עוגיות מושלגות של קארין גורן
בטוח שכבר כולם הכינו חוץ ממני. לא הכנתם? שוות טעימה.
מצרכים ל-40 גדולות או להכין קטנות ויצא לכם כפול:
350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
3 כפות ליקר תפוזים– לדעתי עדיף שרי ברנדי, אמרטו או שוקולד
3/4 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס שקדים טחונים
לציפוי:
סוכר ואבקת סוכר
אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד והחמאה.
מקציפים במיקסר במהירות גבוהה את הביצים השלמות והסוכר 5 דקות .
מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס.
להוסיף 3 כפות ליקר,אבל אפשר להוסיף סתם חלב.
מנפים מעל את הקמח ואבקת אפייה ומקפלים.
מקפלים פנימה גם את השקדים הטחונים.
מתקבלת בלילה נוזלית. זה בסדר.
מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה.
מגלגלים את התערובת לעיגולים – רצוי קטנים
מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר.
מגלגלים כל כדור בסוכר ואחר כך באבקת סוכר.
מניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מגלגלים פעמיים באבקת סוכר בהפרש של כמה דקות כדי שיידבק היטב.
אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. למרות שלא נראה מוכן,זה מוכן.
העוגיות ישתטחו וייסדקו ,העוגיות רכות מאד. במהלך הצינון הן מתקשות.
אפיית יתר מייבשת את העוגיות.
מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום .
תהנו
נראה מעולה
ענת תודה וגמר חתימה טובה לך.
לפירגה
שתהיה לך שנה מתוקה טובה ומאושרת
כתיבה וחתימה טובה לך ולבני ביתך :lol:
חווה יקרה
תודה רבה על הברכות.
שנה טובה ושלווה וגמר חתימה טובה.
;) נראה מעולה הכינם לחג סוכות הקרוב. ;) ;)
בברכת גמר חתימה טובה :P שנה שמחה ומאושרת :P :P
חתימה טובה ועשייה מבורכת.
גמר חתימה טובה.
חתימה טובה לכל עקרות הבית החרוצות עוגות נהדרות ושנמשיך לשנה הבאה עלינו לטובה
חתימה טובה והמשך טעים לכולנו.
זה ניראה מעולה
גמר חתימה טובה
וצום קל
וכול מה שתעשי תצליחי במעשה ידך
תודה רבה וגמר חתימה טובה.
יאמי :lol:
גמר חתימה טובה
אילניתי,גמר חתימה טובה לך ולבני ביתך.
היי,
מכיוון שאני רגישה ללקטוז רציתי להעזר בניסיונך ולשאול האם יש לך רעיון כלשהו לגבי החלפת החמאה? העוגיות נראות לי מדהימות כמו שאר המתכונים שאת מפרסמת באתר.
תודה על הכל שיהיה יום נפלא !!
בד"כ יתאים מה שאת מחליפה תמיד. הכוונה בעוגיות.
בהצלחה והמשך טעים ביחד.תודה.
לפריגה חתימה טובה סוף סוף קבלתי מתכונים אני מאוד שמחה
לאה,אני גם שמחה
גמר חתימה טובה לך ולבני ביתך.
נראה מעולה. :lol: האם אפשר להחליף את החמאה במרגרינה?
באופן הגיוני? אפשר.לא ניסיתי.
היי פירגה, גמר חתימה טובה, אני רגישה ללקטוז ולכן הכנתי עם מרגרינה ויצא 10!!!! ;)
לילוש,תודה על השיתוף והתשובה החשובה.
חג שמח.
:lol:
יוו אני כל הזמן מנסה להשיג מתכונים של עוגיות,יצא 10 תודה
שני הי,
כיף שבחרת להכין את העוגיות ואת נהדרת שחזרת לשתף.
שבוע נפלא וטעים לך.
היי פירגה!
אפיתי את העוגיות יצא נהדר!
שאלה קטנה… אחרי הצינון הם לא ממש התקשו אלא נשארו רכות ונימוחות (כמו סופלה) כאילו
לא נאפו מספיק…. האם כך זה צריך להיות?
תודה על האתר הנהדר שלך! :lol:
הי אביבה
כן,צריך ממש להרגיש את הנימוחות של השוקולד שהוא נמס בפה.
אני מקווה שלזה התכוונת.
בכל זאת, אם את רוצה , להבא תוסיפי עוד דקותיים אפייה
חן חן על המחמאות ולילה טוב לך.
רציתי לדעת אם במקום חלב או ברנדי אפשר לשים מיץ תפוזים? :P
זה לא ישנה את הטעם? אבל נראה שזה בסדר מיץ.
אני רוצה פשוט שיהיה גם פרווה וגם אין לי את המשקאות האלה בבית ואני לא רוצה לקנות במיוחד. אז אני מקווה שייצא בסדר.
פירגה. עשיתי כבר פעמיים הטעם נ פ ל א ולצערי הצורה לא נשמרת עפי שאצלך אלא שטוחות… חבל. ג
יפה,גם אצלי הם יוצאים שטוח.
את יכולה להכין אותם בתוך תבניות מאפינס וכך הם יהיו עגולים ויפים.
בהצלחה.
זה בסדר אם אני אשאיר את התערובת במקרר ליותר מארבע שעות??
צריך לנסות. תמיד כדאי להיצמד למתכונים.
שלום.
מה אפשר לשים במקום שקדים טחונים? עוד קמח? או פשוט לוותר על זה?
תודה רבה.
מרים,אני לא מכירה אחרת לשיקולך
הכנתי את העוגיות אחרי שהתערובת הייתה במקרר 20 שעות.
יצא נפלא!!
טלי הי,
לבריאות ותהנו מהעוגיות
יצא מדהים כל מתכון שלך יוצא מוצלח כל הכבוד
רותי יקרה,תודה על המחמאות ואני מקווה שתמיד יצא מוצלח וטעים
בס"ד
פירגה שבוע טוב , איך לדעתך ניתן להפוך את המתכון לפרווה . אשמח לתשובה . תודה :P :lol: האתר שלך פשוט נפלא. ישר כח .
הי שרה, בקר טוב,
ניתן להמיר למחמאה מרגרינה וכאלה….
המשך טעים ביחד