dscf5668 300x225 2 - קציצות בשר ודלעת ברוטב דלעת ובטטה

קציצות בשר ודלעת ברוטב דלעת ובטטה

dscf5668 300x225 3 - קציצות בשר ודלעת ברוטב דלעת ובטטה

בטטות ודלעת חיכו למסיבה.לחגוג ביחד בסוכה.
שידוך מהיר הביא למסיבה הגונה וטעימה.

התבשיל בתוך מחבת עמוקה ורחבה על מנת שכל הקציצות יהיו בשכבה אחת.

מצרכים:
1/2 קילו בשר בקר טחון-או מעורב עם הודו
1/2 כוס אטריות דקיקות וקצרות
2 כפות ירק קצוץ
2 כפות קמח רגיל (לא תופח)
ביצה
500 גרם דלעת טרייה (300 גרם מגררים לתוך העיסה) ואת היתר חותכים לקוביות- לרוטב.
בצל קצוץ-ס ח ו ט
מלח ופלפל או בהרט לטעמכם.
ללוש לטגן קציצה אחת.לראות שהקציצה מיטגנת יפה מ-2 הצדדים בלי להתפרק ולהמשיך את כולם.
להניח את הקציצות על ניר סופג.
באותה מחבת שהקציצות טוגנו על אותו שמן להוסיף:
קופסה 800 גרם עגבניות מרוסקות
2 עד 3 כוסות מים
2 שיני שום כתוש
מלח ופלפל , פפריקה מתוקה וחריפה.
כף סוכר
להרתיח ולהוסיף:
קוביות מבטטה מקולפת ושאריות הדלעת
מרתיחים ומנמיכים להבה.
מניחים מעל לירקות את הקציצות צפוף אחת ליד השנייה .
מספיגים אותם בעזרת כף מלמעלה ברוטב.
מכסים במכסה מתאים ומבשלים 30 דקות.
מגישים על קוסקוס/אורז.
תהנו.

32 תגובות על “קציצות בשר ודלעת ברוטב דלעת ובטטה

  1. לא הסברת מה עושים עם האטריות, האם לבשל אותן לפי או להכניס אותן לתערובת שבורים????? אשמח לתשובה.

    • כתוב ללוש…..הכל ביחד

      אגב, האטריות פיצפוניות חצי ס"מ ודקיקות.לא צריך לחתוך.

      מצרכים:
      1/2 קילו בשר בקר טחון-או מעורב עם הודו
      1/2 כוס אטריות דקיקות וקצרות
      2 כפות ירק קצוץ
      2 כפות קמח רגיל (לא תופח)
      ביצה
      500 גרם דלעת טרייה (300 גרם מגררים לתוך העיסה) ואת היתר חותכים לקוביות- לרוטב.
      בצל קצוץ-ס ח ו ט
      מלח ופלפל או בהרט לטעמכם.
      ללוש לטגן קציצה אחת.לראות ………..

      • מה נותנות האטריות לקציצות? במקום פרורי לחם?או תפוח אדמה מגורר?נשמע מעניין. אם הבנתי נכון, הן לא מבושלות,?

  2. לא להאמין, על השיש מונחים בשר טחון , דלעת ובטטות מתוך מחשבה להכין קובה דלעת,אבל נכנסתי למחשב ופתאם אני רואה את המתכון, מתחילה לעבוד,…בברכת מועדים לשמחה. ציפי. :lol:

    • ציפי,איזה יופי. אני בטוחה שממש תתלקקו.
      תעדכני ושתהיה שבת טעימה.
      שבת שלום.

