dscf61731 - עוגת שוקולד לבן לחה

עוגת שוקולד לבן לחה

dscf61731 1 - עוגת שוקולד לבן לחה

מאתר רוטב מתכוני שפים

את העוגה הכינה אור נכדתי .זמן האפיה היה הרבה יותר קצר ממה שרשום במתכון בערך 50 דקות,אז כדאי לבדוק. העוגה טעימה ומשמינה ברמות על.
התבנית שאור הכינה היא חד פעמית בגודל 24 בצורת משושה. השוקולד בציפוי הוא שוקולד לבן עם עוגיות.

מרכיבים:
• 250 גר' חמאה
• 200 גר' שוקולד לבן
• 1 כוס סוכר
• 3/4 כוס חלב
1/3 1 כוסות קמח
• 1 כוס קמח תופח (או קמח רגיל עם 2 כפיות אבקת אפייה)
• 3 ביצים

• לציפוי: 200 גר' שוקולד לבן
• 1/2 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
•שמים בסיר 3/4 כוס חלב, 250 גר' חמאה, 200 גר' שוקולד לבן וכוס סוכר.
• מדליקים אש קטנה וממיסים את כל המוצרים יחד תוך ערבוב מתמיד.
• מניחים לבלילה להצטנן משך 15 דקות.
• בקערה גדולה, שמים את הקמח הרגיל עם הקמח התופח, ומערבבים פנימה את בלילת השוקולד הלבן ו-3 ביצים.
• טורפים יחד לבלילה חלקה.
• מצפים תחתית של תבנית עגולה בשתי שכבות של נייר אפייה על מנת שהתחתית לא תחרך בזמן האפייה הארוכה.
• אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות משך שעה ו-20 דקות.

• לציפוי: מחממים את השמנת המתוקה בסיר על אש קטנה.
• כשהשמנת חמה, מוסיפים 200 גר' שוקולד לבן וממשיכים לערבב עד שהשוקולד נמס והגנאש (הציפוי) מוכן.
• מורידים את הגנאש מהאש ומצננים משך כ-20 דקות.
• מוציאים את העוגה מהתנור והופכים אותה כך שהצד החלק למעלה.
• מניחים את העוגה על רשת לציפוי עוגות (לא חובה).
• שופכים את הגנאש על העוגה ומצפים את כולה.
• מצננים ומגישים.

את העוגה הכינה אור נכדתי שאוהבת לחמם אותה מעט במיקרו לפני שהיא נוגסת ממנה.

העוגה נאפתה בתנור ביתי רגיל בחום 170 מעלות כ-50 דקות. אז תבדקו ותראו מה נכון לכם.
תהנו

29 תגובות על “עוגת שוקולד לבן לחה

  1. עוגה נראית לחה,וטעימה,ונמוגה,בפה
    יופי,אור את ממשיכה דרך נהדרת,ו
    ולעוד שנים רבות טובות מהנות,ומלאות
    בתבשלים,עוגות,קינוחים,ואפרטיפיים,מעוליםשלא לדבר,על הלחמים
    העוגות המאפים,המלוחים ,המתוקים והירקות
    בכיף,ובהנאה
    רחלי ;) ;)

    נ.ב. את העוגה רצויי לחלוק עם כמה שיותר אנשים
    לפיזור הקלוריות באופן נרחב,,,,,,,,,,
    ;) ;)

    • רחלי,מה שמוזר שהיא ממש לא מתוקה כמו שחשבתי.
      מה שכן,היא דחוסה.אבל אחרי חימום קל היא נפלאה.
      תודה לך ואור כמובן תקבל את מלוא המחמאות smile

  2. עוגה טעימה מאוד מאוד מרקם מדהים, כבר הספקתי לטרוף שלוש פרוסות עם התה …למזלי אני רזה… smile

  3. בתמונה הראשונה יש נקודות חומות שנראות כמו פצפוצי שוקולד (שלא מוזכרים במתכון) האם יש?

  4. היי פירגה,

    בהחלט עוגה טעימה, הפיצה ריח נהדר בכל הבית והילדים כל הזמן שאלו מתי היא תצא מהתנור.
    התחסלה כולה!

    תודה אישה יקרה, איזה כיף שיש סבתא שיודעת לבשל ונכדה שהולכת בעקבותיה.

    שבוע טוב,

    רחלי.ג. :lol:

    • טיפ!

      אגב, כדי שתצא יותר אוורירית ופחות דחוסה, קודם עירבבתי את הסוכר והביצים
      עד שיצא לי מירקם קיצפי יציב ואז הוספתי את שאר החומרים.

      רחלי.ג. :P

  5. עוגה נפלאה פירגה יקירתי, כל המשפחה אהבה ולא נשאר פירור… :lol: תודה ונשיקות גם לאור(השם ;) הכי יפה שיש!!!) נשיקות :P אור

    • הי אור, פירגנת גם לעוגה וגם לשם,כל הכבוד.
      מאחלת לך שבוע נפלא ומחובק והכי טעים שיש.
      תודה smile

  6. רציתי להכין אותה פרווה אז שמתי מים,שמן ושוקולד פרווה ויצא דומה לבראוניס
    הוספתי קצת אגוזים,מומלץ!
    תודה פירגה יקרהsmile

    • אור,כל הכבוד על הרעיון להפוך את העוגה לפרווה.
      תודה על ההמלצה smile

  7. העוגה נראת עשר ואני יכין אותה לשבת. אני בת 16 עוד מעט ומכינה עוגות.ממש מוצלחות אבל עוגה כזאת פשוט אין בעולםםם……
    :lol:

    • תודה שלי יקרה,
      לא צריך להוסיף כל כך הרבה שוקולד,מספיק מה שיש בעוגה.
      בהצלחה והמשך טעים ביחד smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *