חיטה עם שזיפים ובטטה
מי שאוהב חיטה,יאהב מאד את המתכון שלי . פיקנטי בתבלינים ועשיר בגודיס.
המצרכים:
2 כוסות חיטה
בצל גדול קצוץ
3 כפות שמן
6 שזיפים יבשים מגולענים קצוצים
בטטה , לקלף ולחתוך לקוביות
2 כפות צימוקים/חמוציות או גם וגם
כפית בהרט אם אין אפשר להוסיף כמון וקינמון
כף רוטב צ'ילי
כפית פפריקה מתוקה
פלפל שחור
מלח
מי שאוהב מתקתק,שיוסיף כף מלאה סילאן.
אופן ההכנה:
למי ש י ש תרמוס (מכניסים את החיטה לתרמוס ,ממלאים במים רותחים ופוקקים. (אחרי 3 שעות החיטה מוכנה)
למי ש א י ן תרמוס,להשרות לילה ולמחרת לבשל עד שרכה. לסנן.
בסיר גדול לטגן בשמן את הבצל עד להזהבה קלה .
להוסיף את הבטטה . להקפיץ חצי דקה.
להוסיף למחבת את יתר המצרכים והתבלינים ולערבב.
כשמתחיל להיחרך,להוסיף מעט מים ולהמשיך לבשל עוד דקותיים על להבה קטנה.
לבחוש כל הזמן.
כשהבטטה רכה, להוסיף את החיטה ולערבב קלות וזהו……(שימו לב שהחיטה כבר מבושלת)
ניתן להוסיף פיצוחים לקראנצ'יות
תהנו.
צהריים טובים, יש לי חיטה כבר חודשים בארון ללא שימוש אז עכשיו אני יודעת מה לעשות איתה …תודה פירגה
הי סיון
אגב, חיטה אני שמה גם בחמין בשקית קוקי או שקית בד.
תספרי לי אחרי שתכיני אם אהבת.
תודה
פשר לשים את המתתכון הזה בשקית קוקי?ם
בחמין?
בוקר טוב, יש לי תמרים , אוכל להשתמש במקום שזיפים? תודה.
בקר טוב
ברור שכן.
שלום פירגה,
נראה מדליק! האם אפשר עם בורגול גס/דק? תודה
יהודית,רשמי בחיפוש את המילה בורגול ותראי את הסלטים שלי.
בהצלחה
פששש איזה יופי :lol:
תודה אילניתי
צהריים טובים, הכנתי ויצא ממש טעים מאוד מתאים למזג האוויר הזה ;) ;) ותודה על הטיפ לחמין פירגה :lol:
תודה סיון
אני שמחה כל כך שטעים לך. בהחלט מתאים ליום קריר.
בריאות ואהבה.
מה דעתך פירגה האם אפשר להוסיף לאחר הבישול אגוזים? או, שבבי שקדים? על מנת הלעשיר את המנה ?
יעלי בקר טוב
כל מה שמרגיש לך טעים תוסיפי.אין כללים.לבריאות ויום נפלא :lol:
שלום פירגה האם אפשר להשרות קטניות כמו: שעועית לבנה, גרגרי חומוס, גריסי פנינה וכדומה בשיטת התרמוס?
גריסים כן. שעועית וחומוס לא.
בהצלחה
שלום,
האם אפשר במקום החיטה להשתמש בגריסי פנינה?
הי קרן
לא ניסיתי אף פעם להכין עם גריסים