    • אני אפיתי. 15 דקות מכל צד. יוצא נהדר. אבל את האטריות בישלתי. אולי כשאופים את הקציצות צריך לבשל את האטריות? מכל מקום יצא נהדר גם עם האפייה וגם עם בישול האטריות

  3. פירגה בוקר טוב. כאשר כתבת ירק למה הכוונה עשבי י תיבול או ירקות מגוררים? ואם מגוררים אז איזה ירקות? האם תפוח אדמה יתאים? ארוחת שבת בפתח. שבת שלום וחג שמח.
    ונ

    • ורד,כשכותבים ירק זה ירק לא ירקות. (פטרוזיליה,שמיר,כוסברה,טימין,בזיליקום)
      כל אחד שם מה שהוא שם בד"כ בקציצות שלו.
      שבת נפלא עם חיבוק לעשייה טעימה.
      smile

  4. יום שישי המשפחה של בעלי והכנתי תפריט כמעט שלם מהאתר…
    הקציצות יצאו מעלפות , גם ירקות לקוסקוס יצאו מעולה ועוגה כושית עם חלבה ואגוזים
    המשך יום נעים :P

  5. לפירגה היקרה. אני smile כרגע מכינה את הקציצות.
    :cool: שאפילו השעה 12 בלילה. בעלי הלך לבית כנסת
    ליל הושאנה רבה. ואני מכינה למחר :| באים הילדים לחג.
    תודה אין עליך פירגה .אני מכינה הרבה דברים שלך :lol: רק לבת שלי אין זמן להעביר לפורום. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: smile smile smile

    • הבולגריה יקרה,
      תודה רבה לך,אין דבר, לא צריך להעביר כלום.
      צריך להכין ולהנות.
      חיבוק ונחת מכל המשפחה.

    • פירגה הקציצות יצאו מעולות .היה טעים..

      שמתי רק בשר ב'קר.

      פירגה מחכה למשהו טעים ללא סוכר :|
      :lol:

  6. היי פירגה,
    אחרי החגים שמחים לך,
    המתכון נראה ונשמע נהדר ואיזה מזל שיש לנו אותך
    שממציאה לנו כל הזמן מתכונים חדשים ומגוונת לנו עם ירקות העונה.
    אנסה את הקציצות בקרוב ואדווח :P :lol: :lol: smile

  7. הי פירגה יקרה,
    הקציצות יצאו מעולות….אש!!!! לא היו לי אטריות, אז הוספתי חצי כוס פירורי לחם. הקציצות רכות ומדהימות…
    תודה רבה על עוד מתכון מעולה….

    • סיגל חמודה ערב טוב
      התגובה שלך מרגשת ונפלאה.

      גם אנחנו מאד אהבנו וכיף שהמתכונים שלי עושים את זה גם לכם.חהחהחהחה.
      חיבוק תודה smile והמשך הנאה.

  8. פירגה יקירתי, שוב אגיד שאני מאד אוהבת את המתכונים ואת היצירתיות שלך !!! אין עליך!

    יש לי אורחים וברצוני לעשות כדורי בשר . יש אצלך הרבה מתכונים של כדורי בשר , לכן אינני יודעת איזה מהם לבחור.
    אשמח אם תוכלי ליעץ לי איזה מתכון בעינייך הוא שוס אמיתי , שמתאים לאירוח.
    תודה מראש.

  9. כולם נפלאים וכולם הבייבי שלי,כך שאין עלי לבחור.
    בחרי לפי התמונה או לפי המרכיבים שאת אוהבת.
    חיבוק ובהצלחה. smile

  10. שאלה לגבי כמות השמן לטיגון
    אצלי אנחנו בד"כ אופים קציצות, אבל אם מטגנים זה בערך עם שמן עד חצי גובה הקציצה, אולי טיפה פחות- האם זה כאן המקרה גם? אני לא רוצה אח"כ כשממשיכים לרוטב שיהיה יותר מדי שמן ( גם יכוללקפוץ)

    • הי שניצל,
      בדרך כלל קציצות מטגנים בהרבה שמן. שמים שמן חצי מגובה הקציצות וכן, אפשר טיפה פחות.

      בגלל הבישול אחרי הטיגון, אפשר לטגן חלקי על שמן מרודד.

      אפשר לנסות לאפות אותן אבל לבשל תחילה את האטריות.

      חג שמח smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *