה בשרי יוסיף 200 גרם בשר טחון ללא טיגון)

רוטב ללא בישול:
בצל קצוץ מטוגן
2 כפות סילאן
כף פפריקה
כפית כמון,מלח ופלפל שחור
לימון אחד קטן מקולף חתוך קטן
שמן זית
בקבוק עגבניות להעשרת תבשילים/מרקים כמו בתמונה למטה:

את הבצל המטוגן ,האורז ויתר המצרכים שמים בקערה ומערבבים.
ממלאים וסוגרים את הגלדים . מסדרים בסיר שטוח.
יוצקים את הרוטב . אם נשאר מילוי מכינים כדורי בשר ומניחים מעל.

הבישול על להבה נמוכה עד שכל העסק מתקרמל והאורז רך.

תהנו.

d79ed799d7a5 d7a2d792d791d7a0d799d795d7aa 300x225 - בצלים ממולאים ברוטב חמוץ-מתוק

36 תגובות על “בצלים ממולאים ברוטב חמוץ-מתוק

  1. ערב טוב פירגה, מה נשמע? אני מאוד אוהבת ממולאים ואלו נראים ממש טעימים אני אכין עוד השבוע ו laugh בנתיים שיהחה לך ליל מנוחה … ;) ליאתי

  2. היתה לנו ארוחת צהריים פנטסטית ממולאים טעימים מאוד ורוטב שחייב חלה טרייה תודה רבה לך ושבוע טוב, דויד

  3. היי פירגה ברוך שובך

    צורת הנחת ממולאי הבצל לא הוזכרה אך לדעתי יש להניח "פה אל פה" על מנת שתוכן הבצל לא " יגלוש" לצדדים האם אני חושבת נכון? והאם אפשרי להניח גם כ"קומה שניה"?

    ממתינה לתשובה והרבה הרבה בריאות ובשורות טובות

    ד.ב.

  4. פירגה אני הכנתי ובטעות לא הקטנתי את הלהבה והבצלים קצת נכרכו למטה אבל בכל זאת יצא טעים והכל כבר נגמר בתודה אורנה

    • תודה רבה.
      פשוט להבא להוסיף נוזלים. אפשר תמיד להוסיף לכל בישול נוזלים במהלך הבישול ולפי הצורך.
      בהצלחה.

  5. הכנתי כמנה צמחונית לצהריים והוספתי עוד קצת מים ויצא טעים מאוד ממליצה לכולם ( :lol:

  6. אפשר להקפיא אחרי בישול?
    פלפלים ממולאים ברוטב אנחנו מקפיאים. ונראה לי שגם פה זה אפשרי
    אבל אשמח לדעתך.
    לילה טוב!

  7. לא כל כך הבנתי את נושא חיתוך הבצלים. מה זאת אומרת גלדים? אשמח להסבר נוסף. תודה

  8. הכנתי הרבה פעמים אבל עם רוטב רגיל. הפעם אכין עם הרוטב שלך…בדרך כלל אני מוסיפה לאורז שמיר וזה מוסיף המון..גם הפעם אשים שמיר כי זה ממש מתאים לחמוץ מתוק.

  9. מצטערת על הנדנוד פשוט אני מארחת המון אנשים לאורך כל החג ואני מאוד מתרשת מכל המתכונים.אני מבשלת בדרך כלל הרבה אבל אף פעם לא מקפיאה.בגלל רצף הימים וכמות האנשים וענין שמירת שבת אני נאלצת להקפיא.וגיליתי את האתר שלך רק היום וכל רגע אני רואה עוד מתכון ……לכן הנדנוד…סליחה. זהו אז עכשיו אותה שאלה לגבי העןף באננס למשל?

    • הי דובי,כיוון שאני לא נוהגת להקפיא אוכל מבושל,ואין לי מושג איך הוא מתנהג אחרי ההקפאה,אני מציעה לך לשמור במקרר אפילו לשלושה ימים, זה סביר.
      תבחרי מטעמים טעימים שכולם יתעלפו מהנאה.
      שנה טובה ומקסימה.

להגיב על יעל מוינה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *