d7a9d79cd792 800x600 - עוגיות מושלגות

עוגיות מושלגות

d7a9d79cd792 800x6001 - עוגיות מושלגות

 

עוגיות מושלגות של קארין גורן

בטוח שכבר כולם הכינו חוץ ממני. לא הכנתם? שוות טעימה.

מצרכים ל-40 גדולות או להכין קטנות ויצא לכם כפול:
350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
3 כפות ליקר תפוזים– לדעתי עדיף שרי ברנדי, אמרטו או שוקולד
3/4 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס שקדים טחונים

לציפוי:
סוכר ואבקת סוכר

אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד והחמאה.
מקציפים במיקסר במהירות גבוהה את הביצים השלמות והסוכר 5 דקות .
מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס.
להוסיף 3 כפות ליקר,אבל אפשר להוסיף סתם חלב.
מנפים מעל את הקמח ואבקת אפייה ומקפלים.
מקפלים פנימה גם את השקדים הטחונים.
מתקבלת בלילה נוזלית. זה בסדר.
מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה.
מגלגלים את התערובת לעיגולים – רצוי קטנים
מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר.
מגלגלים כל כדור בסוכר ואחר כך באבקת סוכר.
מניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מגלגלים פעמיים באבקת סוכר בהפרש של כמה דקות כדי שיידבק היטב.
אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. למרות שלא נראה מוכן,זה מוכן.
העוגיות ישתטחו וייסדקו ,העוגיות רכות מאד. במהלך הצינון הן מתקשות.
אפיית יתר מייבשת את העוגיות.
מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום .
תהנו

40 תגובות על “עוגיות מושלגות

  1. smile לפירגה smile
    שתהיה לך שנה מתוקה טובה ומאושרת
    כתיבה וחתימה טובה לך ולבני ביתך :lol:

  2. ;) נראה מעולה הכינם לחג סוכות הקרוב. ;) ;)

    בברכת גמר חתימה טובה :P שנה שמחה ומאושרת :P :P

  3. חתימה טובה לכל עקרות הבית החרוצות עוגות נהדרות ושנמשיך לשנה הבאה עלינו לטובה

  4. היי,
    מכיוון שאני רגישה ללקטוז רציתי להעזר בניסיונך ולשאול האם יש לך רעיון כלשהו לגבי החלפת החמאה? העוגיות נראות לי מדהימות כמו שאר המתכונים שאת מפרסמת באתר.
    תודה על הכל שיהיה יום נפלא !! smile

    • בד"כ יתאים מה שאת מחליפה תמיד. הכוונה בעוגיות.
      בהצלחה והמשך טעים ביחד.תודה.

  5. היי פירגה, גמר חתימה טובה, אני רגישה ללקטוז ולכן הכנתי עם מרגרינה ויצא 10!!!! ;)

    • שני הי,
      כיף שבחרת להכין את העוגיות ואת נהדרת שחזרת לשתף.
      שבוע נפלא וטעים לך.

  6. היי פירגה!
    אפיתי את העוגיות יצא נהדר!
    שאלה קטנה… אחרי הצינון הם לא ממש התקשו אלא נשארו רכות ונימוחות (כמו סופלה) כאילו
    לא נאפו מספיק…. האם כך זה צריך להיות?
    תודה על האתר הנהדר שלך! :lol:

    • הי אביבה
      כן,צריך ממש להרגיש את הנימוחות של השוקולד שהוא נמס בפה.
      אני מקווה שלזה התכוונת.
      בכל זאת, אם את רוצה , להבא תוסיפי עוד דקותיים אפייה smile
      חן חן על המחמאות smile ולילה טוב לך.

  7. אני רוצה פשוט שיהיה גם פרווה וגם אין לי את המשקאות האלה בבית ואני לא רוצה לקנות במיוחד. אז אני מקווה שייצא בסדר.

  8. פירגה. עשיתי כבר פעמיים הטעם נ פ ל א ולצערי הצורה לא נשמרת עפי שאצלך אלא שטוחות… חבל. ג

    • יפה,גם אצלי הם יוצאים שטוח.
      את יכולה להכין אותם בתוך תבניות מאפינס וכך הם יהיו עגולים ויפים.
      בהצלחה. smile

  9. שלום.
    מה אפשר לשים במקום שקדים טחונים? עוד קמח? או פשוט לוותר על זה?
    תודה רבה.

  10. בס"ד
    פירגה שבוע טוב , איך לדעתך ניתן להפוך את המתכון לפרווה . אשמח לתשובה . תודה :P :lol: האתר שלך פשוט נפלא. ישר כח . smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *